|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41145889]Tak, tak, ja wiem o tym (jak na laika sporo, ale siedziałam nad tym pół roku, bo prawdopodobnie z powodu kiepskich przepływów - z powodu nadciśnienia - Dawidek odszedł).
Niestety dra Cnoty nie ma w tym tygodniu, jak na złość :/ Ale mój lekarz 2 tygodnie temu sprawdzał przepływy, widziałam sama - to jest podobny zapis do tego, jak puszcza zapis pracy serduszka. I jeszcze czasami włącza kolorowe USG. Mówił, że jest OK (a wtedy Mały był 8 dni do tyłu). Sądzisz, że coś mogłoby się zmienić od tamtego czasu?.[/QUOTE] No tak, zawsze taki pech ![]() Perse, mogę Ci jeszcze polecić tę lekarkę, ona mnie przyjmowała i badała w szpitalu. Złego słowa nie mogę powiedzieć. http://www.znanylekarz.pl/zuzanna-sz...kolog/katowice No domyślam się, chyba, że koleżanka rodziła anakondę ![]() Ja chodzę do dra Świtały. Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-06-04 o 12:39 |
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41145889]Tak, tak, ja wiem o tym (jak na laika sporo, ale siedziałam nad tym pół roku, bo prawdopodobnie z powodu kiepskich przepływów - z powodu nadciśnienia - Dawidek odszedł).
Niestety dra Cnoty nie ma w tym tygodniu, jak na złość :/ Ale mój lekarz 2 tygodnie temu sprawdzał przepływy, widziałam sama - to jest podobny zapis do tego, jak puszcza zapis pracy serduszka. I jeszcze czasami włącza kolorowe USG. Mówił, że jest OK (a wtedy Mały był 8 dni do tyłu). Sądzisz, że coś mogłoby się zmienić od tamtego czasu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Pewnie nie. |
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Cytat:
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, śmiałam się z Twojej literówki, a sama napisałam, że lekarka mnie bała w szpitalu
Miało oczywiście być 'badała'.Szpital w Katowicach na Raciborskiej. |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Butter dzięki
zmykam dziewczynki sprzątać...bo juz się wszyscy zjeżdżają na wesele....później nie będzie czasu na sprzątanie a będziemy mieć gości...zatem będę z doskoku Was podczytywać i pisać.... ![]() MEASIA dziękuję Ci bardzo Kochana!! od dziś ze mną będzie zawsze...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-04 o 13:22 |
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Fioluśku, robię teraz hollymodę, mam miracollo w trakcie i awanti w planach na przyszły tydzień
Jeśli coś chcesz, to daj znać ![]() Cytat:
prysznic nie zając ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135947]Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę...
Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dziewczyny przepraszam ze tak sie wam wcinam w dyskusje ale kojarze Perse w innych watkow nie przejmuj sie tak, te pomiary wagi sa orientacyjne przeciez, na usg lekarz lapie powiedzmy kosc udowa czy obwod glowki- wystarczy doslownie mm niedokladnsci z jego strony i caly wynik jest niedokladny. a wiesz ze dzidzius juz spory, i wcale nie jest latwo niektorych pomiarow dokonac. zreszta zawsze trzeba liczyc -+20 proc chyba bledu usg- mi dali termin na wywolanie porodu corci bo niby byla za mala- z usg wychodzilo 3 kilo a urodzila sie 3430. w 32 tc akurat lezalam w szpitalu i mialam usg blizniakow , wazyli wtedy okolo 1700 wlasnie. urodzili sie w 35 tc z waga 2300 i uwierz mi oprocz niskiej wagi zadne wczesniacze problemy nas nie dotknely, sami oddychali, ssali piers itd. aha a moj gin w ogole mowil ze ciaza rosnie skokowo i normalne jest ze raz przyrost jest wiekszy a raz mniejszy poza tym jak badanie robione na innym sprzecie to tez moze dawac rozny obraz. BEDZIE DOBRZE UWIERZ aha a przeplywy tez jeden mial cos za wysoki opor, lekarz krecil nosem- ale wszystko skonczylo sie dobrze
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Perse i ja proszę Cię o spokój
też się martwię masą swojej Usi, bo mój Julek też się urodził maluśki i nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na to(ciąża) na ostatnim usg też była młodsza o tydz, zobaczymy dziś, bo dziś wizyta ale pamiętaj, że wystarczy inaczej "złapać" pomiar usg i już wymiar będzie inny, zawsze jest zakres błędu nawet jeśli Artur ma być drobniejszy to pamiętaj, to o niczym nie świadczy - może taka jego uroda mój Julek miał w 40tyg 2460g - w tym momencie jest na 75 centylu i patrząc na niego nikt by nie pomyślał, ze te dziecię urodziło się takie drobniutkie tak samo przecież nasz wątkowy Torres ![]() Perse pamiętaj już bliżej niż dalej, stresy ciążowe już niedługo się nam skończą Koocur no zawiodłaś mnie czyli już po remoncie? Śliczny błękitAJAJAJ u mnie dziecię zakatarzone, prycha i kaszle przez co do przedszkola nie chodzi, bałagan w domu przez to na kółkach ![]() ja wczoraj zrobiłam 2 prania dzidziusiowe to od wczoraj LEJE pytam ŁAJ teraz?????schnąć będzie pewnie tydzień...ps. uwielbiam zapach dziecięcych płynów do prania ![]() torba nie spakowana łapię doła okołokońcowociążowego chyba ![]() jeszcze mi się rozwód w rodzinie szykuje
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozwodu - przykra sprawa to ktoś z bliskiej rodziny?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Kocur: wygladasz fantastycznie! Brzuch zgrabny, ale na pewno nie malutki. A nawet jeśli, to co to kogo obchodzi
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Tez myślałam ze Koocur jest brunetka.
A tu taka niespodzianka
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dzięki jeszcze raz wszystkim Dziewczynom za miłe słowa
![]() Dzisiaj już podchodzę do tego z większym spokojem, czekam niecierpliwie na przyszły piątek (14), bo mam wtedy mieć USG już na tym sprzęcie, co zwykle. Myślę też wciąż nad konsultacją u kogo innego, ale za bardzo nie mam już w kim wybierać Ta lekarka, do której chodziłam na początku ciąży ma sprzęt jak ten gina wczorajszy, to ja dziękuję, wyjdzie mi jeszcze 28. tydzień..A tak swoją drogą, ciekawe, czy Ewel już cieszy się swoim Maleństwem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak czytałam ile powinny przybierać dzieci to mnie trafiało. bo jaki mamy na to wpływ? no i raz przybiera, raz nie - skokowo to idzie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() do dzieła!!!! a który płyn masz?! bo ja deko rozczarowana delikatnościa Jelpa
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Jest na świecie mała Laura Ewel
![]() Urodziła się o 10:40 waży 4350 i ma 57cm
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewel, dużo dobrego dla Ciebie i Laury
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2148 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zadomowienie
|
Niby tak, ale ta rozlazlosc bez konieczności az mnie sama wkurza
![]() Zreszta ja mam jakies zboczenie po poprzedniej ciąży, ktora przelezalam (i tak to guzik dało ) ze ciaza to mam leżeć. I najchętniej cały dzień leże i nic nie robię. A to niedobrze przeciez. Cytat:
![]() Cytat:
Sto lat Laura! ![]() Gratulacje Ewel Pożarlam cały peczek rzodkiewek. Pysznosci, wreszcie takie prawdziwe. Jak kiedyś u dziadka ogródku A wcześniej miskę pomidorów z cebula i jogurtem. Chyba w ciąży stałam sie wege nie planowalam nigdy ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Tak sie ucieszyłam Laura, ze az 'cos' mi w brzuchu znow pobuszowalo ![]() Strasznie mnie cieszą, zdrowe i dooszone dzieci AM! |
||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak z waga trafili...i CC, czyli szyjka nie dosc, ze wytrzymala, to jeszcze oszczedzona ![]()
|
|
|
#2151 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a rozwód - brat męża ![]() Cytat:
ale potem kupię dzidziusia Jelp chyba drogo wychodzi, co? Cytat:
Kubek narobiłaś mi smaku pomidorami z cebulą chyba tż będzie miał wycieczkę do sklepu![]() dziewczyny trzymajcie kciuki o 19.40
|
|
|
#2152 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
).I przez dietę cukrzycową - znienawidziłam rzodkiewki. Niedługo podobny los czeka ogórek.... A właśnie: dziewczyny czy sądzicie, że moja dieta, która prawie wcale nie zawiera cukrów prostych może mieć wpływ na niską wagę Artusia (niską, nie złą )? Zaczęłam nad tym myśleć... Ja sama nic nie tyję, odkąd jestem na diecie. Wcześniej zjadałam dość dużo cukrów prostych, a od dwóch miesięcy prawie nic. Czasami jakieś ciastka maślane lub pełnoziarniste, od święta - ciasto drożdżowe, jednak zwykle 1 owoc dziennie. Ale ogólnie nie głoduję, jem zgodnie z przykazaniami dietowymi...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Ewel
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Perse, wpływu na to ze jest mały dieta nie ma, ale na pewno Twoja prawidlowa dieta
ma wpływ na to ze nie jest duży. Duże, cukrzycowe dziecko to nic dobrego. To nie jest zdrowie. Jest taki jaki by był gdybyś jadła cukry proste ale nie miała cukrzycy. Nie glodzisz sie, jesz regularnie, zdrowo. Wszystko tylko co możesz mu dać, mu dajesz
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-04 o 16:46 |
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2158 | |
|
Konto usunięte
|
Adunia, teraz czekamy na Was
![]() A potem my Wieka, Kocurek, Kathe i ja Cytat:
Ale teraz jem jeszcze więcej, bo czytałam, że przy małych dzieciach zaleca się dietę wysokobiałkową... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Laurko, witaj na świecie!
Ewel, gratulacje! ![]() Ale lekarze idealne określili wagę. Widać, że Ewel miała dobrą opiekę.
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41151216]Adunia, teraz czekamy na Was
![]() A potem my Wieka, Kocurek, Kathe i ja [/QUOTE] Perse, ja tez juz niedlugo, obiecuje Jak nic sie nie bedzie dzialo to w piatek klade sie do szpitala i pewnie bedziemy cos dzialac z moim ginem. Teraz leze i mecza mnie przepowiadacze co 10min, ale nie licze na zbyt wiele...Potem Wy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

od dziś ze mną będzie zawsze...

czyli już po remoncie? Śliczny błękit
coming soon lipiec'2016

Ta lekarka, do której chodziłam na początku ciąży ma sprzęt jak ten gina wczorajszy, to ja dziękuję, wyjdzie mi jeszcze 28. tydzień..
Ewel, dużo dobrego dla Ciebie i Laury 
).