|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkich wyników!
Zarejestrowałam się na ovu i bardzo mi się to spodobało ![]() Znowu zaczynam fazę wkręcania, chociaż jedyne co dziwne w tym cyklu to nie zaobserwowałam u siebie narazie PMSu. Zawsze przed @ bolały mnie piersi i stawały się dużo większe, do tego w☠☠☠☠ - a w tym miesiącu nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Pppatinka - nie denerwuj się tak tym progesteronem ![]() ![]() Pradip - trzymam zatem kciuki za te planowane ust ![]() ![]() ![]() Ag9 - brak pms to też objaw ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Rozeznanie
|
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Przesiedziałam dziś ponad godzine przed laboratorium i aż mnie głowa rozbolała od wrzasków tych obłożnie chorych i wiecznie niezadowolonych starszych pań ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieki też za kciuki ale mam obawy że w tym miesiącu również z mężem będę sie tylko mijała ![]() A Ty czemu temperatury nie wpisujesz? Dobrze ze zaczęłaś regularnie łykać folik ![]() Cytat:
![]() Jak byś chciała to ja mam taki sam nick jak tutaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Rozeznanie
|
Ale tu dzisiaj cisza
![]() Ja dopiero co do domu wróciłam, cały dzień biegałam po mieście i padam na twarz. Jeszcze jakiś obiad na szybko zrobiłam i nogi mi odpadają. Ale też ponad godzinę na rowerze jeździłam - w ramach transportu miejskiego ![]() Mój jest taki sam jak tutaj - pozwoliłam już sobie wysłać do Ciebie zaproszenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Aż taki kiepski grafik macie, że będziecie się mijać? Czy inne "problemy"? Te kilka minut na wspólne harce trzeba będzie zatem znaleźć ![]() ![]() Wpisuję, wpisuję ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja też chce się przyjaźnić na ovufriend, mój nick: eleonora
![]() badzia, kocham twój brzusio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Gegee działasz??
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
#3250 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Na razie jemy kolacje
![]()
![]() |
#3251 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Chyba dziś będziemy synchronicznie działać
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3252 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ja po wizycie ![]() pęcherzyk ciążowy jest tam gdzie być powinien czyli w macicy ![]() -TSH -Morfologia -Mocz -VDRL -Glukoza -HBS -Toxo IgG -Toxo IgM -CMV IgM Ło matko ile oni będą musieli mnie kłuć ![]() Z wynikami mam się stawić 18 czerwca. Jutro pójdę do laboratorium żeby sprawdzić ile mnie to będzie kosztowało. Pozdrawiam Was kochane i miłego wieczoru Wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grafik też ale coś ostatnio nam się cele coraz bardziej rozbieżne robią... Jak uzupełniłaś to zaraz zajrzę do Ciebie bo z dialogu z Madzią wnioskuję że gorąco u Was ![]() Cytat:
![]() kolacja też może być podana w wielu miejscach i postaciach ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Raczkowanie
|
Hejka,
trochę się nie odzywalam bo za bardzo nie miałam o czy pisać, ale dzisiaj odebrałam wyniki wczorajszych badań i moje tsh z 8,7 po 2 miesiącach spadło do 2,9 wiec super się ciesze jeszcze troszkę i spadnie poniżej 2,5 jak endo przykazal dla staraczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje że do tych dobrych newsów dołączy tez owu po prawej stronie i będziemy bliżej niż dalej - trzymajcie kciuki Gratuluje nowym zafasolkowanym i łapie fluidki może się przydadzą no i witam nowe staraczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- teraz lece zmolestowac tz bo może akurat owu jest po tej dobrej stronie heheh |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Zakorzenienie
|
Witam Was kobietki
![]() Nie zaglądam ostatnio na forum bo nie powala mi na to mój organizm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te badanie na antyciałą to jest bardzo ważne? bo miałam na skierowaniu ale że pakiet mi ich nie obejmuje to nie zrobiłam? Leć molestuj męża ![]() No i się obudziłam z bólem gardła i podwyższoną temperaturą ehh jeszcze męża nie wyleczyłam a sama złapałam czemu z ciążą tak nie jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbę. Nie mam czasu nawet z wami popisać ale to dla mnie ważne.
![]() Robiłam badania prolaktyny w 10 dniu cyklu. Wyszło mi 636 mlU/l. Więc jest za wysoka. Co teraz? Czym to leczyć? Do gina idę 21.06 i muszę się w końcu umówić do endokrynologa. Wiem, że ktoś miał taki problem? Madziusia?? Jakie są skutki leczenia? Tzn czy to hormonami, boję się, że będę na plusie 20 kg ;/ Idę smażyć naleśniki i muszę dziś przeczytać i poprawić swoją pracę licencjacką, jutro ją drukuje. Umrę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |||
Raczkowanie
|
Hejka,
powiem Wam że popadam w depresje z powodu tej pogody - mam już dość deszczu!!!!!! Cytat:
![]() a co do antyciał to sa ważne w diagnozowaniu przyczyn niedoczynności - czy masz zwykłą czy masz Hashimoto z tego co mi wiadomo. A ty masz niedoczynność?? bo jak nie to nie widzę sensu tego robić, pierwsze robi się tsh - jak jest powyżej to FT3 FT4 i anty ciała - no ale mogę się mylić. Ja tak miałam i szkoda by mi było kasy jakbym nie miała potwierdzonej niedoczynności. Ja mam wizyte u endo 12.06 a u gina 15.06 i będę żądać konkretów czyli pozytywnego testu ciążowego heheh ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
A masz jakiś problem z tarczyca bo nie pamiętam ??? A często podobno jest tak że osoby które mają niedoczynność mają wysoką prolaktynę - no ale u mnie się nie sprawdza chociaż nie miałam robionej pod obciążeniem. Zbijesz szybciutko tylko śmigaj do gina po leki ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam problem tez z prolaktyna i biore bromergon na początku myslam ze po nim zejde na drugi swiat ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Żądaj koniecznie masz takie prawo ![]() Mówisz ze gin też może przepisać takie leki? mi 2 odmówiło i kazało iść do endo Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie bo dziś nawet po wyniki mi się nie chciało iść |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zadomowienie
|
Hej Kochane!
Możeci mi pomóc, bo już wariuję z tej niepewności. Staramy się z mężem o dziecko 3 czerwca miałam owulacje, wpółżyliśmy tego dnia i dzień po. Od wczoraj czuję bóle jajników, od dzisiaj kłucie w piersiach. Jestem zdrowa, mam reguralny cykl i nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciąże. Jeśli udało Nam się 3-ego, to teraz jestem w pierwszych dniach po zapłodnieniu.I tu moje pytanie: Chcialabym pojsc na aerobik (wczesniej chodziłam), ale boję się, że mogę jakoś zaszkodzić całemu procesowi. ;/ Powiedzcie mi jak dbałyście o siebie w pierwszych dniach ciązy? ![]() Bardzo dziękuję za wszytskie odpowiedzi.
#3263 | |||||
Rozeznanie
|
Hello
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi też wyszedł cholesterol trochę za wysoki... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Nie ma co chyba popadać w paranoję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za kciuki i mam nadzieję, że się udało! ![]()
![]() |
#3266 | ||
Zakorzenienie
|
Siema
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziwne z Tą prolaktyna u Ciebie a robisz ja mniej więcej w tych samych dniach cyklu? Ty już brałaś leki żeby ja unormować? Czuje się już trochę lepiej ale z racji tego ze maż zauważył ze mi coś jest to jeszcze posiedzę dziś w domku z lekami bo w weekend znów pikniki w deszczu mnie czekają ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za jakieś informacje na temat tej nieszczęsnej prolaktyny mam nadzieję, że zwykły ginekolog coś na to poradzi
![]() Muszę się wam pochwalić, że dziś oddałam już pracę dyplomową do wydrukowania i oprawienia i w poniedziałek zdaję ją do dziekanatu. Trzymajcie kciuki, żeby nie było w niej już błędów ![]() Moja znajoma dzisiaj odebrała swoją pracę i okazało się, że nie wydrukowały jej się wykresy. Przez nią i ja się stresuje bo w poniedziałek mam ostateczny termin. Ale mam zaległości w pracach domowych i nauce do egzaminów końcowych więc szaleństwa ciąg dalszy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć, bo już czasem nie mam siły. Po krótce moja historia:
Staramy się z TŻ własnie od grudnia ubiegłego roku i nadal nic nie udało nam się zmajstrować ![]() Badania: prolaktyna - za wysoka tylko po MCP ale 2 różnych lekarzy stwierdziło, że nie jest to powód do niepokoju progesteron - po owulce ok TSH - idealne Obserwuję swoje cykle, są w miarę regularne, dwufazowe, brak jakiś anomalii w postaci śródcyklicznych plamień. Ostatnia ginka stwierdziła ze przeszkodą może być nadżerka (aczkolwiek mnóstwo kobiet zachodzi pomimo tego). Albothyl i antybiotyk nie pomogły. Na jesieni wymrażanie ![]() Na kilku USG, które do tej pory miałam w 10/11 dniu cyklu pęcherzyk miał około 13mm. Ginka mówi że za mało, że troche leniwe jajniki mam. Ale jak czytam w necie, to taki pęcherzyk jest ok w takim dc. Co stosuję / stosowałam na własną rękę? - kwas foliowy, magnez z B6, wiesiołek, Castagnus, testy owulacyjne, a teraz zaczęłam eksperymentować z ziółkami. No i kurcze nadal nic ![]() ![]() ![]() Wybaczcie te moje smętne zwierzenia ale czuję, że zaczynam sobie z tym nie radzić...
#3269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.