|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Dziewczyny którym odklejała się kosmówka czy lekarze mówili wam jakie mogą być tego przyczyny?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówili, że tak się po prostu dzieje...
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Powkurzali Cię Kocurku?
|
|
|
|
#2014 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie wiem co się dzieje. chyba się boje, że coś z nami nie tak, że sobie nie poradzimy jak by się udało, a Tż boi się jeszcze bardziej niż ja.. więc może lepiej odpocząć od tego wszystkiego, skupimy się na sobie, bo oboje jesteśmy chyba tak sfrustrowani, że szkoda gadać.. a jeszcze wszyscy nam gadają dookoła, żebyśmy wreszcie się postarali o maleństwo, a my się tylko głupkowato uśmiechamy i walimy ściemę, że jeszcze niby nie chcemy.. Cytat:
a tak mi się marzy kociak niebieski rosyjski !
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Luna już się smieje malutki na głos??
kocurku tulę mocno ![]() IsiaG u nas ciągle leje;/ ani wyjść ani nic kejthx no my mamy termin z anoxxe to niewiadome, która się wypakuje pierwsza ![]() Upiekłam babkę cytrynową, usmażyłam naleśniki, jakaś wizja kucharzenia mnie dziś naszła
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Cała moja rodzina jest cudowna, wspaniała najlepsza a My jesteśmy jakieś dziwaki
![]() Wszystko jest u nas nie tak... Mamy za duży dom, za dziwnego psa, złe ustawienie mebelków w pokoiku dziecka będzie, mam kiepskiego mopa do podłóg, odkurzacz, który nie ciągnie i nie mamy garażu.. Moja siostra jest wspanialsza bo maja mieszkanko 45 m bez kredytu, dobry samochód, sypialnie wraz z dzieckiem i w mieszkaniu nie ma garażów... ![]() |
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
ruda obawy są normalne
Mam dziś doła znowu śniło mi się krwawienie Piersi przestały mnie całkowicie boleć,nie mam innych objawów więc oczywiście czarne myśli i dół Znowu nie czuje wogóle jakbym była w ciąży..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (tak poza tym to my też jesteśmy dziwni, bo np. zamiast mieszkać z teściami w pokoju Tż to wynajmujemy mieszkanie i to jakie drogie! nikogo nie interesuje, że chcemy być SAMI, żeby nikt nam się nie wpierpapier do tego jak żyjemy )Cytat:
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
WIELKIE GRATULACJE COLOR!
Duzo zdrowka dla Was i szybko nabierajcie sil i wracajcie do swoich Chlopakow! Dziewczyny,zeby troche zmienic portret tesciowej moge glosno powiedziec,ze moja TESCIOWA JEST KOCHANA nawet zeby bylo smieszniej,trzyma bardziej sztame ze mna niz z synkiem Owszem czasem powie swoje zdanie,ja grzecznie wyslucham a i tak zrobie czy zrobimy tak jak uwazamy.Ale naprawde jest ok. |
|
|
|
#2020 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to dobrze, bo ze mnie to też taka kocia mama Cytat:
A ja mam ochotę dziś na lody, chociaż pogoda niezbyt pozytywnie nastraja :/
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
pszczoła jak masz tylko ochotę to zapraszam.
![]() kocurku najważniejsze, żebyście w tym za dużym domu z dziwnym psem, garażem WY byli szczęśliwi. Nikt za was życia nie przeżyje ![]() Izuś śni Ci się tak, bo się zamartwiasz. Rozumiem, że się martwisz po tym, co się stało, ale popatrz: Luna, Kocurek są chociażby przykładem, że się udało a spotkało je to samo.... Twój stres szkodzi dziecku. Powtarzaj sobie, że jest i będzie dobrze
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
kocurek a wez sie spytaj kiedys mamy czy ona w ogole slyszy co mowi, bo mam wrazenie, ze nie... szczerze? to mam wrazenie, ze wszystkim z rodzinki zazdrosc az uszami wycieka. wlasnie dlatego, ze w wieku przes 30 masz duzy piekny dom, a nie klitke w bloku, masz psa, spodziewasz sie dzidzi i wszystko uklada sie Wam jak nie jednemu z nas chcialoby zeby sie ukladalo!! ja jestem tylko w stanie napisac: BRAWO ZA ZARADNOSC
nuna Ty kusicielko ![]() iza juz wszytskie napisaly to co i ja chcialam napisac i dopisze jescze, ze dobijasz do 2 trym, a z nim sie objawy u wiekszosci koncza a co do rodzicow Tz, to tez Cie popre, chociaz moze ta akcja z tlf nie byla udana. aczkolwiek w zadnym wypadku nie pozwalaj sobie pluc na glowe, udajac, ze pada. niektorzy ludzie sa jak wampiry, szkoda Twoich nerwow ![]() dziewczyny, ja stwierdzam, ze moj organizm jest posrany. test owu pozytywny w piatek, w sobote ostry bol przy jajniku, a od poniedzialku sluz rozciagliwy, ze na palca moge nawijac kiedys mi sie te wszystki objawy pieknie nachodzily, nawet w zeszlym cyklu nie mialam watpliwosci kiedy owulacja byla. zaczelismy starania, bach i sie wszystko pokomplikowalo |
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyny problem z moim jajkiem jest taki ze pęcherzyk jest pofalowany , nie ładny i okrągły |
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku nie przejmuj sie tym co mama gada.Dziewczyny dobrze mówią najważniejsze że wy jesteście szcześliwi
Pytali czy bedą dziadkami bo martwią się o małe bo nic im nie mówimy jak się rozwija.Tż powiedział że zastanowimy się co do spotkania bo na razie nie mamy ochoty,na co teść żebyśmy nie chowali urazy bo w końcu jesteśmy rodziną
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
w kazdym razie wybzykani jestesmy za wszystkie czasy
moj biedny mezus juz sie mnie boi i bardzo ostroznie podchodzi do kazdego mojego przytulenia, zebym przypadkiem nie chciala czegos od niego ale musze przyznac, ze teraz chyba mialam best orgazmy ever ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
moze maluszek ich zmienia co do wagi, to jak na moje oko bardzo ladnie przybierasz wg tego co czytalam, to Ci napisze nawet, ze sporo, bo w pierwszym trymestrze nie tyje sie duzo 1-2 kg
|
|
|
|
|
#2026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze troszkę Zastanawiam się czy mój okruszek nie przewrócił się już głową w dół, bo dziś rano ewidentnie kopał mnie zaraz nad pępkiem Zobaczymy jutro u lekarza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, niech się boi Apropo tego na biało - to w takim razie plemniczki na pewno szybko upolują twoje jajo ![]() Kocurku z tego wszystkiego zapomniałam Ci napisać że pięknie się prezentujesz w ciąży, widzę po zdjęciu że masz świetny gust jeśli chodzi o wystrój wnętrz Bardzo podoba mi się kolor twojej podłogi. Możesz zdradzić co to takiego? Jak remontowaliśmy sobie górę u teściów chcieliśmy ciemną, a teraz ją przeklinam każdego dnia - widać każdy brud, a ile można latać z odkurzaczem i mopem...A gadaniem rodzinki się nie przejmuj, tak jak dziewczyny piszą - po prostu Ci zazdroszczą. Ja Cię podziwiam, że na tym etapie życia już taka "urządzona" jesteś ![]() A tak w ogóle zapomniałam się pochwalić. Kiedyś pisałam w klubie, że dostaniemy od mamy działkę za 5 lat, kiedy będzie mogła przekwalifikować ziemię na działki budowlane. Mama się dowiedziała, że koleś który ma działkę obok jest straszną mendą, pisze na wszystkich donosy i każdemu wokół robi pod górkę, więc powiedziała, że mamy się rozglądać za działką i po wakacjach chce nam zasponsorować taką, jaką sobie wybierzemy Mamy już na oku działkę 1200m, z jednej strony las (więc nikt nas nie zabuduje), a z drugiej widok na zatokę. Jak się uda dogadać z facetem to się pochwalę, ale boję się że sporo $ będzie chciał... Z budową i tak ruszymy za jakieś 5 lat, tak jak było w planach, bo kasę chcemy uzbierać chociaż na stan surowy, żeby nie pakować się w kredyty, ale ja już nie mogę się doczekać urządzania pokoi i ogrodu ![]() Izuś dobrze przybierasz Ja jeszcze tydzień temu miałam 3,5kg na plusie a teraz mam 5
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-06-04 o 14:06 |
||||
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Santom trzymam kciuki żeby z tego bzykania były piękne 2 kreseczki
Ostatnio gin pochwalił mnie za wage,ale jego waga pokazuje 0,5 kilo więcej niż moja,ciekawa jestem ile wyjdzie u niego w poniedziałek.
|
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ruda_not_grazyna;41 144740]a może nie będziesz musiała? testujesz niedługo?
hej ja zatestuje w srode lub w czwartek dzis moj 39-40dc brzuch pobolewa ale okresu brask |
|
|
|
#2029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też przez wiel lat kryłam męża, który nie chciał mieć dzieci i zamiast go tłumaczyć było mi łatwiej mówić, że nie chcemu dzieci, co nie do końca było prawdą, bo ja pragnęłam drugiego dziecka. Potem powiedziałam BASTA! I mówiłam prawdę. Owszem słyszałam - to "wpadnij", albo "a nie wiesz jak to się robi"? Pewnie, wszystko fajnie ale co mi po dziecku, którego ojciec nie chce? Przerabiałam to ze starszą i nie chciałam powtórki. Po latach pogodziłam się, że to jedyne dziecko. Każde narodziny w rodzinie bardzo przeżywałam i płakałam po kątach. Dlatego od tej pory twierdzę, że nikt nie wie, co dla Ciebie życie szykuje. Cytat:
On się przytula bo się np. stęsknił a ja już myślę, że on znowu chce! Chyba jestem jedyna kobietą która po dwóch porodach twierdzi, że jest coraz ciaśniejsza. Albo mnie tak zszyli albo coś tam wyschło, wysuszyło się i zmalało . Ale faktem jest, że jeszcze boli czasami. Za każdym razem sex jak z dziewicą
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#2030 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale spokojnie.. i Ty się doczekasz, u Nas na wątku mamusiowym niektóre dziewczyny są w 21 tyg i jeszcze nie czują ruchów więc cierpliwości Cytat:
Moniś... może po witaminkach coś się poprawi? Różne cuda się zdarzają więc nie poddawaj się kochana!Wszystkie bardzo mocno Ci kibicujemyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Są dni,ze i ja nawet nie czuję że jestem w ciązy.. jak np.cały dzień nie czuję maleństwa (o np.dziś).. schizy się właczają ale po jakimś czasie wszystko wraca do normy. ![]() Cytat:
. Ja w I trymestrze przytyłam tylko 0,5 kg.Teraz leci 19 tydzień a na plusie ok 2,5 kg.. także im mniej będziesz tyła tym lepiej dla Ciebie,zwłaszcza w tym pierwszym okresie ciąży ![]() Hej
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||||
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua super wiadomość z tą działką
|
|
|
#2032 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Tak więc rozumiem po części CIĘ RUDA... No a poza tym to jest nie obnażanie się ze swoich uczuć co dodaje po części siłę, ale też odczuwa się później złość i ma się ochotę wykrzyczeć, że tyle człowiek się stara i dopa ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- A mnie dalej noga boli. Zapomniałam się dziś rano i boleśnie to odczułam przy wstawaniu z łóżka...
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() monini przykro mi ale wiecie już na czym stoicie, są i inne metody. Wierzę że się uda. A czasem itak się udaje naturalnie - i trzymam za Was kciuki ![]() ruda wiem dokładnie co czujesz.... mam nadzieję że niedługo staniecie na nogi. Ja jak pierwszy raz zobaczyłam 2 kreski to tak spanikowałam że cieszyć nawet sie nie mogłam, ale skończyło sie jak sie skończyło. Teraz już nie ma tego lęku, za to inne. Najgorsza jest też ta presja otoczenia, ale się nie dajcie! Cieszcie się sobą, a reszta sama się rozwinie... isiu bardzo szybko minęło... sama nie wiem kiedy tym bardziej że sporo osób dowiedziało się o ciąży dopiero w ten weekend (na weselu w rodzinie), a wiele osób też wcale nie wie. Ale powoli już zaczyna być widać tak czy inaczej,bo luźnych ubrań zaczynami brakować a brzuszek coraz większy ![]() pszczola trzymam kciuku! ![]() kocurku nie daj im się! ![]() izuś nie denerwuj się, jajestemw18 tc i też nie miałam żadnych objawów. Jedyne to rosnący brzuch i cycki (i to tez tak dopiero od niedawna) bazile dołaczam do Ciebie w sprawie teściowej. U mnie na szczęście jest podobnie ![]() santom super! a niech pamięta że ma żonę! ![]() :brzyda l:kingula powodzenia! a u mnie właśnie zaczela się burza, błyska i grzmi z każdej strony! dzastin ale fajnie! to popatrz ja 18 i nic, ach to leniuszek!
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-06-04 o 17:12 |
|
|
|
#2034 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do teściowej - faktycznie z niej egoistka. I żeby jeszcze na zmówinach przy Twoich rodzicach tak gadać o własnym dziecku - masakra.. Cytat:
Edytowane przez ruda_not_grazyna Czas edycji: 2013-06-04 o 17:43 |
||||||
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy miałyście po luteinie dopochwowej czasem żółtawy śluz?
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Melduję, że w końcu jest skok. Znowu z opóźnieniem. Ale widzę, że nie tylko u mnie się objawy owu rozjechały ... Ciekawe czy była ta owu i kiedy .. A co do mówienia o staraniach .. u mnie rodzina wie, że się staramy, ale ja im mogę powiedzieć wszystko i wiem,że nie będzie głupich tekstów, znajomi w sumie też wiedzą, że nie wychodzi .. wydaje mi się, że tak łatwiej, przynajmniej wśród znajomych, bo jak ktoś słyszy o problemach to z reguły się zamyka i nie ciągnie tematu. Ale z drugiej strony wiem,że są ludzie, którzy zawsze wszystko wiedzą lepiej i mówiąc wszystkim otwarcie o niepowodzeniach ryzykuje się pojawienie się wujków i cioć "dobra rada" z genialnymi pomysłami albo co gorsze, z głupimi żartami ... Chyba każda musi przeanalizować, do czego jej rodzina i znajomi są zdolni i taką drogę wybrać, żeby jak najmniej zamęczyli czasem oszukiwanie innych, że się jeszcze nie chce po prostu jest łatwiejsze, a czasem lepiej powiedzieć, wyrzucić z siebie wiedząc, że otrzyma się wsparcie.Też prawda ...
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Później poodpisuje, bo musze okruszka budzić. Zasnął na balkonie jak zawsze bardzo mocno i już dawno go wniosłam do domu a on śpi i śpi, jak się obudzi to będzie prze sajgon taki głodny. Ale dziś TŻ będzie dopiero ok 21-22 także do was wróce po kąpieli i karmieniu jak Kamilek pojdzie spać a ja otworze sobie karmi, bo alkoholowego sama z dzieckiem nie pije
Byłam u tego pediatry i mały waży 7250g czyli przybiera dobrze... no ale nie bardzo z tym jedzeniem, czasami mniej krzyczy ale jednak cały czas się męczy. Pediatra dała debridat więc będziemy próbować i jak nie pomoże to trzeba przejść na jakąś specjalistyczną mieszankę, tym bardziej że ma wysypkę na całym ciele i bardzo prawdopodobne że ma skaze. Mam nadzieje że debridat pomoże bo nie chce mu dawać jakiś mlekopodobnych świnstw.. bo z tego co wiem te specjalistyczne mleka są strasznie niedobre, no i tyle w nich mleka że są bez mleka ![]() Może nie piszczy zdradości ale "hehe" robi ![]() u mnie też ciągle leje i leje. Mam dość.. Cytat:
olej to! chociaż wiem że człowiek taki głupi że jednak się tym przejmuje...Mój tata całe życie moją siostre traktuje jak super zaradną a mnie jak nieudacznika. Przyzwyczaiłam się. Za to mama wie że z siostry tym "wrednej suki" i chociaż ma dzieci, kase i wszystko to wiecznie narzekają jak im strasznie źle.. a my nie mamy nic. Wynajęte mieszkanie na które ledwo nam starcza... ale mama zawsze powtarza (i duzo innych osób) że widać jak się bardzo kochamy i jak sobie cenimy to szczęście. I jesteśmy dużo bardziej szczęśliwi niż gdybyśmy mieli wszystko a na siebie patrzyli wilkiem ![]() a Ty masz MIŁOŚĆ, MĘŻA, DZIECKO!! i dom bez garażu Cytat:
![]() czasami drażni mnie jej postępowanie wobec brata TŻ, bo najpierw na wszystko mu pozwala a pozniej się zali ale nie jest to jakiś wielki problem bo nas aż tak bardzo nie dotyczy ![]() chyba ze wtraca w to TŻ to czasami jestem zła.. a tak to bardzo ok
|
||
|
|
|
#2038 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty masz być szczęśliwa w swoim świecie!! Cytat:
Cytat:
i ![]() Cytat:
czasem mówię że jakby nie # to bym już prawie rodziła. I mam spokój ![]() Dzień dobry nadrobiłam ładnie. Spadam do męża
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
Nie byłam na prześwietleniu bo w sumie nie czuję że to coś z kośćmi tylko jakby mięśnie pod stopą. Moja mama zbadała ją czujnym okiem i oprócz niewielkiej opuchlizny i tego że jest czerwona to nic się nie dzieje. Nie mogę tylko całym ciężarem stawać na tej stopie no i jak ide chodnikiem z "wybojami" to jak niedobrze postawię stopę to boli jak cholera. Ale sama z siebie nie boli. Myślę że jest zbita w nietypowym miejscu i muszę cierpliwie czekać na to, aż samo ustąpi. Moja mama stwierdziła, że dobry tydzień nie będę mogła normalnie chodzić, ale przejdzie.
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Ruda co się dzieje?

a tak mi się marzy kociak niebieski rosyjski !

ale wiecie już na czym stoicie, są i inne metody. Wierzę że się uda. A czasem itak się udaje naturalnie - i trzymam za Was kciuki 
czyli przybiera dobrze... no ale nie bardzo z tym jedzeniem, czasami mniej krzyczy ale jednak cały czas się męczy. Pediatra dała debridat więc będziemy próbować i jak nie pomoże to trzeba przejść na jakąś specjalistyczną mieszankę, tym bardziej że ma wysypkę na całym ciele i bardzo prawdopodobne że ma skaze. Mam nadzieje że debridat pomoże bo nie chce mu dawać jakiś mlekopodobnych świnstw.. bo z tego co wiem te specjalistyczne mleka są strasznie niedobre, no i tyle w nich mleka że są bez mleka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)