|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
większe czyli 240? |
|
|
|
|
#1802 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
pochwale sie jeszcze ze karmie piersia
byly problemy lzy i nerwy, ale jest ok. Mam jeszcze trudnosci w precyzyjnym przystawianiu do brodawki i Antos bardzo szybko sie denerwuje ale ciagle trenujemy i idzie nam coraz lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
idealne dziecko. budzimy ja co 3 godziny na cyca, inaczej pewnie przespalaby cala noc na początku polozna kazala budzic co 2 godziny (przez mój nawal pokarmu), a mala z zoltaczka potrafila spac i 5 godzin. nie dalo jej się obudzić. teraz tak sobie mysle, ze ona jednak nie ma dużego zoladka (jak mowila pani na polowkowym hehe) i dlatego je sobie mniej, a spi jak baczek ![]() Cytat:
dla Wojtusia! Neli tez odpadl kikut, chyba przedwczoraj. szukaliśmy go dobra chwile, bo zgubil się w spiochach wage mamy skontrolowac dopiero 17go, ale chyba podjade jutro do przychodni, tak dla swietego spokoju ![]() a zoltaczke mieliście taka konkretna, lampy w szpitalu itd.? bo Nelci wyszla w 4 dobie wlasciwie jak już szlysmy do domu...i dzisiaj polozna mowila, ze już jest ok. nie wiem czy mam to jeszcze w jakiś sposób kontrolować... |
||
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Hej laski, chyba sie zatrulam
ale chyba jesli mu nie pomoge to sam nie zatrybi... Niech TZ juz wraca z pracy bo nie dam rady z.mala w tym stanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaś, widzialas pampers micro?
![]() http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...294051176.html Cytat:
my mamy jedna 43 i kilka takich mniejszych paczek po 25-27 sztuk, bo znajomym tak latwiej wpakować do walizki jak leca do PL z Norwegii ![]() niedawno odwiedzila nas moja ciocia i przyniosła 4 paczki dady, wiec jedynki będziemy uzywac jeszcze dluuuugo oby Nelci waga nie szla w tylek, hehe.---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:09 ---------- Cytat:
babka w zusie mowila, ze macierzyński rozpatrują do 30 dni i wtedy tez powinna być wyplata...czyzby mnie znow ktoś oklamal? ![]() a becikowe - musimy donieść pesel, pity i jakies inne badziewia, wiec nie wiem czy zdazymy do 10go
|
||
|
|
|
#1806 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
nie,bączek
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
a żółtaczka to była taka trochę ponad normę - chyba 13?? , ale ciągle o tym konflikcie mówili ze jest i że trzeba kontrolowac.. dzisiaj też mówila pediatra ze konflikt i ze musze morfologię zrobić bo dziecko może miec tendencje do anemii.. my wyszlismy w 5 dobie, 2 doby pod lampami.. Cytat:
![]() kurcze ale zeby tak od ciasteczek? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1807 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
ogarnij się i zaglądaj w wolnej chwili. czekamy na fotki Kubusia ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- nadrobiłam, dobranocka! |
|||||
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Karota GRATULACJE!!
Diabli no teraz mi to pokazujesz? Jak one wreszcie dorosły do 1?![]() Ash welcome to my world ;-) U mnie czasami karmienie trwa ok 2 godz jak dziewczyny marudza i nagle się okazuje że mam niecałą godzinę dla siebie a one z powrotem jeść Melduje że głowa przestała boleć ok 17...masakra. Dobrze że moja mama akurat była i zajęła się dziewczynami bo ja przy każdej próbie wstania miałam zawroty głowy i niedobrze mi było. Nawet po cc nie miałam takich przejść Ja kładę dziewczyny na boku chociaż teraz to i tak niewiele co daje bo zaczynają się przywracać jak im się podoba...muszę koniecznie kupić śpiworki bo rozkopuja się strasznie... A do lezeczka kładę od jakiegoś tygodnia odkąd mają skończone 4. W sumie w ciągu całego dnia leżą tam jakieś 2-3 godziny. Chyba że mają mega śpiący dzień to w ogóle ich tam nie kładę. Lepiej żeby w łóżeczku spały
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
kurde ja muszę sięw końcu na jajkiś leżaczek zdecydować ... mozecie coś polecić?
|
|
|
|
#1810 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się taka czułam jakoś 1-2 dni przed porodem ![]() Cytat:
![]() --- W. przewinięty i nakarmiony, zasnął od razu. To ja też idę się jeszcze zdrzemnąć, dobranoc
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-05 o 05:32 |
|||||
|
|
|
#1811 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1812 |
|
siedzę i myślę
|
Matko co za noc... 3 godziny karmienia a on ciagle marudzil
poszlam 2 raz - pytala co jadlam, z nowych rzeczy banana i jogurt. Stwierdzils, ze to po bananie i pewnie boli go brzuszek... jak dla mnie to zachowuwal sie jak glodne dziecko - otwieral buzie i ssal paluszki![]() Zrobila wlewke do pupy i kazala przepoic glukoza... wreszcie spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
karota11 gratuluję
Chyba dopadła mnie depresja przedporodowa... Nie umiem sobie poradzić z emocjami
|
#1814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam Wszystkich
Cytat:
urodzisz swoją Julcię i wszystko będzie dobrze pomyśl, że już niedługo będziesz tulić ją w swoich ramionach![]() a jeśli Ci to pomaga to płacz (ja jak się wyryczę to mi lepiej) === Dzisiaj się wyspałam Małego w końcu nie bolał brzuszek!a ja zrobiłam drugie podejście do osłonek na brodawki i to był strzał w 10 Młody dobrze chwyta sutek no i się nie krztusi (moje mleko bez osłonek wypływa jak szalone) i przez to łyka mniej powietrza---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
może Młody nie pił przez te 3 godziny tylko sobie tak "ciumkał" pierś ? nie sądzę, żeby bolał go brzuszek po bananie
|
||
|
|
|
#1815 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielkie GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby Pawełek juz zechciał wyjśc Cytat:
![]() ciesze sie bardzo karm ile się da..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spokojnie kochana.. w sumie to taka irytacja tez zwiastuje rychły poród ![]() u mnie też zmiana nastroju..poddenerwowanie i jakiś smutek.. ale i wczoraj wieczorem zaczał w końcu odchodzic mi czopuś może ruszy w końcu ?! |
||||||
|
|
|
#1816 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A stopy... Moje wyglądają tragicznie Wczoraj po pracy Mężu miał zabawę, bo wywaliłam Mu giry na kolana a ten wciskał paluchy i się cieszył, że wgłębienia zostają... A wieczorem, to w ogóle nie miałam kostek i ledwo wyjęłam nogę z buta po wizycie u lekarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że już Ci przeszło i czujesz się lepiej Cytat:
----- Dzień dobry! Wczoraj nie dałam rady napisać, więc piszę dzisiaj. Wizyta nie wniosła niczego nowego... Gin zdziwiony, że się jeszcze nie rozsypałam. Wszystko jest już podobno baaardzo nisko. Zaproponował żebym bawiła się swoimi sutkami, bo może to przyspieszyć i wzmocnić skurcze macicy (podobno przy maltretowaniu sutków i brodawek wydziela się więcej oxy niż przy podaniu kroplówki). No więc pobawiłam się wieczorem nimi i nic.. W wynikach wyszła mi anemia i standardowo bakterie w moczu. Tak więc zaczęłam łykać Ascofer i zaraz lecę zanieść siuśki na posiew. I wiecie co... Nie odbieram telefonów od dzisiaj. Bo mam już dosyć nie dość że pytań czy urodziłam, to jeszcze stwierdzeń, że to moje pierwsze dziecko, w dodatku syn, więc na bank przenoszę ciążę i urodzę pod koniec czerwca! ![]() Oki, idę suszyć głowę, coś zjem i spadam do labo.
|
|
#1817 |
|
siedzę i myślę
|
Veronic jak dla mnie to tez dziwne co ona gadala ... po bananie ?
nie wiem moze cyce nie nadazaja z pridukcja, albo tak jak mowisz tylko ciumkal zamiast ssac .. moze zestresowal sie naswietlaniem... sama nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle nie chciał tam leżeć bo tam albo na plecach albo na brzuchu a on lubi na boku.. i jeszcze te okulary które ciągle chciał sciągac.. koszmar.. trzymam kciuki zeby szybko udało się pokonać żółtaczkę.. A jaką macie oboje grupę krwi? |
||
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a to gadanie to takie sraty taty - ile z nas ma synków i urodziło przed terminem ---- Dzień dobry u nas noc nie najgorsza jednak mały się przebudził koło 2:00, do 4:00 walczyliśmy i do 8:00 spał w swoim łóżeczku pogoda do bani małż pojechał do kolegi pomóc mu w remoncie a ja muszę skoczyć do przychodni wypełnić deklarację dla Małego ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Widziałyście? ![]() https://mamotoja.pl/rodzice_wydarzen...kul,14438.html |
||||
|
|
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rozmawiam z teściową, ta wypytuje o wszystko a ten się drze z pokoju "nie spowiadaj się tak" po czym wypytała o wszystko i strzela hasłem "co tam jeszcze?" i właśnie dlatego nie lubię gadać przez telefon, bo nie ma jak zakończyć jak się tematy kończą. Ja jestem teraz zbyt zmęczona żeby podtrzymywać rozmowę, tak jak ona tego wymaga, a nie chcę wyjść na olewającą, zbywającą. Tak więc chyba lepiej nie odbierać i niech przyjdzie osobiście, sama zobaczy, skontroluje
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas nie ma ciepłej wody, więc lepiej żeby do wieczora nic się nie zadziało bo nawet pod prysznic nie wejdę, żeby skurcze rozpracować czy to te czy nie te ![]() Mam pytanko, być może głupie, no ale...jak kładziecie te dzieciaczki na boku to coś podkładacie za nie, żeby się nie przewróciły tak niechcący? Czy to absolutnie niemożliwe takie obrócenie się dla kilkudniowego noworodka? ![]() Cytat:
Cytat:
Także jak widać wszystko można sobie dopasować pod co się chce, żeby tylko zdenerwować kobietę w końcówce ciąży ![]() Cytat:
Tzn. duży, ale nieduży patrząc na to, że pięcioro dzieciaczków tam miała |
|||
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() my już po śniadanku, dzieciaki się bawią na macie - mowa o Przemku i kocie kotu coś odbiło dziś i skacze w okolice Przemka jak jest na macie (ale nie na niego), robi podchody i robi mu lekkie <pac> łapką ![]() wrzucam Wam kilka nowych fotek i filmik z maty, filmik na końcu jest fajny jak łobuz się "śmieje" do telefonu ![]() http://w217.wrzuta.pl/film/9Zrvt8hTCTe/mata |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Odebrałam wyniki paciorkowca wynik dodatni ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Justi ale ona miała brzuch Szprotka no ja też przenoszę, bo będzie córka
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam w 40 tc po nocce z rennie gdyby nie trwająca od 4 miesięcy zgaga na zmianę z refluksem to ja naprawdę mogłabym jeszcze ponosić, ale w obecnej sytuacji błagam MŁODY WYŁAŹ
|
|
|
#1826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat niczego nie podkładam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Bartek w końcu zasnął lecę suszyć włosy, czekam na mamę i pędzę do przychodni |
|||
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czuje się jakbym miała okres dostać
|
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z kota mialabym polewkę.. uwielbiam pacanie lapkami ![]() dobry,tż ma urodzinki więc dziś domowo,o 13.40 smigamy z mala do lekarza bo ma jakiegos guzka na glowie i chce ja zwazyc pewnie z 5juz wazy
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-06-05 o 09:58 |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma fikać jak wypełnia cały brzuch nie stresuj się, bo nie ma czym, wystarczy jak kilka razy w ciągu dnia Ci wypchnie tyłek albo nogę mój tylko wieczorem ma adhd i chce bokiem wyjść a w ciągu dnia to się tylko wypycha![]() świetnie Cię rozumiem, że masz dość, ja też poddenerwowana jestem i ta pogoda mnie dobija:/ byle dzisiaj przetrwać Jutro jadę do przyjaciółki i na pedicure, w piątek ktg i kino, w sobotę wystawa kotów + robię urodziny i zleci kilka dni...
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Justi ale masz energii. Ja też chcę
![]() Mysia to może Ci coś upiekę co?? Albo ugotuję Bo normalnie inaczej mnie trafi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

ale ciagle trenujemy i idzie nam coraz lepiej
na początku polozna kazala budzic co 2 godziny (przez mój nawal pokarmu), a mala z zoltaczka potrafila spac i 5 godzin. nie dalo jej się obudzić. teraz tak sobie mysle, ze ona jednak nie ma dużego zoladka (jak mowila pani na polowkowym hehe) i dlatego je sobie mniej, a spi jak baczek
dla Wojtusia! Neli tez odpadl kikut, chyba przedwczoraj. szukaliśmy go dobra chwile, bo zgubil się w spiochach
ale chyba jesli mu nie pomoge to sam nie zatrybi... Niech TZ juz wraca z pracy bo nie dam rady z.mala w tym stanie 

poszlam 2 raz - pytala co jadlam, z nowych rzeczy banana i jogurt. Stwierdzils, ze to po bananie i pewnie boli go brzuszek... jak dla mnie to zachowuwal sie jak glodne dziecko - otwieral buzie i ssal paluszki

Wczoraj po pracy Mężu miał zabawę, bo wywaliłam Mu giry na kolana a ten wciskał paluchy i się cieszył, że wgłębienia zostają... A wieczorem, to w ogóle nie miałam kostek i ledwo wyjęłam nogę z buta po wizycie u lekarza 
i właśnie dlatego nie lubię gadać przez telefon, bo nie ma jak zakończyć jak się tematy kończą. Ja jestem teraz zbyt zmęczona żeby podtrzymywać rozmowę, tak jak ona tego wymaga, a nie chcę wyjść na olewającą, zbywającą. Tak więc chyba lepiej nie odbierać i niech przyjdzie osobiście, sama zobaczy, skontroluje