|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
. Ubrań na wierzchu nie znoszę, tylko jedna bluza zawsze wisi na krześle, a reszta ma być schowana. Książki też mają określone miejsca, w których mogą leżeć, tak więc na swój sposób jestem pedantkąA jak biorę się za sprzątanie raz na pół roku to muszę to zrobić gruntownie, najchętniej wywalam wszystkie rzeczy z szafek(nawet jak od pół roku nie były otwierane) i przeglądam je i porządkuję na nowo. I wtedy jeden dzień na sprzątanie to jest mało. Dlatego robię to tak rzadko .
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może na biurku z kompem ciut częściej i na komodzie ze sprzętem muzycznym.Przeraża mnie to trochę, no ale zawsze tak było u mnie w domu. Tak samo frontów mebli (szafek itp.) czy kafelków w kuchni i łazience nie wyciera się zbyt często. Dopiero jak się człowiek przyjrzy to stwierdza, że zachlapane jedzeniem i zakurzone ![]() Za to... w pracy codziennie wycieram biurka i komputery (nawet klawiaturę) ściereczką i jakimś sprayem antystatycznym. A i tak codziennie jest przykurzone. Syzyfowa praca Ale w pracy jakoś mi to przeszkadza bardziej niż w domu.
|
|
#3304 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Dziecko w wieku twojego bezwzgledu na to co oglada: Troskliwe misie, Peppę czy Mr Tumble na oglądaniu traci. Słabiej się rozwija, bo mózg podczas oglądania się wyłacza.
|
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale nie wiem co robić z ciuchem, który założyłam raz tylko na chwilę.Ogólnie to ostatnio często robię porządki w miejscach które od lat były nieruszane i dążę do minimalizmu - jak najmniej rzeczy na wierzchu. W szafkach zwykle zalegały mi rzeczy których nie używam. Teraz wywalam te niepotrzebne graty, a do szafek i szuflad chowach to co leżało na biurku. Tak profilaktyczne, by dziecko nie zjadło
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale w sumie dla rocznego dzieciaka są ok, dla starszych dzieci to już raczej za nudne (wybaczcie, ja i mój mały brat jesteśmy wielkimi fanami bajek animowanych i często razem przed nimi nołlajfujemy ).
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2013-06-04 o 13:35 |
|
|
|
|
#3308 |
|
wańka wstańka
|
A jak masz zauwazyc nie majac porownania?
Powiem jaśniej. Rozwija się słabiej niż, gdyby nie ogladala TV. Im wiecej TV teraz, tym slabszy rozwoj w przyszlosci. Owoce porankow przed TV z troskliwymi misiami bedzie mozna zauazyc za kilka lat. Zreszta, nie sadze, bys wowczas przypisywala je tej kwestii.
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kiedyś nie ogarniałam, co ludzie w tym widzą, dopóki sama nie zaczęłam oglądać .
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Copyraptor
|
Tak, tak, mózg się wyłącza i gnije w 3 minucie włączenia bajki
Mnie bajki oglądane w dzieciństwie skłoniły do tego, żeby zacząć rysować, rozwijały moją wyobraźnię bo wyobrażałam sobie kosmitów, gadające zwierzaki, fantastyczne stwory i tak dalej, wzorowałam się na bajkach i rozwijałam to jakoś dalej, teraz częściowo żyję z rysunku i ilustrowania. |
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I osobiście jestem fanką anime skierowanych do młodszych (Ponyo W ogóle nie żałuję, że oglądałam sporo wytworów popkultury w dzieciństwie, może nie jestem przez to Einsteinem, ale szczerze mowiąc wisi mi to Często jako dziecko kopiowalam (nieudolnie) kreskę z komiksów czy bajek dla dzieci i teraz myślę, że pośrednio pomogło mi to dojść do własnego stylu. I niektóre animacje naprawdę działają na wyobraźnię, aż samemu chce się coś takiego stworzyć.
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
TV nie tylko nie stymuluje, ale moze doprowadzic u tak malych dzieci do opoznien rozwojowych. Czas na nicnierobienie jest wazny, ale dlaczego ogladanie tv ma byc aktywnoscia dla dziecka, ktore nic z tego nie wynosi? A badania w tej kwestii, sa zwiazane scisle z psychologia rozwojowa.
|
|
|
#3314 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
+ był to też wstęp do nauki tego jak kreować fabułę czy postacie |
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię erazmusuów jak tylko mogę wybieram przedmioty (takie małe zapychacze), gdzie się zapisali tłumnie, bo raz, że są łatwiejsze do zdania (nic się nie uczą u nas, więc wykładowcy robią test jak dla debili, zeby zdawalnośc jakaś była), to jeszcze kolorowo jest. I nowocześnie. Ostatnio cały wykład obserwowałam (taak, fascynujący był), jak sobie kolesie grali w coś a la statki, na tabletach, tuż przed wykładowcą![]() Nienawidzę tego. Podłoga czysta, plam nie ma, nie śmierdzi, nie się nie przewala. Ale ręcznik leży na oparciu krzesła, suszy się tam ,bo w łazience miejsca zabrakło. Wniosek: burdel mamy na mieszkaniu
|
|
#3316 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
|
|
|
#3317 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Moim zdaniem to złe pudło jednak cośtam dziecku daje, i nie ma co demonizować. To nie jest robienie z telewizora niańki na 8h, tylko pół h dziennie dla rozrywki, przyjemności dziecka i spokoju mamy. Co, lepiej wrzucić do kojca?
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
W zwiazku z tym moze negatywnie wplywac na koncentracje. TV moze miec pozytywny wplyw na rowoj, gdy dziecko jest starsze.
|
|
|
#3319 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41146697]Dołączam do waszego grona "brudasów". Perfekcyjna Pani Domu jest ze mnie ujowa[/QUOTE]
Ze mnie tez. Ostatnio mialam cos wstawic do piekarnika. Poszlam do kuchni, wlaczylam piekarnik i czekalam az sie nagrzeje. Po kilku min. TZ zapytal, czy wyjelam patelnie. Cytat:
Wbrew pozorom nie jest az tak trudno. haha ![]() Cytat:
Jasne, zgadzam sie, ale wolalabym, zeby mi roczne dziecko nie siedzialo przed tv. Mysle, ze wplynely na Ciebie bajki, ktore ogladalas pozniej nuz w 13 m-cu zycia. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3320 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Pamiętam jak mama się wkurzała na nas, że Dragon Balla oglądamy, że "sama przemoc a potem bandziory z dzieci wyrastają". No, jakoś z nas nie wyrosły, choć krew się lała, ręce, nogi odcinali, potem im odrastały, no i ciągle się bili
. Ale miało to głębszy sens .
|
#3321 |
|
Konto usunięte
|
Super pig też walczyła w imieniu dobra. Ogonek był jej orężem. I zło tym zwycięży
|
|
|
|
#3322 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie każdy wychowuje swoje dziecko tak jak chce i nie ma co się sprzeczać co szkodzi. Rodzic i tak wie swoje i tyle.
Ja np wiem, że u nas w domu tv nie będzie więc dziecko też by go nie oglądało :P |
|
|
|
#3324 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam dość reklam o biednych i chorych dzieciach, wysyłajcie esemeski, bla bla bla -.- Serio, nie mam nic lepszego do oglądania podczas jedzenia obiadu niż niepełnosprawne/upośledzone/pokaleczone dzieciaki. Już praktycznie tv nie oglądam, bo mam po prostu dość. Naprawdę nie ma innego sposobu? Okej, rozumiem - mówić o tym, spoko. Ale z bliska pokazywać, że dziewczynka ma 3 paluszki a nie 5? Muszę patrzeć, jak dziecko wlecze się po podłodze do piłki? Nie mam na to ochoty, i wg. mnie to nie powinno być puszczane w tv.
|
|
|
|
#3325 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Odpowiednie sluzby reaguja jak dziecku dzieje sie krzywda. Wiekszosc rodzicow nie uznaje swojej winy ani tego, ze dziecku sie dzieje krzywda A i w sytuacjach, gdy rodzic walczy o dobro (wg siebie dla dziecka) jest pod presja. I roznego rodzaju organizacje i instytcje, nie wposminajac o przechodniach maja wiele do powiedzenia i wplywaja na to jak rodzic ma swoje dziecko wychowywac. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Pytam, bo nie wiem. POlskiej TV nie ogladam, lokalna raz na miesiac srednio
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
ajah no ok ale jak dziecko nie ogląda tv to ja nie nazywam tego krzywdą, o takie rzeczy mi chodzi :P
|
|
|
|
#3327 |
|
wańka wstańka
|
to sie zgadzam. Kazdy wychowuje jak uwaza.
|
|
#3328 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Pewne widoki nie powinny podpadać pod cenzurę. Trudno się potem dziwić, że dzieci albo i dorośli ludzie mają spaczony obraz świata, jak się chce żeby pokazywano tylko pięknych i zdrowych.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-06-04 o 14:49 |
||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w ogóle męczą reklamy w tv. Teraz ciężej obejrzeć cokolwiek konkretnego, niż reklamę. Wkurza mnie to i cieszę się, że u siebie w domu tv mamy z internetu bez kosmicznych abonamentów itd. Nie wiem, za co każą ludziom płacić np. 99zł. Obstawiam, że za reklamy, skoro człowieka atakują na każdym kanale. Co do reklam fundacji, to jakoś mi nie przeszkadzają, bardziej irytowała mnie pani Wiktoria z ubezpieczenia na wypadek nowotworu w ING
. Ta kampania była strasznie nachalna. Intencje mieli pewnie dobre, ale było to męczące.
|
|
|
|
#3330 |
|
Konto usunięte
|
Jak oglądałam pierwszą miłość, to 2 razy mi się taka reklama przewinęła. I nie mam ochoty na to patrzeć, ale okej, jeśli was to dziwi, to trudno
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

. Ubrań na wierzchu nie znoszę, tylko jedna bluza zawsze wisi na krześle, a reszta ma być schowana. Książki też mają określone miejsca, w których mogą leżeć, tak więc na swój sposób jestem pedantką
. Pewnie zaraz zostanę zlinczowana za pokazywanie dziecku Troskliwych Misiów
Ale w pracy jakoś mi to przeszkadza bardziej niż w domu.

No ale nie wiem co robić z ciuchem, który założyłam raz tylko na chwilę.

.