|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam z rana
![]() Pogoda u Nas pod Krakowem okropna : / we wsi obok rzeka wylała, a tu leje 24h na 24h i nie widać żeby się coś poprawiało :/ Cały czas słychać straż i auta na sygnale :/ Dziewczyny módlcie się, żeby do 15 czerwca pogoda się poprawiła Błagaaaaam!!Czytałam Was codziennie, ale nie mam weny, żeby wszystkich nadrabiać ![]() - gratuluje bliźniaków! - gratuluje udanych wizyt! - gratuluje poznania płci! - gratuluje kupna wózka! - gratuluje dobrego samopoczucia! i innym życzę, aby wszelkie problemy zakończyły się jak najszybciej ![]() U nas rozpoczęty 14 tydzień, o ile się nie mylę, bo ja się już w tym wszystkim gubię Wizyta dopiero 21, ale żyję nadzieją, że wszystko jest okej brzusio powolutku rośnie także to chyba dobry znak !?! ![]() Dzisiaj ciąg dalszy załatwiania zw. ze ślubem, także wpadnę później o ile wcześniej nie zabiję mojego TŻta z którym ostatnio cały czas się sprzeczam
|
|
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
corallady,gratuluje parki-
![]() ![]() domii-piekny brzuszek. Moj to sie juz w kadr nie miesci.Ale w tej ciazy ma inny ksztalt-w tamtej przybieralam rownomiernie,w tej pod cyckami,w cyckach i w brzuchu.Normalnie jakbym pilke polknela. Co do zakupow-moj ma azs i tez wiekszosc kosmetykow stoi do tej pory lub ja zluzylam,bo maly musial miec apteczne i specjalistyczne masci.A teraz duzo dzieci ma alergie. |
|
|
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się w ten pochmurny poranek...ehhh.. ja chce lato ![]() Dziś jakąś gorszą noc miałam... obudziłam się o 4:30 i nie mogłam zasnąć... a to pić mi się chciało a to za zimno a to za gorąco a to komar mnie użarł i swędziało Gratulacje dla wczorajszych wizyt ![]() Kciuki za dzisiejsze
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4654 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napewno by mi się wtedy sprzydała. Ja podpisałam deklarację tak jakby o zmianie położnej, bo tak to chyba przysługuje z ośrodka do którego się chodzi, w sumie to nie wiem jak to jest dokładnie. Cytat:
I chyba nie tylko Ty się tak czułaś nijako, zmęczona, senna nie saodomo jak to nazwać.Cytat:
Witam się po śniadanku, teraz jeszcze wcinam jabłko. Za oknem pogoda aż woła żeby się schować pod kołdrę, a tu w pracy trzeba siedzieć. Tak w ogóle to słyszałam dzisiaj w radiu że takie nam się lato zapowiada
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry ![]() u mnie znowu brzydka pogoda.... no ale wyjść będę musiała, bo pieczywo się skończyło. i listy z pracy wysłać...
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Maomami lato będzie bardzo upalne (to moje stwierdzenie). Moge sie założyć. A jak k będzie to Ci powiem dlaczego
![]() Gratuluję wczorajszych wizyt. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do narzekających na deszcz. Już mi bokiem wyłazi
i mówią że całe lato ma być podobne.. PS. Do kogo zgłosić się w sprawie dostępu do klubu?
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Rozpisałyście się ostatnio ostro! Nadrobiłam po łebkach, ale nie pamiętam, co której miałam odpisać ![]() Która kupiła różowego mooda? ryba, to Ty? Bo chciałam tylko dopisać, że urwiemy tego pięknego kwiatka i jest boski! Także brawo dla przyszłego taty! ![]() U mnie jakiś nastrój dołkowy... I fizycznie, i psychicznie. Kręgosłup zaczyna doskwierać już od rana w pracy, w dodatku od dwóch dni brakuje mi skóry na piszczelach - a to dopiero początek puchnięcia i przecież nie ma upałów ![]() W dodatku od wczoraj Jr nie dał znaku życia i ja już oczywiście mam czarne myśli Mam nadzieję, że u Was lepiej ![]()
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczęta po długiej nieobecności, niestety nic nie dzieje się bez przyczyny.
Jestem na L4 dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie i nie chce puścić, gorączkuję i jest źle. Pan doktor wstrzymał się jeszcze z zapisaniem mi antybiotyku ale powiedział, że jak mi nie przejdzie do poniedziałku to niestety trzeba będzie zadziałać mocniej. a na dodatek mam mały problem ponieważ 18 czerwca mam obronę mgr ( po roku przerwy) i po prostu nic a nic mi nie wchodzi do głowy....ja się zastrzelę. Pogoda nie pomaga, wczoraj tak lało, że podtopiło nam trochę miasto, woda stała na głównych drogach, korki prawdziwy paraliż. Jakaś masakra. Z tego co udało mi się nadrobić gratuluję wszystkich rewelacyjnych wieści na temat dzieciaczków, bliźniaczków ( chyba zazdroszczę ), udanych wizyt, trzymam kciuki za te, które mają nadejść w najbliższym czasie, udanych zakupów.
|
|
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki w tym paskudnym (pod względem pogody) dniu.
Gratuluję udanych i wizyt i trzymam kciuki za następne. Ja właśnie walczę z niemocą roboczą. Coraz bardziej nie chce mi się przychodzić do pracy i już się zastanawiałam czy by nie przyśpieszyć pójścia na zwolnienie, a tu koleżanka zrobiła psikusa i złożyła wypowiedzenie.... W sumie się nie dziwię... u nas trzeba mieć psychę jak kamień a dziewczyna niestety za dobre serducho ma i nie umiała o swoje zawalczyć Więc teraz zrobiło mi się jeszcze więcej roboty bo muszę przygotować setki tutoriali dla następnych osób (myślałam że nauczę dziewczyny które teraz pracują...)Idę zrobić herbatkę bo coś mi zimno. Mam nadzieję że będziecie miały udane dzionki. |
|
|
|
#4662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam skąd się to bierze bo mały był uczulony praktycznie od początku. Dodam że obaj byli karmieni piersią do 1,5 roku. Czy można cos zrobić jeszcze w ciąży żeby tego paskudztwa uniknąć. |
|
|
|
|
#4663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że wszystko ok Cytat:
wpisany Imię macie? :d Cytat:
Któraś pytała mnie wcześniej gdzie jest moja mama w DE , zaraz przy górach alpach . ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Trele kupiła a raczej jej mąż
|
|
#4664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do cycków to niestety... mnie swędziały w 1 ciąży i któregoś dnia patrzę, a pod spodem mam wielkie czerwono-sine pręgi... byłam przerażona tym widokiem dość długo były takie tragiczne, dobrze, że od spodu. Ale jak już przygasły to wcale ich nie widać, tylko czuć pod ręką takie wgłębienia niewielkie.Puszcza mnie powoli alergia, ale jak nie jedno to drugie... Teraz mi zatkało uszy, pewnie od tego kataru. Mam stłumiony słuch- o tyle dobrze, że moja Ola chora, marudna i ciągle jęczy bez powodu. A ja nie słyszę tego aż tak głośno |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
coś na T, jakaś wioska mała, co nawet sklepu nie ma,
prawie 60 km od Rosenheim czy jakoś tak, zaraz do niej zadzwonie i Ci napisze
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, dzidzia rosnie jak na drożdżach ![]() a u mnie dzis wkońcu sloneczko
|
|
|
#4669 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj trochę gdzie mieszkasz że masz słońce? może i do mnie dojdzie
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Sporo nauki mam, piątek, sobota i niedziela same egzaminy Wczoraj próbowałam się uczyć to jak na złość złapała mnie migrena, to już kolejna w ciągu ostatnich dni Nie wiem co robić. Boję się, że złapie mnie na week i jak tu pisać egz jak przez jakiś czas praktycznie nic nie widzę na oczy
|
|
|
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
Azealia, Coralady gratuluję
Chyba nie przegapiałam innych wizyt? Ostatnio ciągle o czymś zapominam, coś przekręcam i w ogóle, także wiecie ![]() Też mam słonko |
|
|
|
#4675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za egzaminy
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzamin
|
|
#4677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Miki wiem co czujesz. Nie zapomnę największego ataku, kiedy wrzeszczalam w poduszke, chodziłam od ściany do ściany i wisiałam nad wc z nadzieją ze po zwroceniu wszystko minie. Nawet położyć się nie mogłam bo było jeszcze gorzej. Przed ciąża pomagal solpadaine i ketonal ale teraz nie można :/wspolczuje, trzymaj sie dzielnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Witam się po długiej przerwie, nadrobiłam wszystko, uff. Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci i zakupów!
Ja jestem po wizycie, mały był ruchliwy, wyginał się cały czas, nóżki zginał, buzkę otwierał, no słodziak straszny Wczoraj wypadał 16t2d, na wizycie miesiąc temu doktor powiedział, że na 80% chlopak a teraz pytaliśmy z tz czy potwierdza pleć a dr na to, że nie nie widać itd.. a potem mówi "tylko przypadkiem nic nie kupujcie!" takim stanowczym tonem, a pózniej "rodzinie jeszcze nic nie mówcie"..ogólnie odnieśliśmy wrażenie, że on chyba podejrzewa, że może być dziewczynka ale głupio mu przyznać
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
dzidzia a jak Ty się czujesz wszystko ok?
Black_Rose, odezwij sie co z tą szyją!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Wizyta dopiero 21, ale żyję nadzieją, że wszystko jest okej 

Ślub 25.08.2012 

Bo chciałam tylko dopisać, że urwiemy tego pięknego kwiatka i jest boski! 

Wczoraj próbowałam się uczyć to jak na złość złapała mnie migrena, to już kolejna w ciągu ostatnich dni
za egzaminy