|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubne DIY - czyli zrob to sama!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Z gumką nie wyszlo za dobrze, bo zmienił nam się kont cięcia. A duże na duże koła można użyć włąśnie jakiegoś talerze lub garczka, i nóż do tapet. Właśnie zalezy od ilości kół
Tak wielkie dziurkacze już są profesjonalne i kosztują mnóstwo kasy. Cyrkiel wygląda tak:http://allegro.pl/cyrkiel-do-wycinan...189302357.html |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojehobby.pl/products/Prz...z-kartonu.html |
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
widze że numeracji mało kto przestrzega wiec bez numerków
277886239478423138_Pr9ybyfg_c.jpgcolorful-modern-chicago-wedding-8.jpg91620173640182118_dRiOmwYT_c.jpg40954677831923815_0xcu7XUv_c.jpg |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
25543922856014010_4wD3klzs_c.jpgceiling-decor-silver-and-white-ribbons.jpgwedding-reception-balloon-decorations_001.jpg lub na powietrze ittlegreennotebook summer_is_gone 2.jpgittlegreennotebook summer_is_gone.jpgDIY Wedding Project - Upside Down Balloons.jpg
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny wątek ja bede chyba podwiązke robić
![]() http://fabricbowsandmore.blogspot.co...-creative.html
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Wizażanki powiedzcie mi prosze jak nazywa sie taki szpikulec na ktory wpina sie np winietke a szpikulec np w cukierka i gdzie mozna takie cos dostac... nie wiem czy dobrze tlumacze ale chodzi mi o cos takiego jak winietka z ferrero...
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Wspaniały ten wątek! Coraz bliżej mi do ślubu i kombinuję co tu zrobić własnymi łapkami - zarówno dla satysfakcji jak i dla zaoszczędzenia kilku groszy, bo wydatków jest i tak całe mnóstwo.
Wczoraj postanowiłam, że sama zrobię ozdoby na 2 butelki wódki - Panią i Pana Młodego. Wystarczy trochę tiulu na welon i jakiś satynowy czy koronkowy materiał na suknię a nad Panem jeszcze myślę. W razie czego muszkę zrobię bez problemu albo krawacik z wstążki ![]() W załącznikach : 1. Koszyk na koperty 2. Słodki bufet 3. Para Młoda z balonów 4. Pomander 5. Świeczki w jabłkach 6. Klamerka Para Młoda 7. Pan i Pani Młoda ubranka na butelki z wódką 8. Ubranka na kieliszki z szampanem 9. Szampan z malinami ( mogą być oczywiście inne owoce dobrane pod kolor/wystrój sali ) numerki od 1-9 ponieważ już dawno dziewczyny przestały numerycznie oznaczać swoje pomysły Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2013-06-04 o 16:53 |
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno kupisz na allegro albo w sklepach gdzie sprzedają elementy do robienia takich rzeczy w sensie hobbystycznych, papierniczych może? albo jest sklep internetoewy ślubne zakupy albo hello prints i też tam są...
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-06-05 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kobietki to są szpilki cenowe W hurtowniach agd być powinny albo tu: http://allegro.pl/listing/listing.ph...szpilki+cenowe |
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje, wyglądają super. Ale z tych szpilek cenowych można w łatwy sposób zrobić takie ozdobne. Wygina się drut za pomocą kleszczy do formowania, w taki sam sposób, jak robi się np. personalizowane bransoletki o któych ostatnio głośno<DIY na Majlaf>. A że to forum DIY więc jak najbardziej znajdują się tu kreatywne dziewczyny |
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Wątek coś słabo się rozwija
|
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Każda pewnie zajęta wcielaniem DIY w życie
Wkrótce sprawdze te szpilki cenowe<wyginanie>, przygotowuje litery na ściane za PM, girlande i poduszke na obrączki. Tylko jak się zmobilizować )Wszystko na Majlaf wstawie |
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Ja bylam daaaaaleko :P nawet neta nie mialam :< Norwegia mnie pochłoneła do reszty !! ale od jutra obiecuje ze ruszę z watkiem bo sie troche tego na zbieralo
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
To i ja wrzucę moje znaleziska
![]() Ciągle zastanawiam się nad zaproszeniami - z jednej strony bardzo chciałabym mieć własne, z drugiej na Allegro są tańsze i byłyby szybciej, niż moje ![]() Na pewno sami zrobimy winietki i zawieszki na wódkę (mojemu K. się podobają, więc niech ma ). Na pierwszym zdjęciu jest pudełeczko na obrączki, takie chcę koniecznie, nie wygląda na bardzo trudne do zrobienia
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
a ja szukam i szukam jakiejś ładnej i przede wszystkim niedrogiej ozdoby do włosów. Ale w necie albo strasznie drogo albo nie to co mnie interesuje. i co raz bardziej nakręcam się na zrobienie czegoś samodzielnie. myślę o takiej skromnej woalce jak tu http://www.weddingchicks.com/2010/11...birdcage-veil/ wydaje mi się, że jest to banalnie proste i bajecznie tanie
![]() podobają mi się też opaski takie na gumce albo wstążce, ale nie mam pomysłu jeszcze na aplikacje
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie ozdoby do włosów są strasznie drogie... Myślałam o żywych kwiatach ale sama nie wiem... Podobaja mi się takie z kryształkami ale szkoda kasy na jeden raz... Zastabawiam sie jeszcze nad zrobieniem czegoś ze sztucznych kwiatów...
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się najbardziej podoba w takich samorobnych rzeczach to że można dopasować się w 100% kolorystycznie i wg. naszej wizji jak to ma wyglądać
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
A wbiję się, z innym pytaniem - wybaczcie. Poszukuję tanich, małych słoiczków o pojemności 100-150 ml (bądź mniejsze) do wykonania pewnej dekoracji na ślub
Jak wykonam to się pochwalę!
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym sie chciala pochwalic naszymi save the date w postaci magnesow na lodowke
Tematem wesela sa podroze.KLIK Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-07-23 o 16:51 |
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zdradzisz jak je wykonałaś?
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje serdecznie! A co dokladnie chcialabys wiedziec? |
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Sama planuję zrobić zaproszenia i najbardziej zależy mi na:
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak to: -jestem fotografem wiec uzylam Photoshopa, mozesz uzyc Gimpa, jest darmowy! I podobno o wiele prostrzy w obsludze -papier wybralam ze sklepu papierniczego, o grubosci powyzej 160g/m2, jest to papier niejednolity (widac poziome linie) w kolorze bialym, ale nie czysta biel przemyslowa. NIe zamawialam online bo chcialam najpierw go dotknac. -drukowalam na drukarce w domu, canon mg 8250 http://www.skapiec.pl/site/cat/6/comp/2969200 -wycinalam przy pomocy tego urzadzenia http://allegro.pl/trymer-do-papieru-...339354100.html -uzylam folii magnetycznej z allegro 0,4 mm http://allegro.pl/folia-magnetyczna-...342794949.html wydrukowane 4 save the date (4 na jednej stronie a4) naklejalamm przy pomocy zwyklego kleju biurowego PRITT na kawalek folii magnetycznej a4. Potem obcinalam naookolo przy pomocy gilotyny. RObilam otwory na sznureczek przy pomocy dziurkacza recznego cos takiego http://twojazdobycz.pl/biuro/178-dzi...iniet-3mm.html Potem naklejalam koleczko z dziurka i przewlekalam sznurek. Rogi obcinalam nozyczkami na oko. Koperty sa wyscielane mapami. To tez robilismy recznie, wklejajac kawalek mapy (wydrukowanej na drukarce), uprzednio wycietej od formy, klejem pritt. Pieczatka zamowiona na etsy.com. |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
Mi też niestety nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tak wielkie dziurkacze już są profesjonalne i kosztują mnóstwo kasy. Cyrkiel wygląda tak:

)
21.06.2014r.