|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
To mnie najbardziej ciekawi
|
|
|
|
|
#392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oooo a ja o gumce od zauroczenia nie słyszałam.U mnie są popularne czerwone kokardki do wózka i łozeczka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Roxi to super, trzeba było się was od razu zapytać, a ja się stresowałam durna
![]() Cytat:
Mój starszy chrześniak był w brzuszku bardzo spokojnym dzieckiem i dalej taki jest (we wrześniu 3 latka), za to chrześnica... W sumie też fajnie ułożona, potrafi się np. sama bawić, ale baaardzo temperamenta a siostrze brzuch latał w ciąży na wszystkie strony jak mi![]() a ma 2 latka
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Nie mam siły na nic. Małgosia już śpi, mąż jako strażak pomaga ludziom. Jak on wstanie jutro do pracy?
A w ogóle to jakiś jego kolega podjechał po spodnie dla niego bo nie wziął od kombinezonu. I pierwsze co mi powiedział "Jaki masz ładny brzuszek" Buziaki brzuchatki. Do jutra ![]() Edit: Oliath piękne mebelki (zapomnialam napisać) Teso gratuluję dobrych wieści.
|
#395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi ginka pobrała patyczkiem wymaz tylko z pochwy. Zapakowała ten patyczek w opakowanie (kazała nie otwierać ) i powiedziała żebym zawiozła to jeszcze tego samego dnia do labu. Nic nie bolało ![]() Cytat:
Co do wagi. Ja świetnie się czułam ważąc tyle ile przed ciążą i chciałabym do tej wagi wrócić. Może karmiąc piersią uda mi się wrócić do tych 47kg ![]() A teraz uciekam pod prysznic i spać. Dobranoc |
||
|
|
|
#397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Przeleciałam was troszkę, ale wszystkiego nie dam rady nadrobić. Witam się w nowym wątku i odrazu w skrócie relacja z dzisiejszej wizyty:
To chyba tyle, jeśli chodzi o wizytę, następna 20.06, ale jeśli coś się będzie dziać kazał dzwonić lub odrazu przyjechać. Martwię się tym wszystkim, mam nadzieję że będzie dobrze, na dniach mocz powtórzę, oby był już ok
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
i znow poczytalam i nie wiem co komu..... kurza twarz cos mi sie z mozgiem dzieje....
Ide spac - ooooooooooooo!
|
#400 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona omawiała obydwa przypadki, ale jakoś się nie skupiłam i nie wiem... Na pewno nie ma drugiego łóżka i nie ma możliwości nocowania TŻ. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Goście mogą być uciążliwi niestety... A życzliwość jak najbardziej jest mile widziana Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo.Cytat:
za wizytę.Cytat:
![]() Cytat:
A biedronkę lubimy Cytat:
|
|
#401 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciesz sie ze kciukasy pomogły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
uparciucha z niej ![]() Cytat:
Cytat:
moze mykaj jutro do gina
|
|
#402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mój Lol też się rusza jak szalony.. napiera na brzuch z każdej strony, brzuchol faluje w każdej sytuacji i pozycji.. i jeszcze mi naciska nisko na pęcherz.. już sama nie wiem jak jest ułożony.. gigant jakiś
![]() Cytat:
Też mam burdelownię jeśli Cię to pocieszy ![]() Cytat:
Teraz jesteś mamusią sierpniową Lepszy dłuższy niż szerszy bobas..łatwiej wyjdzie ![]() Cytat:
![]() I trzymam od razu kciuki za wizytę u endo ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby sie nie pojawiły ![]() Cytat:
licz grzecznie ruszki i nadzoruj pozostałe sparwy a bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Tweed a ja sie juz zastanawiałam gdzie zaginełaś ![]() Moja Laura ma czasem bardzo dziwne i gwałtowne ruchy,jak kopnie to czasem sie czuje jakby mnie ktoś sztyletem dziabnął.Mowiłam o tym ginowi ale wszystko wporzo.Takie dziecko z niej
|
|
#404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cynamonka i tak już po ptakach, co ma być to będzie Trzymajmy kciuki za siebie nawzajem ![]() Ja po cichu liczę, że mały wda się w TŻ, bo ponoć teściowa nie wie, co to nieprzespane nocki, wcinał wszystko, jak wlezie i w ogóle bezproblemowy był... za dzieciaka oczywiście ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dziecię też ma takie tętno zwykle, więc chyba jest ok
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby wszystko u Was było ok Za chwilę już będziecie donoszone więc w razie czego głowa go góry ![]() A z tym tętnem to mi nie mów- Adasiowi na ktg do 180 dochodzi- ale wydaje mi się, że to zależy od tego czy dziecko jest aktywne w danym momencie czy sobie przysypia
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały też mnie takimi raczy, najgorszy ból jest wtedy, gdy leżę na którymś boku, a on wbija mi albo rączki albo nózki w bok - dokładnie tak jak piszesz, jakby sztylet wbijał. Chociaż teraz też nieźle wariuje, jak kopnie w delikatne okolice pępka, to aż syczę. Chyba kawał chłopa już z niego, bo jeszcze 2-3tyg temu te ruchy nie były tak intensywne
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Ciuszki Laury mam poprane
Obgadałysm ciązowo-dzieciowo-porodowe tematy na topie i czas zleciał ![]() Pojadłam truskawek z jej ogródeczka
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szyjkę, wyniki morfo i ciśnienie Gabi.. troszkę masz tego spisywania i pilnowania.. ciśnienie chyba samo się z tego wszystkiego podniesie Nie martw się..jesteś pod kontrolą i wszystko będzie dobrze.. a w razie czego zobaczysz córcię ciut szybciej |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak popiorę, poprasuję wszystko, część rzeczy pochowam i będą sobie czekały na moją kluseczkę
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pyskaty dziobek I sama nie wiem czy powiedzieć, że po mamusi czy po tatusiu, bo jedno drugiego warte ![]() Coś do poczytania (w kilku wypadkach z przymrużeniem oka, ale tylko w kilku) " Przykazania pochodzą z książki: Rebeccki Eckler pt."Padam na twarz - czyli o życiu z małym Tyrankiem" Matki się uśmieją i znajdą coś dla siebie Niematki może zrozumieją matki, albo zrozumieją gdy nimi zostaną![]() 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć - tuż po porodzie: 1. Będziesz się czuła jak chodzący i mówiący zombie. 2. Dostaniesz obsesji na punkcie zbędnych kilogramów pozostałych po ciąży, których nie sposób się pozbyć. 3. Po deszczu gratulacji zdasz sobie sprawę, że nikomu nie chodziło o ciebie. Wszyscy interesują się dzieckiem. 4. Ojciec dziecka będzie cię irytował. 5. Teściowe będę cię irytować. 6. Od chwili gdy przekroczysz wraz z dzieckiem próg domu, wszystkie rozmowy będą dotyczyć tylko jego. 7. Niemowlęta są urocze, ale są też nudne. 8. Prawie codziennie będzie chodzić bez celu po ulicach. 9. Powiesz, że dziecko choruje, choćby miało się świetnie , jeśli będziesz miała ochotę odwołać spotkanie. 10. Jeśli masz chłopca, wszyscy będą go brać za dziewczynkę. Jeśli masz dziewczynkę, wszyscy uznają że to chłopiec. 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 0-3 czyli jak ja się nazywam? Ale tak serio, jak się nazywam? 1. Będą wypadać ci włosy. 2. Wciąż będziesz myśleć, że jesteś gruba. 3. Przypadkowo zranisz swoje dziecko... i to przynajmniej raz. 4. "Konstruktywna krytyka" nigdy się nie kończy. 5. Zaczniesz wcześnie zasypiać - kiedyś o tej porze dopiero wchodziłaś na imprezę. 6. Zaczniesz się zastanawiać, co się stało z niegdysiejszymi najlepszymi przyjaciółkami. 7. Nuda to dobra rzecz. 8. Niemowlęta nie znają manier. 9. Nie chcesz by twoje dziecko oglądało telewizję, ale przez dwie godziny będziesz puszczać mu bajkę. 10. Rozejrzysz się po domu i zastanowisz się, kiedy zmieniło się w przedszkole. 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 3-6 czyli: straciłam rozum a na dodatek tracę włosy. 1.Każdy płacz będziesz zwalać na ząbkowanie. 2.Jeśli zapomnisz torby z pieluchami, będziesz jej wtedy najbardziej potrzebować. 3.Będziesz dawać najlepsze napiwki na świecie. 4.Będziesz brać udział w klubikach dla dzieci. 5.Będziesz unikać klubików dla dzieci. 6.Poczujesz się urażona, jeśli ktoś uzna, że Twoje dziecko nie jest najpiękniejsze. 7.Twoje dziecko powie pierwsze słowo. Tylko pomyśl o tym. 8.Dziecko zacznie jeść cuchnącą owsiankę dla dzieci. 9.Będziesz mieć poczucie winy, bo zechcesz wrócić do pracy. 10.Będziesz się zastanawiać, czy możesz wszystko zostawić i zostać MwD (Mamą w Domu). 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 6-9 czyli moje dziecko jest lepsze od twojego! Tralalala! 1. Z powodu poczucia winy zaczniesz uczęszczać na zajęcia Mama i ja 2. Rzucisz je. 3. Musisz nauczyć się gotować, jeśli nie dla siebie, to dla dziecka. 4. Zatęsknisz za dniami, gdy karmiłaś wyłącznie butelką. 5. Zdasz sobie sprawę, że w kręgu twoich znajomych nigdy dość przyjaciół z dziećmi. 6. Wydasz przyjęcie urodzinowe, nawet jeśli wiesz, że twoje dziecko nie rozumie pojęcia przyjęcie urodzinowe 7. Zrozumiesz, że dziecko staje się minidorosłym. 8. Będziesz się lękać wielkich zabawek niczym zarazy. 9. Może będziesz zmuszona przeprowadzić się do większego domu. 10. Ale nie oznacza to, że będziesz mogła mieć psa. 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 9-12 czyli tak się nie da dłużej żyć! 1.Twoje dziecko będzie mieć lepszą garderobę niż ty. 2.Odkryjesz chrupki serowe w bieliźnie. 3.Wciąż będziesz mieć wrażenie, że nie masz pojęcia jak być matką. 4.Przenośny odtwarzacz DVD jest cudownym wynalazkiem. 5.Istnieją zawodowcy zajmujący się zabezpieczaniem sprzętów domowych przed dziećmi. Seksowni zawodowcy. 6.Z powodu poczucia winy zabezpieczysz cały dom. Również matę łazienkową. 7.Wózki się psują. 8.Wcale ci się nie spodoba, kiedy inni ubiorą twoje dziecko, by wyglądało jak miniaturowa wersja Britney Spears. 9.Czytanie gazety to bolesne doświadczenie. 10.Dziecko zrobi sobie krzywdę, padając na twarz. Albo w inny sposób. 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 12-15 czyli zabezpieczenia przed dziećmi, elektroniczne nianie i zepsute wózki. 1.Bez względu na to, jak małe i śliczne masz dziecko, wyprodukuje ono niewyobrażalne wonie. 2.Bohaterowie bajek, jak Barney, są gwiazdami. 3.Nie ma znaczenia, jak wielki masz dom, bo zabawki twojego dziecka i tak go zabałaganią. 4.Przenośne odtwarzacze DVD psują się. 5.Mężczyźni nie ekscytują się sztuką wytworzoną przez ich dzieci. 6.Matki ekscytują się sztuką wytworzoną przez ich dzieci. 7.Wpadniesz w zachwyt, jeśli uda ci się wykręcić od zmiany pieluszki. 8.Będziesz się zastanawiać., co się stało z twoim życiem seksualnym. 9.Nawet jeśli jesteś matką, twoja matka wciąż będzie się traktować jak dziecko. 10.Niemowlętom nie przeszkadza spanie we własnej kupie. 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 15-18 czyli kupa na kupie i kupą pogania. 1.Będziesz pragnęła następnego dziecka. 2.Bezdzietni przyjaciele będą cię wkurzać. 3.Będziesz zmuszona wyjechać na wakacje bez dziecka. 4.Zapomnisz o ważnych kamieniach milowych w życiu twojego dziecka. 5.Będziesz kupować więcej rzeczy dziecku niż sobie. 6.Nauczysz się nowych słów w języku mamuś. 7.Kiedy nie będziesz widzieć dziecka przez kilka dni, zatęsknisz za nim mocniej, niż uważałaś, że to możliwe. 8.Kiedy po raz pierwszy ujrzysz swoje dziecko po dłuższej rozłące, poczujesz bezmiar radości, 9.Dzieci zmieniają się w zastraszającym tempie. 10.Zatęsknisz za czasami, gdy twoje dziecko ani nie chodziło, Ani nie mówiło. 5 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 18-21 czyli naprawdę chciałabym jeszcze raz to samo? Naprawdę? 1.W końcu zaakceptujesz i przyzwyczaisz się d tego, że jesteś matką. 2.W końcu zaakceptujesz i przyzwyczaisz się do tego, że masz dziecko. 3.W końcu zaakceptujesz i przyzwyczaisz się do tego, że twoje życie jest inne. 4.W końcu zaakceptujesz i przyzwyczaisz się do tego, że twoje życie już nigdy nie będzie takie samo, jak przed urodzeniem dziecka. 5.W końcu zaakceptujesz i przyzwyczaisz się do tego, że lubisz swoje życie. 10 rzeczy, których się nauczyłam odkąd zostałam matką: miesiące 21-24 czyli: nie, ale tak serio, naprawdę jesteś z nami od dwóch lat???? 1.Nie mogłabym żyć bez teściów. Ale czasami bym chciała. 2.Razem z partnerem powinniśmy popracować nad naszym życiem seksualnym. 3.Chociaż narzekam, jestem ogromnie wdzięczna za moje dziecko. 4.Straciłam niektóre z moich dawnych wspaniałych, samotnych przyjaciółek. 5.Zaprzyjaźniłam się z niektórymi matkami. 6.Zawsze będę tęsknić za moim dawnym życiem. 7.Już się cieszę tym, co mnie czeka w życiu. 8.Wciąż mi brakuje mojego dawnego tyłka. Pewnie zawsze mi go będzie brakowało. 9.Nigdy nie zdołałabym pokochać nikogo tak bardzo jak Tyranka. Choć potrafi być naprawdę, naprawdę straszna, gdy tylko powie: kocham cię - wybaczam jej wszystko. 10.Jak świat światem zawsze będą matki lepsze ode mnie. Zawsze też znajdą się matki gorsze ode mnie. |
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też podskakuję ![]() TŻ był w szoku, jak poczuł, co mały wyrabia ![]() Kocham te kopniaczki, ale najgorsze są momenty, kiedy mały się rozciąga i wbija mi w brzuch którąś część ciała, tak że cała skóra dookoła jest napięta i bolesna ale niech ma, niech sobie ćwiczy akrobata
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi Tz dziś powiedział Roxy-poczytałam,cosik prawdy w częsci jest
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Przesyłam filmik z Fi w roli głównej jak ok. północy układamy się do snu :P
Ok. 25 sek. się zaczyna ![]() http://youtu.be/M9Ykf9mrPt4 |
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała Czarna znalazłaś???????????????
|
|
#418 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać co w takim razie Ci powie ten endokrynolog Mój endo się glukozą nie zainteresował ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A nie płaciliście kartą?Mi też raz przepadła nagroda przez brak rachunku ![]() Cytat:
Zapytaj gina-ciekawa jestem co powie ![]() Cytat:
![]() Mój nie zachowuje się jakby mu tlenu brakowało Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mąż może niedługo wróci, co będą po ciemku robić?... Cytat:
![]() A teraz ile ważysz? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-04 o 22:50 |
||||||||||
|
|
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja teściowa mówiła, że mąż był raczej spokojny tyle, że darł się o jedzenie bardzo bo musiało być na już na teraz Ja z kolei mogłam być ulana moczem po pachy, głodna ale jak woziło się mnie wózkiem to potrafiłam przespać kilka godzin ![]() Moja mama sie teraz smieje, ze jej wnuk sie na mnie zemsci za jej nieprzespane noce przeze mnie No dobra- niech i tak bedzie. Geny sie juz dawno pomieszaly i mysle, ze za 4-5 tygodni zobaczymy jaka ciekawa mieszanka z tego wyszla ![]() Chcialam oficjalnie podziekowac naszej malejczarnejkejt za dobre slowo i rozwianie moich watpliwosci odnosnie Adasiowego ktg- jeszcze raz bardzo dziekuje |
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze ją tez nagrac ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Ide sie wykąpac (umyć KAPE )Swędzi mnie wszytsko,komarzyska podłe mnie pogryzły :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

To mnie najbardziej ciekawi

za wizytę.

A nie płaciliście kartą?
) ale nie wiem czy to prawda czy nie