|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Dziwi mnie ogólnie sprawdzanie listy na studiach - na moim kierunku na wszystkich zajęciach obecność była obowiązkowa. Kurde, albo jesteśmy dorośli jako studenci i albo zajęcia są ciekawe i chce się na nie chodzić, albo nie. U mnie na praktycznej nauce języka babka nie sprawdzała listy i chodziłam na każde zajęcia, bo były fajne i dużo mi dawały, tak samo chodziłabym na zajęcia z tłumaczeń nawet bez listy, bo naprawdę wiele z nich wyniosłam i prowadząca miała super podejście. A jak wykładowca się martwi, że bez listy żaden student mu się na zajęciach nie pojawi, to chyba powinien przemyśleć czy nadaje się do tego zawodu.
|
|
|
|
#3542 |
|
Konto usunięte
|
"Kolejny remont jak Polska wygra mistrzostwa świata w piłce nożnej"
Coś czuję że studenci ostro zabraliby się do pracy i trzeba by było rozdać więcej stypendiów sportowych :d ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- O invisible zgadzam się ;-p. I denerwuje mnie odgrywanie się na studentach "bo nie chodzili a na egzamin się przygotowali" .
|
|
|
|
#3543 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykłady wg regulaminu nieobowiązkowe, ale i tak co poniektórzy wykładowcy robili sobie listy obecności i czasem forowali tych chodzących, lol. Cytat:
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dziwi mnie: "Czy moze mnie ktos oswiecic dlaczego w Londynie matki woza 5-6letnie dzieci w spacerowkach. Mam takie matki u siebie,dziecko 5-6 letnie nie jest w stanie przejsc 200metrow,pada na ziemie i ryczy o wozek."
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzeniona
|
Jedna z wykładowczyń u mnie na wydziale sprawdzała listę, ale zbuntowała się przeciwko technice i nie używała mikrofonu. Burczała pod nosem na wielkiej auli w obecności 110 studentów. Na naszą uwagę, że może mogłaby mówić głośniej lub przez mikrofon odparła, że kto chce usłyszeć, to usłyszy. I powiedzcie mi, jaki sens takiego wykładu?
|
|
|
|
#3548 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Tak samo z etyką. Myślałam, że to będzie coś ciekawego, że coś z tego wykładu wyniosę, a tu przyszedł ktoś z wydziału filozofii i robił takie smęty, że myślałam, że się zapłaczę. Zwłaszcza, że nie pozwalał ani czytać książek, ani rozwiązywać krzyżówek. Musieliśmy na niego patrzeć cały wykład. |
||
|
|
|
#3549 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Dla mnie to jak: Jeśli ptaszek ma jedną nóżkę bardziej, to ile waży sumienie faceta w butach podkutych materią wszechświata?
|
|
|
#3550 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3551 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
i tak jak tu: Cytat:
Cytat:
Slaby zart. Cytat:
Cytat:
U mnie tez tak jest. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#3552 | |
|
sissy that walk
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
większość prowadzących dawała 3, ale niektórzy robili problemy :P
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
CzasKomety mam to samo u siebie na roku, gościu jeszcze z wielkim zdziwieniem patrzy na nas gdy mu mówimy, że musimy iść na następny wykład....bo przedłużył sobie wykład o 20 min
i żeby to jeszcze nas pochłonęło, ale gadanie o kapciach i mortadeli jakoś nas nie rajcuje na ćwiczeniach z ekonomi inne roczniki też tak miały, ale poszły i powiedziały do dziekanatu i źle się dla nich to skończyło.... uwziął się na nich ![]() Swoją drogą nie tyle zdziwiło mnie co zdenerwowało, jak rozmawiając ze znajomymi z roku powiedziałam, że nie popieram palenia trawki ot tyle a jakie bulwers na mnie że zakazuje, że ograniczam czyjąś wolność i w ogóle tyle gadki na około, że ktoś komuś czegoś zabrania i najbardziej zarzuca się to tym ,,ciasnym umysłom" że agresywni i namolni ale po tym pożałowałam że w ogóle to powiedziała, bo czułam się zmaltretowana psychicznie ich argumentami i próbą nawrócenia na drogę prawdy oraz zmiany zdania No mam takie zdanie i tyle, ale i to nie którym przeszkadza Jeśli chodzi o stypendia to u mnie na uczelni to samo.... Po porostu dziś ,,opłaca,, się być i głupim i biednym Sama przed zmianami miałabym normalnie stypendium naukowe bo ze miałam dobrą średnią to za mało, nie byłam w tym % danego kierunku
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 Edytowane przez katepew Czas edycji: 2013-06-06 o 00:55 |
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomi np.: w Rzeszowie stypendium naukowe to ok 450 zł.
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-06-06 o 00:57 |
|
|
|
|
#3557 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie podstawówka ale studia. Cytat:
A tak pakuje się dzieciaka do wózka i dla opiekuna jest to dużo wygodniejsze. Gorzej że dla dziecka nie jest to dobre. * a wózki teraz robia tak pancerne że ten 5 czy 6 latek spokojnie sobie może w tym jechać. Cytat:
Cytat:
NA moim wydziale z 200 stypendium dostawało może 5 osób a na wydziale dość lightowym na 50 osób stypendia miało koło 40-45 osób ![]() Wymagania średnia koło 5,2 i określona liczba osób , chyba 60 na 4 wydziały. Inteligencja władz uczelni powala. Cytat:
Nie bardzo rozumiałam jak, po co i dlaczego ktoś chce mieszkać w akademiku. |
|||||
|
|
|
#3558 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Z drugiej strony w Londynie rzadko bywam.
|
|
|
#3559 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Na UG jeden (jeden na pewno, byc moze wiecej) akademik tak odremontowali, ze az chce sie mieszkac - komfort lepszy niz u mnie w mieszkaniu, a nie mieszkan w zapyzialej suterenie. Generalny remont, swiatla nie wlaczysz bez umieszcznia karty w czytniku itd. I dwa pokoje ze wspolna kuchnia i lazienka. I nie kosztuje duzo wiecej niz zwykly akademik. W takim mozna mieszkac - super warunki (nie jest glosno), tanio i bardzo blisko do uczelni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to były ceny za całość, ale było to hmmm trochę czasu temu.
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
On miał 3 stypendia, socjalne, naukowe i jeszcze jakieś...
Mieszka z dziadkami, choć nie byłoby przeszkód, by mieszkał z rodzicami, którzy mają dom. Teoretycznie jego rodzice nie pracują, tata dorywczo, ale wszystko w domu mają, 3 komputery, telewizory, net, matka kupuje drogie perfumy, córka ciągle sobie jakieś ciuchy zamawia przez neta. Szczerze to jak go zapytałam skąd na to mają to powiedział, że sam nie wie... Ne pewno pomagają im dziadkowie, ale chyba nie w aż takim zakresie. Druga sprawa: dziadkowie, dziadek dostaje emeryturę wojskową już z 15 lat, a jest ledwo po 60 . I sobie dorabia. Babcia to nie wiem. No i dostawał to stypendium przez cały licencjat, teraz na magisterce też. Od następnego roku naukowe się skończy, bo ocenki już poleciały w dół na innych studiach, gdzie trzeba się uczyć. Nie pracuje oczywiście, to ten co ostatnio jak składał cv na staż to w rubryce: "oczekiwane zarobki" wpisał 3tys. Na wszystko ma, nie patrzy na ceny, jak powiedział mi ostatnio że koszul w szafie to ma koło 50 to mi szczęka opadła. Jak ktoś myśli, że mi żal d**pę ściska to powiem tak: ściska. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Nie, ekonomia. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Znałam dziewczynę, która swego czasu dostawała 3 stypendia socjalne- jedno z uczelni, jedno unijne ( dla uczących się z małych miast) i jedno od biskupa. W sumie była to bardzo okrągła sumka. Co ciekawe, nikt nigdy nie pytał się jej czy już otrzymuje jakieś stypendia. Wystarczył dokument, że 4 osoby utrzymują się z jednej renty. A potem mówią, że stypendia są tylko dla najbardziej potrzebujących..
|
|
#3563 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Ooo to ja też wyleję swoją frustrację
Nic mnie tak nie denerwuje jak dwa przedmioty ogólne, poszerzające horyzonty czy jakoś tak. Właśnie użeram się z komunikacją interpersonalną, prowadząca baaardzo poważnie podchodzi do swojego zadania i robi ogromne problemy a ja chyba się będę komunikować interpersonalnie z aparatem do ekg albo sztuczną nerką Chociaż i tak nie trafiłam najgorzej, filozofia na technologii drewna i socjologia na transporcie biją tę nieszczęsną komunikację na głowę
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to w życiu bywa- ktoś kto naprawdę ma małe dochody w rodzinie raczej nie myśli o studiach dziennych w oddalonym mieście. Jakby się lepiej przyjrzeć jej sytuacji, to ojciec fachowiec całkiem dobrze zarabiał na fuchach.
|
|
#3566 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Znam taką jedną osobę, ale to było całkowicie nieprzemyślane z jej strony. Wina też rodziców, bo nie powiedzieli jasno jak będzie(albo sobie nie zdawali z tego sprawy, co jest bardzo prawdopodobne, bo jej ojciec uważał, że w Wawie znajdzie mieszkanie do wynajęcia za 600 zł).
|
#3567 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Ale tylko przez rok
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam też wiedzę o środowisku i pani opowiadała o wulkanach, glebach i wodach. Cytat:
Dziwi mnie rownież to jak mamy ubierają swe dzieci. Same porozbierane a dziecko nie dość że ubrane jak na jesień to przykryte kocem doi tego i dziwi te matki moja ubrana tak jak ja córka i o zgrozo bez czapki na głowie!!!!jak ja tak mogę!
|
|
|
#3570 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

.

), dlatego, że studiuje w małej pipidówce dodatkowa kasa od burmistrza i jeszcze socialne (rodzice teoretycznie uprawiają ziemię, a pracują za granicą).
.

No mam takie zdanie i tyle, ale i to nie którym przeszkadza