|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Miałam na jednym paznokciu wersję niebieską, na drugim żółto-zieloną a na trzecim żółto-pomarańczowo-czerwoną, to były tylko testy, teraz maluję wibo różowym z tej limitki żelowej. Ale jak zrobię kiedyś to pokażę
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niskopory mają łuski gładkie, trudne do podniesienia, równe. Wysokopory - łuski uniesione, czasem osłabione, trudne bądź niemożliwe do zamknięcia i wygładzenia, nierówne - przez co łatwiejsze też do uszkodzenia.
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Zarobki będę większe i wiedza nie pójdzie w las . A tak szczerze to rozumiem Cię po części. Mnie mnóstwo osób pyta czemu nie pracuje w zawodzie itd. Mnóstwo osób komentuję, że zmarnowałam czas. A moim zdaniem to nieprawda. Poświęciłam sporo czasu żeby nauczyć się pewnych czynności. Zawsze je będę pamiętała. Poza tym w pewien sposób łatwiej mi teraz odnaleźć się w innych miejscach pracy. |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli to Hashimoto to w ogólnym badaniu szaleć będzie OB, a nawet jeżeli TSH będzie w normie, to będzie w górnej granicy i wtedy dopiero sprawdza się ft3,4. Trzeba zaczynać od najbardziej możliwych przyczyn (np. niedobór żelaza). |
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Oj, własny zakład w cale nie gwarantuje wysokich zarobków- dlatego postawiłam na gabinet mobilny, którego niewątpliwymi zaletami są dużo niższe ceny ( za zabieg inkasuję max 100zł, cena w gabinecie średnio 250, zależne co robimy) i fakt, że klientka jest u siebie, nie traci czasu na dojazdy. Mam w planie dalszą realizację jako kosmetyczka (co do podpisu, zaczęłam praktykować jeszcze przed ukończeniem szkoły).
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ej, w ogóle ostatnio mam jakieś słabe włosy - może po hennowaniu? - a co gorsza, robią mi się znowu krosty na policzkach, takie jak przed tabsami. jak się okaże że po 3 miesiącach przestały na mnie działać, to... innym wytłumaczeniem jest to, że może ten superhiper aloesowy żel mi nie służy, ale z drugiej strony nie widzę tam nic potencjalnie zapychającego...
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. U mnie nie ma problemu tego, że musiałabym płacić za wynajem, bo to w dużej mierze determinuje cenę. Ale i tak wolę laboratorium - cisza, spokój, robota przyjemna, może trochę czasem śmierdząca, ale lekka (jeśli chodzi o aspekt fizyczny), jeśli ma się odpowiednio wysokie krzesło (obecnie w moim labie nie mam takiego, czasem nogi bolą ).
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to dobrze płatnej?A co do zapachów i fizyczności, to bym polemizowała, kwestia profilu laboratorium
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I można też polemizować, co jest częściej spotykane przy wypadaniu włosów: anemia czy problemy z hormonami. Dolczi nie zgłosiła innych objawów(jak osłabienie, senność, zmiana kolorytu skóry itd.), dlatego nie skupiłam się na możliwej anemii. To oczywiście też opcja
|
|
#1633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że wszyscy dookoła gdzieś mają jakąś koleżankę, która miała niestandardowo itd., ale uwierz, jakby każdy lekarz przyjmując nowego pacjenta mówił "Kurde, walnę mu od razu anty-TPO, bo ten poprzedni miał Hashimoto", to naprawdę źle by to wyglądało Jak nic nie wyjdzie to po prostu trzeba iść do dermatologa, i tyle. Nie można porównywać dwóch różnych osób. |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą co do fizyczności też - w porównaniu z pracami, jakie już zaliczyłam lab to naprawdę wakacje ![]() Eee, ja już pracuję, wprawdzie bez szału, bo na 1/4 etatu (więcej nie wcisnę w grafik studiów), nie narzekam na zarobki I jeśli chodzi o przyjęcie - nie miałam tzw. pleców
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A to że przychodzą ludzie do przychodni i zaczynają zdanie od "A moja sąsiadka to..." - norma. |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I fizyczności też, ale tak, wiem że można gorzej Mnie stołek nie potrzebny, zwykle nie mam czasu usiąść Co do pracy gratuluje, ale chyba miałaś niesamowite szczęście, bo większość osób jakie znam pracujące w zawodzie, robi doktorat Ułamek robiący coś innego jest zadowolony, większa grupa nie bardzo, a jeszcze tylko częściowo robi coś związanego z chemią Koleżanka rok szukała teraz i nic.
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz w porównaniu z tamtym mam dosłownie zapachy jak na ukwieconej łące :PEee, u mnie spora część znajomych chemików pracuje... w zawodzie A ci, co nie pracują, skończyli raczej studia siłą rozpędu, bo wylądowali na nich przypadkiem.
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi na sczescie sie juz nie pojawiają, ale nie martw sie to napewno chwilowe
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój najlepszy lekarz (pozdrawiam serdecznie ) po prostu rozważa hipotezy, które mu podetknę. Ale ja jestem maksymalnie trudna w diagnozie![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
W oczyszczalni miałam odrobinę szczęścia, bo przyjęłam się tam do biura. Ale chemik, którego zatrudnili to pupa blada była, nie chemik Jak zaczęły się kwiatki (jeszcze bez planów zwolnienia pana, okres próbny) to bez wielkiego obciachu zapytałam, czy nie mogłabym spróbować charytatywnie, bo wprawdzie doświadczenie marne, ale szybko się uczę.Po tygodniu miałam nowe stanowisko ![]() Tyle, że szczęście i powodzenie ma swój kres, który może się rozpocząć, jak wrócę na wieś :P
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-06-04 o 23:33 |
||
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z wynikami fakt, że gdy nie ma objawów, nie zawsze się daną osobę leczy i zostaje ona tylko pod kontrolą lekarza - zależy co badamy. Dla wielu zawyżony wynik jest wynikiem normalnym i z nim żyją i nic się nie dzieje, nie jest też wynikiem choroby. Zresztą obecnie w laboratoriach analitycznych gdzie są systemy komputerowe, przy bardzo wysokich/niskich wynikach sprawdza się historię pacjenta, czy dla niego to normalne - jak nie to powtarza się badania i dzwoni do lekarza/pacjenta z informacją, gdy wynik wymaga natychmiastowej reakcji. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to ten stres sesyjny
|
|
#1648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to już NFZ nie ma piniądzorów, u weterynarza sobie płacisz
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że NFZ nie ma kasy, ale nawet prywatnie idąc nie robią Ci wymazu, albo jest to super, ekstra płatne i płacisz jeszcze za następną wizytę. U weterynarza masz 100 zł za wizytę i w tym wymaz, antybiogram itd... U nas dermatolodzy co robią? Diagnozują wypadanie włosów i zmiany skórne z odległości metra, pacjent po jednej stronie biurka, lekarz po drugiej - weterynarz natychmiast bierze wymaz i idzie patrzeć pod mikroskop. Pokaż mi w prywatnych gabinetach coś takiego? W końcu tam też sobie płacisz...
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a własnie swoją droga czy alkohol ma wpływ na powstawanie niedoskonałości
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

), musiałabym mieć własny zakład

- a co gorsza, robią mi się znowu krosty na policzkach, takie jak przed tabsami. jak się okaże że po 3 miesiącach przestały na mnie działać, to...
innym wytłumaczeniem jest to, że może ten superhiper aloesowy żel mi nie służy, ale z drugiej strony nie widzę tam nic potencjalnie zapychającego...

Koleżanka rok szukała teraz i nic.

może to ten stres sesyjny