|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
ja dostałam taką mydelniczkę i w nią była włożony taki materacyk świecący na fioletowo.. I na tym materacyku się kładło.. a jak to było za słabe to się taką machinę dostawało.. ale też do pokoju.. |
|
|
|
|
#1953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przytyłam 8 i jeszcze nie wróciło, bardziej mnie martwi, że od czasu szpitala w obwodzie w pasie spadło mi tylko 4 cm pal sześć waga, ja chcę się pozbyć tego bebecha ![]() A no i jeszcze chciałam się pochwalić, że pierwsza kąpiel bez darcia się za nami
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-06-05 o 21:17 |
||
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
a co do świecącego materacyka to jestem w szoku
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wraca ok 24...Karolina, u nas były dwie możliwości i tak jak Ty masz i tak jak pisza Justi z Marchewką. Ja niestety musiałam wozić małą na noworodkowy, bo spadła na wadze i poza naświetlaniami kontrolowali jej wagę po karmieniach i dokarmiali odpowiednią ilość... |
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
oszczędny dzidziuś
ja sobie codziennie rano wkładam do przybornika 10sztuk i wieczorem wiem ile mala zuzyla. zazwyczaj 8-10szt. dziennie, ale kupke mamy po każdym karmieniu co 3 godziny
|
|
|
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://obrazki.elektroda.pl/4105796800_1370460831.jpg w czyms takim mało co widać, spróbuje gdzies indziej wkleić bo coś z elektrodą jest nie tak.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-06-05 o 21:39 |
||
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotki mi się nie chcą załadować ![]() lecę spać |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patent z woreczkiem na siuski na pewno wykorzystamy. a pani w przychodni powinna isc na jakiś kurs pobierania krwi u maluszkow ![]() od razu przypomniało mi się jak w szpitalu w dniu wypisu pobierali nam krew z pietki na te badania przesiewowe (fenyloketonuria, hipotyreoza, mukowiscydoza) nie mogłam patrzeć jak wykrecaja malej stopke i walcza o kazda kropelke krwi żeby "odbic pieczatki" ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
i jakie ma fajne bystre spojrzenie ![]() Nelcia tez dzielnie odwraca glowke, podnosi - silna babka. tylko zlosci się jak ja polozymy na brzuszku. już nie mogę doczekać się az skończy 3 miesiące i będziemy mogli zapisac się na zajecia basenowe dla niemowlakow! |
||
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ogóle dziwnie patrzy tzn wiem że widzi, patrzy za zabawkami jak mu pokazuje, patrzy nam nie jak go trzymam na kolanach, ale jak np. jest u męża na rękach i podchodzę do niego i zbliżam się żeby np. dać buziaka to nie patrzy nam nie w ogóle, omija mnie wzrokiem mąż się śmieje że ma mnie dość i woli patrzeć na inne rzeczy |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
przy szczepieniach tez mnie nie bylo bo po cc. Ale za dwa tyg nadrobie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1963 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...kul,14460.html cierpicie na bezsenność?
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ch,330743.html wolalabym od tego naszego cholernego becikowego! ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
na pewno kupimy jej dla lalek, bo jest piękne ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
nasza wspollokatorka musiala lezec pod lampa i sąsiad z sali obok również. biedne dzieci wkurzaly się na te okularki, odparzaly...dobrze, ze nas to ominelo.---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
naladuj baterie i będzie ok. wierze, ze Wasza przyszlosc poza granicami tego kraju będzie dużo bardziej kolorowa. nie martw się niczym. tatuś tak wszystko zorganizuje by mieć Was jak najszybciej przy sobie ![]() ja tez chce na wakacje! musimy sobie urzadzic jakies "polkolonie" ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
), naleśniki nie (tez zdazylam je pochlonac) i ogolnie odrzucila wiele rzeczy na które ja nie wpadłabym żeby sobie podarować :P codziennie 2 kostki czekolady, pije sporo mleka, jadlam pomidory, jajecznice ze wszystkim (wlacznie ze smazona kielbaska :P) Nelci nic nie dolega, wiec powoli pozwole sobie na więcej...Jenny, chyba pierwsza zrzucilas ciążowe kilogramy i już tracisz swoje ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
była tak zrelaksowana, ze nie mogliśmy się przestać smiac. maly bączek.
|
||||||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy dokumenty do wypełnienia o macierzyński dostałyście od pracodawcy?? Jakieś wzory?? A ten Z3 to wypełnia pracodawca czy pracownik?? No i podanie o macierzyński ma jakiś konkretny wzór?? Bo moja księgowa napisała mi co potrzebuję ale nie wysłała mi żadnych wzorów.
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
do tego dolacz akt urodzenia. ja zawiozłam to osobiście do zusu, babka zrobila ksero aktu, wniosek miałam w 2 egzempl., wiec jeden został kopia dla mnie.mnie zastanawia zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia, ale to już chyba pesel musze odebrac? nadrobiłam, dobranoc! |
||
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
A ze szpitalami to fakt, co szpital to obyczaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
Mam skurcze co mniej więcej 10 minut... cały wczorajszy dzień nic się nie działo. Dziś w nocy około północy znowu wyszedł czop z krwią, znowu dużo tego było... potem pojawiły się skurcze, ale nie są super regularne, co ok. 10 minut.
Na razie jeszcze nie jadę na ip, ale jak tak będzie dalej, to jadę nie mogę jechać zbyt późno, bo muszę dostać antybiotyk na paciora... trzymajcie proszę kciuki!
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
whatithink, widze ze nie tylko ja leze i licze skurcze... u mnie dzieje sie cos od wczorajszego popoludnia ale stawialam ze to przepowiadacze. Mam 1,5min skurcze co 7min, kapiel nie pomogla i nie wiem sama kiedy sie wybrac. Tez mam dodatni gbs... Masakra, jakie to skomplikowane...
![]() edit: zastanawiam sie tylko czy to ma w ogole sens, mnie zaden czop nie odszedl, brzuch nie opadl...
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-06-06 o 03:30 |
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
dziewczyny to trzymam
![]() Adunia czop i obniżenie sie brzucha o niczym nie świadczy
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za rozkręcenia akcji |
||
|
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To trzymam kciuki
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może dziewczyny juz na porodówkach! Trzymam kciuki!!!Aaaa Bańka bardzo się cieszę, że USG wyszło w porządku!!! U nas nocka jak marzenie - prawie Poszła spać o 18 i spała do 21. O 21 kąpanie i jedzenie, ale tu wisiała na cycu i wisiała i żarła i żarła, aż jej się ulało podczas jedzenia to łaskawie skończyła I spała od 23 do 2, aż jej się pampers przelał tyle nasikała. I teraz wstała o 5 pojadła i śpi dalej Brzuszek jej coś tam dokucza w nocy, ale całkiem znośnie. Właśnie bekła z łóżeczka po raz trzeci ![]() I chciałam Wam napisać, że cholernie kocham to moje Szczęście
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
$bedzie we wtorek.jednak
jak nie urok to... ![]() osiagam najwyzsze poziomy zmeczenia,chce snu!! w nocy wypada mi butelka z rak a nad ranem..odebralam telefon nie majac go w reku.. slyszalam wibracje to nacisnelam palcem dlon i przystawilam ja do ucha jutro tż nie ma calutki dzien a do mnie wpada znajoma,w niedziele rowniez gosci... ale ja chce spac!!!! |
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że wszystkie Zuzie nie są takie wymagające jak Twoja |
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Cześć
![]() Ale wczoraj był męczący dzień...wizyta u okulisty w CZD od wyjścia z domu do powrotu zajęła nam równo 6 godzin I jeszcze to badanie takie średnio przyjemne. Trzeba dziewczyne przytrzymać a dr otwiera oczy takimi szczypcami i coś gmera ![]() No ale najważniejsze że wszystko ok. Najezdzimy się teraz tak swoją drogą do tych lekarzy...neonatologia, okulista, neurolog, ortopeda...w międzyczasie szczepionki sronki...na szczęście dziewczyny dzielnie znoszą wojaże;-) |
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis bede spac w kazdej wolnej sekundzie.oy tylko ona tez spala
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
My jeszcze nie na porodowce tylko w domu
skurcze caly czas co 6-7 min i sie zastanawiam bo nic sie wiecej nie dzieje... Chyba zadzwonie do gina bo nie wiem co robic.Edit: gin zalecil czekac grzecznie w domu zeby sie skurcze zagescily, obserwowac ruchy, sprawdzac czy jest jakies plamienie i dopiero jechac. W takim razie trzymam mocno kciuki za whatIthink
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-06-06 o 07:06 |
|
|
|
#1979 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dzień dobry wszystkim w kolejny deszczowy dzień ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1980 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

Choć inny już ten uśmiech jest 

kolezanka z sali mnie obudzila 
u nas wiezie sie dziecko na noworodkowy i tam pielegniarki sie nimi zajmuja
; ale jem normalnie np. kotleta schabowego, czekoladę/batonika i póki co W. (tfu tfu) nic się nie dzieje
pal sześć waga, ja chcę się pozbyć tego bebecha
Mój wraca ok 24...

cala krew na ziemi no masakra a tu w 2 ampulki trzeba zebrac ... i dawaj za druga reke i ukula go w drugi paluszek ten dalej placz i zanoszenie sie i chyba z 10 min. cisnela zeby nadrobic krwi .... masakra jakas , mlody uspokojony po 10 min - odpadl .... 

klask i:
Ślub 27. X. 2012