Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 21:19   #4621
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Kiss my freaky lips i takie wieeeeelkie uściora mam narysowane
Suuperowe, ja dostalam od mamy na dzien dziecka koszulke z napisem na brzuchu - Zgadnij Mamo Kto Cie bedzie budził rano ;D a moj Tz -Bede Tata , zbieram na wòzek ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a ja włsnie dostałam poduszeczke z La Millou, jescze czekam na wielorybka
jade zaraz na miasto cos zjesc bo mnie tesciu tak poirytował wczoraj że powiedziałam że obiadu nie robie...
Ale super ! Idealna do mojego kocyka ;D a wieloryby tez sa u mnie ale nie dokonca rozumiem czy to poduszka czy co??? ANTiBiA ja wczoraj po Twoim poscie zauwazylam ze pisalas do mnie o Quinny. Fakt okazja !! Ja mialabym problem pt. Kto wysle ten wozek do UK I za ile? Pewnie na to samo by wyszlo albo roznica byłaby nie duza. Ale Ty bierz ?! ;s

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:22   #4622
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Elena A wiesiołek to na co?Na szybszy poród.Ale to pod koniec ciąży dopiero się go bierze?

Tak jakoś pod koniec, miał uelastycznić szyjkę

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie zdjęcie przed chwilką i postanowiłam że jeśli chwalę się koleżankom to i Wam pokaże
piękny

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a ja włsnie dostałam poduszeczke z La Millou, jescze czekam na wielorybka
jade zaraz na miasto cos zjesc bo mnie tesciu tak poirytował wczoraj że powiedziałam że obiadu nie robie...
śliczna ta poduszka

Trele gratuluję przedsiębiorczego męża. Mój ciągle powtarzał, że mamy czas i w sumie to nawet miał rację. Najwcześniej kupiłam wózek bo w 7 miesiącu, a potem cała reszta w 8. Jedno zamówienie przez neta i gotowe.

Chciałabym poczuć już kopniaczka. Ale pewnie się naczekam bo za pierwszym razem to był dopiero 20 tc. A ta dzidzia to jakaś mało ruchliwa jest. Milka na każdym usg wierciła się jak szalona i tak jej zostało do teraz.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:24   #4623
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam w 17 tygodniu
U nas lato wreszcie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Czekam na relację z dzisiejszych

Weekend szybko zleciał...miało być słonecznie, a nie było. Dopiero od dzisiaj jest gorąco i pięknie świeci słonko. Ale i tak było fajnie. Pospacerowaliśmy, bylismy na kolacji, na pysznym łososiu, zwiedziliśmy oceanarium i pospacerowaliśmy po plaży i porcie.

Trele niech sie bryka dobrze sprawuje tak dużo już masz rzeczy dla Majeczki, dużo Ci jeszcze zostało do kupienia??

Moje mebelki dla małej przyjadą w piątek i już nie mogę sie doczekać aż małż skręci i będzie można zakupy robić i mieć gfdzie przechowywać
Co to za blizna?
Niby mam duzo rzeczy a ciagle mi sie przypomina jeszcze to I to .. Ciezko mi teraz powiedziec ale jeszcze troszku brakuje. Najwieksze I najdrozsze mam odchaczone )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 21:25   #4624
Antibia86
Rozeznanie

ta poduszeczka podtrzymuje główkę dziecku, pozniej też np do fotelika. a La Millou rzeczywiscie lubie, mam zaprzyjaźniony sklep internetowy i zawsze jak są jakies SALE to cos uda mi sie połapać jakościowo rzeczy są bardzo dobre i są milusie
na targach pytałam się tej właścicielki dlaczego nie robią poszewek np na kołderki czy poduszki- ona mi powiedziała że dlatego zeby prać całość bo jak dziecko zwymiotuje czy posika np to poszewka zawsze przesiąknie a kołderki się nie pierze wtedy tak czesto.....schnie szybko ( sprawdziłam) więć chyba dobry nurt myślowy

ide się położyć bo mnie katar meczy, i tesciu wrocił oczywisćie wstawiony i znow mnie zaczyna wkurzac
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:27   #4625
elena_100
Wtajemniczenie

A i czytałam o wyprawce. Octanisept w naszym wypadku się nie sprawdził. Pępek brzydko się mazał i nie umiał się zagoić choć szybciutko odpadł. Nam pomógł spirytus. Trzy dni i po problemie.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Muszę kończyć, dobrze, że mąż uspał już Milkę. Teraz będzie akcja łóżeczko

Stary 2013-06-04, 21:29   #4626
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Tak jakoś pod koniec, miał uelastycznić szyjkę

piękny

śliczna ta poduszka

Trele gratuluję przedsiębiorczego męża. Mój ciągle powtarzał, że mamy czas i w sumie to nawet miał rację. Najwcześniej kupiłam wózek bo w 7 miesiącu, a potem cała reszta w 8. Jedno zamówienie przez neta i gotowe.

Chciałabym poczuć już kopniaczka. Ale pewnie się naczekam bo za pierwszym razem to był dopiero 20 tc. A ta dzidzia to jakaś mało ruchliwa jest. Milka na każdym usg wierciła się jak szalona i tak jej zostało do teraz.
Pewnie tego 8mego miesiąca majątek dałaś? Ja teraz będę się orientować jak cenowo wózek, potem obserwować na tablicy/allegro oferty wartej kupna i kupie jak coś.. po 14 czerwca chce kupować typowo płciowe rzeczy, pajace i śpiochy.. potem butelki reszta ubranek i w 8 miesiacu chce kupować rzeczy dla mnie, do szpitala

Ps. dopisać CIę do listy?
Stary 2013-06-04, 21:30   #4627
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Domii pięknymasz brzunio! Też chcę już taki heheheh Ja ostatnio nie mam wzdęć i już mi się tak nie zaokrągla :P

I po sprawie Mamy pierwszy wózek na wątku? Nie licząc mam które mają po pierwszym dzieciaczku oczywiście. Chcesz gondolkę i fotelik dopkupić do tego?

Jak mi się macierzyński skończy i będę chciała wrócić to pewnie sami mnie wyleją. Poczekamy, zobaczymy. A orientujecie się, że jest jakaś opcja ochrony przed zwolnieniem po macierzyńskim?

Chyba lubisz La Millou Pięna podusia!

moje gratulacje! Jak te nasze dzieciaczki szybko rosną!
Tak gondole kupie napewno. Moze I uzywana bo one sa zazwyczaj I tak jak nowki. Nad fotelikiem sie zastanawiam czy kupic na od razu. Bo samochodu nie mamy , moj Tz robi prawo jazdy I miejmy nadzieje do porodu sie wyrobi ;D jesli nie nie Wiem czy jest sens kupowac malutki Maxicosi bo on jest chyba do 9 kg? Co myslicie?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 21:32   #4628
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Suuperowe, ja dostalam od mamy na dzien dziecka koszulke z napisem na brzuchu - Zgadnij Mamo Kto Cie bedzie budził rano ;D a moj Tz -Bede Tata , zbieram na wòzek ..

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Ale super ! Idealna do mojego kocyka ;D a wieloryby tez sa u mnie ale nie dokonca rozumiem czy to poduszka czy co??? ANTiBiA ja wczoraj po Twoim poscie zauwazylam ze pisalas do mnie o Quinny. Fakt okazja !! Ja mialabym problem pt. Kto wysle ten wozek do UK I za ile? Pewnie na to samo by wyszlo albo roznica byłaby nie duza. Ale Ty bierz ?! ;s

no wysyłka fakt ale z Polski duzo osób jezdzi do UK. ale ty Już masz swój a ja czekam czy kupie różowy czy niebieski
a wielorybek i żyrafa to takie przytulanki z metkami do "jedzenia"
własnie jak bedzie dziewczynka to chce całą truskawkowa posciel kupic, jak chłopak to ta nowa seria Muchy mi sie podoba 'ptasie radio"
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:35   #4629
De28
Wtajemniczenie

A nam puder weledy do pepka.Odpadl po 2 dniach.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:38   #4630
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Tak gondole kupie napewno. Moze I uzywana bo one sa zazwyczaj I tak jak nowki. Nad fotelikiem sie zastanawiam czy kupic na od razu. Bo samochodu nie mamy , moj Tz robi prawo jazdy I miejmy nadzieje do porodu sie wyrobi ;D jesli nie nie Wiem czy jest sens kupowac malutki Maxicosi bo on jest chyba do 9 kg? Co myslicie?

też się nad tym zastanawiałam, mój też dopiero zapisał się na jazdy, a egzamin nawet nei wiem kiedy bo takie kolejki, ale chyba nie opłaca się kupować, jak sie nie ma samochodu/prawka , potem można kupić ten większy.. tak mi sie wydaje :P

Ale mamy na 1 stronie : 2 córy, nic, 2 synów, nic
ciekawe co u mnie i AAGATECZKA87 się ukaże moze edzie 3/3?
Stary 2013-06-04, 21:41   #4631
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej

wpadłam zameldować,ze dzidziuś ma się dobrze i już ledwo miesci się w kadrze
ma 7,2 cm co odpowiada 13tc4d,ale tydzień ciązy mam 14tc1d
a termin znów na 6.12 potwierdzil

maluszek znowu spal, tylko lapke miał wyciągniętą także leniuch z niego

mogę nareszcie powoli rezygnować z dupka, dostałam femibion do wykupienia

za miesiąc kolejna wizyta i później już połówkowe - ale to zleciało

Bardzo proszę o wpisanie mnie na wizytę 2.07 godz. 17
cieszę się, że wizyta udana
U mnie ostatnio dzidzia wg wymiarów miała 14t1d a wg om miałam 14t6d...dzieciaczki rosną w swoim tempie
Będzie prezent na Mikołajki

Cytat:
Co to za blizna?
Niby mam duzo rzeczy a ciagle mi sie przypomina jeszcze to I to .. Ciezko mi teraz powiedziec ale jeszcze troszku brakuje. Najwieksze I najdrozsze mam odchaczone )

Bliznę mam po operacji wrzodu żołądka, którą miałam 13 lat temu. Jest pionowa po prawej stronie brzucha i ma ponad 10cm. Czasami mnie pobolewa ale jak przyłożę rekę to przestaje, może mała się tam rozpycha

No to super, że te najdroższe rzeczy już masz wiadomo...wydaje się, ze końca zakupów wyprawkowych nie widać Ja mam dopiero pare rzeczy, ale teraz za każdym razem jak jesteśmy na zakupach to coś bierzemy
Stary 2013-06-04, 22:06   #4632
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ostatnio dzidzia wg wymiarów miała 14t1d a wg om miałam 14t6d...dzieciaczki rosną w swoim tempie

Bliznę mam po operacji wrzodu żołądka, którą miałam 13 lat temu. Jest pionowa po prawej stronie brzucha i ma ponad 10cm. Czasami mnie pobolewa ale jak przyłożę rekę to przestaje, może mała się tam rozpycha

No to super, że te najdroższe rzeczy już masz wiadomo...wydaje się, ze końca zakupów wyprawkowych nie widać Ja mam dopiero pare rzeczy, ale teraz za każdym razem jak jesteśmy na zakupach to coś bierzemy
no nasz maluch kilka dni ciagle młodszy

fajnie by było gdyby faktycznie 6.12 się udało

dobranoc

trzymam kciuki za kolejne wizyty!
Stary 2013-06-04, 22:13   #4633
domii29
Zakorzenienie

Niby nie robiłam przez cały dzień nic takiego co mogłoby mnie zmęczyć a padam na twarz .
Moje dziecko jakieś ruchliwe dzisiaj, cały dzień się wierci a teraz to już w ogóle się rozszalało

Dobranoc mamusie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:26   #4634
elena_100
Wtajemniczenie

I nie poszła sobie, jestem uzależniona od wizażu

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Pewnie tego 8mego miesiąca majątek dałaś? Ja teraz będę się orientować jak cenowo wózek, potem obserwować na tablicy/allegro oferty wartej kupna i kupie jak coś.. po 14 czerwca chce kupować typowo płciowe rzeczy, pajace i śpiochy.. potem butelki reszta ubranek i w 8 miesiacu chce kupować rzeczy dla mnie, do szpitala

Ps. dopisać CIę do listy?
Mało tego nie było, ale już wcześniej odkładałam pieniądze. Wogóle to byłam zestresowana, że jednak coś pójdzie nie tak. Nie, że wierzyłam, że kupowanie przynosi pecha tylko, że gdyby coś się podziało to psychicznie chyba bym się nie podniosła dotykając dziecięcych rzeczy. Wiem, że masakrycznie to brzmi, ale generalnie to dziecko to była niespodzianka, lekarz przewidywał wielkie trudności z zajściem, a tu hop siup bez żadnych starań. A w międzyczasie krwiak, kłopoty z łożyskiem, bałam się cieszyć. Teraz jest inaczej.

Poproszę o dopisanie

W ramach wkupnego zdjęcia bejbika, choć pewnie będą w czwartek nowe.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf dzidzia.pdf (80,3 KB, 45 załadowań)

Stary 2013-06-04, 22:34   #4635
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Mało tego nie było, ale już wcześniej odkładałam pieniądze. Wogóle to byłam zestresowana, że jednak coś pójdzie nie tak. Nie, że wierzyłam, że kupowanie przynosi pecha tylko, że gdyby coś się podziało to psychicznie chyba bym się nie podniosła dotykając dziecięcych rzeczy. Wiem, że masakrycznie to brzmi, ale generalnie to dziecko to była niespodzianka, lekarz przewidywał wielkie trudności z zajściem, a tu hop siup bez żadnych starań. A w międzyczasie krwiak, kłopoty z łożyskiem, bałam się cieszyć. Teraz jest inaczej.

Poproszę o dopisanie

Ale cudna dzidziaKtóry to tydzień?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:37   #4636
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale cudna dzidziaKtóry to tydzień?
Dokładnie to już sama nie wiem 12 skończony więc trwam w 13, ale głowy nie dam Milka teraz uczy się siadać i mówić ma-ma więc nie mam głowy do liczenia

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Spadam kochane, dobranoc

Stary 2013-06-04, 22:38   #4637
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Poproszę o dopisanie

To przynajmniej będziesz na bieżąco

słodziaczek mały
Teraz pewnie byś chciała synka?
Stary 2013-06-04, 22:42   #4638
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

nadrabiałam Was na raty od kilku dni, ufff. nie dam rady zacytować, wybaczcie.

witam pierwsze bliźniaki na wątku! a mamusiom gratuluję udanych wizyt. Wyczekuję swojej, 20.06 się wybieram, może coś podejrzymy)

w sobotę byłam na weselu i się wyszalałam, potem przespałam całą niedzielę. A dziś pomagałam szwagierce kupić kieckę na obronę, jeszcze nie kupiła ;p

a powiedzcie, przeskoczyłyście już z rozmiarem biustonosza? bo mi coraz ciaśniej...i swędzą mnie piersi, tragedia ;p ogólnie noszę 70G więc nie są małe, a jak teraz mają rosnąć to ech... nie wyrobie na staniki.

elena_100 śliczny dzidziuś chyba sobie spał.

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:47   #4639
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
a powiedzcie, przeskoczyłyście już z rozmiarem biustonosza? bo mi coraz ciaśniej...i swędzą mnie piersi, tragedia ;p ogólnie noszę 70G więc nie są małe, a jak teraz mają rosnąć to ech... nie wyrobie na staniki.

.

Nie Ciebie jedyną swędzą,nawet o tym pisałyśmy ostatnio
Ja przeskoczyłam właśnie na 70 G obecnie,ale widzę że niedługo znowu trzeba będzie zmienić
Trochę mnie to denerwuje,bo dużo bluzek nie mogę ubrać bo mi się na wysokości cycków blokują

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:25   #4640
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

Cytat:

Nie Ciebie jedyną swędzą,nawet o tym pisałyśmy ostatnio
Ja przeskoczyłam właśnie na 70 G obecnie,ale widzę że niedługo znowu trzeba będzie zmienić
Trochę mnie to denerwuje,bo dużo bluzek nie mogę ubrać bo mi się na wysokości cycków blokują
kojarzę, że pisałyście o bólu i swędzeniu ale nie miałam czasu na bieżąco odpisywać.
właśnie zaczyna mnie dotykać ten sam problem za małe źle, za duże źle, nie dogodzi się nam

grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:29   #4641
peppermint patty
Rozeznanie

Dobranoc mamusie

O cyckach (bo inaczej,delikatniej juz ich nie nazwe) nawet nie wspominam...dzis mnie tak swedza,ze tylko bym sie drapala,a wiadomo nie zawsze jest jak,poza tym to ulgi i tak nie przynosie.tak cos czuje,ze pierwsze rozstepny pojawia mi sie wlasnie na nich.ja prawie dwa rozmiary juz jestem do przodu,mogloby sie juz to zatrzymac.....

Zdjatka podlgladne juz jutro przez komp.buziaki

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:52   #4642
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam blizne po przepuklinie i co prawda nie boli , ale tam jakos częściej i wyrażniej czuję dziecko . Nie wiem czy to ma znaczenie .

Co do zakupów dla dzidziusia , zastanawiam się czy nie zacząć kupować po paczce husteczek przy okazji innych zakupów , czy jeszcze za wcześnie ? Podobno potem idą hurtowo

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-04, 23:59   #4643
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele moja córka była uczulona na większość chusteczek. A kupiliśmy przed porodem wieeeelopak ;/. Miała rany do krwi na pupie

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 00:43   #4644
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele moja córka była uczulona na większość chusteczek. A kupiliśmy przed porodem wieeeelopak ;/. Miała rany do krwi na pupie
No wlasnie slyszalam o takich przypadkach , dlatego raczej bez sensu ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 07:48   #4645
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Poproszę o dopisanie

No w sumie Ci się nie dziwię, ja iałabym ten problem że po pierwsze bym nie miała jak odłożyć a dwa skąd...

Śliczny bobas

podaj mi : NICK, Imię wiek,OM,TP zreszta tak jak na 1 stronie :P

Cytat:
Dokładnie to już sama nie wiem 12 skończony więc trwam w 13, ale głowy nie dam Milka teraz uczy się siadać i mówić ma-ma więc nie mam głowy do liczenia

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Spadam kochane, dobranoc
oooooo to napewno cudowne uczucie usłyszeć od dziecka mama zazdroszcze! ale już niedługo nasze pociechy wyjdą na świat a potem poleci z górki :P

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
nadrabiałam Was na raty od kilku dni, ufff. nie dam rady zacytować, wybaczcie.

witam pierwsze bliźniaki na wątku! a mamusiom gratuluję udanych wizyt. Wyczekuję swojej, 20.06 się wybieram, może coś podejrzymy)

w sobotę byłam na weselu i się wyszalałam, potem przespałam całą niedzielę. A dziś pomagałam szwagierce kupić kieckę na obronę, jeszcze nie kupiła ;p

elena_100 śliczny dzidziuś chyba sobie spał.
Tak, przekroczyłam też. :/ nie wiem co to dalej będzie :/

Cytat:
Ja mam blizne po przepuklinie i co prawda nie boli , ale tam jakos częściej i wyrażniej czuję dziecko . Nie wiem czy to ma znaczenie .

Co do zakupów dla dzidziusia , zastanawiam się czy nie zacząć kupować po paczce husteczek przy okazji innych zakupów , czy jeszcze za wcześnie ? Podobno potem idą hurtowo
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Miałam napisać : tak, my jak już zrobimy kącik dla maluszka lanujemy okazyjnie( promocyjnie) kupować i pampersy i chusteczki... też taki mieliśmy plan.. ale po wypowiedz dzidzi to już nie wiem .. moze sie okazaćze wcale nie zaoszczędziłąm itd.. tylkowydawać podwójnie kase trzeba bedzie.. :/

jak dojade do pracy to Wam coś wrzucę

a u mnie deszczowo że hohoho :/
Stary 2013-06-05, 07:50   #4646
Anoula
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny Ale leje w Krakowie i zimno brrrr. Aż się odechciewa iść gdziekolwiek.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 07:51   #4647
Azealia
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Miałam wpaść wczoraj z informacjami po wizycie, ale tak mnie w aucie wytelepało w drodze do domu, że padłam z mdłościami i nie miałam siły się podnieść.

Więc: Dzidziuś ma 6,24 cm, szerokość główki: 2,1cm , przezierność 1.5mm więc dobrze, machał rączkami ślicznie, nagrałam 30s na telefon dla TŻta, więc ucieszony. Miałam robione usg dowcipne i brzuszne i przez brzuch już było fajnie widać, więc lekarz powiedział, że na następnej wizycie już przez brzuch
Aha no i Dzidziuś idealnie wiekowo do OM. Co do dnia, wczoraj był 12t4d

Kolejna wizyta 24.06 o 17.00 - to już będzie 15t3d, a po nim już pewnie połówkowe! WOW

Wczorajsze usg robione było w szpitalu na dyżurze u mojego gina i oddział gin-poł robi wrażenie. Wyremontowany, czysto, schludnie, spokój taki, no i te maleńkie miałczusie kwilące z każdego pokoju Byłyśmy z Mamą nawet prawie świadkami narodzin, akurat wywozili dziewczynę po cc z bloku operacyjnego, a za nią wyszedł tatuś z dzieckiem i lekarzem Był taki rozstrzęsiony i uradowany że śmiałyśmy się z Mamą chyba 10 minut

Dobra a teraz nadrabiam!
Widziałam cudny, okrąglutki brzuszek Chyba Domi o ile pamiętam?

Trele dla TŻta- postawił sprawę jasno i kupił

Antibia śliczna ta poduszeczka ale maleńkich dzieci się chyba na poduszki nie kładzie nie? To taka dla starszych trochę czy jak? Bo ja zielona :P

Elena piękny małe Człowieczek na usg

Coś mnie żołądek boli od wieczora Kiedy te mdłości miną..
Dzisiaj muszę napisać wstęp i zakończenie pracy, lecę drukować i wysyłam do promotora

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-05 o 07:52
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 08:01   #4648
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Więc: Dzidziuś ma 6,24 cm, szerokość główki: 2,1cm , przezierność 1.5mm więc dobrze, machał rączkami ślicznie, nagrałam 30s na telefon dla TŻta, więc ucieszony. Miałam robione usg dowcipne i brzuszne i przez brzuch już było fajnie widać, więc lekarz powiedział, że na następnej wizycie już przez brzuch
Aha no i Dzidziuś idealnie wiekowo do OM. Co do dnia, wczoraj był 12t4d

Kolejna wizyta 24.06 o 17.00 - to już będzie 15t3d, a po nim już pewnie połówkowe! WOW
gratulacje duży już jest
lubię czytać Twoje opowieści z wizyt na mojej wizycie wg pierwszego USG będę miała podobny wiek ciąży, ciekawe ile wyjdzie na USG tym razem, ostatnio było 6 dni więcej.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 08:13   #4649
coralady
Wtajemniczenie

Witam

Bardzo dziękuje za kciuki!

ryba proszę o wpisanie chłopca Potwierdzony na 100% na wczorajszym usg,Wychodzi,że jest starszy według usg,więc witam się w 5 miesiącuMa 18cm,od głowki do nóżek

elena witaj!

Trele-morele u nas chusteczek nadal dużo schodzi.Moja córka nie była uczulona na żadne kosmetyki itd.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 08:17   #4650
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
gratulacje duży już jest
lubię czytać Twoje opowieści z wizyt na mojej wizycie wg pierwszego USG będę miała podobny wiek ciąży, ciekawe ile wyjdzie na USG tym razem, ostatnio było 6 dni więcej.
Od ostatniej wizyty sprzed 2 tyg przybyły mu 2 cm Ciekawe ile będzie następnym razem.
U Nas ostatnio wg usg był starszy o 6 dni, a teraz wrócił na stare tory i jest tak jak wg om. Czekam na Twoje usg niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam

Bardzo dziękuje za kciuki!

ryba proszę o wpisanie chłopca Potwierdzony na 100% na wczorajszym usg,Wychodzi,że jest starszy według usg,więc witam się w 5 miesiącuMa 18cm,od głowki do nóżek

elena witaj!

Trele-morele u nas chusteczek nadal dużo schodzi.Moja córka nie była uczulona na żadne kosmetyki itd.
Gratuluję 100% chłopca
18 cm.. WOW! To już jest coś!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości