|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Suuperowe, ja dostalam od mamy na dzien dziecka koszulke z napisem na brzuchu - Zgadnij Mamo Kto Cie bedzie budził rano ;D a moj Tz -Bede Tata , zbieram na wòzek ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4622 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trele gratuluję przedsiębiorczego męża. Mój ciągle powtarzał, że mamy czas i w sumie to nawet miał rację. Najwcześniej kupiłam wózek bo w 7 miesiącu, a potem cała reszta w 8. Jedno zamówienie przez neta i gotowe. Chciałabym poczuć już kopniaczka. Ale pewnie się naczekam bo za pierwszym razem to był dopiero 20 tc. A ta dzidzia to jakaś mało ruchliwa jest. Milka na każdym usg wierciła się jak szalona i tak jej zostało do teraz.
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby mam duzo rzeczy a ciagle mi sie przypomina jeszcze to I to .. Ciezko mi teraz powiedziec ale jeszcze troszku brakuje. Najwieksze I najdrozsze mam odchaczone )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
ta poduszeczka podtrzymuje główkę dziecku, pozniej też np do fotelika. a La Millou rzeczywiscie lubie, mam zaprzyjaźniony sklep internetowy i zawsze jak są jakies SALE to cos uda mi sie połapać
jakościowo rzeczy są bardzo dobre i są milusie na targach pytałam się tej właścicielki dlaczego nie robią poszewek np na kołderki czy poduszki- ona mi powiedziała że dlatego zeby prać całość bo jak dziecko zwymiotuje czy posika np to poszewka zawsze przesiąknie a kołderki się nie pierze wtedy tak czesto.....schnie szybko ( sprawdziłam) więć chyba dobry nurt myślowy ![]() ide się położyć bo mnie katar meczy, i tesciu wrocił oczywisćie wstawiony i znow mnie zaczyna wkurzac
|
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
A i czytałam o wyprawce. Octanisept w naszym wypadku się nie sprawdził. Pępek brzydko się mazał i nie umiał się zagoić choć szybciutko odpadł. Nam pomógł spirytus. Trzy dni i po problemie.
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Muszę kończyć, dobrze, że mąż uspał już Milkę. Teraz będzie akcja łóżeczko
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz będę się orientować jak cenowo wózek, potem obserwować na tablicy/allegro oferty wartej kupna i kupie jak coś.. po 14 czerwca chce kupować typowo płciowe rzeczy, pajace i śpiochy.. potem butelki reszta ubranek i w 8 miesiacu chce kupować rzeczy dla mnie, do szpitala ![]() Ps. dopisać CIę do listy?
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja czekam czy kupie różowy czy niebieski![]() a wielorybek i żyrafa to takie przytulanki z metkami do "jedzenia" ![]() własnie jak bedzie dziewczynka to chce całą truskawkowa posciel kupic, jak chłopak to ta nowa seria Muchy mi sie podoba 'ptasie radio" |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mamy na 1 stronie : 2 córy, nic, 2 synów, nic ciekawe co u mnie i AAGATECZKA87 się ukaże moze edzie 3/3?
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ostatnio dzidzia wg wymiarów miała 14t1d a wg om miałam 14t6d...dzieciaczki rosną w swoim tempie Będzie prezent na Mikołajki Cytat:
![]() No to super, że te najdroższe rzeczy już masz wiadomo...wydaje się, ze końca zakupów wyprawkowych nie widać Ja mam dopiero pare rzeczy, ale teraz za każdym razem jak jesteśmy na zakupach to coś bierzemy
|
||
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie by było gdyby faktycznie 6.12 się udało ![]() dobranoc trzymam kciuki za kolejne wizyty! |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nie robiłam przez cały dzień nic takiego co mogłoby mnie zmęczyć a padam na twarz
.Moje dziecko jakieś ruchliwe dzisiaj, cały dzień się wierci a teraz to już w ogóle się rozszalało ![]() Dobranoc mamusie |
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
I nie poszła sobie, jestem uzależniona od wizażu
![]() Cytat:
Poproszę o dopisanie W ramach wkupnego zdjęcia bejbika, choć pewnie będą w czwartek nowe.
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie to już sama nie wiem
12 skończony więc trwam w 13, ale głowy nie dam Milka teraz uczy się siadać i mówić ma-ma więc nie mam głowy do liczenia ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Spadam kochane, dobranoc
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz pewnie byś chciała synka? |
|
|
|
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
nadrabiałam Was na raty od kilku dni, ufff. nie dam rady zacytować, wybaczcie.
witam pierwsze bliźniaki na wątku! a mamusiom gratuluję udanych wizyt. Wyczekuję swojej, 20.06 się wybieram, może coś podejrzymy )w sobotę byłam na weselu i się wyszalałam, potem przespałam całą niedzielę. A dziś pomagałam szwagierce kupić kieckę na obronę, jeszcze nie kupiła ;p a powiedzcie, przeskoczyłyście już z rozmiarem biustonosza? bo mi coraz ciaśniej...i swędzą mnie piersi, tragedia ;p ogólnie noszę 70G więc nie są małe, a jak teraz mają rosnąć to ech... nie wyrobie na staniki. elena_100 śliczny dzidziuś chyba sobie spał.
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Ciebie jedyną swędzą,nawet o tym pisałyśmy ostatnio ![]() Ja przeskoczyłam właśnie na 70 G obecnie,ale widzę że niedługo znowu trzeba będzie zmienić ![]() Trochę mnie to denerwuje,bo dużo bluzek nie mogę ubrać bo mi się na wysokości cycków blokują |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie miałam czasu na bieżąco odpisywać.właśnie zaczyna mnie dotykać ten sam problem za małe źle, za duże źle, nie dogodzi się nam
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc mamusie
O cyckach (bo inaczej,delikatniej juz ich nie nazwe) nawet nie wspominam...dzis mnie tak swedza,ze tylko bym sie drapala,a wiadomo nie zawsze jest jak,poza tym to ulgi i tak nie przynosie.tak cos czuje,ze pierwsze rozstepny pojawia mi sie wlasnie na nich.ja prawie dwa rozmiary juz jestem do przodu,mogloby sie juz to zatrzymac..... Zdjatka podlgladne juz jutro przez komp.buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakupów dla dzidziusia , zastanawiam się czy nie zacząć kupować po paczce husteczek przy okazji innych zakupów , czy jeszcze za wcześnie ? Podobno potem idą hurtowo
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Trele moja córka była uczulona na większość chusteczek. A kupiliśmy przed porodem wieeeelopak ;/. Miała rany do krwi na pupie
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4645 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny bobas ![]() podaj mi : NICK, Imię wiek,OM,TP zreszta tak jak na 1 stronie :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak dojade do pracy to Wam coś wrzucę ![]() a u mnie deszczowo że hohoho :/
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Ale leje w Krakowie i zimno brrrr. Aż się odechciewa iść gdziekolwiek.
|
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Miałam wpaść wczoraj z informacjami po wizycie, ale tak mnie w aucie wytelepało w drodze do domu, że padłam z mdłościami i nie miałam siły się podnieść. Więc: Dzidziuś ma 6,24 cm, szerokość główki: 2,1cm , przezierność 1.5mm więc dobrze, machał rączkami ślicznie, nagrałam 30s na telefon dla TŻta, więc ucieszony. Miałam robione usg dowcipne i brzuszne i przez brzuch już było fajnie widać, więc lekarz powiedział, że na następnej wizycie już przez brzuch ![]() Aha no i Dzidziuś idealnie wiekowo do OM. Co do dnia, wczoraj był 12t4d ![]() Kolejna wizyta 24.06 o 17.00 - to już będzie 15t3d, a po nim już pewnie połówkowe! WOW Wczorajsze usg robione było w szpitalu na dyżurze u mojego gina i oddział gin-poł robi wrażenie. Wyremontowany, czysto, schludnie, spokój taki, no i te maleńkie miałczusie kwilące z każdego pokoju ![]() Dobra a teraz nadrabiam! Widziałam cudny, okrąglutki brzuszek Trele dla TŻta- postawił sprawę jasno i kupił ![]() Antibia śliczna ta poduszeczka Elena piękny małe Człowieczek na usg ![]() Coś mnie żołądek boli od wieczora Kiedy te mdłości miną.. Dzisiaj muszę napisać wstęp i zakończenie pracy, lecę drukować i wysyłam do promotora
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-05 o 07:52 |
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje duży już jest ![]() lubię czytać Twoje opowieści z wizyt na mojej wizycie wg pierwszego USG będę miała podobny wiek ciąży, ciekawe ile wyjdzie na USG tym razem, ostatnio było 6 dni więcej.
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Bardzo dziękuje za kciuki! ryba proszę o wpisanie chłopca Potwierdzony na 100% na wczorajszym usg, Wychodzi,że jest starszy według usg,więc witam się w 5 miesiącu Ma 18cm,od głowki do nóżek![]() elena witaj! Trele-morele u nas chusteczek nadal dużo schodzi.Moja córka nie była uczulona na żadne kosmetyki itd.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4650 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe ile będzie następnym razem.U Nas ostatnio wg usg był starszy o 6 dni, a teraz wrócił na stare tory i jest tak jak wg om. Czekam na Twoje usg niecierpliwie ![]() Cytat:
18 cm.. WOW! To już jest coś!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

KCIUKI DLA ANI 

Ja mam dopiero pare rzeczy, ale teraz za każdym razem jak jesteśmy na zakupach to coś bierzemy