Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 11:06   #4681
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Mnie akurat migrena nigdy nie złapała ale mąż czasem ma i wtedy tylko diclac mu pomoga i to i tak musi go wziąć w odpowiednim momencie, jak wyczuwa że migrena się zbliża..
za egzaminy
Myślę czy by znowu nie wybrać się do neurologa, chociaż wątpię czy jest jakiś skuteczny lek bezpieczny w ciąży Póki co kupię paracetamol.

Ostatnia sesja w mojej karierze

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Migrena- największa zmora moja ;/

za egzamin
Moja niestety też Coś strasznego i najgorsze, że łapie w najmniej spodziewanym momencie Na aurę tylko sen mi pomaga, ale wiadomo że nie zawsze można się położyć i przespać.

Codziennie czuję po kilkanaście kopniaków

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:08   #4682
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a ja włsnie dostałam poduszeczke z La Millou, jescze czekam na wielorybka
jade zaraz na miasto cos zjesc bo mnie tesciu tak poirytował wczoraj że powiedziałam że obiadu nie robie...
poduszeczka super, wczesniej wsumie zwracalam uwage glownie na kocyki z lamollou...ale widze,ze warto "szerzej spojrzec na temat

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
W ramach wkupnego zdjęcia bejbika, choć pewnie będą w czwartek nowe.
slodziak malutki,piekny

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Miałam wpaść wczoraj z informacjami po wizycie, ale tak mnie w aucie wytelepało w drodze do domu, że padłam z mdłościami i nie miałam siły się podnieść.

Więc: Dzidziuś ma 6,24 cm, szerokość główki: 2,1cm , przezierność 1.5mm więc dobrze, machał rączkami ślicznie, nagrałam 30s na telefon dla TŻta, więc ucieszony. Miałam robione usg dowcipne i brzuszne i przez brzuch już było fajnie widać, więc lekarz powiedział, że na następnej wizycie już przez brzuch
Aha no i Dzidziuś idealnie wiekowo do OM. Co do dnia, wczoraj był 12t4d

Kolejna wizyta 24.06 o 17.00 - to już będzie 15t3d, a po nim już pewnie połówkowe! WOW

Wczorajsze usg robione było w szpitalu na dyżurze u mojego gina i oddział gin-poł robi wrażenie. Wyremontowany, czysto, schludnie, spokój taki, no i te maleńkie miałczusie kwilące z każdego pokoju Byłyśmy z Mamą nawet prawie świadkami narodzin, akurat wywozili dziewczynę po cc z bloku operacyjnego, a za nią wyszedł tatuś z dzieckiem i lekarzem Był taki rozstrzęsiony i uradowany że śmiałyśmy się z Mamą chyba 10 minut
widze,ze super wizytaniech dzidzius rosnie zdrowy!

coralady kolejny mezczyzna!!! gratuluje

a ja w ramach poprawy nastroju wyrwalam sie z pracy na chwilke i polecialam znowu do lumpka-oczywiscie z pustymi rekami nie udalo mi sie wyjscza kazdym razem jak ide mowie sobie-nic nie kupuje...no chyba,ze jakies cudo...no i te cuda jakos sme mi w rece wpadajatym razem kupilam dwie koszule,i sweterek-nexta i gapa-fakt,ze na roczne dziecko mniej wiecej,ale sobie tlumaczylam,ze pozniej moge nie miec takiej swobody w zakupach
no dobra,usprawiedliwilam sie sama przed soba i troche lepiej...martwi mnie tylko to,ze srednio co tydzien kupuje po kilka ubran,a jeszcze nic sensownego nei kupialm z wyprawkoych rzeczy.Fakt,ze dostalam od brata nianie elektroniczna (niedawno mialam urodziny i wsumie sama zasugerowalam prezent),mam jeszcze 5 pieluszek tetrowych i to chyba wszystko naraziea czytam,ze wy juz tyle rzeczy zberacie..oj tam,nie ma co na zapas sie stresowac,sporo pewnie dostane w spadku po siostrzenicy meza,musze tylko kiedys przycisnac,zeby mniej wiecje powiedzialy mi co maja do oddania
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:09   #4683
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Współczuję Wam dziewczyny migren.. Mój Mążul też je miewa i wtedy mi go tak strasznie szkoda, światło go razi, niedobrze mu no i ten ból, też ketonal wtedy bierze, ale też musi go wziąć odpowiednio wcześnie bo jak się rozhula już to nie pomoże nic.. I męczy go tak 2-3 dni..
A wy nie możecie wziąć nic mocniejszego...
Stary 2013-06-05, 11:09   #4684
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Witam się po długiej przerwie, nadrobiłam wszystko, uff. Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci i zakupów!
Ja jestem po wizycie, mały był ruchliwy, wyginał się cały czas, nóżki zginał, buzkę otwierał, no słodziak straszny
Wczoraj wypadał 16t2d, na wizycie miesiąc temu doktor powiedział, że na 80% chlopak a teraz pytaliśmy z tz czy potwierdza pleć a dr na to, że nie nie widać itd.. a potem mówi "tylko przypadkiem nic nie kupujcie!" takim stanowczym tonem, a pózniej "rodzinie jeszcze nic nie mówcie"..ogólnie odnieśliśmy wrażenie, że on chyba podejrzewa, że może być dziewczynka ale głupio mu przyznać
gratuluje wizyty

a dla Wszystkich :słoneczko:

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:11   #4685
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Cześć dziewczyny! Witam się po długiej przerwie, nadrobiłam wszystko, uff. Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci i zakupów!
Ja jestem po wizycie, mały był ruchliwy, wyginał się cały czas, nóżki zginał, buzkę otwierał, no słodziak straszny
Wczoraj wypadał 16t2d, na wizycie miesiąc temu doktor powiedział, że na 80% chlopak a teraz pytaliśmy z tz czy potwierdza pleć a dr na to, że nie nie widać itd.. a potem mówi "tylko przypadkiem nic nie kupujcie!" takim stanowczym tonem, a pózniej "rodzinie jeszcze nic nie mówcie"..ogólnie odnieśliśmy wrażenie, że on chyba podejrzewa, że może być dziewczynka ale głupio mu przyznać
oooo... a zdążyliście coś kupić dla chłopaczka?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
poduszeczka super, wczesniej wsumie zwracalam uwage glownie na kocyki z lamollou...ale widze,ze warto "szerzej spojrzec na temat

slodziak malutki,piekny

widze,ze super wizytaniech dzidzius rosnie zdrowy!

coralady kolejny mezczyzna!!! gratuluje

a ja w ramach poprawy nastroju wyrwalam sie z pracy na chwilke i polecialam znowu do lumpka-oczywiscie z pustymi rekami nie udalo mi sie wyjscza kazdym razem jak ide mowie sobie-nic nie kupuje...no chyba,ze jakies cudo...no i te cuda jakos sme mi w rece wpadajatym razem kupilam dwie koszule,i sweterek-nexta i gapa-fakt,ze na roczne dziecko mniej wiecej,ale sobie tlumaczylam,ze pozniej moge nie miec takiej swobody w zakupach
no dobra,usprawiedliwilam sie sama przed soba i troche lepiej...martwi mnie tylko to,ze srednio co tydzien kupuje po kilka ubran,a jeszcze nic sensownego nei kupialm z wyprawkoych rzeczy.Fakt,ze dostalam od brata nianie elektroniczna (niedawno mialam urodziny i wsumie sama zasugerowalam prezent),mam jeszcze 5 pieluszek tetrowych i to chyba wszystko naraziea czytam,ze wy juz tyle rzeczy zberacie..oj tam,nie ma co na zapas sie stresowac,sporo pewnie dostane w spadku po siostrzenicy meza,musze tylko kiedys przycisnac,zeby mniej wiecje powiedzialy mi co maja do oddania
ja też nigdy nie wyjdę z pustymi rękami

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:13   #4686
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Współczuję mój Junior też nie bardzo chce pozwolić, żeby mama się dobrze przygotowała do sesji, jak przed pierwszym egzaminem, jak zaczynam się uczyć, albo coś robić to mam mdłości
Ja to pewnie ściągi porobię, wszystkiego nie dam rady się nauczyć. Jakoś moja głowa jest gdzie indziej i na nauce nie mogę się w ogóle skupić Jak dobrze, że to już końcówka studiów. Chociaż myślałam, że ostatni semestr będzie bardziej lajtowy a tu jeszcze nas męczą tyloma egzaminami

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Miki wiem co czujesz. Nie zapomnę największego ataku, kiedy wrzeszczalam w poduszke, chodziłam od ściany do ściany i wisiałam nad wc z nadzieją ze po zwroceniu wszystko minie. Nawet położyć się nie mogłam bo było jeszcze gorzej. Przed ciąża pomagal solpadaine i ketonal ale teraz nie można :/wspolczuje, trzymaj sie dzielnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Straszne, że tyle osób na to cierpi Nie wiem co w tym jest ale wymioty czasami pomagają i ból momentalnie odchodzi. Typowych migren długo nie miałam przed ciążą, brałam leki i było ok. Czasami pobolewała mnie głowa, ale taki ból dało się wytrzymać. Teraz znowu wróciła, pewnie wina szalejących hormonów i zmiennej pogody

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:13   #4687
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
no i wlasnie...troche sie zastanawiam czy takie podejscie jak Twojgo gin. nie jest lepsze.mi lekarz powiedzial chlopak to przyjelam,ze chlopak na 100% i teraz sie polowkowego nei moge doczekac,zeby potwierdzic...bo troche juz kupilam i bedzie niezle zaskoczenie. zreszta psychicznie sie juz nastawilam,ze nosze synka...
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:18   #4688
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no i wlasnie...troche sie zastanawiam czy takie podejscie jak Twojgo gin. nie jest lepsze.mi lekarz powiedzial chlopak to przyjelam,ze chlopak na 100% i teraz sie polowkowego nei moge doczekac,zeby potwierdzic...bo troche juz kupilam i bedzie niezle zaskoczenie. zreszta psychicznie sie juz nastawilam,ze nosze synka...
miałam dokładnie tak samo na początku było mi obojętne, byle dziecko było zdrowe, ale jak już lekarz powiedział że chłopiec to też się tak psychicznie nastawiłam.... i w sumie na ostatnie usg szłam z duszą na ramieniu (kilka mam z wątku wrz/paź właśnie miało taką syt że najpierw chłopiec a później okazywało się że na nast usg dziewuszka) no ale u mnie pozostało bez zmian

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 11:19   #4689
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam

Bardzo dziękuje za kciuki!

ryba proszę o wpisanie chłopca Potwierdzony na 100% na wczorajszym usg,Wychodzi,że jest starszy według usg,więc witam się w 5 miesiącuMa 18cm,od głowki do nóżek

elena witaj!

Trele-morele u nas chusteczek nadal dużo schodzi.Moja córka nie była uczulona na żadne kosmetyki itd.
Facecik

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:22   #4690
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Facecik

I jak tam kiedy będziesz miała wózek w domu?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 11:23   #4691
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję wizyty a kupiliście cos dla chłopca?

Co do tych migren, miałam tak samo, przed ciażą brałam leki, pomogły i wszystko było ok. W ciaży nie mogę ich brać, nie mogę nawet ketonalu i te dni kiedy miałam tak silne bóle łączone z wysokim ciśnieniem to była masakra a większość tych dni byłam w pracy. Powiedziałam nawet szwagierce że jak poród boli tak jak ja się męczę z bólem głowy i migreną to więcej nie rodzę, a ta powiedziałą że to jest jeszcze gorszy ból...... wtedy już nic nie chciałam więcej wiedzieć... Mogliby wymyślić jakiś lek co go bierzesz raz na jakiś naprawdę długi czas i nie ma problemu.. a tak..:/

PIJĘ KAKTUSA

pS. czy ktos tutaj jada sserek wiejski ten granulkowaty? z Krasnystawu? czy jakoś tak?? Jak taak, to powiedzcie mi czy on się zmienił/pogorszył? bo zjadłam rano jeden cały ten serek i boli mnie brzuch, data była ok, ale smak mi nie podchodził tak jak kiedys ( uwielbiałam) nie był kwaśny ale taki jakby... chemiczny... nie wiem jak opisać smak... w każdym bądź razie może ktoś też tak miał ?

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-06-05 o 11:27
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:34   #4692
magalska
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję wizyty a kupiliście cos dla chłopca?

Co do tych migren, miałam tak samo, przed ciażą brałam leki, pomogły i wszystko było ok. W ciaży nie mogę ich brać, nie mogę nawet ketonalu i te dni kiedy miałam tak silne bóle łączone z wysokim ciśnieniem to była masakra a większość tych dni byłam w pracy. Powiedziałam nawet szwagierce że jak poród boli tak jak ja się męczę z bólem głowy i migreną to więcej nie rodzę, a ta powiedziałą że to jest jeszcze gorszy ból...... wtedy już nic nie chciałam więcej wiedzieć... Mogliby wymyślić jakiś lek co go bierzesz raz na jakiś naprawdę długi czas i nie ma problemu.. a tak..:/

PIJĘ KAKTUSA

pS. czy ktos tutaj jada sserek wiejski ten granulkowaty? z Krasnystawu? czy jakoś tak?? Jak taak, to powiedzcie mi czy on się zmienił/pogorszył? bo zjadłam rano jeden cały ten serek i boli mnie brzuch, data była ok, ale smak mi nie podchodził tak jak kiedys ( uwielbiałam) nie był kwaśny ale taki jakby... chemiczny... nie wiem jak opisać smak... w każdym bądź razie może ktoś też tak miał ?
nie wiem czy akurat miałam z Krasnystawu ale przed ciążą serek wiejski mi smakował, czasem jadłam, ale gdzieś z tydz temu miałam go na śniadanie to ledwo zjadłam :/ jakoś nie leżał mi ale brzuch mnie nie bolał...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 11:38   #4693
aksbarg
Raczkowanie

No właśnie dziewczyny ja juz trochę kupiłam ubranek , moja mama też szaleje po lumpkach. No nie możemy się powstrzymać, teraz raczej przystopujemy. Mam sporo jasno niebieskich i brązowych ciuszków, najwyżej malutka będzie na początku na niebiesko! Ja chciałam dziewczynkę ale przez ostatni miesiąc żyłam z myślą, że to chłopiec i już się do mojego małego chłopczyka przyzwyczaiłam
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:39   #4694
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Rybko bo w tych serkach trzeba uważać. Posluchac czy chlupocze jak potrzasniesz, te sa dobre. Pamiętam na technologii żywności zajęcia o technologiach utrwalania i przetwarzania. Te co nie chlupocza nie powinny być w obrocie, doszło do przemian w budowie białka.

Dziękuję, że pytasz. Fizycznie ok, nic się nie rozkręciło.
Psychicznie beznadziejnie. Sprowadzam na świat dziecko a przez to wszystko...ech...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:45   #4695
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
miałam dokładnie tak samo na początku było mi obojętne, byle dziecko było zdrowe, ale jak już lekarz powiedział że chłopiec to też się tak psychicznie nastawiłam.... i w sumie na ostatnie usg szłam z duszą na ramieniu (kilka mam z wątku wrz/paź właśnie miało taką syt że najpierw chłopiec a później okazywało się że na nast usg dziewuszka) no ale u mnie pozostało bez zmian
U mnie tez sie potwierdzilo, dwoch roznych lekarzy , ta sama wersja wiec powinno byc ok ale chyba do konca bede miala stracha czy to napewno dziewczynka ) z drugiej strony od samego poczatku czułam ze to Majeczka , tak samo jak w poprzedniej ciazy czulam ze nosze chłopaczka

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
I jak tam kiedy będziesz miała wózek w domu?
No nie Wiem wlasnie bo sprzedajacy ma zablokowanego paypalla nA tak duzo kwote. Albo odblokuje albo zaplace kurierowi , na inne układy nie ide , za duzo kasy. Jak dojedzie bede sie chwalic moj juz sie smieje ze do wrzesnia to go w domu wyjezdze ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 11:48   #4696
Azealia
Raczkowanie

Dziewczyny ta ciąża to jest porządny odmóżdżacz
Wiecie co przeczytałam w wiadomości Rybki zamiast PIJE KAKTUSA???
... Piję ku**asa
sama się z siebie śmieje

Przyznam się Wam szczerze, że ja żyję w przekonaniu, że noszę w sobie synka... Wcześniej było mi to wsio ryba, ale im dłużej w ciązy jestem tym mocniej pragnę synka i nie wyobrażam sobie że lekarz mi powie że to dziewczynka
Oczywiście pewnie od razu się przestawię i będę szaleć ze szczęścia, ale na chwilę obecną obydwoje z Mążem nastawiamy się na chłopczyka..

PS. Myślicie że można pić normalnie melisę w ciąży?
Zastanawiam się bo od lat wieczorem przed snem zawsze robiłam sobie dziurawiec, mięte albo melisę i teraz mi tych ziółek zaczyna brakować i chociaż do melisy bym wróciła.. Zapytam lekarza na wizycie, ale chyba nie powinno być przeciwwskazań nie?
Stary 2013-06-05, 11:51   #4697
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam z innej firmy i wczoraj mi też jakoś dziwnie pachniał, data ważności ok, ale w smaku był ok

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:52   #4698
ryba91
Zakorzenienie

dzidzia- trzymaj się

a ja też od pocztku czułam chłopca- ale to dlatego, że mialam straszne obawy co do pielęgnacji, wiedziałam że nie mam doświadczenia żadnego z chłopcem i na pewno trafi się chłopiec.. choć zawsze marzyłam o dziewuszce. Potem z czasem jak każdy z rodziny mówił mi ze bedzie chłopiec to się przyzwyczaiłam, nawet robiłam przez miesiąc taki spis tego co jadłam i ze słodyczy było tam naprawdę niewiele.. Po wyglądzie też niewiele osób twierdzi ze dziewczynka, nic sie nie zmieniłam, moja twarz nie została pokrzywdzona teraz cały czas mówię " Patrz poruszył się, kopnął " a nie " patrz poruszyła się." tak bardziej na chłopca... ciuchy też jakoś bardziej pod chłopca oglądam... uwielbiam kwaśne choć ostatnio zajadam isę słodkimi, ale w małych ilościach.. bardziej owoce, chrupki orzechowe.. czasem po słodkim mi słabo. Dlatego sądze ze bedzie chłopiec! A jak 14tego nie pokaże co tam ma, to idę prywatnie po wypłacie męża i tak długo będzie mi badać aż sie ujawni
Stary 2013-06-05, 11:54   #4699
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Przyznam się Wam szczerze, że ja żyję w przekonaniu, że noszę w sobie synka... Wcześniej było mi to wsio ryba, ale im dłużej w ciązy jestem tym mocniej pragnę synka i nie wyobrażam sobie że lekarz mi powie że to dziewczynka
Oczywiście pewnie od razu się przestawię i będę szaleć ze szczęścia, ale na chwilę obecną obydwoje z Mążem nastawiamy się na chłopczyka..
Mam podobnie i wkurzam się jak na zakupach moja mama się ogląda za maleńkimi sukieneczkami. Mówię jej wtedy ze jeszcze nic nie wiadomo. Powiedziałam jej też o swoich przeczuciach. Ona mówi, że jak była w ciąży ze mną to czuła ze będzie córka i jak jej ktoś mówił że będzie chłopak to się strasznie denerwowała. Ale na razie ten argument do niej nie trafia, uwierzy chyba dopiero jak jej pokaże na którymś zdjęciu siusiaka jeśli to faktycznie chłopak
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:55   #4700
magalska
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie dziewczyny ja juz trochę kupiłam ubranek , moja mama też szaleje po lumpkach. No nie możemy się powstrzymać, teraz raczej przystopujemy. Mam sporo jasno niebieskich i brązowych ciuszków, najwyżej malutka będzie na początku na niebiesko! Ja chciałam dziewczynkę ale przez ostatni miesiąc żyłam z myślą, że to chłopiec i już się do mojego małego chłopczyka przyzwyczaiłam
hihi lepiej będzie dziewuszka wyglądać w niebieskim niż chłopiec w różowym
Cytat:
U mnie tez sie potwierdzilo, dwoch roznych lekarzy , ta sama wersja wiec powinno byc ok ale chyba do konca bede miala stracha czy to napewno dziewczynka ) z drugiej strony od samego poczatku czułam ze to Majeczka , tak samo jak w poprzedniej ciazy czulam ze nosze chłopaczka

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

No nie Wiem wlasnie bo sprzedajacy ma zablokowanego paypalla nA tak duzo kwote. Albo odblokuje albo zaplace kurierowi , na inne układy nie ide , za duzo kasy. Jak dojedzie bede sie chwalic moj juz sie smieje ze do wrzesnia to go w domu wyjezdze ;D

a z ciekawości zapytam ile zapłacisz za ten wózek?
Cytat:
... Piję ku**asa
sama się z siebie śmieje

Zastanawiam się bo od lat wieczorem przed snem zawsze robiłam sobie dziurawiec, mięte albo melisę i teraz mi tych ziółek zaczyna brakować i chociaż do melisy bym wróciła.. Zapytam lekarza na wizycie, ale chyba nie powinno być przeciwwskazań nie?

co do meliski myśle że spokojnie możesz pić

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 11:56   #4701
nemosek
Zakorzenienie

Witam się dopołudniowo.Skoro już o pogodzie to u nas sukces nie pada,ale pochmurno.
Już się zaczynam przyzwyczajać do tych depresyjnych poranków

Cytat:
Hej dziewczyny!

Miałam wpaść wczoraj z informacjami po wizycie, ale tak mnie w aucie wytelepało w drodze do domu, że padłam z mdłościami i nie miałam siły się podnieść.

Więc: Dzidziuś ma 6,24 cm, szerokość główki: 2,1cm , przezierność 1.5mm więc dobrze, machał rączkami ślicznie, nagrałam 30s na telefon dla TŻta, więc ucieszony. Miałam robione usg dowcipne i brzuszne i przez brzuch już było fajnie widać, więc lekarz powiedział, że na następnej wizycie już przez brzuch

Kolejna wizyta 24.06 o 17.00 - to już będzie 15t3d, a po nim już pewnie połówkowe! WOW

Wczorajsze usg robione było w szpitalu na dyżurze u mojego gina i oddział gin-poł robi wrażenie. Wyremontowany, czysto, schludnie, spokój taki, no i te maleńkie miałczusie kwilące z każdego pokoju Byłyśmy z Mamą nawet prawie świadkami narodzin, akurat wywozili dziewczynę po cc z bloku operacyjnego, a za nią wyszedł tatuś z dzieckiem i lekarzem Był taki rozstrzęsiony i uradowany że śmiałyśmy się z Mamą chyba 10 minut

Dobra a teraz nadrabiam!
Widziałam cudny, okrąglutki brzuszek Chyba Domi o ile pamiętam?

Trele dla TŻta- postawił sprawę jasno i kupił

Antibia śliczna ta poduszeczka ale maleńkich dzieci się chyba na poduszki nie kładzie nie? To taka dla starszych trochę czy jak? Bo ja zielona :P

Elena piękny małe Człowieczek na usg
Coś mnie żołądek boli od wieczora Kiedy te mdłości miną..
Dzisiaj muszę napisać wstęp i zakończenie pracy, lecę drukować i wysyłam do promotora

Moje dziecię póki co też idealnie równe OM i USG.
Gratuluję ukończenia magisterki uffff

Cytat:
Witam

ryba proszę o wpisanie chłopca Potwierdzony na 100% na wczorajszym usg,Wychodzi,że jest starszy według usg,więc witam się w 5 miesiącuMa 18cm,od głowki do nóżek
Ale duży prawie 20 cm.
A Ty przecież termin masz podobnie jak ja
No i gratulacje już 100% chłopca

Issia Pogoda podobno ma się polepszać.Chyba wszyscy już mamy dość.Pokazywali wczoraj wieś pod Krakowem jak podtopiona.Masakra
Coś lato w tym roku nie rozpieszcza.Dość że w ogóle krótkie to jeszcze takie brzydkie.

Aaby Pocieszam i przytulam

Kabriela spokojnie obrona to tylko formalność.Tak zawsze mówił mój promotor .Zdrówka!!!!!

Miki Za egzaminy
Moja znajmoma miała okropne migreny całą ciążę.Brała jakis specjalny lek od gina bo nie potrafiła normalnie funkcjonować.

Cytat:

Rybko Ja chętnie jem,ale akurat nie zakodowałam czy to był z Krasnego Stawu.Za to piję kefiry z tej firmy i uwielbiam.Mnie brzuch nie boli

Trele Ja bym zapłaciła przy odbiorze.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:57   #4702
domii29
Zakorzenienie

Witam w kolejny pochmurny dzień

Cytat:
Suuperowe, ja dostalam od mamy na dzien dziecka koszulke z napisem na brzuchu - Zgadnij Mamo Kto Cie bedzie budził rano ;D a moj Tz -Bede Tata , zbieram na wòzek ..
O jaaaaaa, ja też chce taką koszulkę , albo taką z nóżkami na brzuchu

Cytat:
Hej dziewczyny!

Dobra a teraz nadrabiam!
Widziałam cudny, okrąglutki brzuszek Chyba Domi o ile pamiętam?

Trele dla TŻta- postawił sprawę jasno i kupił

Antibia śliczna ta poduszeczka ale maleńkich dzieci się chyba na poduszki nie kładzie nie? To taka dla starszych trochę czy jak? Bo ja zielona :P

Elena piękny małe Człowieczek na usg

Coś mnie żołądek boli od wieczora Kiedy te mdłości miną..
Dzisiaj muszę napisać wstęp i zakończenie pracy, lecę drukować i wysyłam do promotora
Gratuluję udanej wizyty super że wszystko w porządku

Tak mój brzuchol widziałaś, chyba że któraś jeszcze dodała i przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Sporo nauki mam, piątek, sobota i niedziela same egzaminy Wczoraj próbowałam się uczyć to jak na złość złapała mnie migrena, to już kolejna w ciągu ostatnich dni Nie wiem co robić. Boję się, że złapie mnie na week i jak tu pisać egz jak przez jakiś czas praktycznie nic nie widzę na oczy
Za egzaminy

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta po długiej nieobecności, niestety nic nie dzieje się bez przyczyny.
Jestem na L4 dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie i nie chce puścić, gorączkuję i jest źle. Pan doktor wstrzymał się jeszcze z zapisaniem mi antybiotyku ale powiedział, że jak mi nie przejdzie do poniedziałku to niestety trzeba będzie zadziałać mocniej.

a na dodatek mam mały problem ponieważ 18 czerwca mam obronę mgr ( po roku przerwy) i po prostu nic a nic mi nie wchodzi do głowy....ja się zastrzelę.

Pogoda nie pomaga, wczoraj tak lało, że podtopiło nam trochę miasto, woda stała na głównych drogach, korki prawdziwy paraliż. Jakaś masakra.

Z tego co udało mi się nadrobić gratuluję wszystkich rewelacyjnych wieści na temat dzieciaczków, bliźniaczków ( chyba zazdroszczę ), udanych wizyt, trzymam kciuki za te, które mają nadejść w najbliższym czasie, udanych zakupów.
Szybkiego powrotu do zdrówka !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:57   #4703
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
corallady,gratuluje parki-
domii-piekny brzuszek.

Moj to sie juz w kadr nie miesci.Ale w tej ciazy ma inny ksztalt-w tamtej przybieralam rownomiernie,w tej pod cyckami,w cyckach i w brzuchu.Normalnie jakbym pilke polknela.

Co do zakupow-moj ma azs i tez wiekszosc kosmetykow stoi do tej pory lub ja zluzylam,bo maly musial miec apteczne i specjalistyczne masci.A teraz duzo dzieci ma alergie.
Ale mimo wszystko brzuszek Ci rośnie przecudnie (z tego co widziałam na zdjęciach które dodawałaś wcześniej)

Cytat:
Witam

elena witaj!

Trele-morele u nas chusteczek nadal dużo schodzi.Moja córka nie była uczulona na żadne kosmetyki itd.
Gratuluję chłopca ! po cichu zazdroszczę bo też mi się chłopak marzy

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
nadrabiałam Was na raty od kilku dni, ufff. nie dam rady zacytować, wybaczcie.

witam pierwsze bliźniaki na wątku! a mamusiom gratuluję udanych wizyt. Wyczekuję swojej, 20.06 się wybieram, może coś podejrzymy)

w sobotę byłam na weselu i się wyszalałam, potem przespałam całą niedzielę. A dziś pomagałam szwagierce kupić kieckę na obronę, jeszcze nie kupiła ;p

a powiedzcie, przeskoczyłyście już z rozmiarem biustonosza? bo mi coraz ciaśniej...i swędzą mnie piersi, tragedia ;p ogólnie noszę 70G więc nie są małe, a jak teraz mają rosnąć to ech... nie wyrobie na staniki.

elena_100 śliczny dzidziuś chyba sobie spał.
W przeciągu tygodnia cyce urosły mi jak szalone (stanik kupiłam 2 tygodnie temu a tydzień temu we wtorek już był za mały a o rozstępach które mi się pojawiły nawet nie wspominam ;/

Byłam u laryngologa, przepisała mi antybiotyk bo nie było wyjścia ale uspokoiła mnie że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, za tydzień do kontroli mam iść, mam nadzieję że teraz już będę miała spokój z tymi uszami bo zwariować można .
Oczywiście w drodze powrotnej wstąpiłam do biedronki po arbuza i kupiłam przy okazji butelkę i patyczki do uszu dla maluszka i dostałam opieprz od TŻ-ta że za wcześnie zakupy dla maleństwa robię
Stary 2013-06-05, 11:57   #4704
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
hihi lepiej będzie dziewuszka wyglądać w niebieskim niż chłopiec w różowym

a z ciekawości zapytam ile zapłacisz za ten wózek?

co do meliski myśle że spokojnie możesz pić
410funtow

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 12:04   #4705
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ale mimo wszystko brzuszek Ci rośnie przecudnie (z tego co widziałam na zdjęciach które dodawałaś wcześniej)

Gratuluję chłopca ! po cichu zazdroszczę bo też mi się chłopak marzy

W przeciągu tygodnia cyce urosły mi jak szalone (stanik kupiłam 2 tygodnie temu a tydzień temu we wtorek już był za mały a o rozstępach które mi się pojawiły nawet nie wspominam ;/

Byłam u laryngologa, przepisała mi antybiotyk bo nie było wyjścia ale uspokoiła mnie że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, za tydzień do kontroli mam iść, mam nadzieję że teraz już będę miała spokój z tymi uszami bo zwariować można .
Oczywiście w drodze powrotnej wstąpiłam do biedronki po arbuza i kupiłam przy okazji butelkę i patyczki do uszu dla maluszka i dostałam opieprz od TŻ-ta że za wcześnie zakupy dla maleństwa robię
mój lar mówi że patyczkami nie można dzidziusiom czyścić uszów i w ogóle nikt nie powinien (chyba że tylko małżowiny uszne ale nie wtykać patyczka do środka )
Cytat:
410funtow

fajowo to jeszcze gondolka i wsio a gondolki drogie?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 12:04   #4706
ryba91
Zakorzenienie

Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje tytułu na nowy wątek? bo chcę wstawić sonde, żeby spokojnie każda mogła zagłosować

Stary 2013-06-05, 12:04   #4707
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
... Piję ku**asa
sama się z siebie śmieje

Cytat:
dzidzia- trzymaj się

a ja też od pocztku czułam chłopca- ale to dlatego, że mialam straszne obawy co do pielęgnacji, wiedziałam że nie mam doświadczenia żadnego z chłopcem i na pewno trafi się chłopiec.. choć zawsze marzyłam o dziewuszce. Potem z czasem jak każdy z rodziny mówił mi ze bedzie chłopiec to się przyzwyczaiłam, nawet robiłam przez miesiąc taki spis tego co jadłam i ze słodyczy było tam naprawdę niewiele.. Po wyglądzie też niewiele osób twierdzi ze dziewczynka, nic sie nie zmieniłam, moja twarz nie została pokrzywdzona teraz cały czas mówię " Patrz poruszył się, kopnął " a nie " patrz poruszyła się." tak bardziej na chłopca... ciuchy też jakoś bardziej pod chłopca oglądam... uwielbiam kwaśne choć ostatnio zajadam isę słodkimi, ale w małych ilościach.. bardziej owoce, chrupki orzechowe.. czasem po słodkim mi słabo. Dlatego sądze ze bedzie chłopiec! A jak 14tego nie pokaże co tam ma, to idę prywatnie po wypłacie męża i tak długo będzie mi badać aż sie ujawni
Też tak jak i Wy żyję w przekonaniu że będzie chłopiec, ciągnie mnie tak jak Rybe do kwaśnego a od słodkiego odrzuca choć mam też takie chwile że się trzęsę za słodkim . Mój TŻ też nastawił się na chłopca, wszystkim rozpowiada że motoru nie sprzeda bo to dla syna będzie, jak rozmawia do brzucha to mówi np "mały nie dokuczaj mamusi". Oczywiście obiecaliśmy sobie że nie będziemy się nastawiać żeby się później nie rozczarować a i tak liczymy na chłopaka . Do tego nawet pani doktor rodzinna mi wczoraj powiedziała że pewnie będzie chłopak bo promienieje w ciąży... i jak tu się nie nakręcać
Stary 2013-06-05, 12:04   #4708
Azealia
Raczkowanie

Anoula u mnie właśnie wszyscy mówią, że będzie dziewczynka- dzień bez słodyczy dniem straconym. Zero mięsa, kapuchy, ogórów i nic takiego, tylko czekoladki, owoce itp. Ja staram się tym nie sugerować, ale sama już nie wiem, podobno przy dziewczynkach się takie cuda dzieją, a chłopięca ciąża podobno bezobjawowo- nie znam się
Ale nie promienieje, cera tragiczna a jedyna rzecz chłopięca jedzeniowo to śledzie jeszcze zanim wiedziałam o ciąży a nigdy ich nie jadłam. Później nadeszły mdlości w 6 tygodniu i już typowo dziewczynkowe żywienie...

Domi no to w takim razie jeszcze raz śliczny brzuszek
I wracaj do zdrówka Lepiej podleczyć antybiotykiem niż doprowadzić się do stanu, który będzie oporny na antybiotyki dozwolone w ciąży. Poza tym I trymestr już dawno za Tobą, więc i Dzidziuś mniej narażony

Trele czekam na Twoje real foto pojazdu

No i pewnie wrócę dzisiaj do meliski wieczór- o ile mdłości mi pozwolą, bo wczoraj tylko paluszki i woda

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-05 o 12:06
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:06   #4709
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Gratuluję udanej wizyty i chłopczyka
Zmienił Ci się termin porodu na wcześniejszy czy lekarz zostawił taki sam ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:06   #4710
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
mój lar mówi że patyczkami nie można dzidziusiom czyścić uszów i w ogóle nikt nie powinien (chyba że tylko małżowiny uszne ale nie wtykać patyczka do środka )

fajowo to jeszcze gondolka i wsio a gondolki drogie?
Wiadome że do środka nie wolno wpychać bo można krzywdę zrobić ale widziałam u każdego w domu kto posiada maluszka więc i ja się zaopatrzyłam skoro już wypatrzyłam w biedronce do tego są jeszcze płatki kosmetyczne

Cytat:
Anoula u mnie właśnie wszyscy mówią, że będzie dziewczynka- dzień bez słodyczy dniem straconym. Zero mięsa, kapuchy, ogórów i nic takiego, tylko czekoladki, owoce itp. Ja staram się tym nie sugerować, ale sama już nie wiem, podobno przy dziewczynkach się takie cuda dzieją, a chłopięca ciąża podobno bezobjawowo- nie znam się
Ale nie promienieje, cera tragiczna a jedyna rzecz chłopięca jedzeniowo to śledzie jeszcze zanim wiedziałam o ciąży a nigdy ich nie jadłam. Później nadeszły mdlości w 6 tygodniu i już typowo dziewczynkowe żywienie...

Domi no to w takim razie jeszcze raz śliczny brzuszek
I wracaj do zdrówka Lepiej podleczyć antybiotykiem niż doprowadzić się do stanu, który będzie oporny na antybiotyki dozwolone w ciąży. Poza tym I trymestr już dawno za Tobą, więc i Dzidziuś mniej narażony

Trele czekam na Twoje real foto pojazdu

No i pewnie wrócę dzisiaj do meliski wieczór- o ile mdłości mi pozwolą, bo wczoraj tylko paluszki i woda
Dziękuję mam nadzieję że pozbędę się tego zapalenia uszu chociaż na czas ciąży, bo zapalenie uszu niestety jeśli ma się raz to już później wraca na okrągło ;/ wystarczy przeciąg, niedokładnie wysuszone uszy albo zwykły wiatr

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-05 o 12:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości