|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Lachryma...no nie ma na koncie, w prortfelu bo jest na wizazu...no wiesz:P
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero odpisywałyśmy komuś, ze nei kupujemy na razie ale wybaczamy, to roztargnienie łóżeczkowe:P
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Tysia, Barbara: dostałam dwa laktatory medeli - jeden ręczny, i jeden swing (do tego muszę polski zasilacz kupić). Myślę, że nawet gdybym nie dostała, to kupiłabym ręczny na wszelki.
czarownica: wrrrrrrrr właśnie mi przypomniałaś że miałam poduszkę okrągła poporodową kupić.. no nic trudno. Do karmienia nie kupowałam. Może potem się jeszcze zdecyduję.
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Biedronki mamy trochę nie po drodze, dlatego ją omijamy, ale być może najwyższy czas to zmienić ![]() Spróbować nie zaszkodzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już trzeba zrobić jakiś przelew, to ja go robię. Trzymam zresztą wszystkie jej dokumenty dot konta, karty zdrapki, na mój adres przychodzą nowe karty![]() Wiesz, w sumie to najzwyklejszy ręczny laktator... w sumie ma prawo nie być super ekstra wytrzymałym - ale ja np. nie wyobrażam sobie korzystania z elektrycznego - już teraz mam tkliwe brodawki, jak sobie pomyślę, że jakaś maszyna miałaby mnie doić wolę robić to ręcznie jak już. I też nie wiem czy w ogóle ten laktator się przyda, więc szkoda mi w niego inwestować.U nas pogoda też do bani (tzn dla mojego samopoczucia rewelka ), może i aktualnie nie pada, ale jest zimno i pochmurno - ale co tam, wysuszę w domu jakoś powoli
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za bratową
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
nie przepłącac
|
||
|
|
|
#732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku będę przykrywała kocykiem/tetrówką, do spania mam śpiworki różnej grubości, więc nie widzę sensu w kupowaniu kołderki... i tak myślę, że dziecko szybko by się rozkopało ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Ze znalezionych ciekawych informacji - podobno przy maltretowaniu sutków i brodawek wydziela się więcej oxy niż przy podaniu kroplówki
|
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo Neni...wygrałaś.....mój uśmiech ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Moja położna w ogóle odradza laktator "na zaś".
Bo żeby pobudzić piersi do laktacji i tak trzeba maleństwo jak najczęściej przykładać, a w momencie nawału pokarmu też średnio pomaga, bo takie ściąganie np. pomiędzy karmieniami może spowodować jeszcze większy nawał. Z tego co mówi, to mój synek będzie najlepszym laktatorem Dlatego chyba kupię po porodzie jakby co
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() Tż miał być do 13 w pracy, jest 15 a on nadal nie wyszedl
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że tż zatrudnię do tej ciężkiej pracy ![]() Czyżby źródłem były majówki? ![]()
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chwilę mnie nie było a tu już tyle nadrabiania
![]() i zaciskam za zdrowie bratowejTeż je lubię do te bonitki (herbatniki z kremem) i dzisiaj dokupiłam jeszcze ciasteczka zbożowe ![]() Cytat:
To najlepiej nie pomagać niech sama kupuje a potem ma do siebie pretensje. Cytat:
|
||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
tweed: akurat truskawkowe mi nie podchodzą, ale waniliowe lubię na przekąske.. tym bardziej że skrobi wieprzowej nie maja
a brat... masakra.. szkoda dzieci..karolajn: o matka, współczuję babci! balonik: 3mam kciuki za bratową! niech szybko dochodzi do siebie... zgadzam się z idzią jeśli chodzi o ceny. Auchan wcale nie jest drogi, chociaż zależy jakie produkty się kupuje..My większość ostatnio zakupów robimy w biedrze, ale uzupełniamy w auchan. Rozliczam rachunki z bratem, więc też mam porównanie, które i gdzie produkty są taniej.
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
O, w ogóle nie chwaliłam Wam się, że tż wraca na studia od października
Szykuje mi się więc wieeeele samotnych dni przeraża mnie to chyba bardziej niż sam poród.No ale trzeba skorzystać z okazji, bo szefowa tż chce je sfinansować albo w części, albo w całości
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a posciel po wieelu przegladach zamowilam tą; http://allegro.pl/posciel-haft-8el-1...260104276.html seledynowy miś na ksieżycu i chcialam 3 elementy a zamowilam 8 (bo wyszlo cenowo to samo bo powyzej 160 zl przesylka gratis) a 3-4elementy ok 140+ok20 przesylka wiec na jedno wyszlo
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie dobry rozmiar na moja zacną
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi by się chyba na udzie zatrzymało
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
a w sumie to najlepiej opone od traktora dorwac
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
A propo's internetu i kont - moja mama wynajmuje pokoje w Łebie i ma stronę swoją (jakby co, to polecam obiektywnie nawet patrząc muszę przyznać, że fajna miejscówka na odpoczynek) i bardzo długo chciała, abysmy z bratem jej prowadzili wszystko od strony internetu. No ale ja praca i generalnie ile mogłam to robiłam, ale próbowałam też ją w tą wciągnąć. Po kilku latach udało się na tyle, że kupiła lapka i teraz sama odpowiada na zapytania turystów. A kilka miesięcy temu odkryła zakupy przez internet
)))))) no i wreszcie ze dwa miesiące temu zmienili konto na internetowe i teraz już jak chcą z tata zrobić przelew to nie latają do banku (w końcu przekonały ich opłaty - prawie 6zł za przelew robiony w banku). Fajnie teraz wyglądają, bo siedzą razem przy kompie, tata dyktuje, mama wpisuje i ogólnie strasznie mi się to podoba )a zajęło im naprawdę spooooro czasu, aby się przekonać...a nie są jacyś wiekowi...Madi: u mnie na SR też polecała Swinga, generalnie opinie ma b dobre..i znajome też chwaliły bardziej niż aventy i TT. Ale pewnie póki nie sprawdzę to sama się nie wypowiem.
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak leżałam w szpitalu to jedna z połoznych mówiła dziewczynie żeby stymulowała sobie sutki - pocierała je, dotykała, smyrała bo to pobudza wydzielanie oxy. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
|
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
żebyśmy miały z czym na dno iść
![]() Kurcze wyobraziłam sobie taką dużą doopę na takie traktorowe koło ![]() Mam nadzieję, że tego nie osiągnę w 2 mc
|
#750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Co do sklepów, u mnie nie ma wyboru Lidla brak, Tesco brak, za to sa 2 Biedronki (tu robimy przewaznie zakupy) i jeszcze z takich tanich to Stokrotka, najdrozszy Lewiatan - ale ten ma za to wiecej towaru i wyboru. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

czas pokaże
ja mam z motherhood
dopiero odpisywałyśmy komuś, ze nei kupujemy na razie

wolę robić to ręcznie jak już. I też nie wiem czy w ogóle ten laktator się przyda, więc szkoda mi w niego inwestować.

Była w ciężkim stanie, zagrażającym życiu... strasznie dużo nerw, tż poleciał odrazu do szpitala, ja zostałam w domu,bo nie dałabym się rady tak szybko ogarnąć,pozatym zabronił mi iść ze względu na nerwy właśnie. Podejrzewali ciążę pozamaciczną, ale się nie potwierdziło, jakieś torbiele duże wyszły, ale już jest po zabiegu i wybudza się, za jakąś godzine idziemy ją obydwoje odwiedzić. Do tego położna rano zadzwoniła,że dziś będzie, jesteśmy już po jej wizycie, zmierzyła mi ciśnienie, pogadaliśmy, trochę wskazówek dała, bardzo chwaliła,że już wszystko gotowe, że super kącik dla dzidzi i umówiłyśmy się że zadzwoni za tydzień skontrolować sytuację, a ja mam dzwonić w razie gdyby coś się działo,czy jakbym jakieś obawy miała,pytania. Rewelacyjna babka, bardzo ją polubiłam
i
za bratową

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)