Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 12:43   #661
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kupujecie skarpetki dla dziecka Grube Czy cienkie? W h&m sa 3 pary cienkich skarpetek za 3€ i nie Wiem Czy kupowac?
ja kupiłam bawełniane 8 par i 2 pary grubszych z H&M.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:44   #662
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a kiedy Ty rodzisz??
ja słyszałam same pochlebne opinie i o rydułtowach i o wodzisławiu
Ja mam termin na 8.08 wg OM. Ale mam nadzieję rodzić naturalnie więc nigdy nie wiadomo. Ja też słyszałam o tych miejscach dobre opinie. Bardzo złe słyszałam natomiast o Rybniku.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:47   #663
czarownica1
Zakorzenienie

Tysia, przepiękny masz avatar

Fiazo, nie, tylko nie to.... w zyciu nie zjem slimora!!!
Stary 2013-06-05, 12:48   #664
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 8.08 wg OM. Ale mam nadzieję rodzić naturalnie więc nigdy nie wiadomo. Ja też słyszałam o tych miejscach dobre opinie. Bardzo złe słyszałam natomiast o Rybniku.
o Rybniku i Raciborzu słyszałam wiele niedobrych opinii
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:48   #665
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Dzięki Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Skoro Mały jest aktywny, nic się złego nie dzieje to może poczekaj jeszcze trochę bo wizytę masz za tydzień w piątek tak???
z drugiej strony pewnie nie może Ci to wyjśc z głowy. No i spokój bezcenny. Nie wiem Perse.
Za tydzień w piątek..
No nie może wyjść z głowy. Ale z drugiej strony jest wszystko OK, ciśnienie, cukier, ruchy.

Cytat:
tylko ze ja wczoraj wogole dziecka nie czulam tylko spinanie brzucha i to kłucie nieprzyjemne szyjki że ledwo chodziłam

wiesz co moze zobacz cenniki jakiegos najzwyklejszego usg, i nie mow lekarzowi jakis szerszych informacji, tylko ze dawno usg nie mialas i chcesz zobaczyc czy jest wszystko ok, u nas taki mozna zrobic w punktach gdzie sa rtg (zebow ) . Ja rozumiem Twoj niepokój bo Ty masz tu najwieksze prawo do niepokoju ale i tak wiem, że do konca juz bedzie wszytko dobrze zobacz co było u teso, tyle zmartwien a wszystko wyszło pozytywnie

Właśnie jak ja bym szła na USG, to już takie lepsze, z przepływami. A to koszt ok. 150-180 zł.
Wiesz, ja myślę, że każda z nas się denerwuje. U mnie dochodzi moje doświadczenie + to, że teraz nie wszystko jest idealnie.

A co do Twojego problemu - ja bym chyba podjechała na IP chociaż na zapis KTG, mi gin powiedział, że jak słabo czuję ruchy, to mam jechać na zapis właśnie.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Idz Perse na dobre, najlepsze USG jakie znajdziesz . Idz kobieto, bo Twoj spokoj i komfort znacza wiecej niz niezaplacony na czas rachunek za prad.

No mam na oku jednego gina, byłam u niego raz przed tą drugą ciążą... Ale terminy u niego są za 3 tygodnie i musiałabym dzwonić bezpośrednio do niego i prosić, żeby mnie przyjął..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:48   #666
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Muszę się zebrać na drzemkę, ale jeszcze umieszczam fotki pojazdu Tymusia i łóżeczka. Przepraszam za słaba jakość, telefonem musiałam cykać wiec wyszło średnio, ale coś tam widać. Wózek narazie z gondolą bo spacerówka jest jeszcze w bagażniku samochodu
super
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Kejt: i jakz tym ipodem??
nie mam kuponu mam nauczkę na przyszłość. Ale polecam konkurs, bo można wygrać :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:50   #667
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
100 zł
dzięki Ci dobra kobieto dobrze widzę, że ten ucięty fragment na ostatnim zdjęciu ma być od spodu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100zl_awers.jpg (25,6 KB, 2 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 12:50   #668
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: hahha no wlasnie... zostawiłamsobie miejsce aby jeszcze raz sprawdzić ten serek..i tak jak myślałam przekręciłam nazwę. Powinno być Polmlek. Składu za fantastycznego nie ma. No i lubię jeszcze serię Tutti z biedry.

idę zrobić kawę, przemalować półki i zapłacić rachunki... żeby mi nie wisiały przez cały miesiąc..

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Kejt: <przytul>

barbara: od kilku dni myślałam o Tobie, bo gdzieś nam zniknęłaś... daj znać jutro po wizycie.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 12:52   #669
iwona335
Zakorzenienie

Ewusia śliczny wózek no i łóżeczko tez mi sie podoba, mam dla Zuzi bardzo podobne i z tym samym misiem

Oliath daje Małej kredyt zaufania (ale juz ostatni) bo widze że wszystko wraca do normy, za tydzien wizytuje a jak cos to IP i pakuje sie do szpitala i karze wszystkim zrobić tak żeby juz Zuzia sie wykluła, a co bedzie w ciepełku tyle lezakować - wyrodna matka
nie no widze ze jest dobrze i czuje ze jest oki
Stary 2013-06-05, 12:54   #670
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
dochodze ostanio do wniosku ze zelatyna mi nie słuzy czy to galaretka czy serniczek na zimno. No i wyczaiłam agar i tak myślę, że ponieważ nie mogę też za duzo cukru to bym sobie zrobiła serki homo naturalne z tym agarem + owoce zalane sokiem z owocow z agarem... kombinuje sprobowac.
Mniam mniam, jestem pewna, ze bedzie dobre!

Stary 2013-06-05, 12:57   #671
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
lachryma: hahha no wlasnie... zostawiłamsobie miejsce aby jeszcze raz sprawdzić ten serek..i tak jak myślałam przekręciłam nazwę. Powinno być Polmlek. Składu za fantastycznego nie ma. No i lubię jeszcze serię Tutti z biedry.

idę zrobić kawę, przemalować półki i zapłacić rachunki... żeby mi nie wisiały przez cały miesiąc..

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Kejt: <przytul>

barbara: od kilku dni myślałam o Tobie, bo gdzieś nam zniknęłaś... daj znać jutro po wizycie.
napewno dam znac jak po wizycie

niestety ale musze sie uczyc bo z przyjemnoscia zostalabym z Wami

Mam do Was pytanko czy kupujecie sobie laktatory ? A jak tak to jakie ?

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 12:57   #672
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
o Rybniku i Raciborzu słyszałam wiele niedobrych opinii
Też o Raciborzu słyszałam nienajlepsze opinie. Moja siostra rodziła tam przy pierwszym synku i nie była zadowolona szczególnie z personelu. Podobno pielęgniarki i położne tam to potwory.
Sama leżałam w Raciborzu na patologii ciąży i chciałam jak najszybciej uciekać. Wiadomo, że w szpitalu to nigdzie nie jest tak dobrze jak w domu, ale tam było tak przeraźliwie zimno (spałam w grubej piżamie pod podatkowym kocem), nieładnie, ciemno, straszno, a o łazienkach nie wspomnę Tak wiało przez okna, że zasłonki pod prysznicem wirowały.
Jedzenie za to całkiem, całkiem jak na szpital
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:01   #673
Neni1984
Zakorzenienie

Mężu wyprawiony do pracy i pierożki pożarte Zjedliśmy już wszystkie zapasy, będę musiała nalepić nowych.

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć Brzuchatki
Witam się w nowym wątku.
Zaniedbuje was ostatnio strasznie ale od prawie tygodnia mam tatę w szpitalu Pękły mu wrzody na żołądku i groziło to nawet zapaleniem otrzewnej
Ja sama też łażę jak inwalidka ból w dole kręgosłupa taki że prawie nie mogę chodzić, lekarz mówi że to może być ucisk na nerw kulszowy. Jeszcze trochę rzeczy nam brakuje dla małego a ja nawet do sklepu nie mogę za bardzo iść bo na tą prawą nogę przez to utykam.

Całuję was wszystkie i każdą z osobna. Podczytuję i staram się być na bieżąco
Oj biedny tato Mój też żołądkowiec, wycięto mu 3/4 żołądka jak miałam 2 latka. Ja też mam problemy z żołądkiem niestety

A wyprawkę na allegro kompletuj Ja mam dosłownie 4-5 rzeczy ze sklepu, a reszta alleDrogo

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

ojciec stwierdzil ze on nie lubi malowac scian i ze.wsumie to remont zrobimy jak mala sie urodzi..co za czlowiek:-/ sama sobie pomaluje z tz i mam go gdzies i tak by to spierniczyl:-P
To sobie wymyślił
TŻ zatrudnij
Cytat:
Napisane przez Roza1414 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamy
Ja również mam termin na lipiec, konkretnie 3.
Jestem z Krakowa i zastanawiam się nad wyborem szpitala.
Czy możecie któryś polecić? Znacie jakieś opinie na temat Ujastka?
Siema

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Ale mam newsa... aż się pobeczałam
Dzwoniła mama i mówi, że mój brat znowu będzie ojcem... to długa historia, ale do normalnych to on niestety nie należy, mają już synka 3 letniego, a tu kolejne dziecko w drodze. Tak mi potwornie szkoda tego maleństwa, że aż mi serce ściska
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No strasznie mi ciężko, bo niestety, ale brat stworzył ze swoją dziewczyną czysto patologiczną rodzinę. Nie chcę o tym pisać na forum, ale mi samej zniszczył większą część życia, dosłownie się go boję, a tu rośnie kolejne maleństwo nieświadome jeszcze tego, co je w życiu czeka...
Jak pomyślę, jak nasz synek już jest kochany, jak robimy wszystko, żeby tylko jemu było jak najlepiej... to aż nie wierzę w taką niesprawiedliwość
Na początku zaskoczyło mnie, że przez taką informację płaczesz, ale już rozumiem
A ile ma lat Twój brat?

Cytat:
kurcze, właśnie spojrzałam na moją kalkulacje zakupową w excelu i stwierdzam, że nie pozostało mi wiele do kupienia. brakuje mi jedynie kremu z filtrem, płynu do kąpieli i staników do karmienia. reszta albo kupiona albo czekam za przesyłką. a tak fajnie się kupowało
Też bym coś pokupowała a nie mam już za bardzo co
Brakuje mi aspiratora Katarek, drugiego stanika do karmienia (ale kupię dopiero po porodzie), kilku rzeczy z apteki i finito niestety
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

moja mama też przed chwilą do mnie dzwoniła, ale ona z inną wiadomością
piecze ślimaki i zaprasza na nie
No nie mów, że nie skorzystasz
Cytat:
dziewczyny ja zrezygnowałam z tego gina dzisiaj, brzuch przestał juz twardniec, tylko kilka razy było rano, i malutka zaczela sie ruszac juz w miare normalnie bo ma miekki brzuch gdzie moze sie rozpychac, i preciki sie juz tez nie wkrecaja w szyjke, wiec moze jakis etap kryzysu ciążowego juz jest za mna uff, ale smiesznie mi jak Mała dynda tak nisko, bo była zawsze przy żebrach, achh jakie moej zebra sąd zisiaj szczęśliwe
I co? Odmówiłaś?
Ja bym poszła jednak.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:02   #674
tysia222
Raczkowanie

No właśnie, też mnie ciekawi czy kupujecie laktatory? Ja póki co nie kupiłam, ale cały czas sie zastanawiam nad tym. I jak coś to jaki?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:04   #675
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie kupujecie skarpetki dla dziecka Grube Czy cienkie? W h&m sa 3 pary cienkich skarpetek za 3 i nie Wiem Czy kupowac?
bawelniane, cienkie
Cytat:
tak, pozbierała to co znalazła u siebie na podwórku, trzymała je ileś w zamknięciu, żeby się wypróżniły, wczoraj się chwaliła, że je zasoliła i powyciągała ze skorupek i dziś już jadła gotowane, a teraz robi pieczone
mówi, że smakują jak grzyby - to jest jej drugie podejście do ślimaków
kiedyś pozbierała i ugotowała ze skorupkami to było do niczego-śmierdziało, że szok, a teraz dokształciła się jak je trzeba robić i szaleje

łóżeczko prześliczne
o matko, nigdy w zyciu

Chodowalam kiedys slimaki i trzymalam je na balkonie w koszyku, ale zeby takie rzeczy z nimi robic to nieee

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 13:06   #676
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Raczej tak. AVENTu, ze wzgledu na to, ze mam buteleczki tejze firmy, mozna bedzie koncowke laktatora do nich przymocowav w razie potrzeby.

Stary 2013-06-05, 13:07   #677
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
No właśnie, też mnie ciekawi czy kupujecie laktatory? Ja póki co nie kupiłam, ale cały czas sie zastanawiam nad tym. I jak coś to jaki?
moja znajoma miala aventu i byla zadowolona
cos w tym stylu i sie zastanawiam nad tym samym
http://www.mamaija.pl/avent-laktator...1012-,d74.html

tym bardziej ze z Wiktoria mialam bardzo duzo pokarmu a recznie nie sciagalam za duzo

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:07   #678
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę się zebrać na drzemkę, ale jeszcze umieszczam fotki pojazdu Tymusia i łóżeczka. Przepraszam za słaba jakość, telefonem musiałam cykać wiec wyszło średnio, ale coś tam widać. Wózek narazie z gondolą bo spacerówka jest jeszcze w bagażniku samochodu
fura i łóżeczko pierwsza klasa

Cytat:

u mnie położne w SR mówią, żeby prać w proszku i podwójne płukanie stosować bez płynu do płukania
O widzisz, dobrze, że o tym piszesz bo ja się właśnie zastanawiałam czy kupować jakiś płyn do płukania.

Cytat:

Ja kupiłam ręczny TT, bo takie też butelki zakupiłam

Iwonka ja bym jednak zadzwoniła chociaż do gina i zobaczyła co on powie skonsultować nie zaszkodzi.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:08   #679
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdzę w piątek bo znowu będę w auchan

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
dzięki Ci dobra kobieto dobrze widzę, że ten ucięty fragment na ostatnim zdjęciu ma być od spodu?
tak
Cytat:
ja nie chciałam kupić, ale mąż mi kazał
i kupiłam zestaw na start z aventu razem z 2 butelkami, pojemnikami itp.
a sam laktator to ręczny Isis:
http://allegro.pl/avent-laktator-isi...272782880.html

właśnie dziewczyny, kupiłam taki zestaw jak powyżej. jak wygląda wyparzanie przed 1wszym użyciem? mam wszystko (zaworki, nasadka odciągająca itp.) wyparzyć czy tylko same butelki? myślę, że wszystko wrzucę do gara

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 13:09   #680
iwona335
Zakorzenienie

Persephone_ kurczaczki za tydzien asz kolejne usg wiec czym Ty sie przejmujesz ?!! teraz dopiero to wyczytałam, co tydzien usg to marzenie u mnie przynajmniej. Wiec daruj sobie to dodatkowe- zobczysz za tydzien jaki bedzie śliczny klocuszek

wiem ze wyjde teraz na uparta, że nie poszłam do gina ani nie pojechalam na IP, ale ja czuje ze jest teraz wszystko dobrze, Mala sie wstawiła troszke niżej i stad te "inne" odczucia, za tydzien wizytuje i mam nadzieje, ze usłysze ze mam sie szykowac do porodu
Stary 2013-06-05, 13:10   #681
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Szukalam ogólnie niebieskiej,a le ostatecznie zdecydowaliśmy się na taką

http://allegro.pl/fisher-price-husta...287958253.html

Myslę, że Tymuś z zielonej też sie będzie cieszył, a ta akurat jest bardzo fajna bo ma zasilacz na prąd, a ja się bałam, że nie wyrobię na baterie do tej huśtawki
bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - pewnie już padło wcześniej - ale czy kupujecie pościel do wózka czy będziecie się asekurowały np śpiworkiem, kocykami???
prześcieradełko i kocyki tylko

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
reszte przeleciałam na telefonie wczoraj
Madi- z psem ogólnie jest leczenie na ślepo ciągle..teraz niby angina, a bez narkozy nie da sie jej zajrzeć w migdałki wiec sterydy, które brała ponad 2 tygodnie zamienili na antybiotyk i czekam czy coś się poprawi. Nie wiem czy to jest kwestia spartolonego zabiegu czy co już ogólnie jestem załamana jej stanem

właśnie pochłonęłam snickersa a tatuś przywiózł mi 2 kg cudnych truskawek
znalazłam dziś na Tablicy lampkę do kącika małej, jak ją dziś odbiorę i tż zawiesi to może jutro pochwalę się kącikiem w sumie mamy już prawie wszystko a coś czuje, że mały osioł posiedzi długo z bóli brzucha to mam jedynie taki na dole, jakby mięsień mnie bolał z przeciążenia

co do sexu to my w ciąży chyba łącznie z 4-5 razy- bo mi się nie chce a tż jakoś tez nie nacika

i nie pamiętam co jeszcze miałam pisać

aaa wiem! która ma fotelik MC Cabriofix? bo mam pytanko
ja mam fotelik, ale u tesciow, no a zreszta juz wstawione zdjecia

Cytat:
za zakupki, sliczne
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:10   #682
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja
co wygrałam?

Cytat:
100 zł
Jeny, jakaś Ty materialistka
Cytat:
Ślicznie si,ę to wszystko prezentuje
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Kupie go w Rossmannie???
Znajdziejsz
Stary 2013-06-05, 13:12   #683
czarownica1
Zakorzenienie

kupowałyscie poduszke do karmienia/rogala?
jak tak to jaki najlepszy? bo mój szpital "wymaga"
Stary 2013-06-05, 13:12   #684
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie kupujecie skarpetki dla dziecka Grube Czy cienkie? W h&m sa 3 pary cienkich skarpetek za 3€ i nie Wiem Czy kupowac?
ja nie kupuję, mam 2 pary i chyba wystarczą

Cytat:
hej ciezarowki

witam sie z Wami w 31 tc jejku jak to szybko leci

Gratuluje wszystkich tygodni wszystkich wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizyty . niestety nie dam rady Was nadrobic ciagle sie ucze . Juz po 18 bede bardziej dostepna u Was . Sciskam Was cieplutko i jutro przyjde powiedziec co i jak po wizycie . I znowu znikne w ksiazkach

też muszę się wziąć za naukę, ale mi się nie chce, w sobotę mam egzamin i dużo materiału do opanowania, no i baba nie wysłała wszystkiego co omawiała

Cytat:

ja dostałam od brata elektryczny tufi spectra 3 tylko chcę końcówki do niego nowe kupić

burza u mnie idzie
idę zabiorę pranie z balkonu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:12   #685
Neni1984
Zakorzenienie

Laktator kupiłam ręczny BabyOno-ktoś gdzieś kiedyś polecał, a później znów czytałam niezbyt opinie, więc nie wiem jak będzie się sprawował. Dałam 38 zł na allegro, więc dużo w razie co stratna nie będę ...
Stary 2013-06-05, 13:13   #686
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jeny, jakaś Ty materialistka
nie materialistka, tylko dusigrosz poznański
Stary 2013-06-05, 13:16   #687
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to wymaga??
Przecież to tylko dla Twojej wygody
Ale wymyślają

No i nie pomogę, bo nie mam i nie kupuję.

A tak jeszcze dziś rozmawiałam z TŻ i rezygnujemy z zakupów z Tesco i spróbujemy się przerzucić na Biedronkę
Tak wczoraj zjechałyście Tesco, że aż się zastanowiłam ... Faktycznie - co zakupy idzie lekko 200-300 zł, ale jakoś myślałam, że tak drogo się zrobiło. Może wystarczy zwyczajnie zmienić sklep...

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
nie materialistka, tylko dusigrosz poznański
A myślałam, że dusigrosze to w Krakowie mieszkają

A co z Enlevee? Zaspała?
Stary 2013-06-05, 13:17   #688
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Też o Raciborzu słyszałam nienajlepsze opinie. Moja siostra rodziła tam przy pierwszym synku i nie była zadowolona szczególnie z personelu. Podobno pielęgniarki i położne tam to potwory.
Sama leżałam w Raciborzu na patologii ciąży i chciałam jak najszybciej uciekać. Wiadomo, że w szpitalu to nigdzie nie jest tak dobrze jak w domu, ale tam było tak przeraźliwie zimno (spałam w grubej piżamie pod podatkowym kocem), nieładnie, ciemno, straszno, a o łazienkach nie wspomnę Tak wiało przez okna, że zasłonki pod prysznicem wirowały.
Jedzenie za to całkiem, całkiem jak na szpital
ja tylko mialam opinie od znajomej , pierwsze dziecko rodziła w Rydułtowach i że tam miała super opieke, co chwile nowe podkłady, asysta przy wyjsciu do wc, prysznicu, mozna oddac dziecko jak nie ma np ojca a jest sie słabym po porodzie (no i do szpitala nie musze brac zadnych podpasek xxl ani podkladow ani nic, mam tylko kupic sobei do domciu )
A w Raciborzu urodziła drugie dziecko, zanim polozne przyszły z podkladami to była cała zasyfiona, dziecko 24h przy matce, zero pomocy, wsparcia, nic.
No mi sie wydaje ze przy nawet najlepszych checiach zaraz po porodzie zajmowac sie 24h malcem to trudne i nie wyobrazam sobie ze nie moge sie kimnac bo np moje dziecko placze, jest glodne czy cos innego a ja ledwo na nogach stoje.. ale to tylko moje niedobre wyobrażenia po porodowe ja mam zamiar smigac z fotela porodowego do sali na wlasnych nogach i z usmiechem na twarzy
Stary 2013-06-05, 13:18   #689
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

kupilam firmy nuby, nie kosztowal wiele, wiec zal w razie czego nie bedzie. Jdnak jestem nastawiona na karmienie piersia, a to w razie gdybym musiala wyjsc.

Cytat:
w wyprawce szpitala, tez mam zaznaczona poduche do karmienia, ale nie bede kupowac specjalnie rogala, weze jakas z domu

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:19   #690
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie kupuję, w razie czego pożyczę od bratowej. ma Medeli jakiś wypasiony.

Cytat:
Jak to wymaga?! dziwna filozofia, bo równie dobrze pod rękę możesz sobie położyć poduszkę szpitalną i też będziesz miała podparcie...
Ja mam rogala do spania/karmienia, niefirmówka z all.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości