Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 18:11   #1261
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
ale wieszm rosnie nie tylko dzisiuś, ale i cała jego otoczka sie powieksza, nazwijmy to tak.. mnie niemal od poczatku cisneło na pecherz zdecydowanie
O matko boska, mnie całe życie na pęcherz ciśnie to w ciąży to ja nie wiem co zrobie, z pampersem chyba bede chodzić
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:29   #1262
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
ale wieszm rosnie nie tylko dzisiuś, ale i cała jego otoczka sie powieksza, nazwijmy to tak.. mnie niemal od poczatku cisneło na pecherz zdecydowanie
na pęcherz ciśnie mnie tylko w nocy

Buahhot nie byłam, ale widziałam właśnie, że jest i chciałam zabrać TŻ czemu mieszane? lepiej nie iść? Można puścić pawia?

Mam już wyniki badań nie mam hiva, hcv i tych innych wątrobowych też nie, kiły też nie cukier, siuśki OK tylko morfologia pewnie będzie do poprawki, bo jestem przeziębiona.
Zna się ktoś na tym?
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:38   #1263
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Kituś mieszane bo... były tam właśnie takie fasolki... mam nadzieje, że mnie źle nie zrozumiesz, ale hmm są prawdziwe i to mnie przeraziło najbardziej z całej wystawy

ale generalnie wystawa warta obejrzenia

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:42   #1264
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Kituś mieszane bo... były tam właśnie takie fasolki... mam nadzieje, że mnie źle nie zrozumiesz, ale hmm są prawdziwe i to mnie przeraziło najbardziej z całej wystawy

ale generalnie wystawa warta obejrzenia
oj nie dziwię się, sama nie wiem jakbym zareagowała tzn. na zdjęciach oglądałam, programy w tv też, ale co innego na zywo zobaczyć takie... "prawie prawdziwe". Najwyżej nie będę patrzeć akurat na te fasolki

a do kiedy jest wystawa? Ile kosztuje bilet wstępu? zabiorę TŻ na randkę on ostatnio mnie zabrał a w niedzielę wiecie gdzie? Do KFC na tortillę, awwwwwwwwwww wyściskałam go za to, bo gadałam o niej od miesiąca i raz mi pozwolił
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:47   #1265
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
oj nie dziwię się, sama nie wiem jakbym zareagowała tzn. na zdjęciach oglądałam, programy w tv też, ale co innego na zywo zobaczyć takie... "prawie prawdziwe". Najwyżej nie będę patrzeć akurat na te fasolki

a do kiedy jest wystawa? Ile kosztuje bilet wstępu? zabiorę TŻ na randkę on ostatnio mnie zabrał a w niedzielę wiecie gdzie? Do KFC na tortillę, awwwwwwwwwww wyściskałam go za to, bo gadałam o niej od miesiąca i raz mi pozwolił
haha jaki kochany Tz
studencki 40zl, normalny 50 o ile się nie mylę a wystawa do 31 sierpnia, więc na pewno zdążysz
chodzą tam studenci medycyny- można ich zapytać albo sami zaczepiają czy coś wyjaśnić
najlepszy jest uklad nerwowy czlowieka- jak zobaczylam to miałam ochotę zacząć się smiać, jakoś tak smiesznie mi się wtedy zrobiło

Stary 2013-06-05, 19:16   #1266
caskada
Zakorzenienie

Hej u mnie od dwoch dni slonce ale i tak korzystam z solarki

kitka wspolczuje mdlosci ja mialam zawsze rano , tak mnie mdlilo ze az sciany sie trzymalam na pocieszenie powiem , ze miewam teraz co miesieczne migreny ktore sa rowniez z mdlosciami nigdy sie chyba od tego nie uwolnie

kylie wlosy pokaze owszem , musze jakas sesyjke walnac nic nie zmienialam , nie farbowalam , jestem mega zadowolona z ich stanu
Stary 2013-06-05, 20:20   #1267
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Kolor jedynie lekko się wypłukał, zrobił się troszkę jaśniejszy. Ale równomierny. Przy głowie jest ciepły/rudawy, a na długości lekko chłodniejszy. Postaram ci się przesłać fotki na maila. A mam jeszcze 8.01. Na ochłodzenie by było? A ten 8.21 to jaki efekt daje?
mozesz dac 8.01.
choc wiadomo z 8.1 lub 8.21 lepiej by schlodzilo.
8.21 jest perlowo-popielaty.

Cytat:
bunny, ja miałam farbowac alfą 10.21 + 10.1 juz jakis czas temu, ale długo do mnie szły wiec zrobiłam wczesniej rozjasniacz+szlachetna perła.. i nie jestem zadowolona, jest żółtawo, no nie tego chce. teraz juz bede farbowac raczej tylko alfą. Swoja odrosty mam minimalne, jakieś 0,5cm, ale juz zauwazalne, bo ciemne.. Bede farbowac w weekend. Normalnie swoj odrost bym robiła tylko na 12%.. ale chce skorygowac tez ten odrost po ostatnim razie i tu jaki oksy dac?

oby z sukienka sie wyjasniło!
mysle ze albo rob odrost stary i ten nowy razem na 12% albo probuj na 9%.
Stary 2013-06-05, 20:54   #1268
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
bo nie idziesz w jasnosc koloru a w intensywnosc- 11tki to odcienie dla osob ktore chca najjasniejszy mozliwy efekt i maja ciemna nature- ty poradzisz sobei na farbie poziom 9 lub 10 jesli chcesz czystszy odcien bez zoltego.
np jesli ja bym uzyla odcienia na poziomie 9 majac nature 4 to uzyskam realnei jakis poziom 7/8 max. a jak bym dala 11tke to mam to co po palette- jasniutki blondzik
alfa nie ma rozjasniacza ;/ ma sklad rozjasniajacy a to nie to samo.
Ja juz sie nie moge doczekać kolejnego farbowania ale nie chce szaleć bo chce w końcu zapuścić włosy. Fajnie że juz nie muszę 12% wody używać.Na zime chyba zmienie 9.21 na 10.21 bo mi włosy zawsze ciemniej wychodza.

Ostatnio gadałam z dziewczyna z neta bo chciałam sie jej spytać jak długo włosy zapuszczała bo ma mega piękne.
Nie wiem ile w tym prawdy bo powiedziała mi że zapuszczała 2 lata z fryzury za uszy , do tego nie farbuje bo to sa jej naturalki rozjasnione przez słońce. Ma 168 cm wzrostu także przy takiej wysokości ciała włosy długie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9901d0d9a74a5f068ce95ae16fd652ad.jpg (96,9 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez 7Paulina7
Czas edycji: 2013-06-05 o 21:02
7Paulina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:17   #1269
Callen
Rozeznanie

Mam takie małe pytanko. Jestem naturalną ciemną blondynką. Od ok. 1,5 roku farbuję włosy na ciemny brąz, z jedną małą przerwą na rudy który z początku bardziej przypominał brąz niż rudy ale zmył się do takiego ohydnego jasnorudego potem jeszcze 2 razy brąz mi się zrobił rudy. Potem jakiś czas było fajnie aż nie doszłam do wniosku że przydała by się jakaś zmiana i nie zamarzył mi się jasny brązik który wyszedł ładnie... na odrostachale nie było tak tragicznie, wyglądało to nawet ok. I tak sobie teraz chodzę, z ok 3cm jasnego brązu, 3/4cm moich odrostów, rudym tam gdzie mój kolor się "styka" z farbą i ciemnym brązem do ramion i marzy mi się blondzik ale nie taki jak mój naturalny tylko jasny łazi za mną już od jakichś 2 miesięcy. Zastanawiam się czy da się zrobić z moich włosów blond tak żeby ich nie zniszczyć? Czy może lepiej poczekać aż odrosną mi naturalne? Przed brązową farbą miałam blond pasemka które mi nie zniszczyły włosów ale na naturalnych dużo łatwiej rozjaśniać
Callen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:32   #1270
novelove
Zakorzenienie

Paulina
w 2 lata? :O o ja pieprzę, aż niewiarygodne się wydaje. Mi dwa lata niedługo mija od ściachania do brody i mam przed stanik lekko.
Stary 2013-06-05, 21:33   #1271
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

kituś współczuje mdłości ja nie miałam ani w jedenj ani w drugiej ciąży ale za to w pierszej miałm takie omdlenia, że raz na zakupach stojąc przy kasie przed wózkiem( z tej niższej strony) poprostu do niego wpadłam pamiętam że mnie sprzedawczyni ze sklepu na przeciwko z pasażu posadziła na pufce bo to akurat obuwniczy był i wachlowała z całych sił jakimiś kartkami

matko dziś po aero czuje zakwasy w brzuchu aż się wyprostować nie mogę na stojąco a jutro znowu kijeczki i siłownia

wiecie postanowiłam zakupić henne khadi (dużo o niej czytałam ostatnio i oglądałm efekty) i zafarbować moje kłaczki nią ,bo poprostu teraz mi tak włosy lecą po tych farbach , że szok i kolor po tej venicie po trzecim myciu juz lekko wypłukany a minęło dopiero 5 dni nie będę przecież co 2 tygodnie farby na całość nakładać

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:36   #1272
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kitka bylas na human body exhibition? ja byłam i... wrazenia mam mieszane
ja właśnie mam plan z tz się wybrać do końca czerwca mamy czas bo my do krk

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:40   #1273
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Paulina
w 2 lata? :O o ja pieprzę, aż niewiarygodne się wydaje. Mi dwa lata niedługo mija od ściachania do brody i mam przed stanik lekko.
Mi sie tez to wydaje nierealne , ja sobie obliczyłam że w przyszłym roku o tej porze może bedę miała długość za zapięcie od stanika jesli nie bede juz ich obcinać.
1,5 cm przyrost na miesiąc czyli 12x1,5 cm = 18cm

Edytowane przez 7Paulina7
Czas edycji: 2013-06-05 o 21:43
7Paulina7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:41   #1274
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ja właśnie mam plan z tz się wybrać do końca czerwca mamy czas bo my do krk
polecam, warto zobaczyc

dziewczyny wstawiam zdjecia po syossie 10-5 los angeles- zdjecia zrobione w sztucznym swietle z lampa- czyli to co jest jakby po prawej stronie przedzialku pochodzi z mojej lampy sufitowej nie mam zoltych wlosow ciezko mi zrobic dobre zdjecie
wychodzi jasno i czysto na odroście podobno ma wodę 9% wieć myslę ze dobrze sobie radzi nic sie nie odcina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0421.jpg (41,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0417.jpg (36,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0415.jpg (35,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0402.jpg (38,7 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez buahhot
Czas edycji: 2013-06-05 o 21:43
Stary 2013-06-05, 22:20   #1275
novelove
Zakorzenienie

Buhuhuhu
A jak stan włosia?
Stary 2013-06-05, 22:23   #1276
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość
Buhuhuhu
A jak stan włosia?
haha naprawde dobrze nie przesuszyła mi ta farba wlosow- bo po syossie mixing colors wlosy byly lekko przesuszone, no i kolor sie wyplukiwal zdecydowalam sie na ten los angeles przez Kamciurke

Stary 2013-06-05, 23:05   #1277
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Po obejrzeniu TOP MODEL jestem troszke rozczarowana Stawiałam na Renie ew Marcele....
Stary 2013-06-05, 23:39   #1278
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

Cytat:
polecam, warto zobaczyc

dziewczyny wstawiam zdjecia po syossie 10-5 los angeles- zdjecia zrobione w sztucznym swietle z lampa- czyli to co jest jakby po prawej stronie przedzialku pochodzi z mojej lampy sufitowej nie mam zoltych wlosow ciezko mi zrobic dobre zdjecie
wychodzi jasno i czysto na odroście podobno ma wodę 9% wieć myslę ze dobrze sobie radzi nic sie nie odcina

ladnie wyszlo

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu TOP MODEL jestem troszke rozczarowana Stawiałam na Renie ew Marcele....

mialam podobne typy..
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:23   #1279
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz sie nie moge doczekać kolejnego farbowania ale nie chce szaleć bo chce w końcu zapuścić włosy. Fajnie że juz nie muszę 12% wody używać.Na zime chyba zmienie 9.21 na 10.21 bo mi włosy zawsze ciemniej wychodza.

Ostatnio gadałam z dziewczyna z neta bo chciałam sie jej spytać jak długo włosy zapuszczała bo ma mega piękne.
Nie wiem ile w tym prawdy bo powiedziała mi że zapuszczała 2 lata z fryzury za uszy , do tego nie farbuje bo to sa jej naturalki rozjasnione przez słońce. Ma 168 cm wzrostu także przy takiej wysokości ciała włosy długie.
Wszystko możliwe Mojej kuzynce tak szybko włosy rosną: jednego roku miała bardzo krótką fryzurę, a już za rok włosy do łopatek. Nie wspomaga niczym, po prostu bardzo szybko jej rosną. Podobnie ma moja babcia i mama- 2-3 cm miesięcznie- widzę po odrostach. Też bym tak chciała , a u mnie jest max 1,5 miesięcznie. Przy stosowaniu różnych różoności na porost dociągnęłam do 2 cm na miesiąc.
A najbardziej to chciałabym mieć magiczny guzik, po którego użyciu włosy rosną na ile się chce

Cześć

Mam już spory odrost i muszę czymś go zabić
Używam alfy 11.21, myślicie, że mogłabym na nią położyć 10.21, a później 9.21 z 12% żeby trochę przyciemnić?
Stary 2013-06-06, 08:09   #1280
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
O matko boska, mnie całe życie na pęcherz ciśnie to w ciąży to ja nie wiem co zrobie, z pampersem chyba bede chodzić
hahaha, przynajmniej przetestujesz firmy pampersow przed bobasem!

bunny- to jeszcze jedno pytanko a jeśli kolor na długosci cos mnie zaczął wnerwiac tzn. tez zauwazylam,ze brakuje mu duzo do ideału, tez jakos zolcieje;/ to myslisz,ze wystarczy sam malaks (na ile minut?), czy lepiej polozyc tam te alfy na 6%, tylko tez na ile minut?

Hej ho
Siedze z kawką, córa jeszcze spi, bo wczoraj wariowała z tatą do 23
Zaraz bedzie ze mną piekła torcik na swoje 1 urodzinki))

a co do pogody- u mnie dalej leje
Stary 2013-06-06, 09:07   #1281
exclusivee
Zakorzenienie

Nie mogę się doprosić przewiercenia ściany i przemieszczenia kabla od neta do pokoju w którym mam lapka Ale po weekendzie powinnam być z Wami na bieżąco, mam już zdjęcie włosów to wstawię po week Dzisiaj chyba podjadę z tż do Kaufa to kupię paletkę i let's get this farbowanie started Jest też w Kaufie teraz Olia za 11,99zł, ale po tych opiniach że może przesuszać raczej się na nią nie skuszę.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Kituś współczuję wymiotowania Mi się kilka razy tylko zdarzyło, a tak to miałam mdłości non stop jedynie.

Echh jak tak patrzę na mojego małego to żal mi że tak szybko rośnie Chciałabym żeby czas stanął w miejscu i żeby synio został taki jaki jest teraz

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cholerka nie wiem którą mam brać palette żeby mieć czekoladę na głowie albo ogólnie jakiś cieplejszy brąz Jak nic nie wymyślę to biorę truflę Chciałabym jasny brąz mieć, ale nie zafunduję włosom kolejnej kąpieli rozjaśniającej, przynajmniej jeszcze nie teraz. A casting niestety w niektórych miejsach mi się nie spłukał tak jak bym tego chciała i mam średni/ciemny brąz a w niektórych jasny, więc muszę farbować czymś ciemniejszym żeby całość równomiernie przykryło Może na zimę walnę sobie kąpiel i jakiś jasny popielaty brązik co by mnie ciemny kolor włosów nie przytłaczał ...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Co tu tak cicho dziś?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ja to mam pecha, jak jestem to Was nie ma

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-06-06 o 08:28
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 09:42   #1282
Carolajn
Rozeznanie

Dzień dobry

Ex tu tak od paru dni pewnie przez tą pogodę między innymi żyć się odechciewa.

Siedzę z Alterrą właśnie a za chwilę uciekam z psem na spacer i na miasto załatwić kilka spraw mam nadzieję że TYM razem nie zmoknę...

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 10:11   #1283
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ex tu tak od paru dni pewnie przez tą pogodę między innymi żyć się odechciewa.

Siedzę z Alterrą właśnie a za chwilę uciekam z psem na spacer i na miasto załatwić kilka spraw mam nadzieję że TYM razem nie zmoknę...
Aaaa daj spokój z tą pogodą, u mnie też ciągle leje i zamulamy z tż w domu

Oglądałyście Kubę ostatnio? Mike Tyson był

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Może zdążycie mi doradzić- którą farbę lepiej brać jak chcę mieć czekoladę na głowie?

http://www.palette.schwarzkopf.pl/pa...-linii.html#13
czy
http://www.palette.schwarzkopf.pl/pa...-linii.html#18

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

https://polki.pl/uroda_wlosy_artykul,10034177.html te rady to chyba z dupy wzięte Punkt zrezygnuj zupełnie z chłodnych odcieni to trochę głupota, nie wierzę że nagle wszystkie popielate i opalizujące blondynki zaczną się farbować na złoty blond bo tak lepiej niby

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Kurde szkoda że olia jest bez amoniaku bo ma za☠☠☠isty odcień- 4.15 mrożona czekolada Kusi mnie jak cholera tymbardziej że w Kaufie teraz w promo jest

Jasny popielaty brąz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 10:17   #1284
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
mozesz dac 8.01.
choc wiadomo z 8.1 lub 8.21 lepiej by schlodzilo.
8.21 jest perlowo-popielaty.

mysle ze albo rob odrost stary i ten nowy razem na 12% albo probuj na 9%.
Na razie wytrzymam bez malowania. Zrobię płukankę, jak mówisz, że nie powinna zieleń po niej wyjść. A właśnie, płukankę robi się przed maską/odżywką, czy po spłukaniu jej?

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

kituś współczuje mdłości ja nie miałam ani w jedenj ani w drugiej ciąży ale za to w pierszej miałm takie omdlenia, że raz na zakupach stojąc przy kasie przed wózkiem( z tej niższej strony) poprostu do niego wpadłam pamiętam że mnie sprzedawczyni ze sklepu na przeciwko z pasażu posadziła na pufce bo to akurat obuwniczy był i wachlowała z całych sił jakimiś kartkami

matko dziś po aero czuje zakwasy w brzuchu aż się wyprostować nie mogę na stojąco a jutro znowu kijeczki i siłownia

wiecie postanowiłam zakupić henne khadi (dużo o niej czytałam ostatnio i oglądałm efekty) i zafarbować moje kłaczki nią ,bo poprostu teraz mi tak włosy lecą po tych farbach , że szok i kolor po tej venicie po trzecim myciu juz lekko wypłukany a minęło dopiero 5 dni nie będę przecież co 2 tygodnie farby na całość nakładać
Asiu, ja kiedyś malowałam włosy tą henną. Jakimś brązem. Pamiętam, że bardzo ładnie wychodziło.

buahhot pięknie wyszło Rzeczywiście czysto.

Cytat:

bunny- to jeszcze jedno pytanko a jeśli kolor na długosci cos mnie zaczął wnerwiac tzn. tez zauwazylam,ze brakuje mu duzo do ideału, tez jakos zolcieje;/ to myslisz,ze wystarczy sam malaks (na ile minut?), czy lepiej polozyc tam te alfy na 6%, tylko tez na ile minut?

Hej ho

A jaki torcik pieczecie?
I wszystkiego naj naj dla córci. Aby zawsze była zdrowa i uśmiechnięta
Eh, mój synio wstaje przeważnie koło 6
U mnie też leje

Ex jak na moje oko, to trufla jest ciemniejsza i chłodniejsza.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 10:17   #1285
exclusivee
Zakorzenienie

http://2.bp.blogspot.com/-EaQ_vKoCOa...ag3qXBGutl.jpg ja chcę taki kolor

a z olii mają praktycznie taki sam Klik (4.15)

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-06-06 o 10:19
Stary 2013-06-06, 10:22   #1286
201606240916
Konto usunięte

Asiu tu masz link do fotek po jasnym brązie Khadi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=18
Z tego co pamiętam, to fajnie odżywiała włosy.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość

To jak chcesz coś takiego, to bierz truflę. Albo tą Olię. Może tobie nie zaszkodzi. Ale jak casting zniszczył ci włosy, to pewnie olia też dobra nie będzie.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 10:47   #1287
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

nie wierz jej nawet
nie jest realne by w 2 lata zapuscila taka dlugosc- ma wlosy do posladkow...ja przy ok. blisko 2cm miesiecznie zapuszczalabym to okolo 3-4 lat...i mam tylko 161cm wzrostu.
wlosy ma wyraznie po dawnej koloryzacji- ponizej polowy dlugosci- miala jakis blond robiony i splowial- odrosty ma popielate.
tak samo jej fale nie sa naturalne- miala wlosy na cos nawiniete
Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

asiu ale wiesz ze po hennie do blondu juz nie wrocisz?

Cytat:
polecam, warto zobaczyc

super

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Wszystko możliwe Mojej kuzynce tak szybko włosy rosną: jednego roku miała bardzo krótką fryzurę, a już za rok włosy do łopatek. Nie wspomaga niczym, po prostu bardzo szybko jej rosną. Podobnie ma moja babcia i mama- 2-3 cm miesięcznie- widzę po odrostach. Też bym tak chciała , a u mnie jest max 1,5 miesięcznie. Przy stosowaniu różnych różoności na porost dociągnęłam do 2 cm na miesiąc.
A najbardziej to chciałabym mieć magiczny guzik, po którego użyciu włosy rosną na ile się chce

Cześć

Mam już spory odrost i muszę czymś go zabić
Używam alfy 11.21, myślicie, że mogłabym na nią położyć 10.21, a później 9.21 z 12% żeby trochę przyciemnić?
na 12% to ty nie przyciemnisz. na odrosty daj z 9-12%, na dlugosci na 3%.

Cytat:

Hej ho

lepiej na 6% na jakies 15 minut.

Cytat:
Nie mogę się doprosić przewiercenia ściany i przemieszczenia kabla od neta do pokoju w którym mam lapka Ale po weekendzie powinnam być z Wami na bieżąco, mam już zdjęcie włosów to wstawię po week Dzisiaj chyba podjadę z tż do Kaufa to kupię paletkę i let's get this farbowanie started Jest też w Kaufie teraz Olia za 11,99zł, ale po tych opiniach że może przesuszać raczej się na nią nie skuszę.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Kituś współczuję wymiotowania Mi się kilka razy tylko zdarzyło, a tak to miałam mdłości non stop jedynie.

Echh jak tak patrzę na mojego małego to żal mi że tak szybko rośnie Chciałabym żeby czas stanął w miejscu i żeby synio został taki jaki jest teraz

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cholerka nie wiem którą mam brać palette żeby mieć czekoladę na głowie albo ogólnie jakiś cieplejszy brąz Jak nic nie wymyślę to biorę truflę Chciałabym jasny brąz mieć, ale nie zafunduję włosom kolejnej kąpieli rozjaśniającej, przynajmniej jeszcze nie teraz. A casting niestety w niektórych miejsach mi się nie spłukał tak jak bym tego chciała i mam średni/ciemny brąz a w niektórych jasny, więc muszę farbować czymś ciemniejszym żeby całość równomiernie przykryło Może na zimę walnę sobie kąpiel i jakiś jasny popielaty brązik co by mnie ciemny kolor włosów nie przytłaczał ...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Co tu tak cicho dziś?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

z palette masz kakao, trufle i miodowy braz

Cytat:
Aaaa daj spokój z tą pogodą, u mnie też ciągle leje i zamulamy z tż w domu

Oglądałyście Kubę ostatnio? Mike Tyson był

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Może zdążycie mi doradzić- którą farbę lepiej brać jak chcę mieć czekoladę na głowie?

http://www.palette.schwarzkopf.pl/pa...-linii.html#13
czy
http://www.palette.schwarzkopf.pl/pa...-linii.html#18

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

https://polki.pl/uroda_wlosy_artykul,10034177.html te rady to chyba z dupy wzięte Punkt zrezygnuj zupełnie z chłodnych odcieni to trochę głupota, nie wierzę że nagle wszystkie popielate i opalizujące blondynki zaczną się farbować na złoty blond bo tak lepiej niby

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Kurde szkoda że olia jest bez amoniaku bo ma za☠☠☠isty odcień- 4.15 mrożona czekolada Kusi mnie jak cholera tymbardziej że w Kaufie teraz w promo jest
to trufla najblizsza.
rady faktycznie z d.... moze ostatnia przydatna ;/ i to pan stylista, szok...
Cytat:
Na razie wytrzymam bez malowania. Zrobię płukankę, jak mówisz, że nie powinna zieleń po niej wyjść. A właśnie, płukankę robi się przed maską/odżywką, czy po spłukaniu jej?

Asiu, ja kiedyś malowałam włosy tą henną. Jakimś brązem. Pamiętam, że bardzo ładnie wychodziło.

buahhot pięknie wyszło Rzeczywiście czysto.

A jaki torcik pieczecie?
I wszystkiego naj naj dla córci. Aby zawsze była zdrowa i uśmiechnięta
Eh, mój synio wstaje przeważnie koło 6
U mnie też leje

Ex jak na moje oko, to trufla jest ciemniejsza i chłodniejsza.
ja robie mocniejsza plukanke i plucze wlosy jak juz sa po szamponie dobrze splukane, na plukanke daje odzywke na 1-2 minuty i razem plucze. plukanka zostaje- tzn kolor ochlodozny i lsni pieknie- plukanki barwiace nie domykaja luski wiec wlosy moga byc matowe, suche itp.

Cytat:

bierz trufle

a ja dzis jade pieknic mame farbowanko czernia nas czeka- wierne syossowi ale pogoda wredna- ciagle leje

Edytowane przez blond bunny
Czas edycji: 2013-06-06 o 10:49
blond bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:06   #1288
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
nie wierz jej nawet
nie jest realne by w 2 lata zapuscila taka dlugosc- ma wlosy do posladkow...ja przy ok. blisko 2cm miesiecznie zapuszczalabym to okolo 3-4 lat...i mam tylko 161cm wzrostu.
wlosy ma wyraznie po dawnej koloryzacji- ponizej polowy dlugosci- miala jakis blond robiony i splowial- odrosty ma popielate.
tak samo jej fale nie sa naturalne- miala wlosy na cos nawiniete

super

na 12% to ty nie przyciemnisz. na odrosty daj z 9-12%, na dlugosci na 3%.

lepiej na 6% na jakies 15 minut.

z palette masz kakao, trufle i miodowy braz

to trufla najblizsza.
rady faktycznie z d.... moze ostatnia przydatna ;/ i to pan stylista, szok...

ja robie mocniejsza plukanke i plucze wlosy jak juz sa po szamponie dobrze splukane, na plukanke daje odzywke na 1-2 minuty i razem plucze. plukanka zostaje- tzn kolor ochlodozny i lsni pieknie- plukanki barwiace nie domykaja luski wiec wlosy moga byc matowe, suche itp.

bierz trufle

a ja dzis jade pieknic mame farbowanko czernia nas czeka- wierne syossowi ale pogoda wredna- ciagle leje
Mimo że Olia będzie kusić postaram się oprzeć i wziąć truflę

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-06-06, 12:09   #1289
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
polecam, warto zobaczyc

super równiutko
Cytat:

[/COLOR]Cholerka nie wiem którą mam brać palette żeby mieć czekoladę na głowie albo ogólnie jakiś cieplejszy brąz Jak nic nie wymyślę to biorę truflę Chciałabym jasny brąz mieć, ale nie zafunduję włosom kolejnej kąpieli rozjaśniającej, przynajmniej jeszcze nie teraz. A casting niestety w niektórych miejsach mi się nie spłukał tak jak bym tego chciała i mam średni/ciemny brąz a w niektórych jasny, więc muszę farbować czymś ciemniejszym żeby całość równomiernie przykryło Może na zimę walnę sobie kąpiel i jakiś jasny popielaty brązik co by mnie ciemny kolor włosów nie przytłaczał ...

Co tu tak cicho dziś?

bierz trufle albo tą olie 4.15
Cytat:
[/COLOR]Kurde szkoda że olia jest bez amoniaku bo ma za☠☠☠isty odcień- 4.15 mrożona czekolada Kusi mnie jak cholera tymbardziej że w Kaufie teraz w promo jest
to bierz olię i już a jak nie wyjdzie to kupisz trufle
Cytat:

tak ? ja mam na myśli orzechowy brąz pięknie dziewczynom wychodzi
Cytat:

ja mam teraz taki a w słońcu jest ton jaśniejszy i mnie to własnie wkurza bo wolałabym cały czas ten odcień co widze w lustrze w domu
Cytat:
Asiu tu masz link do fotek po jasnym brązie Khadi https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=18
Z tego co pamiętam, to fajnie odżywiała włosy.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

To jak chcesz coś takiego, to bierz truflę. Albo tą Olię. Może tobie nie zaszkodzi. Ale jak casting zniszczył ci włosy, to pewnie olia też dobra nie będzie.
no ten jasny brą zto zajasny dla mnie wole coś czekoladowego
Cytat:

hmm narazie i tak nie planuje powrotu , a zależy mi na zdrowych ,lśniących włosach bez wypadania

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 13:42   #1290
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Hej laseczki

u mnie sesja mam już dosyć nauki, a to dopiero początek

Bunny
kochanie słyszałaś jakieś opinie o nowym Syossie? Kupiłam 7,10 ale boję się go użyć, bo z opinii wynika, że wysusza ostatnio farbowałam garnierem 7 i jak na początku kolor był ładny to teraz jest jeszcze gorzej rudo niż było

Ex
miałam napisać jak ten LRP i powiem Ci,że krycie ma super, wykończenie też, na minus jest tylko to,że skóra po kilku godzinach strasznie się błyszczy ale jak się go przypudruje to jest ok w sumie porównywalny do Lioele

Kitka dobrze, że chorób żadnych nie masz moja kuzynka rodzi pod koniec czerwca i wyszło jej teraz,że ma dodatni hbs
a na pobraniu krwi to ja bym chyba padła
zdrówka dla Kluseczki

Anka też kupiłam ten krem z L'biotici i używam,ale nie systematycznie muszę w końcu o nim pamiętać
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości