Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 22:11   #3511
monicar
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

U mnie raz: że musisz mieć średnią powyżej iluś tam, to dwa: musisz być w % gronie najlepszych.

Mam koleżankę, która ledwo zdawała w liceum z klasy do klasy, teraz studiuje w małej pipidówce i z placem w .. pobiera stypendium naukowe(nie jest to 100), dlatego, że studiuje w małej pipidówce dodatkowa kasa od burmistrza i jeszcze socialne (rodzice teoretycznie uprawiają ziemię, a pracują za granicą).
Stary 2013-06-05, 22:12   #3512
201604181004
Konto usunięte

Ja też mam gdzieś akademiki, jakbym musiała mieszkać to bym się chyba cegłą zabiła. Warunki jak na wiecznej kolonii, brudne kible, kuchnie wspólne jak w przytułku, pokoje u nas są koszmarne, tapczany to są chyba z bursy mojego ojca z lat 70, masakra. I taki szajs kosztuje często więcej niż miejsce w pokoju dwuosbowym (!) albo tyle co pokój jednoosobowy.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:13   #3513
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Filozofię uwazam jednak za dosc istotna, jesli jest przeprowadzona w dobry sposob a nie na odwal sie.
Osoba zdobywajaca wyzsze wyksztalcenie powinna umiec myslec krytycznie, analizowac, wypowiedziec sie w sposob spojny.
A ja się z Tobą nie zgodzę, bo dla mnie filozofia to totalne bzdety i zdania nie zmienię. Profesor opowiadał nam, że nasze życie to litera Y i niezależnie od tego, którą ze ścieżek wybierzemy i tak czeka nas ten sam koniec, a potem kazał nam dyskutować na temat nieuchronności śmierci i inne takie. Nie wiem, na co mi to było, ale wynudziłam się przez cały rok. Czy zamiast tej filozofii, nawet gdyby miała uczyć czegoś, nie lepiej było dać przedmiot praktyczny (w moim przypadku praktyczną naukę języka)?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:14   #3514
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No . Ja tam jestem na studiach w konkretnym celu: a) nauczyć się języka b) przystosować się do pracy w zawodzie.
Reszta mnie nie interesuje. Trudno, niektórzy mnie zmieszają z błotem ze kiedyś to studia były studia a nie fiu bździu, wszystko fajnie, ale kiedyś były inne czasy. Akademce każdemu, stołówki i ciepła posadka po studiach. Teraz trzeba zębami wyrywać co swoje, kombinować by mieć za co przeżyć ale jednocześnie w wieku 22 lat mieć 45 lat doświadczenia w zawodzie . Więc ja tam się skupiam na tym co uznaję za ważne, na oceny nikt mi nie będzie patrzył.
Ej! Tam 45 lat doświadczenia to nic!
Szukałam pracy jako wychowawczyni w przedszkolu. Oprócz doświadczenia minimum 5 lat, dwóch języków, stopnia mgr, umiejętności grania na instrumencie, śpiewania i rysunku, miliona innych rzeczy, powinnam być mężczyzną! Wtedy by mnie wzięli od razu No wszystko by się dało radę zrobić, nawet te pięć lat doświadczenia w pracy na stanowisku nauczyciela przedszkolnego. Nawet mogłabym się nauczyć grać na kobzie! Ale kurna płeć zmieniać?
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:16   #3515
Suvia
Zakorzenienie

no, warunki to inna sprawa ;/

Ja zawsze aplikowałam o jeden akademik, którego wyremontowana część wygląda lepiej niż mój własny pokój (). I kosztował 300 zeta. Raz go dostałam, dwa razy nie, więc za pluskwiate warunki serdecznie podziękowałam. A teraz nie dostałam w ogóle, bo wg. komisji już osiągnęłam poziom finansowy młodego miliardera

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:16   #3516
201604181004
Konto usunięte

Zgadzam się. Dla mnie filozofie powinni odpuścić dawno temu. Niczego się nie nauczyłam. Pani mogłaby stać na głowie i klaskać stopami ale dla mnie to są brednie po prostu.
Stary 2013-06-05, 22:16   #3517
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A ja się z Tobą nie zgodzę, bo dla mnie filozofia to totalne bzdety i zdania nie zmienię. Profesor opowiadał nam, że nasze życie to litera Y i niezależnie od tego, którą ze ścieżek wybierzemy i tak czeka nas ten sam koniec, a potem kazał nam dyskutować na temat nieuchronności śmierci i inne takie. Nie wiem, na co mi to było, ale wynudziłam się przez cały rok. Czy zamiast tej filozofii, nawet gdyby miała uczyć czegoś, nie lepiej było dać przedmiot praktyczny (w moim przypadku praktyczną naukę języka)?
Do zmiany zdania cię nakłaniać nie bedę
Tyle, ze ewidentnie widac, ze ktos zajecia prowadzil kiepsko. Juz nie wspominajac o zagadnieniu zycia w ksztalcie litery Y
Stary 2013-06-05, 22:17   #3518
201604181004
Konto usunięte

anlejka dajta spokój ja byłam w prywatnym ośrodku kolonijnym nad morzem szukać pracy na wakacje.
ten sam argument.
ale pani jest kobietą: o nie wiem czy żona się zgodzi by pani tu nocowała, a z resztą tutaj jest dużo męskiej kadry.

aha . podejrzewam że cv nie czytał. albo jest głuchy. bo rozmawiałam z nim dwukrotnie przez telefon.
Stary 2013-06-05, 22:18   #3519
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
U mnie z akademikami to też w ogóle żart, bo jest jeden wyremontowany niedawno akademik, który jest wypasiony - bo mieszkasz samemu mając jakby kawalerkę, czyli własną kuchnię i łazienkę. I taki pokój kosztuje prawie 600 zł, ale akademik jest w centrum miasta, więc i tak wychodzi o wiele taniej niż wynajem mieszkania. No, ale że to akademik, to o jego otrzymaniu decyduje status finansowy. I wyobraźcie sobie, jak to osoby niby z dochodem 300 zł na jednego członka rodziny dostały ten akademik Oczywiście w większości historia ta sama: tatuś pracuje na czarno, a mama siedzi za granicą, a socjal w pełni. No bo bądźmy szczerzy - kto mając problemy finansowe aplikowałby o akademik za 600 zł?
to i tak dużo, jeden z akademików agh był remontowany z 3 lata temu, płacą za niego 350zł (też praktycznie centrum), a wygląda tak http://wiki.ms.agh.edu.pl/_media/aka...mp_foto004.jpg
http://wiki.ms.agh.edu.pl/_media/aka...mp_foto007.jpg

niestety, tylko ten jeden jest taki wypasiony :P w pozostałych łazienki praktycznie na korytarzu, z zasłonkami do prysznica :P
Stary 2013-06-05, 22:22   #3520
201604181004
Konto usunięte

nawet 350 zł bym za to nie dała ;-p gumoleum na podłodze, przechodnia kuchnia, trzy osoby na tapczanach. i te krzesła.
ohydne . 350 od osoby daje 1050 zł.
wierzę że w tej cenie znajdzie się ładny pokój w prywatnym mieszkaniu który wygląda trochę lepiej . chociaż przynajmniej jest czysty.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

ta cudowna kiblo-kuchnia z tapczanami pewnie 500 zł
http://www.umcs.lublin.pl/images/med...kiego/amor.jpg
Stary 2013-06-05, 22:23   #3521
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Tyle, ze ewidentnie widac, ze ktos zajecia prowadzil kiepsko. Juz nie wspominajac o zagadnieniu zycia w ksztalcie litery Y
Nawet, gdyby te zajęcia prowadzone były nieziemsko, to ja mając 21 przedmiotów obowiązkowych naprawdę wolałabym jej nie mieć. Bo oprócz filozofii musiałam zrobić 2 przedmioty tak zwane ogólne, niezwiązane zupełnie z moim kierunkiem studiów (dla poszerzenia horyzontów podobno), technologię informacyjną, łacinę i wf. Więc miałam 6 przedmiotów kompletnie od czapy, których nie potrzebowałam nic a nic. I choćby prowadzący wychodzili z siebie, to ja nigdy w życiu nie stwierdzę, że coś mi te zajęcia dały, bo z braku czasu uczyłam się na nich na przedmioty dla mnie ważne, a potem jeszcze musiałam się uczyć, żeby te nieszczęsne filozofie i technologie zaliczyć.
Stary 2013-06-05, 22:23   #3522
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
nawet 350 zł bym za to nie dała ;-p gumoleum na podłodze, przechodnia kuchnia, trzy osoby na tapczanach. i te krzesła.
ohydne . 350 od osoby daje 1050 zł.
wierzę że w tej cenie znajdzie się ładny pokój w prywatnym mieszkaniu który wygląda trochę lepiej . chociaż przynajmniej jest czysty.
jak na akademik to warunki naprawdę dobre, gdybym pokazała Ci inne, w których bywałam... a gumoleum w akademiku jest bardzo praktyczne aa, i dwie osoby na tapczanach.

w Krakowie o ładny pokój dla jednej osoby w cenie do 350zł (w dobrej lokalizacji) trochę trudno :P

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-06-05 o 22:26
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:25   #3523
201604181004
Konto usunięte

ojoj bijcie mnie nie wstałam na żaden wykład poza tym pierwszym. wolałam iść do roboty a potem odespać by myśleć na zajęciach które traktuję serio.
filozofii chyba nikt nie traktował.
informatyki też.
to trochę jak religia w liceum.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

no tak za 350 to pewnie tak, ale odniosłam się do wypowiedzi że za pokój w akademiku 600 zł - olaboga
gumoleum jest brzydkie, ja nie wiem, w ogóle jak można mieszkać w takich warunkach mi to przez głowę nie przechodzi. ale chociaż fajnie że jest czysto.

http://www.efc.edu.pl/website/var/tm...140__zoom.jpeg
i te kraty w oknach.
Stary 2013-06-05, 22:27   #3524
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
ojoj bijcie mnie nie wstałam na żaden wykład poza tym pierwszym. wolałam iść do roboty a potem odespać by myśleć na zajęciach które traktuję serio.
informatyki też.
U mnie chyba po to, żeby nikt nie wątpił w powagę tych zajęć, zrobili nam filozofię jako ćwiczenia kończące się normalnym egzaminem Ubaw nieziemski był.
Stary 2013-06-05, 22:27   #3525
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
informatyki też.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

no tak za 350 to pewnie tak, ale odniosłam się do wypowiedzi że za pokój w akademiku 600 zł - olaboga
gumoleum jest brzydkie, ja nie wiem, w ogóle jak można mieszkać w takich warunkach mi to przez głowę nie przechodzi. ale chociaż fajnie że jest czysto.

http://www.efc.edu.pl/website/var/tm...140__zoom.jpeg
i te kraty w oknach.
aaa, no 600zł to bym za akademik w życiu nie dała
wiesz, bywam często na imprezach w akademiku i gumoleum jest naprawdę zbawienne
Stary 2013-06-05, 22:27   #3526
201604181004
Konto usunięte

jeden jedyny akademik jaki byłabym w stanie znieść to ten w Gdyni
http://www.noclegiw.pl/zdjecia/am-w-...,547,big,0.jpg
znajduje się na plaży.
pewnie wygląda w środku jak piwnica czy coś, bo na pierwszy rzut oka wygląda jak klocki lego rozrzucone w lesie, ale lokalizacja, hoho
Stary 2013-06-05, 22:27   #3527
Suvia
Zakorzenienie

Oj, i tak każdy wie, ze najważniejszy na studiach jest w-f. To jedyne zajęcia z obowiązkową obecnością u mnie

~ Hank Moody
Stary 2013-06-05, 22:28   #3528
201604181004
Konto usunięte

też miałam na koniec egzamin.
nie wiem po co.
poważnie.
Stary 2013-06-05, 22:28   #3529
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
anlejka dajta spokój ja byłam w prywatnym ośrodku kolonijnym nad morzem szukać pracy na wakacje.
ten sam argument.
ale pani jest kobietą: o nie wiem czy żona się zgodzi by pani tu nocowała, a z resztą tutaj jest dużo męskiej kadry.

aha . podejrzewam że cv nie czytał. albo jest głuchy. bo rozmawiałam z nim dwukrotnie przez telefon.

No ja ostatnio byłam na rozmowie w przedszkolu, które się buduje. No pięknie! Pani już już chce ze mną podpisywać umowę, ale bum! Nie mam angielskiego akcentu, bo nie umiem po prostu niektórych rzeczy wymówić (pewnie jakbym się urodziła w anglojęzycznym kraju to bym miała wadę wymowy ). I noo to nie wiem, nie wiem, bo my chcemy kogoś kto te dzieci będzie tak po angielsku dokształcał. Niby nic takiego, no bo każdy kto z angielskim miał styczność da radę z pięcio- czy sześciolatkiem ten angielski zrobić. Ale mi po prostu sumienie nie pozwoli, że z moją złą wymową spaczę dzieciom angielski w tych ich małych główkach No i tak sobie czekam na wiadomość od nich i chyba w końcu przestanę czekać
Tak samo dziś miałam spotkanie w sprawie praktyk. Na drugim stopniu zrobili nam pierwsze spotkanie organizacyjne i WRESZCIE wytłumaczyli jak trzeba wypełniać dzienniki praktyk, bo do tej pory każda miała inaczej. Jednym z wymogów jest, że mamy odbyć rozmowę z rodzicami dziecka, które sprawia tam jakieś problemy wychowawcze czy ma trudności czy coś. Już widzę jak ochoczo rodzic zwierza się dziewczynie, która wpadła tylko na tydzień poprowadzić zajęcia A jak nam nie pozwolą, to mamy napisać pismo, że tak, tak, chciałyśmy, ale nie dano nam takiej możliwości. Podpisane musi być przez dyrekcję, nauczyciela i rodziców
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:29   #3530
Suvia
Zakorzenienie

ale że co, z wf-u?

koziołki na czas, te sprawy?

~ Hank Moody
Stary 2013-06-05, 22:29   #3531
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Oprócz samodzielnej analizy Tatarkiewicza wymagano ode mnie takich szczegółów jak np.: dokładna symbolika liczb. Idzie na głowę upaść. Nigdy więcej. Rozumiem znać podstawowe myśli, prądy i twórców, ale bez przesady.

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-06-05 o 22:31
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:29   #3532
201604181004
Konto usunięte

dobra, skusiłabym się na ten akademik
http://gdyniaturystyczna.pl/site_med..._plazy_big.jpg

u mnie wszystkie zajęcia są obowiązkowe ale prof od filozofii był z innego wydziału więc go nie interesowały nasze obecności
Stary 2013-06-05, 22:31   #3533
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, skusiłabym się na ten akademik
http://gdyniaturystyczna.pl/site_med..._plazy_big.jpg

u mnie wszystkie zajęcia są obowiązkowe ale prof od filozofii był z innego wydziału więc go nie interesowały nasze obecności
widok fajny, ale dostrzegam gumolit

ja miałam zaliczenie z wfu :P
Stary 2013-06-05, 22:31   #3534
201604181004
Konto usunięte

Tatarkiewicz, pozdrawiam cieplutko, milusio, nie wiedziałam czy tę książkę spalić czy utopić i czy warto ryzykować karą z biblioteki.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

niestety, też widzę gumoleum kupiłabym 5 dywaników z ikei
Stary 2013-06-05, 22:32   #3535
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Oprócz samodzielnej analizy Tatrkiewicza wymagano ode mnie takich szczegółów jak np.: dokładna symbolika liczb. Idzie na głowę upaść. Nigdy więcej. Rozumiem znać podstawowe myśli, prądy i twórców, ale bez przesady.
Zgadzam sie Przesada jesli chodzi o wymagania nie jest dobra.

Co do wf to nawet nie komentuje, bo uwazam to za skrajna glupote,by doroslych ludzi rozliczac ze stania na rekach czy dwutaktu.
Stary 2013-06-05, 22:33   #3536
WhiteCherry
Zakorzenienie

ale trzeba też spojrzeć na sprawę praktycznie, wiadomo że studentom nie walną paneli, bo po kilku miesiącach byłyby zarysowane, a ma to starczyć na kilka pokoleń
Stary 2013-06-05, 22:35   #3537
201604181004
Konto usunięte

Goły beton to jest to.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Na kilka pokoleń? do kolejnego ustroju
Stary 2013-06-05, 22:38   #3538
monicar
Zakorzenienie

Są tu studentki kulturoznawstwa? Kolejny hit dla mnie to antropologia kultury Buszty, a dla filologów semantyka Karolaka:brzydal :
Stary 2013-06-05, 22:38   #3539
invisible_01
Zakorzeniona

U mnie pana bardzo interesowała nasza obecność i był taki zafascynowany sobą i tematyką swoich zajęć, że zawsze przetrzymywał nas 10 minut dłużej niż powinien.
Stary 2013-06-05, 22:42   #3540
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Na kilka pokoleń? do kolejnego ustroju
tak mi się skojarzyło z tapczanami pamiętającymi jeszcze erę Twojego ojca-studenta kolejny remont za 40 lat

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości