Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 19:46   #3241
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
A jednak jutro idę na wizytę mam przyjść przed 16.00
Moja gin dzwoniła do mnie i powiedziała, że w takim razie jutro musimy się spotkać (dla mnie trochę dłużej w gabinecie zostanie).
Przesyłam fluidki

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Dziękuję Wam za kciuki
Ale masz chody żartuje bardzo dobrze ze Cie przyjmie przesyłaj nam fluidki przesyłaj
Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
prolaktyna jak jest za wysoka nie rosna pęcherzyki i sa cykle bezowulacyjne a za zagniezdzenie odpowiada progesteron
faktycznie to ja pokręciłam a powiesz mi jeszcze czemu jej za wysoki poziom blokuje pęcherzyki i jak dojdzie do zagnieżdżenia to też jest wysoka? Wydaje mi się że Małgos tak wyszło ale może znów coś mylę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 19:53   #3242
ag9
Zadomowienie

Gratuluję wszystkich wyników!

Zarejestrowałam się na ovu i bardzo mi się to spodobało
Znowu zaczynam fazę wkręcania, chociaż jedyne co dziwne w tym cyklu to nie zaobserwowałam u siebie narazie PMSu. Zawsze przed @ bolały mnie piersi i stawały się dużo większe, do tego w☠☠☠☠ - a w tym miesiącu nic
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:14   #3243
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale masz chody żartuje bardzo dobrze ze Cie przyjmie przesyłaj nam fluidki przesyłaj

faktycznie to ja pokręciłam a powiesz mi jeszcze czemu jej za wysoki poziom blokuje pęcherzyki i jak dojdzie do zagnieżdżenia to też jest wysoka? Wydaje mi się że Małgos tak wyszło ale może znów coś mylę
Nie do mnie pytanie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć prolaktyna odpowiedzialna jest za produkcje mleka, wiec w zasadzie odpoczatku ciąży rośnie by potem utrzymywać się na bardzo wysokim poziomie. Hamuje jednak owulację dlatego mówi się ze w okresie karmienia piersią nie można zajść w ciążę nie zawsze jednak jest to tak oczywiste. U mnie np. ostatnio wyszła wysoką prolaktyna a pęcherzyk był i poziom progesteronu wskazywał,ze także i pękł

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Pppatinka - nie denerwuj się tak tym progesteronem tak jak Pradip napisała, w różnych lab są różne normy, wiec dopóki z lekarzem tego nie obgadasz to nie myśl o tym

Pradip - trzymam zatem kciuki za te planowane ust lekarzem się nie przejmuj, moja co wizytę pyta się ile to juz cykli lekarze maja tylu pacjentów, ze nie sposób tego zapamiętać, wiec luz - niech Ci nie bedzie głupio

Ag9 - brak pms to też objaw jesli chcesz, to podaj swoj nick na ovufriend to bedziemy mogły podglądać swoje wykresy
Stary 2013-06-03, 22:28   #3244
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość

Ag9 - brak pms to też objaw jesli chcesz, to podaj swoj nick na ovufriend to bedziemy mogły podglądać swoje wykresy
agag - a Twój?
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:19   #3245
peppermint patty
Rozeznanie

Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Witam
wynik 2881
musiałam po iść na lody - takiego miałam smaka od rana,
niestety wizyta dopiero 18.06.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Mam nadzieję, że czerwiec przyniesie na naszym wątku dużo dobrych wiadomości
Trzymam za Was kciuki kochane
Wow!!! super beta! Teraz to juz oficialne gratulacje,kciuki za wizyte

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:31   #3246
Pradip
Zakorzenienie

Witajcie
Przesiedziałam dziś ponad godzine przed laboratorium i aż mnie głowa rozbolała od wrzasków tych obłożnie chorych i wiecznie niezadowolonych starszych pań
Cytat:
Nie do mnie pytanie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć prolaktyna odpowiedzialna jest za produkcje mleka, wiec w zasadzie odpoczatku ciąży rośnie by potem utrzymywać się na bardzo wysokim poziomie. Hamuje jednak owulację dlatego mówi się ze w okresie karmienia piersią nie można zajść w ciążę nie zawsze jednak jest to tak oczywiste. U mnie np. ostatnio wyszła wysoką prolaktyna a pęcherzyk był i poziom progesteronu wskazywał,ze także i pękł

Pradip - trzymam zatem kciuki za te planowane ust lekarzem się nie przejmuj, moja co wizytę pyta się ile to juz cykli lekarze maja tylu pacjentów, ze nie sposób tego zapamiętać, wiec luz - niech Ci nie bedzie głupio
Dzięki za wyjaśnienie zbyt skomplikowane to wszystko jest dla mnie
Dzieki też za kciuki ale mam obawy że w tym miesiącu również z mężem będę sie tylko mijała
A Ty czemu temperatury nie wpisujesz? Dobrze ze zaczęłaś regularnie łykać folik
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich wyników!

Zarejestrowałam się na ovu i bardzo mi się to spodobało
Znowu zaczynam fazę wkręcania, chociaż jedyne co dziwne w tym cyklu to nie zaobserwowałam u siebie narazie PMSu. Zawsze przed @ bolały mnie piersi i stawały się dużo większe, do tego w☠☠☠☠ - a w tym miesiącu nic
ciesze się ze sie podoba
Jak byś chciała to ja mam taki sam nick jak tutaj
Stary 2013-06-04, 17:45   #3247
Gegee
Rozeznanie

Ale tu dzisiaj cisza

Ja dopiero co do domu wróciłam, cały dzień biegałam po mieście i padam na twarz. Jeszcze jakiś obiad na szybko zrobiłam i nogi mi odpadają. Ale też ponad godzinę na rowerze jeździłam - w ramach transportu miejskiego

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
agag - a Twój?
Mój jest taki sam jak tutaj - pozwoliłam już sobie wysłać do Ciebie zaproszenie

Cytat:
Witajcie
Przesiedziałam dziś ponad godzine przed laboratorium i aż mnie głowa rozbolała od wrzasków tych obłożnie chorych i wiecznie niezadowolonych starszych pań
Dzięki za wyjaśnienie zbyt skomplikowane to wszystko jest dla mnie
Dzieki też za kciuki ale mam obawy że w tym miesiącu również z mężem będę sie tylko mijała
A Ty czemu temperatury nie wpisujesz? Dobrze ze zaczęłaś regularnie łykać folik

ciesze się ze sie podoba
Jak byś chciała to ja mam taki sam nick jak tutaj
Ja też byłam z rana w lab i zamiast starszych pan widziałam kilka dziewczyn z brzuszkami też bym tak chciała

Aż taki kiepski grafik macie, że będziecie się mijać? Czy inne "problemy"? Te kilka minut na wspólne harce trzeba będzie zatem znaleźć

Wpisuję, wpisuję wczoraj nie miałam siły komputera odpalać, a na komórce coś mi nie chce działać. Dzisiaj już wszystko uzupełniłam A te luki w kwasie to przez lenistwo i zapominalstwo - skończyły mi się tabsy a apteka była coś nie po drodze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 18:27   #3248
Eleo765
Zadomowienie

dziewczyny, ja też chce się przyjaźnić na ovufriend, mój nick: eleonora

badzia, kocham twój brzusio
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 18:27   #3249
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Gegee działasz??

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:05   #3250
Gegee
Rozeznanie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Gegee działasz??

Na razie jemy kolacje
Stary 2013-06-04, 19:17   #3251
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Na razie jemy kolacje
Chyba dziś będziemy synchronicznie działać

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 19:18   #3252
kOmorowska
Rozeznanie

Witam
ja po wizycie
pęcherzyk ciążowy jest tam gdzie być powinien czyli w macicy. Jest jeszcze mały 5,5 mm ale owulacja była dość późno a po poronieniu nie miałam @. Dostałam Duphaston i Acard. Mam brać Prenatal Complex i kwas foliowy. Dostałam skierowanie na szereg badań:
-TSH
-Morfologia
-Mocz
-VDRL
-Glukoza
-HBS
-Toxo IgG
-Toxo IgM
-CMV IgM
Ło matko ile oni będą musieli mnie kłuć
Z wynikami mam się stawić 18 czerwca.
Jutro pójdę do laboratorium żeby sprawdzić ile mnie to będzie kosztowało.
Pozdrawiam Was kochane i miłego wieczoru Wam życzę.
kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:43   #3253
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też byłam z rana w lab i zamiast starszych pan widziałam kilka dziewczyn z brzuszkami też bym tak chciała

Aż taki kiepski grafik macie, że będziecie się mijać? Czy inne "problemy"? Te kilka minut na wspólne harce trzeba będzie zatem znaleźć

Wpisuję, wpisuję wczoraj nie miałam siły komputera odpalać, a na komórce coś mi nie chce działać. Dzisiaj już wszystko uzupełniłam A te luki w kwasie to przez lenistwo i zapominalstwo - skończyły mi się tabsy a apteka była coś nie po drodze
Robiłaś badania?
Grafik też ale coś ostatnio nam się cele coraz bardziej rozbieżne robią...
Jak uzupełniłaś to zaraz zajrzę do Ciebie bo z dialogu z Madzią wnioskuję że gorąco u Was
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
a my to się już podglądamy od jakiegoś czasu
Cytat:
Na razie jemy kolacje
kolacja też może być podana w wielu miejscach i postaciach
Cytat:
Witam
ja po wizycie
pęcherzyk ciążowy jest tam gdzie być powinien czyli w macicy. Jest jeszcze mały 5,5 mm ale owulacja była dość późno a po poronieniu nie miałam @. Dostałam Duphaston i Acard. Mam brać Prenatal Complex i kwas foliowy. Dostałam skierowanie na szereg badań:
-TSH
-Morfologia
-Mocz
-VDRL
-Glukoza
-HBS
-Toxo IgG
-Toxo IgM
-CMV IgM
jeszcze raz gratulacje i teraz trzymam kciuki za wyniki i bezproblemowe 9 miesięcy
Stary 2013-06-04, 21:05   #3254
Ania0783
Raczkowanie

Hejka,
trochę się nie odzywalam bo za bardzo nie miałam o czy pisać, ale dzisiaj odebrałam wyniki wczorajszych badań i moje tsh z 8,7 po 2 miesiącach spadło do 2,9 wiec super się ciesze jeszcze troszkę i spadnie poniżej 2,5 jak endo przykazal dla staraczek do tego anty TPO i anty TG wyszly w normie więc najprawdopodobniej nie mam Hashimoto wiec tez się ciesze ale dziewczyny nie zgadniecie... robiłam też morfologie bo lekarka mi kazała przy okazji i wyszło że mam dość wysoki cholesterol masakra jakaś hehehhe
mam nadzieje że do tych dobrych newsów dołączy tez owu po prawej stronie i będziemy bliżej niż dalej - trzymajcie kciuki

Gratuluje nowym zafasolkowanym i łapie fluidki może się przydadzą no i witam nowe staraczki

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

teraz lece zmolestowac tz bo może akurat owu jest po tej dobrej stronie heheh
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 11:19   #3255
justiii87
Zakorzenienie

Witam Was kobietki
Nie zaglądam ostatnio na forum bo nie powala mi na to mój organizm cały czas męczą mnie okropne mdłości. Wczoraj wylądowałam u gin po leki i dostałam zwolnienie Co tylko zjem od razu ląduje w kanalizacji Strasznie się męczę schudłam 2 kg :/ Wszyscy skaczą przy mnie jak przy niemowlaku. TŻ cały czas przy mnie jest. Jak tylko usłyszy, że w nocy to od razu wstaje i robi mi gorącą herbatę. Mam chyba wykupiony cały warzywniak, abym tylko cokolwiek jadła. Lekarz kazał mi zmienić klimat, jechać na wieś, albo gdzieś na działkę no i chyba tak zrobię, że od przyszłego tygodnia pojadę do dziadków. Tam jest świeże czyste powietrze może mi trochę pomoże.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 11:20   #3256
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Hejka,
trochę się nie odzywalam bo za bardzo nie miałam o czy pisać, ale dzisiaj odebrałam wyniki wczorajszych badań i moje tsh z 8,7 po 2 miesiącach spadło do 2,9 wiec super się ciesze jeszcze troszkę i spadnie poniżej 2,5 jak endo przykazal dla staraczek do tego anty TPO i anty TG wyszly w normie więc najprawdopodobniej nie mam Hashimoto wiec tez się ciesze ale dziewczyny nie zgadniecie... robiłam też morfologie bo lekarka mi kazała przy okazji i wyszło że mam dość wysoki cholesterol masakra jakaś hehehhe
mam nadzieje że do tych dobrych newsów dołączy tez owu po prawej stronie i będziemy bliżej niż dalej - trzymajcie kciuki

Gratuluje nowym zafasolkowanym i łapie fluidki może się przydadzą no i witam nowe staraczki

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

teraz lece zmolestowac tz bo może akurat owu jest po tej dobrej stronie heheh
No to ślicznie tsh spadło
te badanie na antyciałą to jest bardzo ważne? bo miałam na skierowaniu ale że pakiet mi ich nie obejmuje to nie zrobiłam?
Leć molestuj męża

No i się obudziłam z bólem gardła i podwyższoną temperaturą ehh jeszcze męża nie wyleczyłam a sama złapałam czemu z ciążą tak nie jest?
Stary 2013-06-05, 13:20   #3257
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
te badanie na antyciałą to jest bardzo ważne? bo miałam na skierowaniu ale że pakiet mi ich nie obejmuje to nie zrobiłam?
Leć molestuj męża

No i się obudziłam z bólem gardła i podwyższoną temperaturą ehh jeszcze męża nie wyleczyłam a sama złapałam czemu z ciążą tak nie jest?
Kochana gorąca herbatka, stopy wymocz w gorącej wodzie z solą do tego załóż skarpetki i wysmaruj się amolem i wskakuj do łóżka. Jutro będziesz zdrowa i gotowa do działania
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:25   #3258
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dziewczyny mam prośbę. Nie mam czasu nawet z wami popisać ale to dla mnie ważne.
Robiłam badania prolaktyny w 10 dniu cyklu. Wyszło mi 636 mlU/l. Więc jest za wysoka. Co teraz? Czym to leczyć?
Do gina idę 21.06 i muszę się w końcu umówić do endokrynologa.
Wiem, że ktoś miał taki problem? Madziusia??
Jakie są skutki leczenia? Tzn czy to hormonami, boję się, że będę na plusie 20 kg ;/
Idę smażyć naleśniki i muszę dziś przeczytać i poprawić swoją pracę licencjacką, jutro ją drukuje. Umrę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:26   #3259
Ania0783
Raczkowanie

Hejka,
powiem Wam że popadam w depresje z powodu tej pogody - mam już dość deszczu!!!!!!

Cytat:
Leć molestuj męża
Męża zmolestowałam
a co do antyciał to sa ważne w diagnozowaniu przyczyn niedoczynności - czy masz zwykłą czy masz Hashimoto z tego co mi wiadomo.
A ty masz niedoczynność?? bo jak nie to nie widzę sensu tego robić, pierwsze robi się tsh - jak jest powyżej to FT3 FT4 i anty ciała - no ale mogę się mylić. Ja tak miałam i szkoda by mi było kasy jakbym nie miała potwierdzonej niedoczynności.

Ja mam wizyte u endo 12.06 a u gina 15.06 i będę żądać konkretów czyli pozytywnego testu ciążowego heheh

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę. Nie mam czasu nawet z wami popisać ale to dla mnie ważne.
Robiłam badania prolaktyny w 10 dniu cyklu. Wyszło mi 636 mlU/l. Więc jest za wysoka. Co teraz? Czym to leczyć?
Jakie są skutki leczenia? Tzn czy to hormonami, boję się, że będę na plusie 20 kg ;/
Idę smażyć naleśniki i muszę dziś przeczytać i poprawić swoją pracę licencjacką, jutro ją drukuje. Umrę
Z tego co mi wiadomo prolaktynę zbija się lekami od gina np. bromergon , niektóre dziewczyny mają skutki uboczne tzn. źle się czują ale nie słyszałam o tyciu wiec ja bym się nie przejmowała.
A masz jakiś problem z tarczyca bo nie pamiętam ???
A często podobno jest tak że osoby które mają niedoczynność mają wysoką prolaktynę - no ale u mnie się nie sprawdza chociaż nie miałam robionej pod obciążeniem. Zbijesz szybciutko tylko śmigaj do gina po leki

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki
Nie zaglądam ostatnio na forum bo nie powala mi na to mój organizm cały czas męczą mnie okropne mdłości. Wczoraj wylądowałam u gin po leki i dostałam zwolnienie Co tylko zjem od razu ląduje w kanalizacji Strasznie się męczę schudłam 2 kg :/ Wszyscy skaczą przy mnie jak przy niemowlaku. TŻ cały czas przy mnie jest. Jak tylko usłyszy, że w nocy to od razu wstaje i robi mi gorącą herbatę. Mam chyba wykupiony cały warzywniak, abym tylko cokolwiek jadła. Lekarz kazał mi zmienić klimat, jechać na wieś, albo gdzieś na działkę no i chyba tak zrobię, że od przyszłego tygodnia pojadę do dziadków. Tam jest świeże czyste powietrze może mi trochę pomoże.
Współczuje bidulo ale też troszkę zazdraszczam jedź do dziadków i wypocznij. Ja mam babcie w Kielcach w leśniczówce i tez chętnie bym pojechała do niej na taki chillout
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 18:05   #3260
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:

ja mam problem tez z prolaktyna i biore bromergon na początku myslam ze po nim zejde na drugi swiat ale przetrzymalam i jest ok teraz to jak cukierki lek bierze się na noc żeby nie odczuwać tak bardzo skutkow ubocznych jest baaardzo tani bo na ryczałt na recepcie i place około 3zl za 30 tabletek i nie zauwazylam zebym przytyla a efekt był widoczny od razu bo pojawil się pęcherzyk o które wcześniej było ciężko

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Witam Was kobietki
eh wspolczuje mam nadzieje ze dolegliwości wrescie ustapia i będziesz mogla się wrescie cieszyc fasolka bez tych dodakow w postaci biegania do toalety )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 19:12   #3261
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co kojarzę zbicie prolaktyny nie jest ciężkie ale więcej nie pomogę bo sie nie znam.
Cytat:
a co do antyciał to sa ważne w diagnozowaniu przyczyn niedoczynności - czy masz zwykłą czy masz Hashimoto z tego co mi wiadomo.
A ty masz niedoczynność?? bo jak nie to nie widzę sensu tego robić, pierwsze robi się tsh - jak jest powyżej to FT3 FT4 i anty ciała - no ale mogę się mylić. Ja tak miałam i szkoda by mi było kasy jakbym nie miała potwierdzonej niedoczynności.

Ja mam wizyte u endo 12.06 a u gina 15.06 i będę żądać konkretów czyli pozytywnego testu ciążowego heheh

Z tego co mi wiadomo prolaktynę zbija się lekami od gina np. bromergon , niektóre dziewczyny mają skutki uboczne tzn. źle się czują ale nie słyszałam o tyciu wiec ja bym się nie przejmowała.
TSH wyszło mi leciutko powyżej 3 dostałam lek i skierowanie na FT3 i 4 i na te antyciała których nie zrobiłam no i trochę sie gryzę czy jakieś ważne informację mogę stracić.
Żądaj koniecznie masz takie prawo
Mówisz ze gin też może przepisać takie leki? mi 2 odmówiło i kazało iść do endo
Cytat:
Kochana gorąca herbatka, stopy wymocz w gorącej wodzie z solą do tego załóż skarpetki i wysmaruj się amolem i wskakuj do łóżka. Jutro będziesz zdrowa i gotowa do działania
Dziękuje kochana Nominalnie omijam leki szerokim łukiem ale dziś tak paskudnie się czuje ze posłuchałam Ciebie i przeprosiłam się z Amolem, aspiryną, cholinexem i rutinoscorbinem aż mi miejsca przy łóżku brakuje
Mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie bo dziś nawet po wyniki mi się nie chciało iść
Stary 2013-06-06, 10:26   #3262
Nedda
Zadomowienie

Hej Kochane!
Możeci mi pomóc, bo już wariuję z tej niepewności.
Staramy się z mężem o dziecko 3 czerwca miałam owulacje, wpółżyliśmy tego dnia i dzień po.
Od wczoraj czuję bóle jajników, od dzisiaj kłucie w piersiach.
Jestem zdrowa, mam reguralny cykl i nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciąże.
Jeśli udało Nam się 3-ego, to teraz jestem w pierwszych dniach po zapłodnieniu.I tu moje pytanie:
Chcialabym pojsc na aerobik (wczesniej chodziłam), ale boję się, że mogę jakoś zaszkodzić całemu procesowi. ;/
Powiedzcie mi jak dbałyście o siebie w pierwszych dniach ciązy?
Bardzo dziękuję za wszytskie odpowiedzi.

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:49   #3263
Gegee
Rozeznanie

Hello Witam się i ja Wczoraj nie miałam już siły się odzywać, ale dzisiaj już jestem

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Próbowałam Cię znaleźć, ale mi wyskakuje, że nie ma takiego użytkownika ja mam nick taki sam jak tutaj, może Tobie się uda mnie znaleźć

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Chyba dziś będziemy synchronicznie działać

Z moimi działaniami wyszła - TŻ mecz oglądał, a ja zasnęłam ale za to wczoraj sobie odbiliśmy było mega romantico

Cytat:
Witam
ja po wizycie
-TSH
-Morfologia
-Mocz
-VDRL
-Glukoza
-HBS
-Toxo IgG
-Toxo IgM
-CMV IgM
gratki za pęcherzyk. Trzymam kciuki żeby badania wyszły w porządku

Cytat:
Robiłaś badania?
Grafik też ale coś ostatnio nam się cele coraz bardziej rozbieżne robią...
Jak uzupełniłaś to zaraz zajrzę do Ciebie bo z dialogu z Madzią wnioskuję że gorąco u Was
Robiłam prolaktynę - znowu odebrałam wczoraj wyniki i już sama nie wiem o co chodzi. Cały czas mi skacze. Tym razem wyszła w normie, ostatnio była 2x razy za wysoka. Nie rozumiem tego

Cytat:
Hejka,

Gratuluje nowym zafasolkowanym i łapie fluidki może się przydadzą no i witam nowe staraczki [COLOR="Silver"]
za wynik tsh

Mi też wyszedł cholesterol trochę za wysoki... Nawet nie wiem jak go zbić, bo teoretycznie jemy całkiem zdrowo. Chyba muszę całkowicie odstawić słodycze

za prawy jajnik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 11:55   #3264
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was kobietki
biedaku. Ale zobaczysz, I trymestr szybko zleci i na pewno poczujesz się lepiej. Uważaj na siebie i może rzeczywiście, jak Cię nic w domu nie trzyma to wyjedź do dziadków. Zawsze będzie Ci lżej, nie będziesz musiała się niczym zajmować.

Cytat:
Leki są różne na to, ale to chyba nie hormony o tyciu nie słyszałam, za to ja np. miałam straszne mdłości, zawroty głowy i w ogóle czułam się masakrycznie. Potem było niby lepiej, ale i tak źle to wspominam. Ponoć to zależy od leków, ja miałam źle dobrane. Dziewczyny co biorą dłużej jakoś znoszą te pierwsze tygodnie i potem już jest ok. Szybko spada, więc nie martw się będzie ok

za pracę licencjacką

Cytat:

Dziękuje kochana Nominalnie omijam leki szerokim łukiem ale dziś tak paskudnie się czuje ze posłuchałam Ciebie i przeprosiłam się z Amolem, aspiryną, cholinexem i rutinoscorbinem aż mi miejsca przy łóżku brakuje
Mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie bo dziś nawet po wyniki mi się nie chciało iść
Ja się już dzisiaj czujesz? Lepiej?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Staramy się z mężem o dziecko 3 czerwca miałam owulacje, wpółżyliśmy tego dnia i dzień po.
Jestem zdrowa, mam reguralny cykl i nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciąże.
Jeśli udało Nam się 3-ego, to teraz jestem w pierwszych dniach po zapłodnieniu.I tu moje pytanie:
Chcialabym pojsc na aerobik (wczesniej chodziłam), ale boję się, że mogę jakoś zaszkodzić całemu procesowi. ;/
Witaj

Nie ma co chyba popadać w paranoję Moja gin twierdzi, że dopóki nie zobaczy się II kresek trzeba robić wszystko normalnie tak jak dotychczas. Oczywiście, nie o to chodzi żeby na maksa imprezować czy coś w tym stylu, ale nie ma co przesadnie na siebie uważać. Dużo dziewczyn nie wie, że jest w ciąży i wszystko robi normalnie i nic się nie dzieje. Sport na pewno nie zaszkodzi

żeby się udało chociaż wiesz... niby ja też mam regularne @, wszystko w normie i już 6cs nam biegnie mam jednak nadzieję, że u Was będzie inaczej i szybciutko się Wam uda
Stary 2013-06-06, 12:02   #3265
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
biedaku. Ale zobaczysz, I trymestr szybko zleci i na pewno poczujesz się lepiej. Uważaj na siebie i może rzeczywiście, jak Cię nic w domu nie trzyma to wyjedź do dziadków. Zawsze będzie Ci lżej, nie będziesz musiała się niczym zajmować.

Leki są różne na to, ale to chyba nie hormony o tyciu nie słyszałam, za to ja np. miałam straszne mdłości, zawroty głowy i w ogóle czułam się masakrycznie. Potem było niby lepiej, ale i tak źle to wspominam. Ponoć to zależy od leków, ja miałam źle dobrane. Dziewczyny co biorą dłużej jakoś znoszą te pierwsze tygodnie i potem już jest ok. Szybko spada, więc nie martw się będzie ok

za pracę licencjacką

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Witaj

Nie ma co chyba popadać w paranoję Moja gin twierdzi, że dopóki nie zobaczy się II kresek trzeba robić wszystko normalnie tak jak dotychczas. Oczywiście, nie o to chodzi żeby na maksa imprezować czy coś w tym stylu, ale nie ma co przesadnie na siebie uważać. Dużo dziewczyn nie wie, że jest w ciąży i wszystko robi normalnie i nic się nie dzieje. Sport na pewno nie zaszkodzi

żeby się udało chociaż wiesz... niby ja też mam regularne @, wszystko w normie i już 6cs nam biegnie mam jednak nadzieję, że u Was będzie inaczej i szybciutko się Wam uda
Bardzo dziękuję za odpowiedz. Z jednej strony też tak sobie myślę, że dużo kobiet robi wszytsko normalnie, ale z drugiej myślę, że jeśliby to miało w jakikolwiek sposób zaszkodzić Dziecku, to wolę się przemęczyc do planowanego okresu.
Dziękuję za kciuki i mam nadzieję, że się udało!

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 12:11   #3266
Pradip
Zakorzenienie

Siema
Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Myslę że jest bardzo mało kobiet które tak wcześnie wiedzą o ciąży i żyją normalnie dlatego zgadzam się z Gegee ale musisz sama ze sobą porozmawiać czy jeśli pójdziesz i okaże się ze @ przylezie nie będziesz się obwiniać? No i czy jeśli tym razem odpuścisz zajęcia to czy tak będzie już za każdym razem aż Wam się uda? Niezależnie na co się zdecydujesz trzymam kciuki za fasolkę i chwal się nam
Cytat:
Z moimi działaniami wyszła - TŻ mecz oglądał, a ja zasnęłam ale za to wczoraj sobie odbiliśmy było mega romantico

Robiłam prolaktynę - znowu odebrałam wczoraj wyniki i już sama nie wiem o co chodzi. Cały czas mi skacze. Tym razem wyszła w normie, ostatnio była 2x razy za wysoka. Nie rozumiem tego

Małż jak ostatnio chciał nam odstawić "romantico" to moje włosy prawie z dymem poszło ale mam nadzieje ze u Was było mnie gorąco Działajcie bo temperatura ładnie Ci się pnie w górę.
Dziwne z Tą prolaktyna u Ciebie a robisz ja mniej więcej w tych samych dniach cyklu? Ty już brałaś leki żeby ja unormować?
Czuje się już trochę lepiej ale z racji tego ze maż zauważył ze mi coś jest to jeszcze posiedzę dziś w domku z lekami bo w weekend znów pikniki w deszczu mnie czekają Dziękuje że pytasz
Stary 2013-06-06, 12:20   #3267
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dzięki za jakieś informacje na temat tej nieszczęsnej prolaktyny mam nadzieję, że zwykły ginekolog coś na to poradzi
Muszę się wam pochwalić, że dziś oddałam już pracę dyplomową do wydrukowania i oprawienia i w poniedziałek zdaję ją do dziekanatu.
Trzymajcie kciuki, żeby nie było w niej już błędów
Moja znajoma dzisiaj odebrała swoją pracę i okazało się, że nie wydrukowały jej się wykresy. Przez nią i ja się stresuje bo w poniedziałek mam ostateczny termin.
Ale mam zaległości w pracach domowych i nauce do egzaminów końcowych więc szaleństwa ciąg dalszy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 12:30   #3268
magdawe02
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć, bo już czasem nie mam siły. Po krótce moja historia:
Staramy się z TŻ własnie od grudnia ubiegłego roku i nadal nic nie udało nam się zmajstrować

Badania:
prolaktyna - za wysoka tylko po MCP ale 2 różnych lekarzy stwierdziło, że nie jest to powód do niepokoju
progesteron - po owulce ok
TSH - idealne
Obserwuję swoje cykle, są w miarę regularne, dwufazowe, brak jakiś anomalii w postaci śródcyklicznych plamień.
Ostatnia ginka stwierdziła ze przeszkodą może być nadżerka (aczkolwiek mnóstwo kobiet zachodzi pomimo tego). Albothyl i antybiotyk nie pomogły. Na jesieni wymrażanie
Na kilku USG, które do tej pory miałam w 10/11 dniu cyklu pęcherzyk miał około 13mm. Ginka mówi że za mało, że troche leniwe jajniki mam. Ale jak czytam w necie, to taki pęcherzyk jest ok w takim dc.

Co stosuję / stosowałam na własną rękę?
- kwas foliowy, magnez z B6, wiesiołek, Castagnus, testy owulacyjne, a teraz zaczęłam eksperymentować z ziółkami.

No i kurcze nadal nic Nie mogę zaskoczyć. Co miesiąc jednokreskowe testy ciążowe Strasznie się boję, że tak już pozostanie. A najgorsza jest chyba świadomość, że Ci co nie chcą mają dziecko od tak, a Ci co bardzo tego pragną, nie mogą go mieć. Nie mogę tez sobie wybaczyć tylu lat antykoncepcji (niehormonalnej) i tego, że wtedy myślałam, ze dziecko byłoby dla mnie tragedią
Wybaczcie te moje smętne zwierzenia ale czuję, że zaczynam sobie z tym nie radzić...
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 12:36   #3269
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za jakieś informacje na temat tej nieszczęsnej prolaktyny mam nadzieję, że zwykły ginekolog coś na to poradzi
Muszę się wam pochwalić, że dziś oddałam już pracę dyplomową do wydrukowania i oprawienia i w poniedziałek zdaję ją do dziekanatu.
Trzymajcie kciuki, żeby nie było w niej już błędów
Moja znajoma dzisiaj odebrała swoją pracę i okazało się, że nie wydrukowały jej się wykresy. Przez nią i ja się stresuje bo w poniedziałek mam ostateczny termin.
Ale mam zaległości w pracach domowych i nauce do egzaminów końcowych więc szaleństwa ciąg dalszy
No to brawa za prace i trzymam kciuki zeby wszystko było idealnie a nauka sama wchodziła do głowy
Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć, bo już czasem nie mam siły. Po krótce moja historia:
Staramy się z TŻ własnie od grudnia ubiegłego roku i nadal nic nie udało nam się zmajstrować

Badania:
prolaktyna - za wysoka tylko po MCP ale 2 różnych lekarzy stwierdziło, że nie jest to powód do niepokoju
progesteron - po owulce ok
TSH - idealne
Obserwuję swoje cykle, są w miarę regularne, dwufazowe, brak jakiś anomalii w postaci śródcyklicznych plamień.
Ostatnia ginka stwierdziła ze przeszkodą może być nadżerka (aczkolwiek mnóstwo kobiet zachodzi pomimo tego). Albothyl i antybiotyk nie pomogły. Na jesieni wymrażanie
Na kilku USG, które do tej pory miałam w 10/11 dniu cyklu pęcherzyk miał około 13mm. Ginka mówi że za mało, że troche leniwe jajniki mam. Ale jak czytam w necie, to taki pęcherzyk jest ok w takim dc.

Co stosuję / stosowałam na własną rękę?
- kwas foliowy, magnez z B6, wiesiołek, Castagnus, testy owulacyjne, a teraz zaczęłam eksperymentować z ziółkami.

No i kurcze nadal nic Nie mogę zaskoczyć. Co miesiąc jednokreskowe testy ciążowe Strasznie się boję, że tak już pozostanie. A najgorsza jest chyba świadomość, że Ci co nie chcą mają dziecko od tak, a Ci co bardzo tego pragną, nie mogą go mieć. Nie mogę tez sobie wybaczyć tylu lat antykoncepcji (niehormonalnej) i tego, że wtedy myślałam, ze dziecko byłoby dla mnie tragedią
Wybaczcie te moje smętne zwierzenia ale czuję, że zaczynam sobie z tym nie radzić...
Witaj Fajnie ze do nas zajrzałaś bo my tu w takiej samej sytuacji jesteśmy A robiłaś usg później? Wiesz czy pęcherzyki pękają? No i jeśli u Ciebie wszystko ok to może warto pomyśleć o badaniach dla męża? A co najważniejsze główka do góry od grudnia nie opłynęło jeszcze tak dużo czasu chociaż wiem ze dla nas staraczek to wietrzność Trzymam kciuki
Stary 2013-06-06, 12:47   #3270
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
No to brawa za prace i trzymam kciuki zeby wszystko było idealnie a nauka sama wchodziła do głowy

Witaj Fajnie ze do nas zajrzałaś bo my tu w takiej samej sytuacji jesteśmy A robiłaś usg później? Wiesz czy pęcherzyki pękają? No i jeśli u Ciebie wszystko ok to może warto pomyśleć o badaniach dla męża? A co najważniejsze główka do góry od grudnia nie opłynęło jeszcze tak dużo czasu chociaż wiem ze dla nas staraczek to wietrzność Trzymam kciuki
W okresie staranek jeszcze nie miałam USG wykonywanego w II fazie cyklu. Chyba 1,5 roku temu miałam tak po prostu kontrolne USG i wtedy wyszło, że mam na jajniku torbiel. Ginka sie przestraszyła, kazała zrobić badanie na marker raka jajnika i przyjśc na kolejne USG po miesiaczce. Zrobiłam tak jak kazała i marker był dobry, a po okresie torbieli nie było więc była torbiel krwotoczna. Wtedy wg ginki nic groźnego. A teraz wiem że to torbiel powstająca z niepękniętego pęcherzyka i ciekawa jestem czy taka nie tworzy mi się co miesiąc, a wtedy były to tzw. zespół LUF.
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości