|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Powiem Wam później, poczekam jeszcze na parę głosów
A co do TŻtów i wyborów, to u nas wzięło się to w sumie stąd, że ja dość szybko zazwyczaj podejmuję decyzje i w naszym związku to ja jestem ta bardziej zdecydowana itd. I na początku było tak, że ciągle ja wszystko wybierałam: a to knajpkę, a to film w kinie, a to smak pizzy, no cokolwiek. I nie chciałam żeby cały czas tak było, bo chciałam też żeby TŻ się angażował w te wybory (tzn. miał w ogóle możliwość ) dlatego teraz to on najczęściej wsio wybiera
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
mala czarna - jedzenie niestety nie jest kryterium wyboru, bo nic tam jeść nie będziemy
![]() Co do jazdy, to w sobotnie popołudnie przejechanie przez Kraków to kwestia 15 minut
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mówią: no ja go/ją kocham, bo przecież nie mógłbym żyć bez niego/niej. Albo: nie wyobrażam sobie życia bez niej. Jest dla mnie wszystkim. Tylko to wcale nie świadczy o miłości, a o przywiązaniu, przyzwyczajeniu: jest się ze sobą powiedzmy te parę lat, nie mówiąc o tym jak jest się ze sobą 20 lat: człowiek już sobie faktycznie nie wyobraża jak to było kiedyś, bez partnera. Ale to nie jest miłość. Dla mnie miłość, to przede wszystkim to, że nie ranię kogoś, kogo kocham. Zwłaszcza umyślnie i przy każdej okazji Jak kogoś kocham, to chcę dla niego jak najlepiej, a nie żeby płakał przeze mnie, był smutny czy żeby mu było przykro. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- hihihi - aaa to takie dni też mam ![]() Bo w sumie to zjadłabym i A i B, a w sumie to C też byłoby niezłeeeee... Albo: poszlibyśmy do kinaaaa albo na spaceeeer, albo na rower, hmmm w sumie to nie wiem sama ![]() Nuuuudzi mi się dziś w pracy ![]() Chyba skoczę na jakieś ciuchowe zakupy, bo nowy sklep u nas otworzyli i ponoć tanie rzeczy są
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie ostatnia relacja PM 2013 fajna jest!
Piękna przysięga i w ogóle kilka momentów naprawdę wzruszających.
|
|
|
|
#3637 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Dotka, dworek lepszy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nigdzie nie napisałam, że dla mnie to jest miłość ![]() Uważam tak samo jak Ty! Miłość dla mnie nie jest tylko cudownymi chwilami na randkach ale przede wszystkim cudowną codziennością (wiadomo, że nie zawsze...). Trzeba się ze sobą dobrze czuć, lubić ze sobą rozmawiać, wspierać się i stawiać razem czoła problemom. To oczywiście nie wszystko, ale podstawa, której u nich brakuje. To, że się kochają i to NAPRAWDĘ miłość słyszę często od tej kobiety. Rozumiem, że to, że nie miała łatwego życia może to tłumaczyć...(bo on jest dobrym człowiekiem i go kocha i jej to wystarczy). No ale... To małżeństwo w ogóle miało ciekawą historię, ale nie będę opisywać na forum... W każdym razie...rodzinę tworzą od 6 lat...to dokładnie tyle ile ja jestem z Tżtem...i, no co tu dużo mówić, ona sama mówi, że my jesteśmy dużo bardziej przygotowani np. do wychowania dziecka...że się super dogadujemy, nie kłócimy itd. itp. No długo by opowiadać. Ale Pysiu może Tż się w końcu ogarnie To co powiedział Ci wcześniej było bardzo przykre...ale to że wczoraj sam zaczął temat i chciałby jakieś kroki poczynić w związku z weselem (odkładanie tysiaka miesięcznie) wydaje mi się dużym postępem (jak na Twojego Tżta ) Trzymam kciuki i rozmawiajcie ze sobą jak najwięcej
Au pair w De do 09.2013 (z Tż 26.04.2007 12.09.2012 26.07.2014 ![]() Edytowane przez rom4ntyczk4 Czas edycji: 2013-06-05 o 17:10 |
|
|
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 to prawda że ludzie często mylą przyzwyczajenie z miłością albo też wydaje im się że to miłość póki nie spotkają tej prawdziwej i wtedy reszta przestaje się liczyć.
rom4ntyczk4 tak to sformułowałaś że zrozumiałam że uważasz że może tak być że ludzie się kochają ale kompletnie nie umieją dogadać ani porozumieć ani wychowywać wspólnie dzieci Ja sobie nie wyobrażam być z kimś z kim nie umiem się porozumieć, z kimś kto mnie nie rozumie, nie umiem się dogadać, rozmawiać, budować razem szczęścia i współpracować w życiu. Na pewno nie powiedziałabym że kogoś kocham jeśli bym tak jak piszesz nie potrafiła żyć i widziałabym że się rozbiegamy w życiu w planach, marzeniach w działaniach że nie rozumiem nie wiem dlaczego ten ktoś robi tak a nie inaczej.. jeśli bym się miała z kimś ciągle sprzeczać kłócić szarpać.. dla mnie to nie jest po prostu miłość. może jest to bliskie temu może komuś się tak wydaje ale ja tego nie umiem tak nazywać ani klasyfikować. Dla mnie miłość zawiera to wszystko o czym pisałam i jak ludzie się kochają to sobie poradzą w życiu ze wszystkim. Bo właśnie dla mnie to przejawia się w prostych rzeczach zwyczajnym życiu i na każdym kroku. Nie potrzebuję jaki fajerwerków raz na rok albo żeby było bosko raz na miesiąc czy jakoś niewyobrażalnie cudownie raz na pół roku ale żeby każdego dnia było nam razem dobrze i żebym każdego dnia budziła się z myślą że cieszę się że ta druga osoba jest obok mnie że dobrze że jest że chcę dla niej coś zrobić się zmieniać chcę jej sprawiać radość. A do tego potrzeba dla mnie tego wzajemnego zrozumienia umiejętności współpracy rozmowy wspólnego działania. Więc jak tego nie ma to jak to jest? Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-06-05 o 17:16 |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie jest tak, że TŻ zrobi mi przykrość, ja płaczę, a On się z tego cieszy
wręcz przeciwnie...zawsze jest Mu wtedy przykro, że coś palnął i się tłumaczy itd. Może to po prostu taki typ człowieka, a zaznaczam, że ja do aniołków tez nie należe i np moja ukochana Ciocia, która złapała bardzo dobry kontakt z moim TŻ (o dziwo ) wie jakie ze mnie ziółko i się śmiali ostatnio z TŻ, że On powinien dostać oscara za wytrzymywanie ze mną i znoszenie moich kaprysów TŻ ogólnie jest dużo spokojniejszym człowiekiem niż ja, to zazwyczaj ja pierwsza wybucham....nie chce Go tłumaczyć, ale oboje jesteśmy dość "trudnymi" osobami, każdy w inny sposób ![]() ja wiem, że nie chciałabym żadnych radykalnych zmian w moim życiu, chciałabym tylko, żeby było lepiej, żebyśmy się w końcu potrafili dogadać tak jak kiedyś a jak czasami powątpiewam sobie w miłość TŻta to przypominam sobie jak był ze mną kiedy gdy po kolei umarła moja Siostra, Tata, a 4 miesiące później wujek, który zastępował mi Tatę i kochałam go prawie równie mocno I wiem, że teraz by zrobił tak samo. Dla mnie to jest dowód miłości.... Aaaa, znów smęcę ![]() edit: dodam jeszcze, że może też ten brak porozumienia jest spowodowany moją chorobą . Nie wiem, tak myślę. I jemu też na pewno jest z tym bardzo trudno. Nie miał jeszcze do czynienia z osobą chorą na depresję.... Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-05 o 17:20 |
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Dotka, ja w pierwszej chwili też stawiałabym na dworek
ciekawe jak to na żywo wygląda, ciężki orzech do zgryzienia... Ja przy wyborze sali poczułam, że to akurat ta
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
tadam tam ja bede slubować![]() co do jeżdżenia... z dworku na nasza sale, która jest juz przy wjeździe do skawiny nie wiem ile moze byc... tez jakies 20 km chyba, bo to cale miasto do objechania, plusem jest to, ze z dworku prosto mozna głowną drogą i zaraz na obwodnice i objechac miasto autostradą, nie stac nigdzie na swiatłach itepe... przy zapraszaniu bede pytac, czy ktos wybitnie zyczy sobie transport, ale wydaje mi sie, ze bedzie tyle zmotoryzowanych os, ze nie bedzie trzeba. Najwyzej bedzie jakis posiłkowy kierowca - moze swiadek, ktory odwiezie, czy podwiezie pod miasto kogos kto bedzie potrzebował. ja wiem Dotka co Ty bys wolała, wiec pozwol, że sie nie wypowiem ![]()
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z resztą już sama nie wiem...Może się jakoś wszystko ułoży? A jak nie, to nie wiem co będzie
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, jakby co, to ten mój post o przyzwyczajeniu i robieniu przykrości, to nie był do Ciebie (a chyba tak g odebrałaś
) tylko do sytuacji tego małżeństwa, które opisywała bodajże romantyczka Verunka, a Ty skąd wiesz, co ja bym wolała? ![]() Ilonus - co do sali nie było ŻADNEGO problemu, od razu jak stamtąd wyszliśmy, to wiedzieliśmy, że to TO i chcieliśmy wracać się i umowę podpisywać |
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Jestem troche nie w temacie, tak tylko przelecialam pobieznie watek, no i troche sie dzialo ![]() ALE MUSZE SIE WAM POCHWALIC ![]() Moze pamieta ktoras z Was, jak sie zalilam, ze mam taka beznadziejna tesciowa, co nawet nie chce sie wlaczyc w przygotowania, a przede wszystkim przyjsc na wesele? No moze, to nie jest powod do chwalenia, ale podzielenie sie fajna wiadomoscia, ze moja tesciowa sie ogarnela. Gadala z moimi rodzicami o slubie, wszystko ok, ogolnie powiedziala, ze oczywiscie bedzie i w ogole, ze zaprosi rodzine, ze jak podzielimy koszta i w ogole... nie wiem co jej sie stalo, ale sie bardzo ciesze no i TZ ulzylo, bo dotad marudzilam, jaka to on ma mame... ![]() ale jak mi mama opowiadala o tej ich rozmowie, to zabil mnie jeden tekst ( o mnie): No, w sumie to mamy szczescie, bo X jest na prawde idealna, pod kazdym wzgledem... no moze oprocz tego, ze za bardzo lubi jesc ![]() ![]() NO BLAGAM! nie jestem otyla! owszem, nie jestem modelka, ale bez przesady, zeby ona mi takie przytyki robila?!!! no fakt, ze jak byla mloda, to nie zla z niej laska bylo, sliczna, szczupla i w ogole.... wiecznie na diecie... kurde, ja robie co moge, a ze mi nie wychodzi to inna kwestia
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na makijaż
a teraz idę nadrabiać :P |
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tylko nawiązałam bo właściwie to jest ciężko odróżnić: przyzwyczajenie i miłość ![]() Cytat:
no dobra, może jestem, ale nic jej do tego
|
||
|
|
|
#3653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiecie, u mnie na uliacach jest masa bardzo szczuplych dziewczyn i sie tesciowa napatrzyla... po za tym niestety, jesli przyjdzie mi do glowy tu kupic kieckie na cywilny, to zgine bo francuska rozmiarowka jest zawyzona, czyli takie nasze polskie 38, to u nich czasem 42 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sala była wyborem banalnym ![]() Ok, widzę, że Willa ma na razie 1 głos od małej czarnej ![]() Paris, milutko nie ma co ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Pozdro
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Paris a może ona Ci zazdrości, że ona sobie tyle rzeczy musiała odmawiać a Ty tego nie robisz
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
masakra!
|
|
|
#3656 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawde bardzo fajnie, jest zatem szansa, że moi teściowie też się ogarną![]() Cytat:
![]() robie żurrrreeeek z boczkiem, kiełbachą, jajem!
|
|||
|
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
Eh...to teraz mam zagadkę
![]() Mierzyłam temperaturę bo jakoś podskórnie czułam że ją mam(zwykle szczypią mnie oczy bądź pieką policzki i teraz mam właśnie takie lekkie pieczenie policzków i minimalne szczypanie oczu). No ale na termometrze elektronicznym wykazało 36,3 st. C więc niby wszystko ok., ewentualnie lekkie osłabienie. Ale nie dawało mi spokoju i zmierzyłam na zwykłym, rtęciowym termometrze. I ten pokazuje 37,6 st. C więc jakby stan podgorączkowy no i teraz nie wiem, któremu mam wierzyć? Chyba niezawodnemu, rtęciowemu co? No i czy wtedy taka temp. (37,6) podlega już zbijaniu czy nie?
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-06-05 o 18:07 |
|
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
Rteciowemu. Ja np przy takiej temperaturze czuje sie gorzej niz jak mam powyżej 38, więc ją bym zabijała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
paris dobrze, że teściowa się ogarnęła
ale ten tekst mogła sobie darować ;/aneczka ja bym zbijała jak skoczy powyżej 38
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byl taki czas, ze bardzo duzo tu schudlam, i ona nie mogla sie mnie nachwalic, ze "wreszcie jestem na dobrej drodze " ehhh.... coz, jak na razie nie zamierzam z nia chodzic po kiecke, wiec olewam to co mowi, no ale zeby z takim tekstem do moich rodzicow |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

) dlatego teraz to on najczęściej wsio wybiera

a jak czasami powątpiewam sobie w miłość TŻta to przypominam sobie jak był ze mną kiedy gdy po kolei umarła moja Siostra, Tata, a 4 miesiące później wujek, który zastępował mi Tatę i kochałam go prawie równie mocno 
tam ja bede slubować
) tylko do sytuacji tego małżeństwa, które opisywała bodajże romantyczka

byl taki czas, ze bardzo duzo tu schudlam, i ona nie mogla sie mnie nachwalic, ze "wreszcie jestem na dobrej drodze "