Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 14:55   #4381
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Fewciu, bo szuka cyca non stop jak dorwie to ciumka i się wkurza, tak wiesz, pociumka, puszcza cyca potem znowu łapie, puszcza i łapie z powrotem, on tak robi jak już nic nie ma w piersi wtedy mu daję drugą i się najada a teraz jak zmieniam strony to to nic nie daje bo się wkurza bo nic mu nie leci

aha no i bardzo słabiutko czuję, że mi pokarm napływa, a do tej pory to czasem aż miałam gwiazdki przed oczami z tego bólu :/

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-06-05 o 14:59
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:55   #4382
e_vel
Wtajemniczenie

Asię pozdrowiłam, napisała, ze boli ją tak że masakra
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:58   #4383
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jeju ile stron do nadrobienia

Dzięki za kciuki za szczepienie. No niestety była tragedia. Mała tak płakała, nie szło jej uspokoić, to było najgorsze z tych 3 szczepień. Dobrze, że na razie to ostatnie.
Waży 7100

Dobra powoli będę nadrabiać
za wagę, i
naszego ostatnio nie można było uspokoiśc nawe cycek nie pomagał, aż się boje co będzie jutro, Tż z nami idzie to moze mniej się będę stresować zawsze we dwóch to raźniej

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:59   #4384
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jaram sie nimi jak stara baba krzywym sikiem
śliczne

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
my używamy calgel,działa ale na 20min gdzieś....

Dziewczyny zakochałam się <3
http://allegro.pl/designerski-wiesza...287887181.html
tylko dlaczego taka cena?!
Ale boskie, za dwa lata jak będę urządzać nasz domek to sobie kupie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hm nie wiem te nosidełko ma troche inny układ niż chusta i dziecko na ręce ma więcej swobody i ona te rączki sobie tam dała potem podniosła w górę i tak zasnęła

a tak oto moje dziecko je jabłuszko......

http://www.youtube.com/watch?v=jL0mt...ature=youtu.be
tak głośno się śmiałam jak to oglądałam że aż mój tata przyszedł zobaczyć czy wszystko ok zjadła chociaż łyżeczke

Ja się chyba załamie moja 81 letnia babcia przed chwila powiadomiła mnie że ona to by najchętniej dała Bartusiowi do ręki kość z udka kurczaka i on by sobie ją cyckał (podobno ja tak cyckałam) przez najbliższe pół roku nie zostawie go chyba z nią nawet na 5 min bo mu jeszcze serio da.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-06-05 o 15:05
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:00   #4385
bokeh
Zakorzenienie

insolito - http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne

Nawijko, wydaje mi się że wygodniej w chuście żeby Hania była porządnie związania musiałam wszystko fajnie podociągać i czasem czułam się taka ściśnięta no i szybciej się zakłąda nosidełko i ten pas biodrowy tak fajnie trzyma
Stary 2013-06-05, 15:01   #4386
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Fewciu, bo szuka cyca non stop jak dorwie to ciumka i się wkurza, tak wiesz, pociumka, puszcza cyca potem znowu łapie, puszcza i łapie z powrotem, on tak robi jak już nic nie ma w piersi wtedy mu daję drugą i się najada a teraz jak zmieniam strony to to nic nie daje bo się wkurza bo nic mu nie leci

aha no i bardzo słabiutko czuję, że mi pokarm napływa, a do tej pory to czasem aż miałam gwiazdki przed oczami z tego bólu :/
a może go dziąsełka bolą i dla tego takie cyrki??
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
śliczne

Ale boskie, za dwa lata jak będę urządzać nasz domek to sobie kupie

tak głośno się śmiałam jak to oglądałam że aż mój tata przyszedł zobaczyć czy wszystko ok zjadła chociaż łyżeczke

Ja się chyba załamie moja 81 letnia babcia przed chwila powiadomiła mnie że ona to by najchętniej dała Bartusiowi do ręki kość z udka kurczaka i on by sobie ją cyckał przez najbliższe pół roku nie zostawie go chyba z nią nawet na 5 min bo mu jeszcze serio da.
, co te kobiety mają w głowach

Ja też się muszę opowiedzieć o moich teściach co ostatnio mądrego mówili o karmieniu Filipa, ale to wieczorej jak pójdzie spać, chcecie??

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:02   #4387
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Kurcze, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, a jk naciskasz to coś leci? Bo może wolniej i dlatego Mały się denerwuje??

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Biedactwo....

Nancy dla mnie to nieopisana radość, że Jej się udało. Myślę, że to było nieświadome, ale zawsze to jakiś początek. Kubuś też sobie przypomni
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 15:12   #4388
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekujemy za pochwaly!
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
gdzie Ty takie oferty wynajdujesz, ja jak patrze to zawsze jest mega doro w takich paczkach...
ja nie szukam w tych duzych zestawach bo rzadko kiedy caly mi pasuje, najczesciej pojedyncze rzeczy tylko wiec lipa. ja szukam konkretnych zestawow, bluzki, spodnie itd, tak jak pisalam wyzej np 5 par spodni albo 6 bluzek itp...
jak znajde cos pojedynczego to lookam na pozostale rzeczy od sprzedawcy i dobieram jesli ma cos ciekawego...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! !!!!!
Mamy pierwszy obrót z brzuszka na plecki!!!!!!: jupi: I to dwa razy pod rząd!Aż się popłakałam z radości
wyobrazam sobie jak musisz sie cieszyc

Cytat:
Z tych emocji źle napisałam, z brzuszka na plecki
tyz piknie!

Cytat:

ha ha ha, z lyzeczki nie chce ale z pieluchy to juz chetnie zlizuje moze poszukaj japca o smaku pieluszki
asz te jej slipieta!

Cytat:

Dzięki za kciuki za szczepienie. No niestety była tragedia. Mała tak płakała, nie szło jej uspokoić, to było najgorsze z tych 3 szczepień. Dobrze, że na razie to ostatnie.
Waży 7100
ojojoj, buziaczki od cioci!
za wage!

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
teraz juz bedzie tylko lepiej!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:12   #4389
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kochane, wpadlam na sekunde napisac ze zyje ale nie jest ciekawie. Wlasnie pakuje swój dorobek życia i sie wyprowadzam. Pozniej opisze w k. Co i jak...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:12   #4390
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kubusiek w ciuszkach z all
wczoraj znow zrobilam nalot, czekam na 3 paczki
kupilam od jednej babki 6 bluzek i 5 par spodni za pare groszy to ta mi odpisala ze baaaaaardzo dziekuje za zakup i w gratisie doklada jeszcze bluzeczke i spodnie
Oooo ale Ci się udało. Szczęściara

A fotka

Cytat:
bo wyglądam jak pół du.py zza krzaka
Taaaa mhm....bo uwierzymy ...

Cytat:
Mamy pierwszy obrót z brzuszka na plecki!!!!!!: jupi: I to dwa razy pod rząd!Aż się popłakałam z radości

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Aaa.. i miałam Wam powiedzieć że dostałam link na fotoksiążkę za 8zł. zrobiłam z chrztu. Jak chcecie o dam link w K. Ale to nic szczególnego, tylko fotki, bez komentarzy
GRATULACJE!!!!!!! Ale się cieszę!!

A link, poprosimy

Cytat:

Cytat:
Fewciu, gratulacje ogromne!!!!!!!!

Dziolchy, chyba mamy problema Maly mi wisi na cycu caly dzien a sie nie najada, w cycach ni chu chu mleka, placze bo glodny, co ja mam robic?! Wczoraj juz widzialam ze czesciej jadl a dzisiaj to juz w ogole..... Nad morzem zdarzalo mu sie co 6godz jesc musialam odciagac bo by mi cycki popekaly, moze tu jest przyczyna? Przeca z dnia na dzien pokarmu nie idzie stracic chyba co.....? help

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O kurcze ja się nie znam to nie pomogę.

Cytat:
Waży 7100

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
silver kiedy zaczełas podawać Darii słoiczki? karmisz ja tylko piersią?
Ja nie karmię już dawno piersią
A słoiczki podaję odkąd Daria skończyła 4 miesiące.
Stary 2013-06-05, 15:13   #4391
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

Ja też się muszę opowiedzieć o moich teściach co ostatnio mądrego mówili o karmieniu Filipa, ale to wieczorej jak pójdzie spać, chcecie??
no ba, pytanie...
taki dreszczowiec na noc bedzie

Stary 2013-06-05, 15:13   #4392
ejoejo
Przyczajenie

Cytat:

zapraszamy, no pewnie. jak to my mowimy, w kupie siła
piekny prezent na swieta mialas. mam nadzieje ze z Mikolajem wszystko ok?
napisz cos wiecej o Was.
no i najlepsze - ejoejo jest z Mazowsza
Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie

Z Mikołajem wszystko ok. Od samego początku po porodzie był ze mną, dostał 10/10 punktów w skali Apgar. W ogóle fajny z niego dzieciak
Właśnie dzisiaj byliśmy na kontroli u neurologa. Bałam się, ale wszystko na szczęście jest dobrze.

[QUOTE=s i l v e r;41166104]aaaaa to mamy nadzieję że pokażesz jak teraz wygląda

WITAJ!! No nareszcie
A ile Twój Mikołaj ważył jak się urodził??

Z niego to taki "późny" wcześniak. Ważył 2540g i mierzył 48cm. Kruszynka taka

Przepraszam jeśli gdzieś się zamotam albo zagubię w cytowaniu, dopiero się uczę
ejoejo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:14   #4393
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Zgrzeszyłam wczoraj koktajlem z tegorocznych truskawek i dziś z niepokojem spoglądam na córę, czy wszystko będzie dobrze. Jadłyście już w tym roku truskawki?
Ja jadłam, ale nie tegoroczne, tylko zeszłoroczne, miałam zamrożone. Zuzi nic nie było

Cytat:
Dziewczyny, chyba sie udało!!!!!!! i mam przedłużone do 29 czerwca!!!!

mam nadzieje, że kobieta z którą rozmawiałam przez tel zrozumiała o co chodzi bo kazała mi wniosek wysyłać o przedłużenie wypłaty zasiłku.

To super

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
nie no tak miło zobaczyć odp na posta ja wiem wiem.. że któreś z Was pisały kiedyś co prawda nie do mnie,że jak nie wiedzą jak skomentować to nie piszą nic..no ale ja się w pewnym sensie "żegnam" do 21go lipca, bo wiem, że w 98% nie będę w stanie was nadrabiać a nie chcę tak po prostu zniknąć bez żadnego słowa i fajnie jest wiedzieć, żeście mnie zauważyły no i tyle no
Zauważyły, zauważyły, tyle że czytałam rano na tel, a tam nie cierpię cytować. Także naciesz się mężem i wracaj do nas

Cytat:
no tak, wszystko fajnie, kazdy gada o tym wylacznym karmieniu piersia przez pierwsze 6 miesiecy tylko jakos malo kto wspomina ze urlop trwa (ł) ok 5,5 miesiaca i potem wraca sie do pracy i co wtedy???????? takie wszystkie mundre te doktory a zycia w ogole nie znaja

W końcu ktoś to powiedział na głos. Też się nad tym zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej..

Ktoś tu mowi o jeczeniu? mój steka od 7 rano, zrobił jedna przerwe o 8 i zasnął więc walnęłam się razem z nim a on się obudził za 20 minut. Ja nieżywa po tej niby drzemce... Nie mam dziś już sił.

Lady nie jesteś sama ja też się dziś poryczałam z bezsilności weszłam na forum i widzę że to norma... Nie wiem o co mu chodzi do tego ja nie jestem przyzwyczajona do takiej marudy która wymaga 100 procent mojej uwagi i mam totalnego doła nawet ubierać mi się nie chce... zresztą po co skoro przez 3 tygodnie byłam może 3 razy na spacerze bo ciągle pada w niedzielę spędziliśmy pół dnia u babci a ona w poniedziałek po południu już dzwoniła czemu caly dzień się nie odzywam bo ona by Oliwierka zobaczyła... Już w ogóle nie mam prawa do własnego życia bo jak się nie chce z nią widywać to obraza. A ona jak przychodzi to i tak nie zwraca na mnie uwagi i nawet nie słucha co mówię. Nawet tż zauważył że kiedyś jak się spotkaliśmy z moja rodziną to miało sens bo można było pogadać i pośmiać się a teraz jest 100 procenf uwagi dla małego i nawet spać mu nie dadzą a jak już zaśnie to na niego patrza i analizują że źle śpi to czy tamto albo rozmowa tylko o nim... przez telefon to samo

Jeszcze żeby bardziej mnie w domu uwięzić to wczoraj zepsuł sie samochód który kupiliśmy w marcu i chyba już nic z niego nie bedzie... wiec juz nawet nie pojedziemy z tz na zakupy czy wycieczke, bez auta to ja sie czuje uwiazana jak pies do budy sie pożalilam...

Djerba naciesz się chwilami z rodzinką a później wróć do nas koniecznie z fofkami

Współczuję tych relacji z rodziną , trzymaj sie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:15   #4394
pstryczek84
Zakorzenienie

Lady, 3mam kciuki zeby mleczko wrocilo
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane, wpadlam na sekunde napisac ze zyje ale nie jest ciekawie. Wlasnie pakuje swój dorobek życia i sie wyprowadzam. Pozniej opisze w k. Co i jak...
o kurczaki! trzymaj sie!

Stary 2013-06-05, 15:17   #4395
ILLUSION
Wtajemniczenie

calawdeszczu nadal trzymam kciuki
szaja - też jestem za obcisłym topem
djerba fajnych chwil z mężem, udanej imprezki i nie znikaj na dłuuugo

Cytat:
Napisane przez ejoejo Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie zauważyłam wcześniej, że zostałam wywołana.
Podczytuję Was jak mam wolną chwilkę, a że komputer włączony to cały czas się wyświetlam na pasku.
Przedstawię się żebym taka całkiem anonimowa nie była
Mam na imię Ania i jestem mamą 5 miesięcznego Mikołaja. Mój syńcio jest wcześniakiem, urodził się 24.12.12, miesiąc przed terminem.
Jeśli pozwolicie to chętnie się przyłączę
Witaj
Cytat:
patrzcie na dzisiejszy fryz mojego dziecia a reszta fotek gratis

Cytat:
Kiedy przesiadacie dzieciaki do spacerowki???
Maly sie wkurza w gondoli ale pierona mam fizia, zeby Maly nie mial problemow z kregoslupem jak ja i nie chce za wczesnie go przesadzac.....
Ja wożę w foteliku. w gondoli awantura, w spacerówce na płasko to samo. Podnosić oparcia nawet lekko nie chcę bo ten kąt między siedzeniem a oparciem jednak nie wydaje mi się odpowiedni dla niesiędzącego dziecka. W foteliku ta pozycja jest jednak bardziej anatomiczna/embrionalna bo ten kąt jest zaokrąglony. No i przecież te foteliki są jednak przeznaczone dla dzieci już od urodzenia.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wita się z wami żywe zombie
Najpierw spac nie mogłam ,potem Blanka się kręciła i stękała przez sen, bąki męczyły (po wczorajszych śliwkach domniemam) potem pobudka na jedzenie i tu się zaczął horror
Kilka łyków mleka i wrzask jakby kto obdzierał ze skóry, domownicy się zbiegli (bo nadal mam gości ) ja razem z Blanką płakałam chyba przez pół godz , aż w końcu i ja sama się zaczęłam zanosić i ona wtedy o dziwo się uspokoiła. Dopiła wtedy reszte mleka,potem znowu bąki męczyły, i rano znowu awantura przy butli. JESTEM WYKOŃCZONA
I strasznie mi tej mojej maluchy szkoda, że ona się tak męczy a ja nie umiem jej pomóc, oddam jej kupę do labu chyba tylko nie wiem pod jakim kątem badać.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Muszę na gwałt chrzest załatwiać bo za miesiąc nie będę miała chrzestnego. A kurdę to duży problem z tym chrztem
Ejjj no mała...może jednak da się innym sposobem a nie "na gwałt"

Cytat:

przyszło mi nosidełko !!!! fajne szybko się dziecia zapina i tak wygodnie
super
Co do jabłuska to Igiemu też nie smakowało i pluł za to marchewkę z jabłkiem szamał aż miło.
Cytat:
Julka przed chwilą zjadła zupkę jarzynową i nie chcecie zobaczyć jak wyglądała, jezusie... jak każde nasze karmienie bedzie tak wyglądać- to chyba fartuch kuchenny jej kupie
No pokaż. Przecież wiem że zrobiłaś zdjęcie
Cytat:
Kubusiek w ciuszkach z all
wczoraj znow zrobilam nalot, czekam na 3 paczki
kupilam od jednej babki 6 bluzek i 5 par spodni za pare groszy to ta mi odpisala ze baaaaaardzo dziekuje za zakup i w gratisie doklada jeszcze bluzeczke i spodnie
Słodziak
Pokaż co kupiłaś
Cytat:
Jeju jak się cieszę Zdolna Blaneczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 15:18   #4396
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
spróbujemy

a myślicie, że jeśli mój Mały nie chce być w chuście to w nosidle będzie chciał? Bo jak jesteśmy zachustowani to on cały czas główkę odchyla...

O, kupilas jednak chuste? Musialam przeoczyc.
Po zdjeciach sadzac - w nosidle dziecko ma wiecej miejsca wokol glowki, nie jest tak scisniete...
Moze malo widzial i sie wkurzal?

Cytat:
insolito - http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne

Nawijko, wydaje mi się że wygodniej w chuście żeby Hania była porządnie związania musiałam wszystko fajnie podociągać i czasem czułam się taka ściśnięta no i szybciej się zakłąda nosidełko i ten pas biodrowy tak fajnie trzyma
Wlasnie, dobija mnie to meczenie sie z wiazaniem chusty... :/

Cytat:
Ojj
Kiepska reakcja rodziny...?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:19   #4397
mala_19kw
Zakorzenienie

Jako tako net chodzi więc spróbuje nadrobić i pobyć z wami ale pewnie gdyby mnie tu nie było to i tak nikt by tego nie zauważył
Spałam dziś z synkiem do 10 i przez to mam tyły-we wszystkim i w domu i wizażu.

No to startuje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:21   #4398
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
widzialyscie to?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

zabic takich zwyrodnialcow to malo!!!!!!

smutne
rodziców

Cytat:

Aśka już PO - pisała że bolało
biedna
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:21   #4399
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Z Mikołajem wszystko ok. Od samego początku po porodzie był ze mną, dostał 10/10 punktów w skali Apgar. W ogóle fajny z niego dzieciak
Właśnie dzisiaj byliśmy na kontroli u neurologa. Bałam się, ale wszystko na szczęście jest dobrze.

to dobrze ze wszystko w porzasiu
jak rozkminisz co i jak na wizazu o poprosimy fotke

Stary 2013-06-05, 15:21   #4400
nafiyqa
Zakorzenienie

witam ejoejo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:22   #4401
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja się chyba załamie moja 81 letnia babcia przed chwila powiadomiła mnie że ona to by najchętniej dała Bartusiowi do ręki kość z udka kurczaka i on by sobie ją cyckał (podobno ja tak cyckałam) przez najbliższe pół roku nie zostawie go chyba z nią nawet na 5 min bo mu jeszcze serio da.
Stary 2013-06-05, 15:25   #4402
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że dostałam dziś 4,5 z ostatniego kolokwium
jutro muszę potyrać kolejny egzamin a gdzie do obrony...
piję browara i idę spać, bo padam. pooglądam jeszcze pandę

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

acha, Ola śpi od 17

moja mama jak mnie nie ma dosypuje Oli kaszkę do KAŻDEGO mleka. A mówiłam jej tyle razy, by tego nie robiła.a potem się dziwi,że nie chce jeść i dziś np. wypiła PRZEZ CAŁY DZIEN JEDNĄ BUTLE. No bo jak jej kaszy dosypie i ją zapcha to nie dziwne.
Gratuluję!
Jej ciężka sprawa, bo nie wiadomo co powiedzieć, w końcu zajmuje się małą, ale tak być nie może przecież! Mam nadzieję że coś wymyślisz

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Czesc

Nadrabiam Was ciągle ale nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów. Przykro mi ale naprawdę nie dam rady.

Od niedzieli jesteśmy z Malym w szpitalu ma zapalenie oskrzeli i straszna wysypke / uczulenie i nikt nie potrafi mu pomóc bo nie wiadomo skąd się wzięła. A ciągle postępuje. I chyba nie muszę pisać jak strasznie Niunio wygląda

O szpitalnych warunkach też lepiej pomilcze. Ale nawet niech będą najgorsze ja wszystko wytrzymam aby tylko dziecku pomogli.
Jej, oby Wiktorek dostał wreszcie diagnozę, trzymajcie się dzielnie!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To właśnie już 2h przy kompie a syf jak był tak jest (tż zasnął po pracy, właśnie słyszę, ze wstaje:P)..chyba zaraz się zbiorę za to.

Hm kurdę, nie wiem czemu ale ja się bronię przed mm jak mogę, i nawet kaszki z nim mnie jakoś "psychicznie męczą", chciałam uniknąć mm. A to przecież żadna zbrodnia by była, raz dziennie.
Mam dokładnie to samo

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wam wczoraj wspominałam rozmawiałam o rozszerzaniu diety z pediatra ona nam rownież powiedziała, ze ogóle dziecko dobrze przybiera na wadze to na przez pierwsze kilka miesięcy wogole nie ma potrzeby wprowadzania kaszel, co o tym myślicie?
Moja siostra wcale nie dawała kaszek chłopakom.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Zaraz dostanę wścieku macicy ta małpa mi wypełza z bujaka!!!!
Dobry jest

Cytat:
Dziewczyny, chyba sie udało!!!!!!! i mam przedłużone do 29 czerwca!!!!

mam nadzieje, że kobieta z którą rozmawiałam przez tel zrozumiała o co chodzi bo kazała mi wniosek wysyłać o przedłużenie wypłaty zasiłku.

Neti, bardzo mi pomogła- także wiecie- problem z zusem walcie do neti!!!!! : bounce:

zaraz bede Was nadrabiać
Cudnie!

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
nie no tak miło zobaczyć odp na posta ja wiem wiem.. że któreś z Was pisały kiedyś co prawda nie do mnie,że jak nie wiedzą jak skomentować to nie piszą nic..no ale ja się w pewnym sensie "żegnam" do 21go lipca, bo wiem, że w 98% nie będę w stanie was nadrabiać a nie chcę tak po prostu zniknąć bez żadnego słowa i fajnie jest wiedzieć, żeście mnie zauważyły no i tyle no
Naciesz się mężem!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wybralam sie na spacer i zabladzilam w brzoskwiniowy sad - alez pachnialo.
laurko piekne hortensje widzialam. Zrobilam zdjecia, pokaze jak bedziesz chciala.
djerba wielu rodzinnych chwil!!
Koniecznie pokaż! Uwielbiam hortensje!

Cytat:
Ale jaja! miałam jutro zawieźć do szefa papiery o wychowawcze i dzwoni do mnie że nie dojadę, bo podtopienia są tam, gdzie jest biuro czyli ich siedziba Więc mam zostawić w sklepie - bliżej o 10 km a jeszcze kawkę z dziewczynami wypiję Tak, ja też po technikum hotelarskim i studiach pedagogicznych jestem sprzedawcą w sklepie z elagancką odzieżą męską - garniaki, koszule, krawaty i te sprawy

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Aśka już PO - pisała że bolało
Oby szybko przeszło i wróciła do domu.

Lecę czytać dalej, pędzicie jak szalone, mi też żubry nie działają
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:28   #4403
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:29   #4404
mala_19kw
Zakorzenienie

O nie dopiero zdążyłam zmienić Oskarowi pampersa i się ze.s.rał
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:33   #4405
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Słodziak
Pokaż co kupiłaś
pokaze tylko pozniej bo cos mi sie poczta chrzani

Cytat:
Jako tako net chodzi więc spróbuje nadrobić i pobyć z wami ale pewnie gdyby mnie tu nie było to i tak nikt by tego nie zauważył
za takie myslenie

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
ciesz sie ze zdazylas...

Stary 2013-06-05, 15:34   #4406
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Spałam dziś z synkiem do 10 i przez to mam tyły-we wszystkim i w domu i wizażu.

No to startuje

H. z tym pluciem to ma teraz ubaw, rano o 5 lezala i se tak sliną plula
Stary 2013-06-05, 15:36   #4407
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Waży 7100
za wagę i mam nadzieję że wieczór i noc będą spokojne
Cytat:

nie pytaj tylko pisz
Cytat:

Cytat:

Super że ładnie się rozwija i wszystko jest ok. A ile teraz waży i mierzy?

Lady może jakiś chwilowy kryzys laktacyjny. Mam nadzieję że tak

Asiu życzę szybkiego powrotu do sił
Stary 2013-06-05, 15:38   #4408
ejoejo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
mam szybkie pytanie, jakie maści (skuteczne) na dziąsełka używacie?
wybywamy z małą póki nie pada bo pierd.ca dostajemy. Chyba ją dziąsełka swędzą więc zaliczymy aptekę
My podobnie jak Lady używamy calgel. Rzeczywiście pomaga ale na krótko. W skrajnych sytuacjach, jak młody mi wpada w histerię nie do opanowania, podaję dawkę Ibum.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witaj a jak rodziłaś sn czy cc? Ile Mały ważył i mierzył po porodzie? i jak się karmicie? wprowadzałaś już jakieś nowe posiłki?
Rodziłam sn ze znieczuleniem. Bez niego myślałam, że z bólu wbiję zęby w parapet i nigdy mnie stamtąd nie oderwą. A karmimy się piersią, od trzech dni Mikołaj wsuwa też marchewkę.

Cytat:
witaj Jeszcze jeden grudniowy maluszek i to imię Moje obie dziewczynki były by Mikołajami jakby były chłopcami
Dzięki

Bokeh żebyś wiedziała, że zerknęłam na te żubry jak dziewczyny linka wkleiły
ejoejo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:38   #4409
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

H. z tym pluciem to ma teraz ubaw, rano o 5 lezala i se tak sliną plula
bokeh - mój Igi też miał fazę na takie "pierdzenie" ustami z pluciem. Non stop tak robił i po jakichś 2 tygodniach mu się znudziło. teraz też czasem go najdzie ale już rzadko.
Stary 2013-06-05, 15:38   #4410
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a może go dziąsełka bolą i dla tego takie cyrki??

, co te kobiety mają w głowach

chcemy rozumiem, że opowiesz nam jak uśnie, żeby Bidoczek nie słyszał co babcia z dziadziem wymyślili
Cytat:
Kurcze, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, a jk naciskasz to coś leci? Bo może wolniej i dlatego Mały się denerwuje??

Biedactwo....

Nancy dla mnie to nieopisana radość, że Jej się udało. Myślę, że to było nieświadome, ale zawsze to jakiś początek. Kubuś też sobie przypomni
mam nadzieję, że u Ciebie to nie był przypadek i teraz już tak będzie codziennie

Cytat:

Cytat:
no ba, pytanie...
taki dreszczowiec na noc bedzie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

O, kupilas jednak chuste? Musialam przeoczyc.
Po zdjeciach sadzac - w nosidle dziecko ma wiecej miejsca wokol glowki, nie jest tak scisniete...
Moze malo widzial i sie wkurzal?

Wlasnie, dobija mnie to meczenie sie z wiazaniem chusty... :/

Ojj
Kiepska reakcja rodziny...?
kupiłam elastyka z pentelki jakiś czas temu ale ni huhu Kubuś tego nie lubi, a ja się tylko stresuje że mu głowa odpadnie
Cytat:
właśnie dobrze, że w ogóle zdążyłaś wiem co mówię
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości