|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Witam
![]() U mnie dziś jakoś niezaciekawie...boli mnie głowa...znowu jestem głodna-choć na śniadanie zjadłam 2 bułki z koncentratem pomidorowym...tak z koncentratem....to co się ze mną dzieje jest nie do opisania...ale pewnie wiecie same. Dziś zamierzam kupić sobie do pracy paluszki i przegryzać może się uda i mdłosci dziś mnie nie będą dręczyć ![]() Dziewczyny które walczą z paskudnym raczyskiem...trzymam kciuki za rodziców....wiem co przezywacie...ja jezdziłam z babcią na chemie więc wiem jak to boli psychicznie
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
No dobra, ale liści malin to ja w zyciu nie pilam, nie odczuje wielkiej straty
|
#1984 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja pilam po 34 tyg ciazy regularnie,smak sredni,wiec faktycznie wielka strata to nie jest
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Cieżaróweczki
Ja powiem krótko...pod bułą z serem podpisuje się objema rękami. Ale jest coś bez czego nie mogłam żyć na początku pierwszej ciązy i teraz również bo bardzo mi pomaga na mdłości. Mianowicie zimna maślanka ewentualnie kefir. Jak któraś lubi to niech spróbuje Najbardziej cierpie na zakupach bo zapachy w sklepach mnie dobijają :/ No i słodkie odpada. A dostałam od meżusia wczoraj wielkie pudło rafaello na rocznicę slubu. No cóz...będzie musiało poczekać
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do słodkiego to mnie nie odrzuca ale ja nigdy nie miałam nalotów na słodycze- of czasu do czasu coś słodkiego zjem
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Kefii, Maruda- 3mam kciuki, żeby było dobrze!
Dobrze, że sama nie jestem z tym odrzuceniem od słodyczy. Kiedyś słodkie to był stały element dnia, teraz od dwóch tygodni nie tknęłam nic co ma cukier, oprócz owoców, dodatkowo kocham kawę, ale ostatnio wybitnie mi nie podchodzi. Stałym elementem diety jest żółty ser z pomidorem. Minęły mi poranne mdłości, ale mam nowe popołudniowe i jak tylko wracam z pracy to się muszę położyć- trochę mi pomaga pita malutkimi łyczkami coca-cola ![]() My do jutra z Fasolkiem i moją bestią włochatą zostaliśmy sami bo Tż na szkoleniu, a jutro wizyta u gina i mam nadzieję, że serducho bije- stresa mam takiego, że hoho. Miłego dnia i dobrego samopoczucia! |
|
|
|
#1988 |
|
Gang Iren
|
a mnie od niczego nie odrzuca. Moge wszystko szamac
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
od 7 rano tak mnie okropnie mdliło, że aż się popłakałam, chyba nerwy mi puściły jeszcze brzuch mnie bolał na dole, gdyby nie kropek to bym teraz dostała @ echh..... niedługo zaczynam 13 tc a tak mnie męczy ![]() teraz już mi przeszło i czuje się dobrze ale wymęczona jestem a do tego pogoda paskudna |
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Ale masz fajnie
![]() A tak w ramach poprawy humoru- moja bestia opala klatę, po tym jak po tygodniu pierwszy raz zajrzało do nas słońce
|
|
|
|
#1991 |
|
Rozeznanie
|
forester czy będziecie jakoś specjalnie przygotowywać psa na pojawienie się dziecka? Jak wasz pies reaguje na dzieci?
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie już 13 tydzień! Wow! Ja dopiero 6 zaczęłam ![]() U nas pogoda okropna, musze iśc odebrac wynikiz bety, a jest masakra na dworze, jeszcze Jaśa ubrac wózek znieśc... nie chce mi sie |
|
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
Tak z zupełnie innej beczki:
1. Poród z Tż, czy bez? 2. Jeśli bez Tż, to samotnie, czy z kimś innym? (z kim?) 3. Poród ze znieczuleniem, czy bez? Ja: 1. Chętnie z Tż o ile będzie chciał (póki co się waha, pewnie nie chce, tylko jeszcze nie wie jak mi to powiedzieć :P) Wydaje mi się, że byłabym przy nim "dzielniejsza". 2. Jeśli Tż nie będzie chciał, to poproszę mamę, albo przyjaciółkę, ale wtedy poproszę ją o wyjście w "godzinie zero". 3. Bez znieczulenia, chyba, że domięśniowo. W kręgosłup nie dam sobie już nigdy więcej znieczulenia zrobić. Ponoć komplikacje zdarzają się bardzo rzadko i tylko przy złym podaniu. Więc ja miałam pecha.
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty też masz psiaka, prawda (ten słodziak, co na plecach śpi)? Jak planujesz to zorganizować? To pies z adopcji, więc jak z jego/jej poczuciem bezpieczeństwa? Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-06-06 o 10:52 |
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze rodziłam z mężem i drugie też chcę rodzić z nim.w moim przypadku nawet nie chodziło o jakieś wsparcie, bo ja długo rodziłam i potem już byłam w innym świecie i nie wiedziałam co sie dzieje, więc dobrze że podświadomie czułam że mąż jest ze mną i na trzeźwo ocenia sytuacje aby w razie czego odpowiednio zareagować (moje zaufanie do polskiej służby zdrowia jest ograniczone)
Też mam pieska, kundelka, dość specyficznego. Też nie miał kontaktu z dziećmi. Jak młody się urodził zawsze spał gdzieś blisko niego, razem leżakowali na dywanie. Teraz gdy synek jest już buszującym 2 latkiem, gonia się po domu. Ale jak Alek czasem nieopatrznie podniesie ręke na Nufika to piesek potrafi go złapać za tą rączkę, delikatnie ale na tyle żeby poczuł że tak nie wolno, jest wtedy trochę łez, ale w sumie pies się tylko broni, a Aluś uczy sie szacunku do zwierząt i że nie można z nimi robić wszystkiego. |
|
|
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie z TŻem zastawiamy się jak się do tego zabrać u nas w prawdzie w rodzinie są dzieci ale pies na nie reaguje w specyficzny sposób np. płacze w wózku niemowlak to on sapie i piszczy i taki jest pobudzony i drapie w koła wózka po wyjęciu z wózka on chce lizać to dziecko. Bezpośrednio face to face nie miał kontaktu z niemowlakiem ale z rocznym dzieckiem tak i o ile namiętnie liże mu stopy, próbuje twarzy i ręce to w pewnym momencie tak podgryza - on zupełnie tak samo robi z dorosłymi wtedy "ej" wystarcza. Natomiast chodzące dzieci często swoją posturą powala na ziemię wyrywając piłeczkę czy coś takiego ale nie gryzie ani nic po komendzie "ej" idzie do siebie do legowiska i ma focha. Wcześniej mieszkał z 6 letnim chłopcem i ponoć bawili się całe dnie i nie miał żadnej agresji. On nie jest zazdrosny o inne psy jak je głaskam, natomiast jak głaskam TŻa to od razu ładuje się na łóżko i musi leżeć koło nas - ale nie atakuje żadnego z nas
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
SunShineDoll reakcja Twojego psa wygląda całkiem w porządku
. lidkaa82 u Ciebie to już pies jest przyzwyczajony do dzieciaczka, więc może być już tylko lepiej |
|
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Jesli nie to z mama - nie mam w tej kwestii absolutnie żadnych oporow. Zreszta ona powiedziała, ze mogę na nią liczyć. Na rodzenie z przyjaciółka nie zdecydowalabym sie. 3. Chciałabym rodzic w domu narodzin, więc tam automatycznie bez. Zobaczymy czy sie uda.
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodziłam sama, tż nie zdążył, rano sie dowiedział, że urodziłam ![]() Troche było mi przykro, ale trudno. Czasem jak jestem na niego zła to mu to wypominam ![]() 2. Ja nie chce nikogo wiecej przy porodzie, tż ewentualnie. 3. Nie miałam znieczulenia, bo było za późno, trzeba było rodzic ![]() Także, z drugim też bym chciała bez ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Przy jednym z warszawskich szpitali działa "oddział" porodowy prowadzony przez położne. Przyjmują tylko bezproblemowe ciążę - trzeba przejść kwalifikacje. Generalnie poród w możliwie domowych warunkach, bez interwencji medycznych. A jednocześnie jesli cokolwiek sie dzieje to w 30 sekund mogą Cie przenieść na blok operacyjny.
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To coś kosztuje? |
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Małż musi musieć ewentuanie przyjaciółka3. Chciałabym ze znieczuleniem ale trochę sie boję zastrzyku w kręgosłup. Miałam kiedyś robiona punkcję- nic przyjemnego brrrrrrr Ja to się najbardziej boję nacinania krocza......
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jest za darmo. Chyba, ze chcesz mieć położna "na własność" to wtedy wiadomo - normalna stawka.
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Sama 3. Bez
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-06-06 o 12:07 |
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekarz powiedział Ci już w którym jesteś tygodniu ? Ja miałam tą samą date planowanego okresu . Sama też sobie wyliczyłam na 17 stycznia , lekarz jeszcze nie podał mi daty porodu . Cytat:
2 . Tylko mąż nikt inny 3. nie zastanawiałam się jeszcze nad znieczuleniem |
||
|
|
|
#2008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też sie tego bałam, ale poczułam tylko lekkie uszczypniecie. Gorszy jest połóg niż poród... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też teraz nie mam skłonności do słodkości za to owoce wprost pożeram
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
hej, nieśmiało dołączam do grona styczniowych mam. Mam za sobą jedną ciążę, ale była ona martwa, także teraz przy drugiej mam ciagły stres i nerwy czy wszystko będzie ok
![]() Obecnie jestem w mniej więcej 11 tygodniu. Ogólne moje samopoczucie jest fatalne, całe dnie mdłości, albo wymioty, bóle głowy, są dni kiedy mogę chodzić po domu, ale większość jest takich że leżę. Wiele rzeczy do jedzenia mnie odrzuca (przed ciążą smakowało) także mało jem. Na razie schudłam 4kg w porównaniu do wagi sprzed ciązy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

16.06.2012