Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 15:49   #3601
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Verunka wiem, wiem, ale jakiś wstępny wybór byśmy chcieli mieć zrobiony
A znowuż wrzesień nie jest mega obleganym i imprezowym miesiącem
Z tego, co widzę to w 2013 są wszystkie sb września dostępne.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Aneczka, skoro WSZYSTKIE sale są tak daleko, to czym się przejmujesz?
19km czy 27 to już żadna różnica Różnica jest jakby było 3km i 30, to faktycznie.
My transport zorganizujemy tylko dla rodziców TŻta i mojej mamy, brata z dziewczyną i dziadka, reszta niech sobie radzi.

Teraz też byliśmy na weselu pod miastem i jakoś nikt się nie przejmował transportem, tzn. z powrotem ponoć był kierowca rozwożący, ale z kościoła na salę też był kawałek i każdy dojechał bez problemu.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:51   #3602
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Generalnie bardzo ładna, tylko ten bar mi jakoś nie pasuje a cenowo jak?
nie wiem nawet bar tez mi nie pasuje i nie podoba mi sie układ pomieszczeń
Dla porównania wstawiam foty mojej sali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 282351_538693869478885_122931921_n.jpg (54,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (61,8 KB, 9 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:52   #3603
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
No tak, tylko dojazd zajmie nam góra 30 minut. I nie ma rodziny, która nie miałaby choćby JEDNEGO samochodu więc nie uważam, że to jakiś wielki problem z tym dojazdem będzie. A po drugie to jak już pisałam w pobliżu Kościoła, w oddaleniu 10 a nawet 15km. nie ma żadnej sali weselnej, najbliższa będzie oddalona o jakieś 19 km. od Kościoła. Na naszą salę mamy 27 km. a na salę o której mówili rodzice Tż mielibyśmy 23 km od Kościoła, a na dodatek musielibyśmy się wracać...i chodzi mi o to że między 27 a 23 km. już nie ma tak wielkiej różnicy. Moi kuzyni mieli salę oddaloną właśnie o 23 km. i nikt transportu nikomu nie organizował, dodatkowo nikt nie widział w tym żadnego problemu... myślę że w tych czasach, gdzie praktycznie każda rodzina jest zmotoryzowana (przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest, a ze str. Tż w rodzinie też każdy ma przynajmniej JEDEN samochód) to sam dojazd nie jest jakimś problemem. W każdym bądź razie na każdą sale, na którą byśmy się zdecydowali mielibyśmy średnio 20km. Oczywiście pomyślę nad jakimś kierowcą, który chętnych później będzie do domu odwoził, a tym co mają naprawdę daleko zorganizujemy nocleg (ponad 100 km). Ale na żadnym weselu, za równo w mojej rodzinie jaki i od strony Tż nikt nie dbał o nocleg/transport gości...
Ale dziękuję za wyrażoną opinię
no trochę daleko, ja mam ze 3-4km, ale jak wszyscy zmotoryzowani i nie ma w pobliżu innej sali to bym się nie przejmowała pamiętam jak do Tżta siostry to z 40 km jechaliśmy albo i więcej
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Może zrobię głosowanie?

Opcja nr 1 - DWOREK
Opcja nr 2 - WILLA

Różnica w cenie żadna, w odległości od sali praktycznie też, więc tak naprawdę to tylko to, co WOLIMY
dworek

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:53   #3604
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Aneczka, widzę że mamy tak samo z tym chceniem
Co do odległości: daleko
My mamy 13-15km z Dworku/Willi* na salę i to już mi się daleko wydaje, mimo że to wciąż w obrębie miasta i na pewno nie będzie nikt miał problemów z dojazdem, bo zawsze można taxi wziąć.

Siostra TŻta (10 lat temu! organizowała transport z kościoła na salę i co? Busem jechały 3 osoby ! Plus TŻ bo musiał zapłacić i kuzyn TŻta, bo chciał z TŻtem jechać Dobry biznes, nie ma co ).

*jezuuuuu dalej nie wiem, gdzie ten ślub będziemy brać!

Może zrobię głosowanie?

Opcja nr 1 - DWOREK
Opcja nr 2 - WILLA

Różnica w cenie żadna, w odległości od sali praktycznie też, więc tak naprawdę to tylko to, co WOLIMY
Dzięki za opinię
A co do Twojego problemu... chyba też nie potrafiłabym się zdecydować. A co Tż by wolał? Ten Dworek fajny ale i willa niczego sobie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:55   #3605
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
No tak, tylko dojazd zajmie nam góra 30 minut. I nie ma rodziny, która nie miałaby choćby JEDNEGO samochodu więc nie uważam, że to jakiś wielki problem z tym dojazdem będzie. A po drugie to jak już pisałam w pobliżu Kościoła, w oddaleniu 10 a nawet 15km. nie ma żadnej sali weselnej, najbliższa będzie oddalona o jakieś 19 km. od Kościoła. Na naszą salę mamy 27 km. a na salę o której mówili rodzice Tż mielibyśmy 23 km od Kościoła, a na dodatek musielibyśmy się wracać...i chodzi mi o to że między 27 a 23 km. już nie ma tak wielkiej różnicy. Moi kuzyni mieli salę oddaloną właśnie o 23 km. i nikt transportu nikomu nie organizował, dodatkowo nikt nie widział w tym żadnego problemu... myślę że w tych czasach, gdzie praktycznie każda rodzina jest zmotoryzowana (przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest, a ze str. Tż w rodzinie też każdy ma przynajmniej JEDEN samochód) to sam dojazd nie jest jakimś problemem. W każdym bądź razie na każdą sale, na którą byśmy się zdecydowali mielibyśmy średnio 20km. Oczywiście pomyślę nad jakimś kierowcą, który chętnych później będzie do domu odwoził, a tym co mają naprawdę daleko zorganizujemy nocleg (ponad 100 km). Ale na żadnym weselu, za równo w mojej rodzinie jaki i od strony Tż nikt nie dbał o nocleg/transport gości...
Ale dziękuję za wyrażoną opinię
Mnie się nie tłumacz, bo nie przetłumaczysz
Ja bym zmieniła Kościół w takim razie.
Dla mnie odległość powyżej 10, ale nich już będzie 15km jest daleko z Kościoła/urzędu na salę i uważam, że należy ograniczać gościom wycieczkę samochodową.
Stary 2013-06-05, 15:57   #3606
Dotka90
Zakorzenienie

hihihi - dzięki, 1 głos na Dworek

Aneczka - no właśnie nic by nie wolał, bo oboje nie możemy znaleźć czegoś konkretnego ZA jedną z opcji I ta i ta ma swoje zalety
Jakby była duża różnica w cenie/odległości/dojeździe, to byłoby łatwiej
Stary 2013-06-05, 15:59   #3607
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]Aneczka, skoro WSZYSTKIE sale są tak daleko, to czym się przejmujesz?
19km czy 27 to już żadna różnica Różnica jest jakby było 3km i 30, to faktycznie.
My transport zorganizujemy tylko dla rodziców TŻta i mojej mamy, brata z dziewczyną i dziadka, reszta niech sobie radzi.

Teraz też byliśmy na weselu pod miastem i jakoś nikt się nie przejmował transportem, tzn. z powrotem ponoć był kierowca rozwożący, ale z kościoła na salę też był kawałek i każdy dojechał bez problemu.
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
no trochę daleko, ja mam ze 3-4km, ale jak wszyscy zmotoryzowani i nie ma w pobliżu innej sali to bym się nie przejmowała pamiętam jak do Tżta siostry to z 40 km jechaliśmy albo i więcej
uff...Dziewczyny, dziękuję Bo już myślałam, że nie dostrzegam problemu. Dziękuję, że utwierdziłyście mnie w tym, że faktycznie go nie ma No bo dla mnie naprawdę między 19,23, a 27 km to już nie jest spora różnica, zaledwie kilka km/ kilka minut jazdy więcej. Tym bardziej, że jak wspomniałam każdy zmotoryzowany jest. Kamień z serca
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-06-05, 15:59   #3608
Dotka90
Zakorzenienie

Allofkowa, ładna ta sala
Stary 2013-06-05, 16:03   #3609
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

Aneczka - no właśnie nic by nie wolał, bo oboje nie możemy znaleźć czegoś konkretnego ZA jedną z opcji I ta i ta ma swoje zalety
Może trzeba trzecią opcję znaleźć?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:07   #3610
Dotka90
Zakorzenienie

annannke - trzeciej opcji już nie ma Chyba, że wiesz coś o fajnym miejscu, gdzie dają cywilne śluby
Stary 2013-06-05, 16:09   #3611
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

Hmm..no to faktycznie ciężko się zdecydować

Blondi ok. przyjmuję do wiadomości. Pogadam z Tż jeszcze co On o tym sądzi, bo wcześniej nie sądziliśmy, że dla kogoś kwestia dojazdu może stanowić problem. Tym bardziej, że moje kuzynostwo też brało ślub w tym kościele i też wiązało się to później z dojazdem 20-23 km. na salę i nikt nie przejmował się transportem ani noclegami dla gości (jedynie dla rodziny oddalonej ponad 100km.). Nas nikt nawet nie zapytał czy będziemy mieli jak dojechać/wrócić. A też nie chciałabym takiej sytuacji jaką opisała Dotka, że PM wynajęli autobus dla gości, a jechało nim raptem kilka osób. A Kościoła raczej nie zmienimy, bo jest to mój Kościół parafialny i nie chciałabym brać ślubu gdzie indziej. Najwyżej podczas rozdawania zaproszeń będziemy pytać czy trzeba będzie komuś zorganizować transport.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-06-05, 16:13   #3612
Dotka90
Zakorzenienie

Aneczka, ja bym zrobiła tak, że przy dawaniu zaproszeń, powiedzcie: bardzo prosimy przy potwierdzaniu przybycia, powiedzieć też, czy potrzebny będzie dla Was transport

Przybycie potwierdza się najczęściej miesiąc wcześniej, więc w razie 'wu' zdążycie zorganizować jakiegoś busa.
Stary 2013-06-05, 16:17   #3613
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
kopa nie damy, ale mały bacik wystarczy?

Te zdjęcia super motywują. Czy do wagi w czarnej sukience doszłaś sama czy miałaś spotkania z dietetykiem?
sama doszłam, dzięki diecie dukana ja wiem, że zaraz się posypią hejty na dukana, ale moim zdaniem jak się odpowiednio ta dietę stosuję i z głową to nie zaszkodzi zdrowiu bardziej niż nie zdrowe jedzenie i u mnie było jojo, ale nie dlatego, że dieta dukana jest beznadziejna, tylko dlatego, że nie zrobiłam wszystkich faz do końca

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ja tez mam 170 wzrostu, waze 69 i nie pasuje mi to ( chce mniej
ale to zależy wszystko od budowy ciała. Miałam koleżankę, która ważyła tyle co ja (71kg) przy tym samym wzroście i miała pyzatą buzię, wielki biust, wystający brzuszek, pulchne ręce, a nogi jak patyki i mała pupa
a ja przy tej wadze miałam szczuplutkie ramiona, pysk jak u szczurka bo z natury już mam drobną buzię, nadgarstek to miałam jak przeszczep i prawie zanik biustu za to biodra, pupa i uda zostały masywniejsze ja wiem, że przy mojej budowie ciała już poniżej gdzieś 65 kg wyglądałabym kiepsko, z twarzy wręcz niezdrowo. Ale generalnie jakbym wazyła tyle co Ty to bardziej bym postawiła na ćwiczenia a nie na jakąś ostrą dietę

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
Jak dojdziesz do tej wagi ze złotej sukienki to ---> i

I ja też myślałam (po tym jak pisalaś), że jest Ciebie więcej

Cytat:
Hej

Poza tym ostatnio rodzice Tż zasugerowali, że nasza sala jest ciut za daleko usytuowana...że ich strona będzie miała dalej niż moja. Chociaż też nie tak do końca, tzn. nie wszyscy. Sali i tak nie zmienię, bo zaliczka wpłacona, a po drugie tam podoba mi się najbardziej. Ale powiedzcie czy 27 km. od kościoła na salę to tak dużo gdzie praktycznie większość trasy odbędzie się po drodze krajowej. Jak jechaliśmy rezerwować salę to dojazd zajął nam 20 minut, a po ślubie niech będzie nawet ze 30, to aż tak długo? W pobliżu Kościoła nie ma żadnej sali i do każdej musielibyśmy dojechać. Na salę bliżej rodziców tż mielibyśmy jakieś 20-23km. To czy jest to aż tak duża różnica??? Goście i tak do Kościoła przyjadą. A kto nie będzie chciał przyjechać to zawsze sobie znajdzie jakiś powód. No mam rację czy nie?

Dla porównania, w tym roku hajta się brat Tż i ja do ich Kościoła będę miała od siebie prawie 31km. i czy ktoś się tym przejmuję? A mi nawet do głowy nie przyszło, że to za daleko żeby jechać.
Moim zdaniem nie dużo i u nas jak dojdzie kiedyś do ślubu też będzie taka odległość albo większa, bo ja chce ślub koniecznie w mojej rodzinne parafii w Katowicach, a jak bym miała robić w Katowicach wesele, w jakimś ładnym miejscu to byśmy nie nazbierali nawet za 10 lat na to
tylko, że ja na pewno będę chciała transport dla gości. Moja rodzina jest raczej imprezowa podczas takich wesel i nie chciałabym kogoś zmuszać do przyjazdu autem, chciałabym żeby wszyscy się dobrze bawili i wypili nasze zdrowie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
To była tylko kropla w morzu moich nerwów.
Trudno, było minęło, kwas pozostanie.

Pisałyście o relacji PM2013, która jest ewangeliczką i przypomniało mi się jak oglądałam program: http://www.ipla.tv/Programy/1756-Roz...To-Byl-Za-Slub

W odcinku 8 (od 17:40) jest ślub zielonoświątkowców i podczas przysięgi Panna Młoda wypowiada słowa: "Oświadczam, że biorę Ciebie za męża i ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską i uległość..."
Pamiętam, że wbiło mnie to w fotel
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.
o nie, never

Cytat:
Aneczka, widzę że mamy tak samo z tym chceniem
Co do odległości: daleko
My mamy 13-15km z Dworku/Willi* na salę i to już mi się daleko wydaje, mimo że to wciąż w obrębie miasta i na pewno nie będzie nikt miał problemów z dojazdem, bo zawsze można taxi wziąć.

Siostra TŻta (10 lat temu! organizowała transport z kościoła na salę i co? Busem jechały 3 osoby ! Plus TŻ bo musiał zapłacić i kuzyn TŻta, bo chciał z TŻtem jechać Dobry biznes, nie ma co ).

*jezuuuuu dalej nie wiem, gdzie ten ślub będziemy brać!

Może zrobię głosowanie?

Opcja nr 1 - DWOREK
Opcja nr 2 - WILLA

ja bym zrobiła rzucanie monetą i bo i dworek i willa mi się podoba

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:19   #3614
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Blondi ok. przyjmuję do wiadomości. Pogadam z Tż jeszcze co On o tym sądzi, bo wcześniej nie sądziliśmy, że dla kogoś kwestia dojazdu może stanowić problem. Tym bardziej, że moje kuzynostwo też brało ślub w tym kościele i też wiązało się to później z dojazdem 20-23 km. na salę i nikt nie przejmował się transportem ani noclegami dla gości (jedynie dla rodziny oddalonej ponad 100km.). Nas nikt nawet nie zapytał czy będziemy mieli jak dojechać/wrócić. A też nie chciałabym takiej sytuacji jaką opisała Dotka, że PM wynajęli autobus dla gości, a jechało nim raptem kilka osób. A Kościoła raczej nie zmienimy, bo jest to mój Kościół parafialny i nie chciałabym brać ślubu gdzie indziej. Najwyżej podczas rozdawania zaproszeń będziemy pytać czy trzeba będzie komuś zorganizować transport.
To będzie najlepsze rozwiązanie
Moja kuzynka zamówiła w zeszłym roku busa i też jechało nim 7-8 osób - taniej wyszłoby zamówienie dla nich taksówek
Ale tam odległość nie była duża.
Jak w zeszłym roku jechałam około 0,5 godziny na salę w 30stopni upału to zajeżdżając tam byłam nieźle wykończona.
Stary 2013-06-05, 16:19   #3615
aneczka25057
Rozeznanie

Blondi,Dotka tak też chyba zrobimy Jeśli będą chętni to załatwimy busa, jeśli nie - przynajmniej nie będę mogła sobie zarzucić, że się tym nie interesowałam.

Pysia również dziękuję za sugestię
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-06-05 o 16:22
Stary 2013-06-05, 16:25   #3616
Dotka90
Zakorzenienie

Pysia, to nie jest głupie, u nas w domu rzucanie monetą funkcjonuje BARDZO często !
Stary 2013-06-05, 16:27   #3617
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Muszę się pakować i jechać w końcu do domu, tzn do Mamy i Siostry. Ale wymyśliłam, że napisze list do TŻta i zostawię na lodówce wytłumaczę co mnie tak zabolało itd przeproszę za wczoraj bo faktycznie mogłam go chcieć przynajmniej wysłuchać, a On wyciągnął pierwszy rękę a ja Go totalnie zignorowałam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:28   #3618
Dotka90
Zakorzenienie

Aneczka, no i dobrze, z głowy
My się nie będziemy pytać, ale tylko dlatego, że i ślub i wesele jest w mieście, więc funkcjonuje MPK, taksówki, każdy ma jakąś zmotoryzowaną rodzinę, znajomych, czy sąsiadów.
Stary 2013-06-05, 16:29   #3619
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
annannke - trzeciej opcji już nie ma Chyba, że wiesz coś o fajnym miejscu, gdzie dają cywilne śluby
Hmm w Krakowie chyba tylko w tych 2 miejscach udzielają cywilnych ślubów.. chyba że okolice Krakowa też wchodzą w grę

Przy willi jest niedaleko piękny ogród chyba nie? więc dla mnie fajne miejsce na zdjęcia

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:31   #3620
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Pysia, to nie jest głupie, u nas w domu rzucanie monetą funkcjonuje BARDZO często !

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Muszę się pakować i jechać w końcu do domu, tzn do Mamy i Siostry. Ale wymyśliłam, że napisze list do TŻta i zostawię na lodówce wytłumaczę co mnie tak zabolało itd przeproszę za wczoraj bo faktycznie mogłam go chcieć przynajmniej wysłuchać, a On wyciągnął pierwszy rękę a ja Go totalnie zignorowałam
dobry pomysł z listem

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-05, 16:32   #3621
Dotka90
Zakorzenienie

Anannke - z tego co kojarzę tylko tu i tu
Okolice krk nie bardzo, bo potem robi się problem z transportem
Na zamku w Niepołomicach chyba też udzielają? Ale to totalnie nie po drodze na salę

Co do zdjęć: i tak nie chcemy zdjęć w dniu ślubu.
Będzie ślub, kilka fotek po wyjściu i pojedziemy na salę. Więc nawet raczej nie będzie czasu skorzystać z ogrodu.
Stary 2013-06-05, 16:33   #3622
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Jak w zeszłym roku jechałam około 0,5 godziny na salę w 30stopni upału to zajeżdżając tam byłam nieźle wykończona.
No tak, ale to akurat na każdą salę dojazd zajmie nam ok. 20-30 min. Dodatkowym plusem wg mnie jest to, że jadąc na salę którą wybraliśmy nie będziemy przejeżdżać przez żadne miasto, a na te pozostałe 2 o których mówiłam to musielibyśmy na pierwszą praktycznie przejechać całe miasto, a na drugą przejechać całe miasto i dodatkowo poza nie wyjechać. Dodatkowo po dojechaniu z Kościoła do głównej ulicy będziemy się kierować na prawo, czyli wyjazd też bezpieczniejszy (ok. może to nie jest aż tak istotna kwestia) tak mi się tylko złożyło bo na ostatnim weselu bratowa jako ostatnia jechała w ślubnym peletonie i wyjeżdżając w lewo zaliczyła stłuczkę, bo jeden kierowca się zatrzymał żeby ją przepuścić, a drugi (nadjeżdżający z lewej) sprawiał wrażenie jakby też chciał ją przepuścić, a w ostateczności się nie zatrzymał. No i była stłuczka, wina oczywiście bratowej...szczęście tylko że nikomu nic się nie stało.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-06-05, 16:33   #3623
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
:
No co? Czasem ciężko wybrać
Ale i tak najlepsze jest to:

Dobra, to rzucamy! Orzeł jedziemy, reszka nie jedziemy.
-rzut, wypada orzeł.

Hmmm, dobra, to rzucamy do trzech.

Łatwo się zorientować wtedy, co kto tak naprawdę chciał
Stary 2013-06-05, 16:35   #3624
aneczka25057
Rozeznanie

Pyśka list super sprawa!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-06-05, 16:35   #3625
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

Pysiu widzisz ja znów uważam że sama miłość wystarczy- bo jeśli to prawdziwa miłość to ludzie umieją się porozumieć, dogadać, jest im ze sobą dobrze i nie mają takich kłopotów...
W niektórych przypadkach może wystarczyć ale nie musi.

Znam małżeństwo- oboje po 40 lat, mają troje małych dzieci i mimo, że się kochają (i kiedy są sami, tzn. gdzieś wychodzą jest super i wracają radośni jak skowronki) to niestety w codziennym życiu jest masakra! Nie radzą sobie w ogóle, nie tylko ze sobą ale też z wychowaniem dzieci. Nie potrafią ze sobą rozmawiać, słuchać siebie, podejmować decyzje...

nie mówiąc już o dzieciach na które w ogóle nie są gotowi...
wszystko co robią przeczy sobie...

przykro na to nawet patrzeć...choć bardzo się kochają, to męczą się bardzo w tym wszystkim...

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:38   #3626
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

-rzut, wypada orzeł.

I nie masz w tej kwestii żadnego faworyta, ani do willi ani do dworku serce mocnej nie zabiło To skoro rzucanie monetą nie wychodzi to ciągnijcie losy
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-06-05, 16:39   #3627
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

-rzut, wypada orzeł.

to rzućcie, może wtedy się okaże komu co naprawdę się podoba
jak ja nie mogę podjąć decyzji to zawsze zwalam to na Tżta

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-05, 16:42   #3628
Dotka90
Zakorzenienie

Aneczka, no chyba maaaaaaaaaaaam faworyta, ale nie chciałam mówić, żeby Wam nie sugerować wyboru

hihihi- ja tak samo robię Mówię wtedy zawsze: ok, to Ty wybierz
Stary 2013-06-05, 16:44   #3629
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka, no chyba maaaaaaaaaaaam faworyta, ale nie chciałam mówić, żeby Wam nie sugerować wyboru

hihihi- ja tak samo robię Mówię wtedy zawsze: ok, to Ty wybierz
to za którym Ty bardziej jesteś?
haha no ja tak samo czasem Tż się wkurza, że ciągle on musi decydować

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-05, 16:44   #3630
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
oo jak fajnie chciałabym tam kiedyś pojechać.
Uuu widzę laski, że wczoraj były kłótnie. Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem o co, podczytałam trochę, ale nie do końca jestem w temacie
A wczoraj zaliczyłam Impact Festival z Rammsteinem w roli głównej, oj działo się. Mega koncert!!! Cały bawiłam się sama, bo chłop z kumplami polazł pod samą scenę, a ja mam 160 cm wzrostu i by mnie tam zadeptali. Ale stałam też dość blisko sceny, wszystko widziałam Pod względem oprawy to najlepszy koncert na jakim byłam
właśnie obstawiałyśmy z Kate_Noir czy jesteś na tym koncercie
fajnie że się udał!

Cytat:
Poza tym ostatnio rodzice Tż zasugerowali, że nasza sala jest ciut za daleko usytuowana...że ich strona będzie miała dalej niż moja. Chociaż też nie tak do końca, tzn. nie wszyscy. Sali i tak nie zmienię, bo zaliczka wpłacona, a po drugie tam podoba mi się najbardziej. Ale powiedzcie czy 27 km. od kościoła na salę to tak dużo gdzie praktycznie większość trasy odbędzie się po drodze krajowej. Jak jechaliśmy rezerwować salę to dojazd zajął nam 20 minut, a po ślubie niech będzie nawet ze 30, to aż tak długo? W pobliżu Kościoła nie ma żadnej sali i do każdej musielibyśmy dojechać. Na salę bliżej rodziców tż mielibyśmy jakieś 20-23km. To czy jest to aż tak duża różnica??? Goście i tak do Kościoła przyjadą. A kto nie będzie chciał przyjechać to zawsze sobie znajdzie jakiś powód. No mam rację czy nie?

Dla porównania, w tym roku hajta się brat Tż i ja do ich Kościoła będę miała od siebie prawie 31km. i czy ktoś się tym przejmuję? A mi nawet do głowy nie przyszło, że to za daleko żeby jechać.
ja mam na salę 28 km i będziemy organizować gościom transport i z kościoła na salę i poźniej rozwożenie do domów

nie interesuje nas, że to dalego dla kogoś czy nie, to najlepsza sala w okolicy, a 30 minut jazdy to nie problem. Sala ma hotel więc zawsze ktoś może zostać. Poinformujemy o tym przy zapraszaniu. Jak ktoś stwierdzi, że za daleko to po prostu nie przyjdzie i pozamiatane

Cytat:
Opcja nr 1 - DWOREK
Opcja nr 2 - WILLA

do Willi mam sentyment
tam mnie TZ wziął na kolację urodzinową w tym roku i było wspaniale!
więc ja jestem za Willą

PS. Jedzenie mają tam wyborne!
najlepsze jakie jadłam!

Cytat:
Aneczka, no i dobrze, z głowy
My się nie będziemy pytać, ale tylko dlatego, że i ślub i wesele jest w mieście, więc funkcjonuje MPK, taksówki, każdy ma jakąś zmotoryzowaną rodzinę, znajomych, czy sąsiadów.
właściwie z jednego końca Krakowa na drugi jedzie się dłużej niż 30 min w małych miejscowościach

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości