Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 07:07   #4561
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tresello no to do jutra nie możesz tu wchodzić
w ogóle nie powinnam uruchamiać internetu już pierwsza strona onetu zabrała mi niespodziankę, ale i tak zaraz zabieram sie za oglądanie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Padnieta jestem 1,5h usypialam dziecia, nic nie pomagalo... Zawsze usypia na lozku, a dzis odwidzialo mu sie. Rece tez mu sie nie podobaja, dopiero za 2gim podejsciem padl w wozku. Nie chce go przyzwyczajac do takiego zasypiania, ale nie dalo sie inaczej
I jeszcze to jeczenie...

Jakby sie nauczyl zasypiac w dzien to wieczorem nie bylby taki padniety
Ehh, strasznie wymagajace dziecko mam
Czasem mysle, ze nie nadaje sie do tego wszystkiego........
Tez tak czasem myślę, zwłaszcza po takim ciężkim dniu jak wczoraj. Wszystko i wszedzie zle, w desperacji - myślałam, że dziąsełka dokuczają- obłuczyłam się w kapuce, najlepsze dresy, folie da wozka i w drogę do apteki... a na spacerze dziecia nie ma, grzeczniutka i zaraz śpi Po powrocie to samo, zdazyłam nawet obiad zrobić
A jak przychodzą mi myśli, ze jestem daremna matka, jak tracę cierpliwość z bezsilności to zaraz się pukam w głowę i myślę, że znając życie to to nie jest zły dzień bo na pewno może być gorzej

Oleńka uskutecznia dosypianie po nocy a ja mam zagwozdkę: dołączyć i się przespać czy zjeść śniadanie bo pozniej może nie być okazji
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:10   #4562
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejoejo Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie zauważyłam wcześniej, że zostałam wywołana.
Podczytuję Was jak mam wolną chwilkę, a że komputer włączony to cały czas się wyświetlam na pasku.
Przedstawię się żebym taka całkiem anonimowa nie była
Mam na imię Ania i jestem mamą 5 miesięcznego Mikołaja. Mój syńcio jest wcześniakiem, urodził się 24.12.12, miesiąc przed terminem.
Jeśli pozwolicie to chętnie się przyłączę
Witamy

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
7 września
My braliśmy ślub 3 września, była piękna pogoda, takiej Ci życzę

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wita się z wami żywe zombie
Najpierw spac nie mogłam ,potem Blanka się kręciła i stękała przez sen, bąki męczyły (po wczorajszych śliwkach domniemam) potem pobudka na jedzenie i tu się zaczął horror
Kilka łyków mleka i wrzask jakby kto obdzierał ze skóry, domownicy się zbiegli (bo nadal mam gości ) ja razem z Blanką płakałam chyba przez pół godz , aż w końcu i ja sama się zaczęłam zanosić i ona wtedy o dziwo się uspokoiła. Dopiła wtedy reszte mleka,potem znowu bąki męczyły, i rano znowu awantura przy butli. JESTEM WYKOŃCZONA
I strasznie mi tej mojej maluchy szkoda, że ona się tak męczy a ja nie umiem jej pomóc, oddam jej kupę do labu chyba tylko nie wiem pod jakim kątem badać.

Wybaczcie ,ze Was nie nadrabiam ale zwyczajnie nie mam siły ani czasu , bo książki stygną, z tego co mi się rzuciło w oczy to:

Cała- super, że się udało i że Neti pomogła!
Djerba-cudownych chwil z mężem życzę !
Oj dwie biedusie Mam nadzieję że dziś było lepiej.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

[/COLOR]nie wiecie, ile może kosztować szyba do drzwi na wymiar?
Pewnie ktoś już napisał, zależy jaka. Płaci się za metr kwadratowy. Piaskowane szkło (czyli takie mleczne) jest droższe od takiego z fakturką. U nas piaskowane ok 140 za metr kw. a to z fakturką ok 70. Ja za oszklenie dwóch par drzwi, jedne łazienkowe, drugie do pokoju (całe przeszklone prawie) jakieś 230 zapłaciłam za mleczne szkło.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kubusiek w ciuszkach z all
wczoraj znow zrobilam nalot, czekam na 3 paczki
kupilam od jednej babki 6 bluzek i 5 par spodni za pare groszy to ta mi odpisala ze baaaaaardzo dziekuje za zakup i w gratisie doklada jeszcze bluzeczke i spodnie
Ależ z niego kawaler

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Z tych emocji źle napisałam, z brzuszka na plecki

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hm nie wiem te nosidełko ma troche inny układ niż chusta i dziecko na ręce ma więcej swobody i ona te rączki sobie tam dała potem podniosła w górę i tak zasnęła

a tak oto moje dziecko je jabłuszko......

http://www.youtube.com/watch?v=jL0mt...ature=youtu.be
haha chyba nie bardzo smakuje

Lecę dalej nadrabiać, póki moje jęczydełko zasnęło.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:12   #4563
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
To jeczydlo chyba przez zeby..... Posmarowalam calgelem dziaselka i zupelnie inne dziecko......

Nawijko, co Ty za glupoty opowiadaszjestes cudowna mama, inaczej nawet nie mysl!!!!

A ja wam powiem, ze mam chyba najwiekszy kryzys od urodzenia Pietraszka.... Drugi dzien z rzedu wyje z bezsilnosci, mam dosc. Jak wczesniej myslalam o trojeczce tak teraz wiem, ze w tym momencie nie dalabym rady dwojki ogarnac. Ba, Pietraszka mi ciezko ogarnac..... Mysle tylko o tym, zeby spac, spac, spac, spac...... Jeszcze M.nie ma calymi dniami, pogoda z dupy!!!!!! Siedze w domu jak ciucmok, mam dosc, po prostu dosc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bo zwyczajnie jesteś przemeczona
! Mam nadzieję że remont szybko się skończy i Tym TZ Ci troszkę pomoże przy Pietraszku.

Wczoraj tak sobie pomyślałam-dysplazja i te chole.rne szelki,rehabilitacja na wzmożone napięcie metoda Vojty, skazą białkowa,teraz jeszcze jęczenie z powodu zębów-nie wiem jak ja to wytrzymam!

Cytat:
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie

cukierek do ciumkania?

Pola Wisienki jeszcze

Wydaje mi sie, ze byl.
Nie spal od 15 odkad wrocilismy z dworu...
A poza tym jeczal nawet na rekach, ehh..

To chyba nie do konca prawda...
Moi rodzice sa 19 lat po slubie, a napisy wewnatrz jakby robili wczoraj.

Kochana, on chyba od poczatku jest w tej ekipie... Steka jak tylko lezy sam przez 5 min.
A jak jest zmeczony to juz w ogole cyrki odstawia.

Oby dzis bylo lepiej
Bedzie na pewno, bo TZ jest w domu, wiec mnie troche odciazy.

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

fewciu, bierz nosidlo!

Kochana, niby to wiem, ale jak czasem czytam co niektore z Was robia w domu (sprzatanie, gotowanie, pieczenie ciast, itp), to ja zwykle nie mam szans nawet na obiad...
Ale co zrobie jak moje dziecie takie towarzyskie.

Juz nie smece

Możesz smęcic jak Ci źle
Właśnie chcemy nosidło ale nie wiem czy niechustowana Blanka je zaakceptuje?

Miałam napisać jeszcze o obrączkach i grawerze. My jesteśmy prawie 4 lata po ślubie,mam obrączkę połączoną żółte złoto i białe,z diamentem,w środku grawer- ja mam datę odkąd jesteśmy ze sobą oraz napis "totus tuus" a Tz też tą datę i napis "tota tua"

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:13   #4564
ejoejo
Przyczajenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Zapomniałam zapytać a co się stało, że Mikołaj przyszedł wcześniej na świat??? JAkieś komplikacje czy po prostu śpieszyło mu się do Was??
Pęknięcie pęcherza płodowego i sączenie wód płodowych, tzw. PROM. Dwa tygodnie przed porodem w szpitalu leżałam z tymi wodami sączącymi, aż do wigilii

Przepiękne hortensje

Cytat:
To jeczydlo chyba przez zeby..... Posmarowalam calgelem dziaselka i zupelnie inne dziecko......

Nawijko, co Ty za glupoty opowiadaszjestes cudowna mama, inaczej nawet nie mysl!!!!

A ja wam powiem, ze mam chyba najwiekszy kryzys od urodzenia Pietraszka.... Drugi dzien z rzedu wyje z bezsilnosci, mam dosc. Jak wczesniej myslalam o trojeczce tak teraz wiem, ze w tym momencie nie dalabym rady dwojki ogarnac. Ba, Pietraszka mi ciezko ogarnac..... Mysle tylko o tym, zeby spac, spac, spac, spac...... Jeszcze M.nie ma calymi dniami, pogoda z dupy!!!!!! Siedze w domu jak ciucmok, mam dosc, po prostu dosc

Pogoda niestety nie nastraja optymistycznie. Jak jest tak szaro to odechciewa się wszystkiego. Wiosna w tym roku jakaś taka jesienna :/
ejoejo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:14   #4565
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Robię zwykłe, gładkie, półokrągłe, bez żadnych udziwnień. Nie chcę graweru ani z zewnątrz, ani od środka, bo to się wyciera i za 10 lat nie będzie śladu po takich ozdobach. Moja siostra brała ślub 6 lat temu i miała grawer wewnątrz, a na zewnątrz kamyczki i jakiś wzorek - grawer się wytarł, kamyczki odpadły, a wzorek jest już ledwo widoczny, także... Chcę takie zwykłe. I TŻ tak samo. Z czerwonego złota.
My też mamy klasyczne,gładkie obrączki. Ale grawer mamy (wewnątrz) bo gratis robili

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a żeś zaszalała!
rubik masakra, kazadi tez mi się nie podobała w takim wydaniu
No Rubik Masakra :/ nie rozumiem czemu tak się wszyscy nią zachwycają!
A Kazadi już mnie wkurza bo WSZĘDZIE się wciska, dosłownie wszędzie!

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jestem jestem i już będę z Wami gadać.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
laurko, nomen specjalnie dla Was
Załącznik 5278698
Ale śliczne fotki

Cytat:

Co do dziąsełek to ja też będę musiała chyba kupić ten calgel bo Daria ostatnio marudna strasznie nie wiadomo czemu

A co do kryzysu tulę Cię mocno!
To napewno dlatego że męża nie ma całymi dniami. Zobaczysz że jak już skończycie remont to wszystko wróci do normy
Stary 2013-06-06, 07:21   #4566
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

hej.... jeju jak Antoś tak marudzi....a przeciez własnie zjadł...wziełam go na kolana bo juz nie mogłam zniesc...pisze do Was jedna reka...druga trzymam małego jest tak oślimaczona....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-06-06 o 07:30
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:24   #4567
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, to, co napisałam, to jest do końca prawda. Na pewno zależy od złota i ogólnie od złotnika, ale kiedyś robiono lepsze, porządniejsze obrączki. Obrączki moich rodziców w porównaniu do obrączek mojej siostry to w ogóle - bez porównania lepiej.

Elllmi - no to napisałam, że całkiem gładkie robię, z każdej strony. Odpowiedziałam na Twoje pytanie.

Ejoejo - z czerwonego (różowego?) złota robimy, nie ma sensu wrzucać wzoru, bo to są najzwyklejsze obrączki, gładkie, półokrągłe. Albo dobra, o takie: http://www.ak-bizuteria.pl/img/products/42/2/1_max.jpg

No i my będziemy sobie jeszcze tatuować obrączki na palcu - ja białym tuszem, TŻ czarnym.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-06 o 07:27
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 07:29   #4568
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

lady czuje dokladnie to samo, co Ty

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Nawijko, to, co napisałam, to jest do końca prawda. Na pewno zależy od złota i ogólnie od złotnika, ale kiedyś robiono lepsze, porządniejsze obrączki. Obrączki moich rodziców w porównaniu do obrączek mojej siostry to w ogóle - bez porównania lepiej.

Elllmi - no to napisałam, że całkiem gładkie robię, z każdej strony. Odpowiedziałam na Twoje pytanie.

Ejoejo - z czerwonego (różowego?) złota robimy, nie ma sensu wrzucać wzoru, bo to są najzwyklejsze obrączki, gładkie, półokrągłe. Albo dobra, o takie: http://www.ak-bizuteria.pl/img/products/42/2/1_max.jpg

No i my będziemy sobie jeszcze tatuować obrączki na palcu - ja białym tuszem, TŻ czarnym.
Moge Cie pomeczyc? Jak wyglada tatuaz wykonany bialym tuszem?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:30   #4569
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc laski nadrobiłam pi razy drzwi, nie cytuje ale troche pamietam

mały był wczoraj megamarudą..... wykonczył mnie.. z ambitnych planow sprzatanowych zrealizowałam tylko prasowanie jego ciuszków i to tylko dlatego, ze dzisiaj nie miałbym co mu włozyc.... ehhhh

NAWIJKO- nigdy nie mysl i nie mów, ze sie nie nadajesz! kazda z nas ma gorszy dzien... ja wczoraj po 2 godz usypiania małego na noc, zmeczona i głodna o 22 odłozyłam go z nerwami do łózeczka i zostawiłam, zeby sie wysikac, przychodze a on spi.... aż mi sie plakac chciało, ze tak zostawiłam malucha...

BLOGERKO- biedny niuniuś

BOKEH - mała jest swietna mojemu etap plucia juz chyba minął b kilka dni spokoju juz jest

MAŁA- mozemy sobie rękę podac, bo mnie Bartulo tez wykancza ostatnio..

MARTA- cycki mi opadły... moja tesciowa tez ma zapedy w stylu "jak babcia bedzie ze sklepu wracała to Bartus bedzie stał koło bramy i czekał co mu babcia kupiła, a babcia mu kupi a to lizaczka a to czekoladke" jak slysze takie teskty to mi sie nóz w kieszeni otwiera... i od razu stopuje : "niech lepiej babcia kupi banana albo mandarynke to mu na zdrowie wyjdzie a nie słodycze". Nie mam zamiaru sie cackac w tym temacie.

KIJA- wczoraj nie miałam kiedy a teraz napisze bo mały drzemie

DELI- jak nadrobie klub to bede wiedziała o co kaman

tapmadl nie ogladałam, wiec sie nie wypowiadam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:33   #4570
badziabadzia
Zakorzenienie

Lady, to zrozumiale, ze jestes zmęczona, ale jestes silną kobietą i na pewno sobie poradzisz wytrzymasz, a potem bedzie tylko lepiej
Stary 2013-06-06, 07:35   #4571
sylwietta1988
Zakorzenienie

ach, FEWCIU- wy macie wizyte dzisiaj tak? to trzymam mocno, zeby sie juz Blaneczka nie musiala meczyc w tym ustrojstwie

my dzis szczepienie mamy, ostatnie na szczescie... dzwoniłam wczoraj do apteki zamówic szczepionke a babka do mnie :ale ostrzegam, ze cena skoczyła, pytam ile a ta do mnie ze teraz 284 zł o losie.....

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
ja 17 pazdziernika, dwa dni wczesniej tak sypneło sniegiem, ze połamało galezie drzew i pozrywały linki d wysokiego napiecia,w zwiazku z czym nie miałam prądu w domu w czwartek i piątek a w sobote nie bylo sladu po sniegu sesje mam koło koscioła i lezy masa pieknych pomaranczowych lisci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 07:36   #4572
badziabadzia
Zakorzenienie

Sylwietta, wczesniej ile placilas?
Stary 2013-06-06, 07:36   #4573
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
Moje dziecko dziś wstało o 3.50

Cytat:
Dużo nastukałyście dzisiaj.
E_vel - grafit czy typowo srebrny? Coś się znajdzie. A co do pracy, to TŻ jest chwilowo bez. Ale jest pewna perspektywa na horyzoncie - na razie nie chcę zapeszać. Oby się udało.
myślałam o srebrnym, ale możesz też zapodać grafitowy Oby się z pracą udało.
hortensje- uwielbiam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:38   #4574
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Dziękuje za wszystkie kciuki Wizyta o 18...

Sylwietta to czym Wy szczepicie?

Stary 2013-06-06, 07:39   #4575
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Jestem jestem i już będę z Wami gadać. Chyba nie dam rady tego wszystkiego nadrobić
Napisałam też w klubie co i jak
fajnie, że się odezwałaś, wracaj do nas na dobre

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
laurko, nomen specjalnie dla Was
Załącznik 5278698

ahhhhh a u mnie za oknem szaruga gorzej niz jesienią
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość

Calawdeszczu - super że się udało, zdjęcia Julki jak zwykle zabójcze
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Cała bardzo się cieszę, że z tym macierzyńskim poszło do przodu, myślę że będzie ok
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
ja też dopiero spać idę..a wiem, że mała wstanie o 5:30..
cóż, pomagałam tż z pracą.
kurcze.. masz chociaż chwile, żeby w dzien odsapnąć?

Cytat:

Blogerko,Cała mam nadzieję że nocka była spokojną.
-

mam nadzieję, że bedzie lepiej i chyba pójde z nią na dwór nawet jak będzie lało... bo juz mam dosyc kiszenia sie w tej chacie jak stary ogór

za dzisiejszą Waszą wizytę! na którą macie?

Cytat:
Kochana, niby to wiem, ale jak czasem czytam co niektore z Was robia w domu (sprzatanie, gotowanie, pieczenie ciast, itp), to ja zwykle nie mam szans nawet na obiad...
Ale co zrobie jak moje dziecie takie towarzyskie.

Juz nie smece
Dasz rade nawijko, tak jak dziewczyny pisały, każda z nas ma czasami dosyć. Ja tak miałam wczoraj, mam nadzieje, że dziś bedzie nieco lepiej...
Cytat:

ja tak mam odkad sie na wioske sprowadzilismy, siedze tu jak jakiś slams, odlud i nie wiadomo co jeszcze.. ehhhh ale plus jest taki ze nie słucham jęczenia teściów

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:45   #4576
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cała na 18.

Stary 2013-06-06, 07:46   #4577
Ewik86
Zakorzenienie

nie było mnie wczoraj wieczorem i tyle stron miałam znowu do nadrobienia

Moja Domcia śpi coraz gorzej Zrobiła się zupełnie nieodkładalna, dziś obudziła się o 22:30, a potem o 24:30 i nie spała do 3
dziewczyny (Szaja) czy możliwe jest, że dziecko nie może spać przez nowe jedzenie??? Pytam, bo wydaje mi się, że odkąd podaje jej żarełko jest coraz gorzej.

Cytat:
Jutro mam egzamin, TZ ma wolne, wiec zajmie sie malym, a ja wroce i bede dziobac... Weekend to samo.
Jakbyscie mnie tu widzialy wtedy to wyganiac jak sie da!!!

A co do kryzysu to mam podobne myśli niekiedy, ale nie martw się kochana - damy radę

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki za szczepienie. No niestety była tragedia. Mała tak płakała, nie szło jej uspokoić, to było najgorsze z tych 3 szczepień. Dobrze, że na razie to ostatnie.
Waży 7100

pięknie waży

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Padnięta jestem dzisiaj. Moja Mała zasnęła po północy, a o 1:30 było po spaniu. Chciała tylko ciumkać i leżeć mi na brzuchu. Do 8 rano spała łącznie (!) 22 minuty w przerwach po dwie minuty i dziesięć. Dopiero po 8 zasnęła i spała do 9:30. M A S A K R A. I dostaję szału z tą pogodą. Nie wiem już co robić w domu, Ewcia się wszystkim nudzi, ja się wściekam, a prognozy dalej kiepskie
Ja nie wiem jak Ty jeszcze funkcjonujesz Twoja Ewcia chyba najgorzej śpi ze wszystkich naszych wątkowych dzieciaczków.

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
NO to dziewczyny pisze co i jak z tymi teściami.
Padłam

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mam łyżeczki babydream, a miseczki z biedry.
Ja tak samo

Cytat:
My cywilny braliśmy 17 września i pogoda była idealna Mam nadzieję, że teraz też taka będzie Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:46   #4578
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ten blondas znajomo mi wygląda
dyć to Cichy jest

Cytat:
Robię zwykłe, gładkie, półokrągłe, bez żadnych udziwnień. Nie chcę graweru ani z zewnątrz, ani od środka, bo to się wyciera i za 10 lat nie będzie śladu po takich ozdobach. Moja siostra brała ślub 6 lat temu i miała grawer wewnątrz, a na zewnątrz kamyczki i jakiś wzorek - grawer się wytarł, kamyczki odpadły, a wzorek jest już ledwo widoczny, także... Chcę takie zwykłe. I TŻ tak samo. Z czerwonego złota.
moi rodzice są 22 lata po ślubie, a grawery w lepszym stanie niż ich zęby

Cytat:

Widzę że wczoraj tu tap szał był ja w sumie nie byłam zdecydowana czy Zuzu czy Marcel - obie ok
A mata naliczona piękna była i to przez tą pannę co jej bardzo nie lubiłam zresztą w tej edycji mi kilka na ambicje działało

Zapomnialam wczoraj rozczesać kłakendory po myciu i mam teraz na głowie top szoguna

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:48   #4579
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
my dzis szczepienie mamy, ostatnie na szczescie... dzwoniłam wczoraj do apteki zamówic szczepionke a babka do mnie :ale ostrzegam, ze cena skoczyła, pytam ile a ta do mnie ze teraz 284 zł o losie.....
za szczepienie

Cytat:

za wizytę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 07:48   #4580
hope01
Zakorzenienie

A Dawid w nocy ładnie spał, może przez otwarte okno? lubi jak chłodniej jest

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:49   #4581
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
w ogóle nie powinnam uruchamiać internetu już pierwsza strona onetu zabrała mi niespodziankę, ale i tak zaraz zabieram sie za oglądanie

Tez tak czasem myślę, zwłaszcza po takim ciężkim dniu jak wczoraj. Wszystko i wszedzie zle, w desperacji - myślałam, że dziąsełka dokuczają- obłuczyłam się w kapuce, najlepsze dresy, folie da wozka i w drogę do apteki... a na spacerze dziecia nie ma, grzeczniutka i zaraz śpi Po powrocie to samo, zdazyłam nawet obiad zrobić
A jak przychodzą mi myśli, ze jestem daremna matka, jak tracę cierpliwość z bezsilności to zaraz się pukam w głowę i myślę, że znając życie to to nie jest zły dzień bo na pewno może być gorzej

Oleńka uskutecznia dosypianie po nocy a ja mam zagwozdkę: dołączyć i się przespać czy zjeść śniadanie bo pozniej może nie być okazji

Dobrze mówisz!, tez tak sobie tłumaczę, że inni na pewno mają jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
My też mamy klasyczne,gładkie obrączki. Ale grawer mamy (wewnątrz) bo gratis robili
My też mamy grawer w środku i nic sie nie dzieje z nim. Cały czas jest taki jak był i tez chyba był w gratisie

Stary 2013-06-06, 07:50   #4582
YellowSheep
Rozeznanie

Hej mamusie!

Czy ja w ogóle dzisiaj spałam? mały leży obok mnie, dzisiaj jęczydło mówiło "mamo weź mnie do siebie" no i leży tu obok mnie i zaciesza, jak się zrobi zmęczony pewnie jęczydło wróci :P ja się dziś nie kładę choćby mały zasnął, bo 30 minut spania tylko mi zaszkodzi

Cytat:

Wydaje mi sie, ze byl.
Nie spal od 15 odkad wrocilismy z dworu...
A poza tym jeczal nawet na rekach, ehh..

Kochana, on chyba od poczatku jest w tej ekipie... Steka jak tylko lezy sam przez 5 min.
A jak jest zmeczony to juz w ogole cyrki odstawia.

Oby dzis bylo lepiej
Bedzie na pewno, bo TZ jest w domu, wiec mnie troche odciazy.

bidulko wiem że Twoje dziecię z tych mocno absorbujących... Ale jęczydła współczuję ja się męczę z tym jakiś miesiąc, no ciężko masz... nie załamuj się ja myślę że im bardziej dziecię wymagające za młodu tym później będzie grzeczniejsze

Cytat:

Może też spróbuję kupić coś na dziąsełka.. Oj widzę że nie tylko u mnie się zrobiło gorzej kochana nie jesteś sama! To normalne że masz kryzys, za kilka dni minie i będziesz miała nowe siły, może niech tż zrobi sobie wolne na jeden dzień od remontu i odpocznij

Cytat:
Witamy

Lecę dalej nadrabiać, póki moje jęczydełko zasnęło.
Jęczydełka czasem śpią? jest nadzieja

Cytat:
Bo zwyczajnie jesteś przemeczona
! Mam nadzieję że remont szybko się skończy i Tym TZ Ci troszkę pomoże przy Pietraszku.

Wczoraj tak sobie pomyślałam-dysplazja i te chole.rne szelki,rehabilitacja na wzmożone napięcie metoda Vojty, skazą białkowa,teraz jeszcze jęczenie z powodu zębów-nie wiem jak ja to wytrzymam!

Fewcia ja to Ciebie podziwiam! Kto jak kto ale Ty wytrzymasz i jeszcze pewnie nas na duchu podniesiesz. Oby szelki niebawem trafiły na ognisko

Spaaać

Zamówiłam Tulę, tż mnie zabije

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-06-06 o 08:01
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:50   #4583
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Sylwietta, wczesniej ile placilas?
za 1 razem 221, za 2 253 a teraz 284
Cytat:

Infanrix hexa sie to nazywa , szczepionka 6 w 1, czyli ma tylko 1 wkłucie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Kija, bedziem sie molestowac
Stary 2013-06-06, 07:52   #4584
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

szklanka, ale masz masakre z tym spaniem małej, szok. ja sobie nie wyobrażam, że moja Jula po nocach nie spała... wytrwałości i siły Ci życzę!

Stary 2013-06-06, 07:52   #4585
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
A Dawid w nocy ładnie spał, może przez otwarte okno? lubi jak chłodniej jest
ja codziennie wieczorem wietrze co najmniej godzine i spimy jak tralalala
Stary 2013-06-06, 07:52   #4586
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, że się odezwałaś, wracaj do nas na dobre

ahhhhh a u mnie za oknem szaruga gorzej niz jesienią

kurcze.. masz chociaż chwile, żeby w dzien odsapnąć?

mam nadzieję, że bedzie lepiej i chyba pójde z nią na dwór nawet jak będzie lało... bo juz mam dosyc kiszenia sie w tej chacie jak stary ogór

za dzisiejszą Waszą wizytę! na którą macie?

Dasz rade nawijko, tak jak dziewczyny pisały, każda z nas ma czasami dosyć. Ja tak miałam wczoraj, mam nadzieje, że dziś bedzie nieco lepiej...

ja tak mam odkad sie na wioske sprowadzilismy, siedze tu jak jakiś slams, odlud i nie wiadomo co jeszcze.. ehhhh ale plus jest taki ze nie słucham jęczenia teściów
Glowa do gory, na zdjeciach tylko wydaje sie, ze jest ladna pogoda. Kwitna hortensje, a to znaczy, ze jest pora deszczowa. Rzeczywiscie 3. czerwca sie zaczela. A co to oznacza? 6 tygodni ulew, walki z plesnia i nieschnacym praniem. Chetnie sie zamienie ...
Stary 2013-06-06, 07:54   #4587
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Fewcia ja to Ciebie podziwiam! Kto jak kto ale Ty wytrzymasz i jeszcze pewnie nas na duchu podniesiesz. Oby szelki niebawem trafiły na ognisko

Spaaać
na stos na stos! fewcia komisyjnie je spalimy

jakie spać! kobieto, zobacz za okno jaki piękny poranek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 07:54   #4588
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
dyć to Cichy jest

Widzę że wczoraj tu tap szał był ja w sumie nie byłam zdecydowana czy Zuzu czy Marcel - obie ok
A mata naliczona piękna była i to przez tą pannę co jej bardzo nie lubiłam zresztą w tej edycji mi kilka na ambicje działało

Zapomnialam wczoraj rozczesać kłakendory po myciu i mam teraz na głowie top szoguna
Teksty pierwsza klasa
Stary 2013-06-06, 08:04   #4589
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
na stos na stos! fewcia komisyjnie je spalimy

jakie spać! kobieto, zobacz za okno jaki piękny poranek
Żyć nie umierać, toż to listopad chyba!

Idę zajrzeć co tam u żubrów
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:04   #4590
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:

Trzymam kciuki

Meneq bo tak się zastanawiałam jak czeka was jeszcze z 10 lat takiej "tułaczki" to jak będzie wyglądać sprawa chodzenia Yae do szkoły ?

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości