Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 18:11   #1741
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zaskakujaco cicho..oby nic byla jak dzisiejsz-cisza i spokoj

jak o becikowe zlozysz do 10go to w tym samym mcuu dostajesz,jak po 10tym to po 30dniach.
mecierzynski po 30dniach ale od oplacenia sladi za miesiac w ktorym sie rodzilo.czyli mamusie majowe dostana kaske kolo 10lipca

no:P

ciesze sie,do konca miesiaca bede bogatsza :P

tz ma jutro urodziny a ja mam dla niego tylko mini prezencik :< ale nie mam glowy,czasu teraz..eh,,
cos wymysle..
a jak to płacą
bo dostałam list, że macierzyński za okres 8 maj - którys tam wrzesień zostanie wypłacony po 30 dniach...
czyli co od razu całą kasę dostanę?
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś - po jedzeniu rozumiem dbacie by dzieciaczkowi się odbiło, ale załóżmy, że się nie odbije, a zasypia- to jak je odkładacie do łóżeczka?
Bo właśnie przeczytałam, że należy wtedy je ułożyć na boku, a jednocześnie wiele artykułów mówi, że niemowle należy kłaść na plecach bo zmniejsza to prawdopod. śmierci łóżeczkowej...to co w takiej sytuacji?

I drugie pytanie dla mamuś, które mają leżaczki- kładziecie/ kładłyście swojego Malucha od razu do leżaczka czy dopiero po iluś tygodniach? Bo też mam sprzeczne informacje.

Oszaleje- przecież nigdzie nie ma jednoznacznych odpowiedzi.
ja zawsze kładę na boku.. wydaje mi się bezpieczniej
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:11   #1742
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Super wieści Świetnie, że udaje Ci się karmić piersią i że położna pokazała Ci jak to robić

Kochana ja jeszcze nie jestem po TP a czuję się podobnie także doskonale rozumiem jak się musisz czuć. Do tego te telefony zewsząd z pytaniami "czy to już?"

Trzymam kciuki za badania Michasia - żeby nie wykazały nic złego

Ja też tego nie rozumiem, ale mam też tylko do TP (całe szczęście tego z usg nie z OM, bo on dalszy ), a potem już nawet mojej lekarki nie ma bo na szkolenie gdzieś jedzie
Dzwoniłam dziś do przychodni rodzinnej to oczywiście wizytę na przyszły tydzień to już właściwie niemożliwe zaklepać. A jedyny termin jaki się znalazł i tak jest za późny abym miała kontynuację L4, także jak coś muszę iść we wtorek lub środę za tydzień i próbować się wepchnąć między pacjentami po prostu Ale zwolnienie raczej lekarka wypisze bez problemu jak ją znam - chociaż tyle dobrze.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

A jaki rozmiar?
dzieki
Cytat:
mi też,zdecydowanie

wrocilam od gina z zusu i mopsu

mam recepte na nuvaring jednak
wizytka mila,wszystko dobrze.. mam przyzwolenie na nieprzemeczajacy sport i sex

i za rok moge rodzic znow (tjaa jasne :P )

w zusie jak zwykle smiesznie ale w piatek bede miec zasilek..

a w mopsie mila niespodzianka i dodatkowy tysio dla nas i becikowe,ha

takze humor mega,zjadam,herbatka i czas pomyslec nad cwiczeniami.ooou jeeee
za kaske i za mily dzionek a wlasnie jak Zu?

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
jenny a macie zamiar podcinac Wiktorowi wiezadelko?
ja u starszego jak mial 4 lata podcinalam
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
witam po kompletnie nie przespanej nocy
mała spała łącznie może 3,5 h, masakra jakaś. Już nie dawałam rady, kolejna taka nocka. Nie wiem co się z nią dzieje. A już tak ładnie spała kilka nocek. Dopiero po 7 zasnęła i spała jakieś 2 godz. . A teraz dalej na nogach. Myślałam że to przez to że nie może kupki zrobić bo wczoraj całyu dzień nie zrobiła, ale w końcu zrobiła taką że aż sobie łokcie obsrała i dalej nie śpi. Mam nadzieje że dziś pośpi bo nie zniosę kolejnej takiej nocki.

happy ja na chustę dostałam kasę od teściów, tak to pewnie też byśmy nie kupili.

color wielkie gratulacje dla Ciebie i Tymusia!!!

diabli to Ty mieszkasz w BB? piękne miasto i wspaniali ludzie tam mieszkają
wspolczuje tez mam kilka takich za soba
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:38   #1743
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

bym skonczyla ale je dawno zjadałam kupie ten wita-miner przynajmniej nie jest taki drogi jak femibion w którym mało co jest..

a co do karmienia, to co ile Ci się Nelka budzi? bo może je mało i przez to czesto się budzi.. moj wrzera 100 ml i spi 3-4 godziny

za wage

wyrzuccie telefony od razu wam się lepiej zrobi.. albo wyciszcie i napiszcie ze nie odbieracie..

---

Byliśmy dzisiaj w poradni neonatologicznej ze względu na żółtaczkę.. Lekarka była zachwycona, taki grzeczny, taka ładna skórka, pępuszek piękny wygojony (odpadł nam w piątek - zapomniałam się pochwalic)..

A i Wojtuś już nie taki mały.. waży 4200 g.. czyli przytył 500 g w 8 dni.. 60 g dziennie.. Lekarka nie mogła uwierzyć ze to tak na cycu i sie dopytywała czy odżywek nie stosuje..

O matko Pieknie przybiera!!! Gratuluję!
Ja się cieszę z marnych 220 a tu pół kilo :brawo:!!!!
Cytat:
Mam pytanie do mamuś - po jedzeniu rozumiem dbacie by dzieciaczkowi się odbiło, ale załóżmy, że się nie odbije, a zasypia- to jak je odkładacie do łóżeczka?
Bo właśnie przeczytałam, że należy wtedy je ułożyć na boku, a jednocześnie wiele artykułów mówi, że niemowle należy kłaść na plecach bo zmniejsza to prawdopod. śmierci łóżeczkowej...to co w takiej sytuacji?

I drugie pytanie dla mamuś, które mają leżaczki- kładziecie/ kładłyście swojego Malucha od razu do leżaczka czy dopiero po iluś tygodniach? Bo też mam sprzeczne informacje.

Tylko i wyłącznie na boku.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzieki

za kaske i za mily dzionek a wlasnie jak Zu?

ja u starszego jak mial 4 lata podcinalam

wspolczuje tez mam kilka takich za soba
Teoretycznie powinni nam już w szpitalu podciąć, ale tam zbyli temat. Mamy do Niego wrócić jak będzie miała 3 msc. Tylko nie wiem czy jest sens, bo ja też mam przerośnięty a wcale nie seplenię i nie miałam przez to problemów i nie wiem co robić?!
Twojemu Starszemu przeszkadzało to jakoś?

A ja mam inne pyytanie, ile po jedzeniu kładziecie na brzuszek?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:41   #1744
komiksowa
Raczkowanie

Color GRATULACJE , witamy małego Tymka na świecie

Ciekawe jak tam Florek

Ja się zaraz zabieram za spożywanie koktajlu truskawkowego

Ogólnie to nudy i już (dzisiaj, teraz, już!) bym chciała się rozpakować
Stary 2013-06-04, 18:42   #1745
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
j
Patrz a mi nikt tego nie powiedział
Baba w PIPie wielce chciała dowodu, że pracownik miał wtedy i wtedy urlop ci.pa jedna
Wiesz, jak się poskarżył, że nie był na urlopie i nie dostał ekwiwalentu to wtedy Ty musisz udowadniać że był, to taka ochrona doopy pracodawcy
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
My przedwczoraj kupiliśmy mega pakę Dada 2 w Biedronce, jednak one lepiej mi się podobają niż oryginalne pampersy.
Jaki zakres wagowy one mają? Tak jak wszystkie 3-5?
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
xal na czekoladę uważaj Kochana, w prawie każdej mogą znajdować się znikome ilości orzechów, które strasznie uczulać mogą - może to o to chodzi?
Jeden rodzaj czekolady jadłam i nic nie było, może na początku jeszcze miała jakąś większą ochronę albo co?
Orzechy włoskie zjadam, po 1-2 dziennie i nic jej nie jest.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:49   #1746
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
O matko Pieknie przybiera!!! Gratuluję!
Ja się cieszę z marnych 220 a tu pół kilo :brawo:!!!!

Tylko i wyłącznie na boku.

Teoretycznie powinni nam już w szpitalu podciąć, ale tam zbyli temat. Mamy do Niego wrócić jak będzie miała 3 msc. Tylko nie wiem czy jest sens, bo ja też mam przerośnięty a wcale nie seplenię i nie miałam przez to problemów i nie wiem co robić?!
Twojemu Starszemu przeszkadzało to jakoś?

A ja mam inne pyytanie, ile po jedzeniu kładziecie na brzuszek?
moj mial problemy logopedyczne tylko i wylacznie
ja klade po 15 min nawet ale staram sie tak do 30 min wytrzymac..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:49   #1747
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no może być ale ceny regularnej warty nie jest
regularnej bym nie dała, ale jak za 6 dych spełnia swoje zadanie to super

Cytat:
pharmaton jest tanszy od feminionu??
chyba podobnie albo odrobinke tanszy, tak czy siak drogie cholerstwo:/ wczoraj TŻmi kupił 30 tabletek za 42:/
Stary 2013-06-04, 18:50   #1748
pawie_oczko
Wtajemniczenie

gdzie kupowałyście te pojemniki na pokarm? a tak w ogóle to będziecie mrozić mleko? ile takie mleko może być w zamrażalce? sorry za ilość pytań ale w końcu nie kupiłam laktatora bo najlepszy ssaczek to moja mała ale rozmyślam teraz nad przechowywaniem mleka póki jest go sporo
Stary 2013-06-04, 18:51   #1749
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
3-6kg

A nie wiecie do kiedy ta promocja jest??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:58   #1750
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
My przedwczoraj kupiliśmy mega pakę Dada 2 w Biedronce, jednak one lepiej mi się podobają niż oryginalne pampersy.
Też lubię dada

Cytat:
mi też,zdecydowanie

wrocilam od gina z zusu i mopsu

mam recepte na nuvaring jednak
wizytka mila,wszystko dobrze.. mam przyzwolenie na nieprzemeczajacy sport i sex

i za rok moge rodzic znow (tjaa jasne :P )

w zusie jak zwykle smiesznie ale w piatek bede miec zasilek..

a w mopsie mila niespodzianka i dodatkowy tysio dla nas i becikowe,ha

takze humor mega,zjadam,herbatka i czas pomyslec nad cwiczeniami.ooou jeeee
Sex też ma być nieprzemęczający:confused : to jaki to
Ja za becikowe się nawet jeszcze nie zabrałam.. fuck..

Cytat:

Na boczku go kłądę, zeby się nie zachłysnął

Mój leżaczkuje odkąd ma tydzień
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:12   #1751
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
gdzie kupowałyście te pojemniki na pokarm? a tak w ogóle to będziecie mrozić mleko? ile takie mleko może być w zamrażalce? sorry za ilość pytań ale w końcu nie kupiłam laktatora bo najlepszy ssaczek to moja mała ale rozmyślam teraz nad przechowywaniem mleka póki jest go sporo
ja kupiłam na all.. jak większość rzeczy
mrozić zamierzam, ale jak na razie nie potrafię nabierać aż tyle co zrobię zapas to Rafał albo nagle potrzebuje 2 dodatkowych porcji, albo jakąś zwróci i ciągle mam malusi zapas
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:21   #1752
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kupowalam na allegro.

Odnośnie mrożenia mleka to są 2 rodzaje jakby tego mrożenia i mają różną datę ważności.
Bo możesz mrozić w zamrażarce lodówkowej (taka co to mają wszystkie lodówki) i tam można trzymać to max tydzień
A możesz w takiej tradycyjnej, porządnej zamrażarce i tam chyba nawet pół roku można trzymać pokarm.

Wracam jeszcze do pytania o leżenie- bo zgodnie odpowiedziałyście, że po jedzeniu gdy się nie odbije kładziecie na boku.
Ale rozumiem, że poza tym przypadkiem to na plecach również kładziecie, tak?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:26   #1753
joooasia
Raczkowanie

Anka, Kamciatka, Lonely, Cloche, Color - moc gratulacji dla Was!!!

Starałam się dzisiaj trochę Was nadrobić, ale ciężko mi idzie... Szalejecie z ilością postów jak zwykle

Zdałam sobie sprawę z tego, że przede mną jest tylko 6 dziewczyn (oczywiście liczę tylko te z Was, które są w terminie) ... no to teraz dopiero zaczynam się bać...
U nas na razie spokój... Jasiek szaleje mi po pęcherzu i szyjce, ale raczej nie szykuje się jeszcze do wyjścia. Wcześniejsze krwawienia ustały, czop jednak się nie ewakuował i generalnie to nic się nie dzieje
A jak patrzę na Wasze Maleństwa , to już się nie mogę doczekać aż Jaśko się wypakuje...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:33   #1754
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

Anka, Kamciatka, Lonely, Cloche, Color - moc gratulacji dla Was!!!

Starałam się dzisiaj trochę Was nadrobić, ale ciężko mi idzie... Szalejecie z ilością postów jak zwykle

Zdałam sobie sprawę z tego, że przede mną jest tylko 6 dziewczyn (oczywiście liczę tylko te z Was, które są w terminie) ... no to teraz dopiero zaczynam się bać...
U nas na razie spokój... Jasiek szaleje mi po pęcherzu i szyjce, ale raczej nie szykuje się jeszcze do wyjścia. Wcześniejsze krwawienia ustały, czop jednak się nie ewakuował i generalnie to nic się nie dzieje
A jak patrzę na Wasze Maleństwa , to już się nie mogę doczekać aż Jaśko się wypakuje...
ja tak jak TY mam termin 12 albo 15 czerwca i też cisza na ktg ładne skurcze i tyle:/ brzuch wysoko, młody aktywny czuję taki niepokój i się zwyczajnie nudzę, jeżdżę po mieście, latam po sklepach, ale szybko się męczę:/ nuda nuda nuda
Stary 2013-06-04, 19:48   #1755
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
3-6 kg

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A nie wiecie do kiedy ta promocja jest??
Do jutra (5.06)

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
1. gdzie kupowałyście te pojemniki na pokarm?
2. a tak w ogóle to będziecie mrozić mleko?
3. ile takie mleko może być w zamrażalce?

sorry za ilość pytań ale w końcu nie kupiłam laktatora bo najlepszy ssaczek to moja mała ale rozmyślam teraz nad przechowywaniem mleka póki jest go sporo
1. Na allegro
2. Jeśli będzie go sporo to chyba tak
3. W instrukcji z butelek Medela, które mam do przechowywania pisze tak:

temp. +4 stopnie => 3-5 dni
temp. -16 stopni => 3 miesiące
temp. -18 stopni => 6 miesięcy

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Wracam jeszcze do pytania o leżenie- bo zgodnie odpowiedziałyście, że po jedzeniu gdy się nie odbije kładziecie na boku.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Byłam na mieszkaniu zawieźć jedzenie - kafle w łazience prawie gotowe (zostało pół ściany i podłoga) i kafle w przedpokoju też prawie gotowe (zostały jakieś docinki) A w tym czasie W. został z dziadkiem

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:48   #1756
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja tak jak TY mam termin 12 albo 15 czerwca i też cisza na ktg ładne skurcze i tyle:/ brzuch wysoko, młody aktywny czuję taki niepokój i się zwyczajnie nudzę, jeżdżę po mieście, latam po sklepach, ale szybko się męczę:/ nuda nuda nuda
Ja mam na 10 i jak do tej pory ani jeden skurcz się nie zapisał na ktg...

Cytat:
Do jutra (5.06)
Czyli jutro jeszcze aktualne czy dzisiaj ostatni dzień?Nie wiem jak to jest.

Laura

Stary 2013-06-04, 19:50   #1757
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Czyli jutro jeszcze aktualne czy dzisiaj ostatni dzień?Nie wiem jak to jest.
Na http://promobaby.pl/ pokazuje, że promocja ważna w dniach: 23.05 - 05.06

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:56   #1758
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
ja jeszcze nie miałam ani razu robionego ktg, więc nie wiem jak skurcze, ale brzuch tez wysoko, Młody szaleje... czyli czekamy obie... tez staram się być w miarę aktywna, ale czasem brakuje sił. Poza tym strasznie puchnie mi prawa kostka - wygląda jak kostka Fiony, więc dużo leżę z nogami u góry...

Jaś
Stary 2013-06-04, 19:58   #1759
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy dzisiaj w poradni neonatologicznej ze względu na żółtaczkę.. Lekarka była zachwycona, taki grzeczny, taka ładna skórka, pępuszek piękny wygojony (odpadł nam w piątek - zapomniałam się pochwalic)..

A i Wojtuś już nie taki mały.. waży 4200 g.. czyli przytył 500 g w 8 dni.. 60 g dziennie.. Lekarka nie mogła uwierzyć ze to tak na cycu i sie dopytywała czy odżywek nie stosuje..
za wizytę! Ale powaliłaś mnie tą wagą! To Wojtuś już przegonił Sofcię
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:00   #1760
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
czuję taki niepokój i się zwyczajnie nudzę, jeżdżę po mieście, latam po sklepach, ale szybko się męczę:/ nuda nuda nuda
nie mów nawet bo ja już przeżywam że ten tydzień to mój ostatni w pracy i nie wiem co ze sobą zrobię dobrze że mam kupę prania do zrobienia, tylko pogoda nie sprzyja
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:00   #1761
Ashyshqa
Zakorzenienie

Karmiłam małą od 18 do 19, a do teraz usypiałam Wychodzi na to, ze za godzinę powinna już jeść Ale niech śpi do oporu... Ja chyba też już się położę... Nie wiem co ona taka marudna dziś...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:01   #1762
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
regularnej bym nie dała, ale jak za 6 dych spełnia swoje zadanie to super
zobaczymy jak dalej będzie ale wkurzające jest to, że podczas odciągania trzeba naciskać "push" cały czas

Cytat:
ja chcę odciągać aby móc wyjść od czasu do czasu pojemniki kupiłam w sklepie z art. dziecięcymi i na opakowaniu jest, że w lodówce 3 dni można trzymać a w zamrażalce tydzień widzę, że wszędzie inaczej

Cytat:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:02   #1763
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie mów nawet bo ja już przeżywam że ten tydzień to mój ostatni w pracy i nie wiem co ze sobą zrobię dobrze że mam kupę prania do zrobienia, tylko pogoda nie sprzyja
hump, podziwiam, że będziesz jeszcze miała siłę na pranie i prasowanie... ja się cieszę, że mam już wszystko wyszykowane, bo juz nie mam sił stać przy desce do prasowania. Zaraz robi mi się duszno i kręci mi się w głowie...

Jaś
Stary 2013-06-04, 20:04   #1764
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Na http://promobaby.pl/ pokazuje, że promocja ważna w dniach: 23.05 - 05.06
Dzięki jutro zerknę

Laura

Stary 2013-06-04, 20:12   #1765
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie miałam ani razu robionego ktg, więc nie wiem jak skurcze, ale brzuch tez wysoko, Młody szaleje... czyli czekamy obie... tez staram się być w miarę aktywna, ale czasem brakuje sił. Poza tym strasznie puchnie mi prawa kostka - wygląda jak kostka Fiony, więc dużo leżę z nogami u góry...
ja mam mega opuchniete stopy i dłonie:/ dziwnie z tym ktg, ale chyba nie kzdy gin wysyla przed terminem
Stary 2013-06-04, 20:12   #1766
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
hump, podziwiam, że będziesz jeszcze miała siłę na pranie i prasowanie... ja się cieszę, że mam już wszystko wyszykowane, bo juz nie mam sił stać przy desce do prasowania. Zaraz robi mi się duszno i kręci mi się w głowie...
mnie męczy bezczynność, dlatego muszę sobie wymyślić co będę robić. dawno mnie nie było na basenie, ale nie wiem czy się wcisnę jeszcze w strój.. ale w takim wypadku przynajmniej nie będę mieć wyrzutów sumienia jak się będę obżerać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:13   #1767
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Karmiłam małą od 18 do 19, a do teraz usypiałam Wychodzi na to, ze za godzinę powinna już jeść Ale niech śpi do oporu... Ja chyba też już się położę... Nie wiem co ona taka marudna dziś...
Moja marudziła, zasnęła u mnie na brzuchu. Mąż ją odłożył dopiero co. Chyba zaczynamy kolki

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:13   #1768
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, zostaly Ci 3 tygodnie to akurat, zeby ogarnac wszystko, po miesiącu w domu zaczął mi się kryzys:/
Stary 2013-06-04, 20:17   #1769
karota11
Zadomowienie

Witam się z Wami już razem z moim synkiem

Kubuś urodził się 27.05.2013 przez cc waży 3520 i 55 cm długi

Wody mi odeszły 26 maja, w dzień matki, a Młody nie chciał ustawić się w kanał rdny i przyszedł na świat przez cc, dopiero od wczoraj jesteśmy w domu i brakuje dnia na wszystko
Odezwę się
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:26   #1770
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
mnie męczy bezczynność, dlatego muszę sobie wymyślić co będę robić. dawno mnie nie było na basenie, ale nie wiem czy się wcisnę jeszcze w strój.. ale w takim wypadku przynajmniej nie będę mieć wyrzutów sumienia jak się będę obżerać
mnie też zawsze męczyła bezczynność, ale teraz, przy końcówce ciąży, męczy mnie nawet dłuższy spacer... :/

Cytat:
ja mam mega opuchniete stopy i dłonie:/ dziwnie z tym ktg, ale chyba nie kzdy gin wysyla przed terminem
może też dlatego mnie nie wysyła, że mieszkam na wsi zabitej dechami...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
witam się z wami już razem z moim synkiem

kubuś urodził się 27.05.2013 przez cc waży 3520 i 55 cm długi

wody mi odeszły 26 maja, w dzień matki, a młody nie chciał ustawić się w kanał rdny i przyszedł na świat przez cc, dopiero od wczoraj jesteśmy w domu i brakuje dnia na wszystko
odezwę się
gratulacje

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-06-04 o 20:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości