Scent Bar XLIX - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 14:56   #4771
Katty_p13
Piers do przodu

Dot.: Scent Bar XLIX

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

to było wydarzenie o kótrym sie mowiło!

a na scianie mioalam plakat z tego czasopisma o dziwnej nazwie ktorej nie pamietam, w ktorej w czasach przed bravo były plakaty z idolami
To było sobotnie wydanie Dziennika Ludowego
Stary 2013-06-04, 16:07   #4772
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
hmm, a ciekawe jak kontakt z matka ma wpływ na zachowanie dziecka - w końcu skoro się jej boi, to raczej nie będzie to rozwrzeszczany urwis, tylko własnie ciche i spokojne dziecko, nauczone, ze musi się samo bawic w spokoju, bo inaczej mama będzie zła

A propos, przyszła na rynek do fontanny jakaś mamusia z dwójką chyba dziewczynek (bo całe na róziowo) i starsza, na oko ze 3 lata, ze smoczkiem chodzi
ad1 . wpływ jakiś ma na pewno, ale cel - ciche i spokojne dziecko - można osiągnąć też innymi metodami, niekoniecznie takimi jakie mam nieprzyjemność obserwować w tym przypadku
ad.2 fidziałam też 4-latka w pamperze na miejskiej plaży 2 lata temu
Stary 2013-06-04, 16:58   #4773
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ej kurde ale ja mam te wszystkie cechy ktire wymienilas, a co do sprzatania to ja nie wieze zwiazku miedzycsprzataniem a byciem dobra matka, ja tez sprzatam raz na miesiac albo radziej
hm, co do związku miedzy sprzątaniem.... w sumie to może rzeczywiście wymówki, starałam się dać po prostu jakiś przykład obowiązku, który się zawala. w sensie: rozlał mi się sok na podłodze w kuchni to będę omijać przez miesiąc żeby się nie przylepić zamiast wytrzeć, będę mieć z tego powodu wyrzuty sumienia ale i tak nie sprzątnę tylko będę omijać wzrokiem bo każde spojrzenie na plamę przypomina mi jaka to beznadziejna w tym temacie jestem jako analogia do dida. ale widzisz, my na to patrzymy z dwóch całkowicie różnych punktów widzenia - Ty nie uważasz tego przykładowego niesprzątania (czy innych wymienionych przeze mnie cech) za problem, bo już masz to za sobą i wiesz jak to wygląda, a ja teoretyzuję - nie mając pojęcia na czym to polega w praktyce - wychodząc przy tym z punktu gwałtownego niechcenia dida. stąd też nasza różnica w postrzeganiu tego - jako problem, bądź żaden problem.

Cytat:
Co do bycia po ptokach to fakt to niesprawiedliwe
W sumie ciekawe czemu natura tak to urzadzial ze facet moze dluzej.
bo facet nie musi być w ciąży, zapewne polega to na tym, że młodszy organizm jest silniejszy, mniej schorowany, i da radę lepiej niż stary

Cytat:
Co do gwarancji to niestety nikt ich nie da tak samo jak i nainne rzeczy w zyciu.
no wiem, toteż ja się nie domagam gwarancji, tylko żeby przestali głupio gadać jakby takie gwarancje dawali

Cytat:
to tak jakby nie wychodzić za mąż,bronić sie przed miłoscią, po kogoś pokocham,a byc moze on zachoruje lub umrze i co wtedy? lipa
osobowość unikająca ale jest w tym pewien sens, nie?

Cytat:
o reeeety!
jak ja to lubiłam
ja dalej lubię, z sentymentu tylko teraz już rozumiem o czym facet śpiewa
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 17:06   #4774
Murszafka
To ja :)

A ja się pochwalę -wygrałam blender dzięki Ves Wrzucała potrawę na konkurs, pyknęłam recenzję i się udało
A dziś nawet myślałam sobie, że dawno tu Ves nie było...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:12   #4775
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Kameno, wsysło mnię przez Cię w starocie A TO pamiętacie?
no ba

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
już po,
trzymaj się

Cytat:
ale jak to nie? włąsnie tak zrobisz i to sie nazwywa wychowanie,
jak did fikał rano to mowiłam baw sie cicho bo mamusia śpi i sie bawił o dziwo, a jak zrobie na kolacje jajecznice a didu sie zachce z nagła parowki to nie polece jej ugotowac tylko kazę zrec co jest
a, no widzisz.... może ja jestem skrzywiona przez podejście dziewczyn u mnie w robocie, bo innych matek nie znam, moja przyjaciółka dopiero będzie rodzić, inne koleżanki dzieciate nie są mi bliskie i nie wiem jak u nich, za to w robocie słyszę nagminnie rzeczy, od których włos mi się jeży, a otoczenie uważa za normalne, np. jak to dzieci grymaszą, że tego nie zjedzą bo nie ten kolor czy konsystencja czy "bo ja tego nie zamawiałem" i of kors trzeba coś zrobić żeby dziecię zjadło i nie było głodne, i takie tam

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
czeba kąpać dwa albo czy razy dziennie, opisywać w jakich przypadkach czy se darować?
e tam, a po co, zaraz się przecież znów uświnią

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ale pisanie, że by się było złą matką nie ma sensu, bo tego się po prostu nie wie.
wydaje mi się, że może też tak być, że to nie przekonanie a obawa.

Cytat:
W glowie macie jakis obraz matki polki z 19 wieku, a wydawaloby sie ze wszystkie takie nowoczesne
ej, kiedy to właśnie nowoczesne wymogi w stosunku do matek są gorsze, w 19. wieku w zależności od sfery puszczało się dida samopas albo oddawało innym na odchów
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:02   #4776
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Did też znajdzie

Cytat:
popcorn?
Moja siostra wieszała w naszym pokoju plakaty Michaela Jacksona i New Kids On The Block

edit: oo, a potem było Roxette i 2 Unlimited

jaki popcorn? zwariowałas? a latach 80tych? to były polskie gazety nie wiem o czym,ale w srodku był plakat, od rana nad tym myslalam i se przypomniałam nazywały sie "razem" i zarzewie

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
To było sobotnie wydanie Dziennika Ludowego

o własnie! też

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2013-06-04 o 19:02
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:15   #4777
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
jaki popcorn? zwariowałas? a latach 80tych? to były polskie gazety nie wiem o czym,ale w srodku był plakat, od rana nad tym myslalam i se przypomniałam nazywały sie "razem" i zarzewie
a skąd mam wiedziec, w latach 80-tych to ja jeszcze czytać nie umiałam
Stary 2013-06-04, 19:35   #4778
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już tu było pisane, nie pamiętam oczywiście może być tak, że to dziecko wyjedzie na drugi koniec świata i będzie Cię odwiedzać raz na pińćset lat albo fogle więc jak tylko po to se robić dziecko to można się przejechać Podobnie z rodzeństwem też się mogą widywać raz na pierdyliard lat albo np przestać się do siebie odzywać forever No ale to wszystko przecie wiesz
no jacha, że wiem

mnie chodzi o coś takiego, że jest różnica pomiędzy sytuacją kiedy zostajesz sama bo dednął Ci mąż i rodzice nei żyją ale gdzieś tam w Australi masz fajowego syna - to Twój człowiek - wiesz że jest, masz emocjonalną więź, kontakt może się tam wybierzesz - no słowem Twój człowiek, a kiedy zostajesz sama na swiecie bez świadomości posiadania takiego człowieka - może nikt tego nie rozumieć, ale dla mnie to istotna różnica

nie musi być blisko mnie i trzymać mnie za rękę, w pionie trzyma mnie fakt ze nie jestem sama

przyjaciele swoją drogą, ale to inna relacja

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
1.

2.

3. Ale drobiny chłop tez Ci widzi? Bo u mnie ja w lustrze widze, ale z bliziutkiej odległości. Osoby krytyczne czyli matka, szwagierka i kumpela stwierdziły że wydziwiam, bo to tylko z bliskobliska widac i jak sie pod odpowiednim kątem patrzy. No i w sumie olalam drobiny i nosze z dumą. Pory mam, ale na podkladzie jest git. A z normalnej odległości nie widac.

4A Herę testowałaś?

5. Ale że subtelny to dobrze. Tak to by bylo za błyszcząco cekiniasto.
miałam właśnie pisać edycję, w której byłyby Te wszystkie słowa, co do joty.
Jest dokłądnie tak jak piszesz, ja zawsze siedzę z nosem w lusterku, niedowidzące potwierdzą ten syndrom, no i w ciągu dnia było baaaardzo ok ale tylko na dobrze przygotowanej cerze - w moim przypadku zaszpachlowanej, jako rzecze ciocia Flo

także jestem zadowolona

Hery nie testowałąm - no kiedy?

Cytat:
jak did fikał rano to mowiłam baw sie cicho bo mamusia śpi i sie bawił o dziwo, a jak zrobie na kolacje jajecznice a didu sie zachce z nagła parowki to nie polece jej ugotowac tylko kazę zrec co jest

w brak kasy nie wierze, moje dziecko przez pierwszy rok nie kosztowało chyba nic oprócz szepien i proszku do prania-pieluchy miało tetrowe a ciuchy po kuzynkach i z ciucholandu, słoiczków nei kupowałam tylko gotowałam, w sumie potem jest gorzej bo zajecia poza lekcyjne jednak kosztuja czy kolonie, wycieczki,ale tego sie nie prtzewidzi, bo mozna zaciążyc bedac bogatym a potem zbiedniec i co.....
1. popieram również co do joty - tak sobie wyobrażam wychowanie - tego się nie boję

2. przez brak kasy miałam na myśli późniejszy wychów - wszak dziecko ma się na wiele lat na utrzymaniu, a koszty utrzymania dziecka szkolnego akurat znam
no i ja jestem tak zapobiegliwa że wolę dmuchać na zimne i mieć środki an ewentualne leczenia itp, ze zdrowiem przecież nigdy nie wiadomo

dlatemu myślałam już robić rodzić a potem szukać pracy ale to chyba jednak również nierozsądne rozwiązanie, zbyt ryzykowne, ma wiele minusów

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

a tu się z Tobą chyba po raz pierwszy Rejcz nie zgodzę a na dowoda mam przykład bliski bardzo nawet sercu memu albowiem dzieciaka kocham jak swojego i boli mnie bardzo, że taka mama mu się trafiła.

wydawało by się, że będzie matko polko roku, a po tym, co miałam okazję zobaczyć i posłuchać przez ten czas jej macierzyństwa, to osobiście podwiązałabym jej jajowody na żywca. i słyszałam nie raz - będę idealną mamą... śmiem twierdzić, że to się wzięło znikąd, chyba że wyszła utajona choroba psychiczna. nie ma jak im, całej rodzinie , pomóc, bo na sugestię, że może psycholog albo psychiatra by się przydał to nie będę już kropkować co usłyszałam. ani też do końca historii nie dopowiem, bo to nie koniec ani miejsce.
dziecko starsze ma cudowne. mądre. kochane. nieuciążliwe naprawdę. chciałabym, żeby moje takie było i zazdroszczę jej takiego dziecka.
nic się nie bierze z nikąd nie wierzę w to, pewnikiem taka konstrukcja psychiczna, utajone probley, kamuflarz przed, charakter, choroba whateva, ale zawsze istnieje powód

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-06-04 o 19:37
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:46   #4779
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

czymam

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
A dlaczego ma się nie udać?? Będzie super

Bosh, ale mam zamułkę od wczoraj ...
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:17   #4780
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
rachel-to kiedy bedziez robic tego dida ?
chcesz poasystować, czy jak? :P

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:29   #4781
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
No so... Zarobić można na zdjęciach

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:33   #4782
Maja102
Zakorzenienie

znalezione dzisiaj przed domem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie001.jpg (160,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-06-04, 20:36   #4783
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No so... Zarobić można na zdjęciach
Stary 2013-06-04, 20:40   #4784
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

w brak kasy nie wierze, moje dziecko przez pierwszy rok nie kosztowało chyba nic oprócz szepien i proszku do prania-pieluchy miało tetrowe a ciuchy po kuzynkach i z ciucholandu, słoiczków nei kupowałam tylko gotowałam, w sumie potem jest gorzej bo zajecia poza lekcyjne jednak kosztuja czy kolonie, wycieczki,ale tego sie nie prtzewidzi, bo mozna zaciążyc bedac bogatym a potem zbiedniec i co.....
Jak się miało z kim dziecko zostawić, albo samemu się nim zajmowało to może aż tak wielkie pieniądze to nie kosztowało. Ja miałam pecha trafić na najkrótszy urlop macierzyński i po powrocie do pracy pół mojej pensji szło na opiekunkę.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:47   #4785
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:

Stary 2013-06-04, 20:48   #4786
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Oraju maślaki??
Stary 2013-06-04, 21:00   #4787
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Oraju maślaki??
i jeden prawdziwek
Stary 2013-06-04, 21:33   #4788
Miciel
Wpisz tu zomzing

Ogon_, pacz ino

Stary 2013-06-04, 21:36   #4789
rachell111
Zakorzenienie

Stazja - w ogóle wielkie dzięki jesteś dobra kobita
bo nie wiem czy nie zapomłam Ci tego powiedzieć
Stary 2013-06-04, 21:44   #4790
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że ktoś nie chce mieć mieć dzieci, bo po prostu nie chce i już. Ale pisanie, że by się było złą matką nie ma sensu, bo tego się po prostu nie wie.
się zgodzę
Cytat:
W ogóle jutro piekę tort, trzymajcie kciuki, żeby się udał

Cytat:
Did też znajdzie

Cytat:
A ja się pochwalę -wygrałam blender dzięki Ves Wrzucała potrawę na konkurs, pyknęłam recenzję i się udało
A dziś nawet myślałam sobie, że dawno tu Ves nie było...

Cytat:

Cytat:
wow

Nadrobiłam wszystko, łącznie z dyskusją o didach
Ja się ogólnie zgadzam ze stwierdzeniem że dopóki się człowiek nie przekona to nie wie. Co więcej obserwuję, że często osoby które idealizują macierzyństwo, mówią ciągle o tym, nie mogą się doczekać przy zderzeniu z rzeczywistością gorzko się rozczarowują co prowadzi do frustracji (patrz historia przytoczona przez Golden, na szczęście aż tak drastycznych osobiście nie znam), natomiast osoby które były zawsze sceptycznie nastawione ostatecznie świetnie się w sytuacji odnajdują. No więc bywa i tak
Ja jestem z tych sceptycznych aczkolwiek dorosłam już do decyzji i mam nadzieję w niezbyt odległej przyszłości się przekonać jak to będzie u mnie

Flo, doczytałam przykro mi bardzo

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:04   #4791
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ogon_, pacz ino

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

sklepu interentowe to zuo
kupilam a zalandu 3 swetry
i po co mi swetry na lato?
chociaz jak tak dalej bedzie to kto wie
Stary 2013-06-04, 23:25   #4792
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, a ciekawe jak kontakt z matka ma wpływ na zachowanie dziecka - w końcu skoro się jej boi, to raczej nie będzie to rozwrzeszczany urwis, tylko własnie ciche i spokojne dziecko, nauczone, ze musi się samo bawic w spokoju, bo inaczej mama będzie zła
Ale to nie będzie normalne ciche i spokojne dziecko, tylko dziecko ktoremu matka funduje jakieś zaburzenia i traumę. Dziecko zastraszone. Ciche i spokojne, to raczej dzieckowy charakter, tak jak u dorosłego.

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

miałam właśnie pisać edycję, w której byłyby Te wszystkie słowa, co do joty.
Jest dokłądnie tak jak piszesz, ja zawsze siedzę z nosem w lusterku, niedowidzące potwierdzą ten syndrom, no i w ciągu dnia było baaaardzo ok ale tylko na dobrze przygotowanej cerze - w moim przypadku zaszpachlowanej, jako rzecze ciocia Flo

także jestem zadowolona

Hery nie testowałąm - no kiedy?

1.

2. No tak, nie ma kiedy testować. Też nie mam czasu, choć material do testow leży w szufladzie
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Stazja - w ogóle wielkie dzięki jesteś dobra kobita
bo nie wiem czy nie zapomłam Ci tego powiedzieć

Cytat:

1. No ja bym pewnie zwlekla tylek z wyra i zrobila żarcie labo co tam, mrucząc przy tym pod nosem...tak myślę, pewności nie mam.
Ale pewnie taki placzący maluch rozkleił by i mnie i tyle z wychowania...

2. No tak, ale jak masz kiepską prace, z marną forsą i do tego nie wiesz czy za miesiąc będziesz mieć jeszcze tą pracę a stos rachunkow rośnie, to planowanie świadome ciąży jest średnim pomyslem..
Co innego wpadka, wtedy wiadomo że musisz jakoś to wszystko poukladac i ogarnąć mimo wszystko...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 00:01   #4793
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Flo, doczytałam przykro mi bardzo

hohoho, będzie drugi did barowy

bry wieczór

ja na chwilę, e-papieros i chyba pifo

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

kota szukam
ryczę
ale stwierdziłam, że może rzutem na taśmę
starszą kotkę chcę,
do ciapkowa chyba w czwartek pojadę

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 00:02   #4794
tricolor
Wtajemniczenie

Stary 2013-06-05, 00:05   #4795
Florens
Zakorzenienie

no i w tych poszukiwaniach trafiłam na Naszkę http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=6585 5&hilit=Naszka
miałam ją na tymczasie, była przekochana
ciekawe co u niej

28.05.2010
Stary 2013-06-05, 00:15   #4796
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

bry wieczór

ja na chwilę, e-papieros i chyba pifo

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

kota szukam
ryczę
ale stwierdziłam, że może rzutem na taśmę
starszą kotkę chcę,
do ciapkowa chyba w czwartek pojadę
super - wiedziałam - obie siebie potzrebujecie - na co czekać?
opłakiwac będziesz i tak po własny grób więc szkoda czasu - maleńcy nie mogo czekać bosz nie ma nic piękniejszego na świecie niż zwierzak
a już oswojony to w ogóle jakiś kosmos wrażeń

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość

Cytat:
no i w tych poszukiwaniach trafiłam na Naszkę http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=6585 5&hilit=Naszka
miałam ją na tymczasie, była przekochana
ciekawe co u niej

i zazdroszczę i współczuję - bo nie można wziąć każdego, miejsce było dla jednej sztuki

przeżyliśmy to samo - cała rodzina przed kompem na telefonach itp

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-06-05 o 00:18
Stary 2013-06-05, 00:20   #4797
justynaneyman
Zakorzenienie

Paczcie i podziwiajcie - byłam u Tru w Krakowie i nawet nie musiałam Jej namawiać specjalnie do kupna tej kreacji:

Kraków Tru 005.jpg

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 00:22   #4798
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
sklepu interentowe to zuo
kupilam a zalandu 3 swetry
i po co mi swetry na lato?
chociaz jak tak dalej bedzie to kto wie
poka sfetry
o! ja w swoich chadzam
wyciągłam też kaloszki

28.05.2010
Stary 2013-06-05, 00:24   #4799
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Paczcie i podziwiajcie - byłam u Tru w Krakowie i nawet nie musiałam Jej namawiać specjalnie do kupna tej kreacji:

Załącznik 5277340
się nie dziwię - widać, że Tru sie w niej urodziła

Tru mogłaby naszać wiele rzeczy nienoszalnych i producenci sprzedawaliby je za miliony

urodzona modelka doskonała, kameleon
Stary 2013-06-05, 00:27   #4800
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
poka sfetry
o! ja w swoich chadzam
wyciągłam też kaloszki

topra robie poka

namber łan
http://www.zalando.pl/ichi-olmy-swet...1i01m-602.html

namber tu
http://i1.ztat.net/large/ZA/52/1J/00...03-802@1.1.jpg

namber tri
http://i1.ztat.net/large/ZA/52/1J/00...09-358@1.1.jpg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości