|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Neni, na stronie pisza co zabrac i jest m.in. rogal i laktator. Laktator to Tż jakby co w każdej aptece obok szpitala lub w szpitalu kupi a poduszkę kupię chyba. Miałam dostać, ale juz o niej przypominac nie bede (czyt. prosic sie)
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
no ponoć Krakus z Poznaniakiem to potrafią rozciągnąć grosza; każdy ciągnie za swój koniec
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 36 tc,czyli w 9 miesiącu
Dziś od rana zalatana jestem, około 8 mieliśmy telefon,że bratowa tż w szpitalu Była w ciężkim stanie, zagrażającym życiu... strasznie dużo nerw, tż poleciał odrazu do szpitala, ja zostałam w domu,bo nie dałabym się rady tak szybko ogarnąć,pozatym zabronił mi iść ze względu na nerwy właśnie. Podejrzewali ciążę pozamaciczną, ale się nie potwierdziło, jakieś torbiele duże wyszły, ale już jest po zabiegu i wybudza się, za jakąś godzine idziemy ją obydwoje odwiedzić. Do tego położna rano zadzwoniła,że dziś będzie, jesteśmy już po jej wizycie, zmierzyła mi ciśnienie, pogadaliśmy, trochę wskazówek dała, bardzo chwaliła,że już wszystko gotowe, że super kącik dla dzidzi i umówiłyśmy się że zadzwoni za tydzień skontrolować sytuację, a ja mam dzwonić w razie gdyby coś się działo,czy jakbym jakieś obawy miała,pytania. Rewelacyjna babka, bardzo ją polubiłam Jutro na ktg idę, dziewczyny proszę o kciuki jutro w godzinach 9-13 Cukier zmierzony, ruchy policzone, jest dobrze, lecę się ogarniać przed wyjściem a potem może w końcu zabiorę się za pisanie pracy,choć coraz ciężej mi się na tym skupić ostatnio. Co do laktatorów- narazie nie kupuję, dopiero jak się okaże że mam pokarm i zamierzam Medeli ręczny za około 60zł kupić.
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, ze jak cos to moja mama i TZ beda w pogotowiu i do paru godzin mi dostarcza laktator (w aptekach ich peełno) |
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
noo, czyli będziesz już zacnym sponsorem konkursów, a nie tak jak wczoraj
|
#698 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz i laktator tez jest na stronie szpitala, ale w nawiasie jest dopisane, ze mozna pozyczyc od personelu. Takze do szpitala go nie biore
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście? Pieluszki Pampers mikro
http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...294051176.html |
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Balonik, zaciskam mocno
|
|
|
|
#703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za tczdrówka dla bratowej kciuki za jutrzejsze ktg
|
||
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
tesco-biedronka-auchan-kaufland
z tych najbardziej lubimy kaufland (duzo promocji-sklep nie jest załadowany ☠☠☠☠☠☠☠kami kore kusza), na drugim miejscu biedronka tesco i auchan jest baardzo drogi, mało promocji i duzo kuszacych niepotrzebnych produktów (samych słodyczy tam jest maaasssaa!!! a w biedronce tylko pryncypałki, grześki i juz człowiek zadowolony
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41167736]a nie mozecie powolac sie na wyciag z konta jak placiliscie karta?[/QUOTE]
napisałam do nich maila, nic nie odpisali, ale w regulaminie jest napisane, że musi być kupon + paragon... |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Jezu dziewczyny, jak mnie wkurza moja babcia :banghead: to jest taki typ, który zawsze wszystko wie najlepiej, mimo emerytury dalej pracuje i wszyscy w okol sa glupi itp. Taka maruda. I ZAWSZE jak jej cos zamowie przez neta to cos jest nie tak ( bo lepiej kupic w sklepie stacjonarnym i przeplacic). No i wczoraj wywiazala sie gadka o inhalatorach dla prababci wiec powiedzialam ze mozna takie do domu kupic i pokazałam jej na necie taki z dobrymi opiniami i od sprawdzonego sprzedawcy za 90zl ( gdzie sa takie i za 200). Dzis przyszla paczka i oczywiście do mnie dzwoni z wielkimi pretensjami, ze to jakis badziew i przy skrecaniu ( a tam tylko rurki do wkrecenia sa) cos peklo i cieknie woda. Dziadek nie wiem jak to skrecal i spieprzyl, ale oczywiście wina sprzedawcy i sprzętu.
To samo bylo z komputerem, wydala sobie kupe kase, mnie nie chciała posłuchać i 5 razy w ciągu 2 lat byl w naprawie. Wiecznie jest niezadowolona i ciągle roszczeniowy ton
|
|
#708 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwsze pranie puszczone-białe, jeszcze leży kupka ciuszków żółto-kremowych i kupka kolorowych dziwolągów Będzie pracki na parę dni, bo mam małą suszarkę niestety (i to sztuk 1), więc trzeba będzie czekać aż wszystko ładnie wyschnie, ale akurat będę miała co robić ![]() Cytat:
![]() Sama chciałabym się z nim częściej widywać, ale jak mam widywać tą grubą zołzę, to aż mi się ciśnienie podnosi (podła z niej kobieta po prostu, moja mama ogromnie im pomagała, a ona potrafiła ją zbluzgać na środku ulicy. Po prostu szkoda słów. Ja robię podobnie, ostatnio miałam do wyboru wykupić lekarstwa czy zapłacić fakturę za playa Wiadomo, co wybrałam... a konsultanci niech sobie dzwonią :P kolejnego tygodnia, widzę, że sporo z nas zaczyna nowe w środy ![]() ![]() Cytat:
Wolę te, niż np. DanioCytat:
![]() Przy 1 dziecku wszyscy myśleliśmy, że może a nuż się zmieni, bo dziecko i to syn... ale nic nie pomogło. Jak był potworem, tak jest nadal (o ile nie jest gorzej). Żeby dać minimalny obraz sytuacji, to wyobraźcie sobie, że kiedy mały miał roczek, to ten idiota tak wariował, że trafił do więzienia (chociaż wg mnie to jedyne miejsce, w którym powinien się znajdować) Brat to stary koń, 32lata ma, jego "ukochana" 33, ale podejście do życia i generalnie poziom dojrzałości na poziomie 10latków chyba Cytat:
Zawsze to będzie nieco wygodniej jak maleństwa będziemy karmiły np. na siedząco Cytat:
![]() Też czytałam o nim sporo średnich opinii, ale moja siostra mi go poleciła... bo babeczki narzekają i na droższe laktatory, a tu jak się nie sprawdzi, to tylko 40zł w plecy, a nie np. 150 ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Fajnie, że pampers wyprodukował takie maciupkie pieluszki, w końcu wcześniaków troszkę się rodzi, a na nie nawet te 1 są przecież ogromne
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwony balonik dla Ciebie
A dla bratowej Kauflandu nie lubimy, już robiliśmy kilka podejść A Auchana i tak u nas nie ma. A Biedronkę mamy fajną całkiem niedaleko
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rzeczy kuszące to sobie mogą być, jak nie chcę ich kupić to nikt mi nie wózka nie włoży
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam z motherhoodCo do zakupów w tesco, to jak sie ogolnie zna ceny to mozna robic i tam, bo ja wiem co ile kosztuje i czesc kupuje w tesco, czesc w lidlu, czesc w biedrze. Mam wszystkie markety mniej wiecej obok siebie, w malej odleglosci i robie sobie liste co gdzie kupuje. No i kontroluje ceny, bo np. pieluszki 1 byly wczesniej 21,90 a teraz 24,90
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-05 o 14:36 |
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
|
|
#713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy uda mi sie go poskręcać do karmienia![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale KArolajn z tą stówą to już mnei doprowadziłą do parsknięcia smiechem hehehhe a skąd masz teraz dynię hmmm??? Cytat:
![]() Lachryma Ty coś ostatnio za często wygrywasz:P PS> Może obstawiaj która 1 urodzi zaś coś wygrasz:PCytat:
![]() A GDZIE ENLEVEE???? cos długo jej dzis nie ma! ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- TWEED...współczuję brata..i szkoda maluszka co ma się urodzić.... PS> A propo wieku...kurteczka to mi do starego konia rok brakuje:P |
|||||
|
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Mam pomrozona i zajmuje mi pół zamrażarki
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o obstawianie to mi się śniło już pewien czas temu, że 1 urodziła katarzynkajg czas pokaże
|
|
#717 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. dwa misie białe bez szuflady znajomi kupili są zadowoleni aczkolwiek ja go nie widziałam na żywo 2. aruś łóżeczko julia to co ma Ewusia709 Cytat:
http://www.arus.pl/lozeczko-opuszcza...-ksiezycu.html http://allegro.pl/biale-lozeczka-dwa...281225593.html dziewczyny jaką pościel i kołdre kupujecie bo rozpiętość cen jest kosmiczna
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2013-06-05 o 14:42 |
||
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
juz się nie mogę doczekać kiedy ja zacznę prać ciuszki...
![]() za 1,5 tyg. przeprowadzka, najpierw musimy ogarnąć chałupę, kupić pralkę i zabieram się za robotę |
|
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tato kiedyś też marudził, że na allegro mam nie kupować, bo mnie oszukają. I nie daj Boże nie płacić ze swojego konta głównego tylko założyć sobie osobne na zakupy w internecie, bo mi się włamią i okradną ![]() Może jakbym miała miliony na tym koncie to bym trzęsła portkami, ale jak mi się włamią to podejrzewam, że szkoda włamywaczom się mnie zrobi i jeszcze coś mi "doładują" to konto Moją mamę od kilku lat namawiam na założenie konta intrnetowego-to też nie. Niby już prawie jest namówiona, a za chwilę się rozmyśla ![]() I wypełnia co miesiąc te książeczki-nie dość że za ich mieszkanie to jeszcze za babci- i tato lata do banku płacić ![]() ALE skoro im wygodniej... ![]() Cytat:
![]() A tego prania i prasowania to zazdraszczam ![]() Też chcę a u nas ciągle leje
|
||
|
|
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heheheh, mam nadzieję, że się nie obraziłaś ![]() Chodziło mi bardziej o to, że to nie para młodych szczyli (choćby w moim wieku), tylko ludzie, którzy wg metryki powinni być dojrzali i odpowiedzialni ![]() A propos tego sformułowania... w sumie nieźle mi to wyszło, bo z tego co mówił tż konie akurat mniej więcej tyle żyją... także chcąc, nie chcąc, ten wiek już się starym koniom należy ![]() Cytat:
Tak swoją drogą nie cierpię takich osób brrr
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Dziś od rana zalatana jestem, około 8 mieliśmy telefon,że bratowa tż w szpitalu
Była w ciężkim stanie, zagrażającym życiu... strasznie dużo nerw, tż poleciał odrazu do szpitala, ja zostałam w domu,bo nie dałabym się rady tak szybko ogarnąć,pozatym zabronił mi iść ze względu na nerwy właśnie. Podejrzewali ciążę pozamaciczną, ale się nie potwierdziło, jakieś torbiele duże wyszły, ale już jest po zabiegu i wybudza się, za jakąś godzine idziemy ją obydwoje odwiedzić. Do tego położna rano zadzwoniła,że dziś będzie, jesteśmy już po jej wizycie, zmierzyła mi ciśnienie, pogadaliśmy, trochę wskazówek dała, bardzo chwaliła,że już wszystko gotowe, że super kącik dla dzidzi i umówiłyśmy się że zadzwoni za tydzień skontrolować sytuację, a ja mam dzwonić w razie gdyby coś się działo,czy jakbym jakieś obawy miała,pytania. Rewelacyjna babka, bardzo ją polubiłam
Cukier zmierzony, ruchy policzone, jest dobrze, lecę się ogarniać przed wyjściem a potem może w końcu zabiorę się za pisanie pracy,choć coraz ciężej mi się na tym skupić ostatnio. Co do laktatorów- narazie nie kupuję, dopiero jak się okaże że mam pokarm i zamierzam Medeli ręczny za około 60zł kupić.

super 

A Auchana i tak u nas nie ma. A Biedronkę mamy fajną całkiem niedaleko