|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Oliath- Mam. Materiał pobrany we wtorek, a wynik i data wydruku z piątku.
|
|
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() idę na zakupki, a potem spacerek |
||
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w Nowym watku i 32tygodniu czyli 8 miesiacu
ciuszki nie poprane,lozeczko nie zlozone, wozka nie ma, nosidelka tez nie, torba do szpitala nie spakowana. Wczoraj przyszly pieniadze na pierwsze potrzeby dziecka to moze kupie wozek niedlugo ale Co z reszta? Musze sie chyba zabrac do roboty Bo nie zdaze.
|
|
|
|
#454 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse w końcu jesteś w zaawansowanej ciąży i ubierz się tak żeby było wygodnie. Przecież nie będziesz kupować czegoś na raz. Wydaje mi się, że ludzie to zrozumieją
![]() Myszolka czas najwyższy coś przyszykować
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-06-05 o 08:31 |
|
|
|
#456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ok 7 dni. i za tydzieńMoja rozmowa wczoraj z Wojtkiem: Ja: Gdzie masz ciapy? W: Pod stołem. Ja: A co tam robią (w domyśle dlaczego nie na nogach) W: Bawią się w berka ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() Ja mam do porodu 6 tygodni a tez nie ogarnięta ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41161478]A u mnie leje jak z cebra od wczoraj :/ Ile jeszcze tego deszczu spadnie..... Cały maj do kitu, już pamiętam majówkę całą spędzoną w domu, czerwiec - i to samo.. W sobotę znajomi mają ślub, szkoda mi ich, jeśli będzie taka pogoda :/ Zresztą mnie to też zmienia plany, bo nie mam co ładnego ubrać do kościoła na taką paskudną pogodę :/ Chciałam iść w spódnicy, ale chyba nie da rady - legginsy i tunika do kościoła chyba nie bardzo, co??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U ans też leje. Ulice pozalewane
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-05 o 08:57 |
||
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
kochany, kochany... choć nie ukrywam, że są chwilę, że sprzedałabym potworka na allegro
Cytat:
a ja się pytam ZA CO????? Nie kochasz nas??? nie aaaaaaa Kasia się tu ostatnio chwaliła seksikiem, to się przyznam, że u nas był kilka dni temu, 4 raz od testu i PIERWSZY zakończony pomyślnie (czyli nic mi po nim nie dolegało), chyba musimy częściej... A jak ktoś nie próbował to polecam - pychotka (dodałam chilli) http://kuchnialidla.pl/product/Zupa-serowa-z-grzankami |
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam sie gorzej przeziebiona i bardziej zla przez to wczoraj przyszedl marysi pojazd, ale tz go pozno skladal, wiec jazde prona odbyl na sucho. mina mojego TZ - bezcenne. Dzis Marys wsadzimy, niech pojezdzi - a co. aaaaa wy dziewczyny tak o tym seksie, ze w ciazy bylo tyle i tyle, ze tyle nie robicie - powiedzcie mi - lekarz wam zabronil?????? bo u nas jak tylko jest ochota to jest i jakos dziwnie mi sie to czyta .
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-06-05 o 08:48 |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha, to Cię zaskoczył ![]() u nas też ulewa, pies raczej mało uszczęśliwiony, ale cóż nie nauczył się z WC korzystać, to trzeba wyjść, zmoczyć futro, żeby potrzeby załatwić - teraz śpi na kocu, pod ręcznikiem i obsycha
|
|
|
|
|
#460 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
No ja się tam aż tak tym nie przejmuję, bo wiadomo, że najważniejsi będą PM, ale po prostu nie chciałabym, żeby wyszło, że mam w tyłku ten ślub i nawet się nie umiem ubrać ładnie - i tak mieliśmy iść na wesele i nie idziemy.
10 ruchów, a raczej przeciągnięć naliczone. Rocky już Ci to pisałam, podziwiam - jak Ty umiesz to policzyć. U mnie jednak te ruchy były rozciągnięte praktycznie w całej godzinie - 3 razy się przeciągnął i cisza na 15 minut. I tak co jakiś czas. W sumie wyszło ponad 10. Mam nadzieję, że to OK. Teraz stasznie uważam na te ruszki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on mnie nie che...Kiedy próbowaliśmy spróbować Michaś się zaczął wiercić, wywalił dupkę przez brzuch i mąż uciekł jak poparzony. Powiedział, że nie może, bo syn wszystko czuje, widzi, wie i absolutnie się nie przełamie...Może przyatakuję go kiedyś w nocy i zaspany nie będzie się bronił.
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w33 tygodniu! Jestem zła bo noc nieprzespana! A czemu? A przez męża. Pojechał, o 22 dzwoniłam to robili tam coś jeszcze, ok 23 pisał, że jeszcze robota, ok 1 się obudziłam, dzwonię raz, drugi, trzeci, smsa - cisza. Więc nerwa dostałam. I co... Wrócił ok 2 pijany! No co wqurw dostałam to już moje. Jeszcze chrapie bo dziś i tak do pracy miał nie iść, ale słowem się nie odezwę!
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Podczytuje Was regularnie od 1,5 miesiąca ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Wątek znam od początku bo w pierwszych kilku częściach troszkę się udzielałam, potem ze względu na pracę i brak czasu już nie, ale teraz jestem na l4 więc czas jest. Przyjmiecie zbłąkaną owieczkę? Skoro ja Was znam a Wy mnie nie to może kilka słów o mnie. Mam 27lat. To będzie nasze pierwsze dziecko. Termin porodu mam na 8.08. No i ma być synek- prawdopodobnie Mikołaj
|
|
|
|
#466 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Gratuluję wszystkich wczorajszych udanych wizyt ![]() głupie sny dzisiaj miałam Gratuluję wszystkich rozpoczynających się tygodni/miesiecy ![]() trzymam kciukasy za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo silne drgawki, potłucze się chwilkę i jest spokój i tez za pierwszym razem nasłuchiwałam, czy potem rusza się normalnie ale potem jest ok![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za dobrą nockę.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miłego dnia |
|||||||||
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No troszke z tz, ale tyci tyci. Potem było chwile lepiej, a potem szyjka skracala sie (nie wiem czy nie od harców naszych![]() ), więc mam zakaz, żeby porodu nie wywołać. Ot i cała filozofia, przynajmniej u mnie.Jak skoncze 36 tc to się zacznie |
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Mikołajek się czuje? Ile waży?
|
|
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeny ledwie na oczy patrzę. Długo nie mogłam zasnąć a nad ranem miliard pięćset budzikow TZ i na koniec skurcz w ręce mnie chwycił. No ale dospalam do 8:30. TZ dzwonił ze jedzie z chlebkiem. Zjem z twarozkiem i szczypiorkiem z działki tesciowej
![]() za wszystkie rozpoczęte tygodnie i miesiące
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
a no to w takich przypadkach jak wasze - rozumiem. Bo myslalam, ze tylko ja taki hardcor.... Ale u mnie w obu ciazach nie bylo zadnych przeciwwskazan i moze temu.
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Czuje się chyba dobrze
Ostatnią wizytę miałam już dawno bo 13 maja i wtedy nie miałam USG wiec nie wiem ile waży, ale serduszko miał sprawdzane i biło ok. Koleją wizytę mam dokładnie za tydzień i mam mieć USG więc mam nadzieję, że wtedy się dowiem jak z wagą. Ale do tej pory po wszystkich badaniach nie wyszły żadne nieprawidłowości
|
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Magolina u mnie też głupie sny, nie dość ze i tak te noce takie kiepskie to jeszcze śnią sie jakieś beznadziejstwa
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
No ja powiedziałam mężowi, żeby się przełamał, bo trzeba mi jego spermy gdzieś ok 37-38 tc.
Zgodził się, ale tylko jeśli Michaś akurat będzie spał, ale jak powiedziałam, że raz dziennie mi nie wystarczy i musi mi ją dostarczyć minimum trzykrotnie w ciągu dnia, to zwątpił. On uważa, że Michaś "go" zobaczy.
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!
)jestem i podczytuję z inką w ręku |
|
|
|
#477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak wiem, że odpowiedź na pytanie co na obiad obowiązkowe więc... u mnie dziś będą pierogi ruskie z cebulą, boczkiem i śmietaną Szybko i prosto.
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kochane za odpowiedzi w sprawie GBS
![]() Czesc TYSIA, zapraszamy
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie chyba nie najgorzej. Póki co wiele objawów mnie omija np. skurcze łydek, hemoroidy, ciężkie zaparcia. Najbardziej od kilku miesięcy dokucza potworna zgaga- niezmiennie codziennie
szczególnie w nocy.
|
|
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jaki wózek, łóżeczko, jakies konkrety poprosze. Jaki kolor itp.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

.
Dalej już nie zobaczyłam słowa ,,budzic" z wrażenia. Myslalam, ze listę naszą otworzysz. Z tego wzgledu ze masz już dwójke dzieci, pomyślałam, że jestes taka spokojna przy tym porodzie
Jestem nienormalna
ciuszki nie poprane,lozeczko nie zlozone, wozka nie ma, nosidelka tez nie, torba do szpitala nie spakowana. Wczoraj przyszly pieniadze na pierwsze potrzeby dziecka to moze kupie wozek niedlugo ale Co z reszta? Musze sie chyba zabrac do roboty Bo nie zdaze.

a ja się pytam ZA CO????? Nie kochasz nas??? 

.
12.06.2010

Pierwszy raz zdarzyło mu się to jakieś 2 tyg temu, ostatnio 2 dni temu i dziś
Za każdym razem wraca do normalnych, regularnych ruchów i nic się złego nie dzieje. Gdyby nie to pewnie wylądowałabym przerażona na IP. W piątek mam wizytę u gina, więc poczekam spokojnie, zwłaszcza, że mały cały czas się rusza, ale pytaniem jest czy miałyście coś podobnego?
albo silne drgawki, potłucze się chwilkę i jest spokój i tez za pierwszym razem nasłuchiwałam, czy potem rusza się normalnie ale potem jest ok