|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
)także potwierdzam, jesteś w ciązy, niedługo rodzisz !! )
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Firmy wózka nie podam bo nie znam
ale jest czerwony- może dla chłopaka nienajlepszy kolor ale w tym wypadku oszczędność była dla nas ważniejsza. Łóżeczko jest proste i białe z tego co wiem kupione kiedyś w Ikei. Materac kupiliśmy lateks-gryka.
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakiej firmy ten materac lateks-gryka? i ile daliscie? U nas tez kilka dziewczyn zdecydowało sie na lateks, w tym tez i ja. |
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu w tej hurtowni mieliśmy zaufaną znajomą, która polecała pewne rzeczy a inne odradzała itd i tym się kierowaliśmy głównie
|
|
|
|
|
#486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moj Tż nie ma takich faz, zresztą juz pomału chodzi po ścianach, bo on chce seksu (a nie możemy) a nie substytutów które mu w zamian oferuję i mówi często, że jakbyśmy mogli to on by synkowi pokazał jak to sie robi, żeby się od małego uczyłsiostrzeniec mi odebrał wyniki badań - mocz ok, tokso nie ma, hemoglobina 12 |
||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki
Wstałam dzisiaj o 5 rano i nie mogłam już spać Ale u mnie beznadziejna pogoda, pada, pochmurno, a ja zamierzałam wypuścić się dzisiaj w miasto ![]() EN - śniło mi się, że dzisiaj napisałaś do nas, że trochę cię nie było, ale nie martwcie się dziewczyny, ja tylko urodziłam Zaciskam za dzisiejsze wizyty oraz za wszystko, co ich potrzebuje
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś- rodzisz? Dziewczyny obstawiłam trzy porody w wątku...Nie zawiedźcie mnie!
![]()
|
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
idę prasować i robić inne pożyteczne rzeczy
|
||
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam, miałam...ale bez USG(ide w piątek). Wszystko ładnie pozamykane, ale dzieć leży w POPRZEK.... ![]() No stres mnie już zjada bo się naczytałam jakie są przyczyny takiego leżenia No i jak nic się nie zmieni to cc
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Witam się w nowym wąteczku Zostawić Was na jeden dzień i już tyle się dzieje Zdaję szybko raport ![]() Witamy się z Tymoteuszkiem w 37 tc Wczoraj byliśmy znów na wycieczce w Częstochowie w naszym mieszkanku i na wizycie u gina. Tymuś pięknie rośnie i w ciągu ostatnich 2 tygodni przytył prawie 500g. Wczoraj ważył ok 2250 gram, choć gin powiedział,że może mieć już nawet 2,5kg tylko usg wylicza z błędem. Tymuś ma już dość dużą główkę (średnica 9,54cm). Wszystkie parametry, wody płodowe, łożysko, szyjka ok. Gin sprawdzął wszystko dokładnie i skomentowął tylko że wszystko jest pięknie i że nie ma do czego się przyczepić. Jeśli chodzi o termin CC to nie ma jeszcze dokładnej daty ponieważ wcześniej gin mówił że skieruje mnie do szpitala 38tc+1dzień, a wczoraj znów mówił o 39tc+1dzień i że skoro wszystko jest dobrze to nie trzeba zbyt wcześnie i pochopnie Tymusia wyciągać i że jak mnie skieruje zbyt wczesnie to będę musiała jeszcze w szpitalu poleżeć na patologii i czekać na CC, a tak to będę sobie spokojnie w domu czekać. Więc wychodzi, że będą to ostatnie dni czerwca. Następną wizytę mamy 14 czerwca gin powiedział, że po tych wszystkich przejściach to musi mieć na mnie cały czas oko. Odwiedziliśmy wczoraj również naszą działkę w rod i czereśnie już dojrzewają, nawet kilka udało się zjeść prosto z drzewa W pt przenosimy się już na stałe do naszego mieszkanka i również wybierzemy się na działkę bo czereśnie powinny za te kilka dni dojrzeć do końca, może zbierzemy pierwsze plony ![]() Wczoraj odebraliśmy też pojazd Tymusia, więc wózeczek już stoi poskładany i cieszy moje oczy A dziś ma przyjść kurierem ta hustawka 3w1 którą ostatnio zamówiłam. Na tym kończę elaborat dla tych co miały cierpliwośc dotrwac do konca
|
|
#494 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak już będzie bliżej końca to na pewno go zmuszę![]() Ach te chłopy![]() tysia222 Witaj Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo ciekawa jak Mały leży sobie w brzuszku ale chyba się jeszcze przekręca (31 tydzień). Choć często czuję go tak jakby był w prawej stronie brzucha tylko- nie wiem czy to możliwe? |
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. dla Tymusia. dla mamusi. za wózek. za huśtawkę. dla pięknie dojrzewających czereśni. U mnie jeszcze nie chcą się rumienić, więc dla moich czereśni na koniec.
|
|
|
|
|
#497 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za piękne wyniki badań ![]() Cytat:
U nas pogoda identyczna niestety, ja jeszcze jestem ubrana do połowy w piżamie i od niechcenia tylko spodnie zamieniłam na dresy bo raczej na taras dziś nie wyjdę z powodu tego mokradła jakie dziś panuje. Pewnie znów pół dnia prześpię ![]() Cytat:
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
)Wczoraj do późna składaliśmy garderobę i pralnię, właściwie jest skończona, tylko muszę maznąć farbą boki kilku półek, sprzątnać (bo już wczoraj nie miałam siły) i oczywiście poukładać rzeczy. W sumie w trakcie montażu nasunęły się nam jeszcze nowe pomysły na dopieszczenie, więc pewnie do pt będę analizować i po weekendzie coś dorzucimy ![]() mela1234; takie komplementy są bardzo miłe, szczególnie jeśli są od mężczyzny. Moim zdaniem oni rzadziej coś mówią miłego, ale za to zawsze szczerze. baloniku: informacje z wizyty takie przeplatane...dlaczego poród może być wcześniej wywoływany? i czy chodzi o zbyt niskie Twoje ciśnienie? super że z Gabi okey, tokso, te wry i inne ok i że szyjka ok )roxi: fajna wrzuta )) nie czytałam tego wcześniej, myślę że coś w tym jest, nawet jeśli podejść z przymrużeniem oka.Oliath: brawa za 9ty miesiąc ) a na gbs mam czekac od 2-5 dni w LuxMedzie (wczoraj robiłam)agraffka: powodzenia na egzaminie ![]() Tysia: witamy ponownie )Ewusia: brawa za wizytę ) czereśni zazdroszczę! dlaczego takiego smaka robisz?????No właśnie, czyli Ghia i Ewusia w czerwcu cc... do tego Margosia i Malinka z terminem dość wczesnym. Tylko tak, lecimy z wątkiem ostro, więc stawiam że max 2ka dzieciaczków nam się pojawi w tej części. Pokaże wam moją ulubiona od jakiegoś czasu reklamę. Rozwala mnie na maksa (chociaż akurat Kobiego nie lubię, ale tutaj jest świetny)> http://www.youtube.com/watch?v=ruav0KvQOOg
|
#499 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i za egzamin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i za udaną wizytę ![]() ![]() klask i:
|
|||||
|
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Brzuchatki
Witam się w nowym wątku. Zaniedbuje was ostatnio strasznie ale od prawie tygodnia mam tatę w szpitalu Pękły mu wrzody na żołądku i groziło to nawet zapaleniem otrzewnej Ja sama też łażę jak inwalidka ból w dole kręgosłupa taki że prawie nie mogę chodzić, lekarz mówi że to może być ucisk na nerw kulszowy. Jeszcze trochę rzeczy nam brakuje dla małego a ja nawet do sklepu nie mogę za bardzo iść bo na tą prawą nogę przez to utykam. Całuję was wszystkie i każdą z osobna. Podczytuję i staram się być na bieżąco
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
taak Tż nawet wspólnie ze mna tyje
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
no chyba faktycznie bede musiała cos wykombinować ja na pewno chciałabym wrócić do swojej wagi wcześniejszej tj 60 kg , ale marzy mi się 55 |
|
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasze czereśnie to podobno jakieś wczesne są to może dlatego juz czerwone, Twoje na pewno też niedługo zaczną się czerwienić.
|
|
|
#503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi też brakuje sporo rzeczy a ciągle na wszystko brakuje czasu, obudze sie na porodówce z przysłowiową ręka w nocniku |
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
no i wychodzi na to że u mnie 30 dni to TP:P hahaha..
dzisiaj przychodzi pierwsza paczka z all (z 3). Jak przyjdą wszystkie, wypiorę ubranka (dzisiaj znów jakoś szaro buro) to Mały może wychodzić. Mąż mu co wieczór powtarza że bardzo by chciał aby już był z nami (aż mnie zawstydza tym),a le żeby z tydzień dwa jeszcze sobie posiedział w brzuszku a potem zapraszamy do nas Ja już chyba też jestem prawie gotowa, gdzieś tam czasami dopada mnie chwilowy stres (ale bardziej mam wrażenie że to przed nieznanym doznaniem, pomimo że teoretycznie jestem do tego przygotowana). Lęk przed komplikacjami = jak sie pojawia, to staram sobie tłumaczyć, ze przeciez będę pod fachową opieką. No dobra, to się uzewnętrzniłam od rana...
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
A jak nie, to TZ itak zostaje zaspokojony w inny sposob , on jakos nie ma obaw co do dziecka, ani nie stroni ode mnie podczas ciazy Perse, ubierz sie na slub najwygodniej dla Ciebie, na pewno wszyscy zrozumieja Mela, na Twoim miejscu tez bym sie wkurzyla na meza, nie lubie takich akcji Tysia, witaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koocurku najważniejsze, żeby dzieć był zdrowy a czy wyjdzie przez sn czy przez cc to mało ważne Cytat:
za wizytę, że wszystko ok. Za wózeczek. Za 37 tc![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
kocuur: brawa za wizytę
)adriana: dużo zdrówka dla taty!! Ewusia: noooooooooooooo proszęeeee koniec z tymi czereśniami...:P
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam Was i ...zapomnialam co mialam napisac itp hahahhaaah dobre...
czesc wszystkim ![]() gratuluje wizyt i nowych tyg )oliath ja mam czekac tydzien na wyniki gbs... czy kiedys przestanie padac?:-/wczoraj jadac autem az szok jak sir poziom wisly podniosl... ale sie nie dziwie tak pada ...dzis bede prasowac wkoncu!wyschlo eh:-/ co do kopania niunki to nieraz jak zasadzi matce kopa to az.podskocze lol..:-P kladziemy sie wczoraj z tz a on twierdzi ze mu nogi wystaja z pod koludry no i co sie okazalo?:-P dotka do poszewki wlozyla posciel zamiast normalnie w pionie to w poprzech hahahahahaha ile smiechu bylo. co do sexu ktos pytal to my tam nie mielismy zadnych zastrzezen...ale jakos tak tz sie bal ze ubijemy dziecko |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
magolina: mąż też ogląda teraz tenis więc po przerwie (bo reklama już trochę czasu ma) znowu dość często ja widzę i nadal mi się nie znudziła
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny przyznać się która kupowała to łóżeczko.... no może w inny kolorze ale któraś kupowała
![]() ![]() mam pare pytań zanim wcisnę kup terazhttp://allegro.pl/biale-lozeczka-dwa...281225553.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

szczególnie w nocy.
Zgodził się, ale tylko jeśli Michaś akurat będzie spał, ale jak powiedziałam, że raz dziennie mi nie wystarczy i musi mi ją dostarczyć minimum trzykrotnie w ciągu dnia, to zwątpił. On uważa, że Michaś "go" zobaczy. 
i mówi często, że jakbyśmy mogli to on by synkowi pokazał jak to sie robi, żeby się od małego uczył
za dzisiejsze wizyty oraz za wszystko, co ich potrzebuje 

.

dla tych co miały cierpliwośc dotrwac do konca
.

klask i: