Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 22:45   #3541
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Dziwi mnie ogólnie sprawdzanie listy na studiach - na moim kierunku na wszystkich zajęciach obecność była obowiązkowa. Kurde, albo jesteśmy dorośli jako studenci i albo zajęcia są ciekawe i chce się na nie chodzić, albo nie. U mnie na praktycznej nauce języka babka nie sprawdzała listy i chodziłam na każde zajęcia, bo były fajne i dużo mi dawały, tak samo chodziłabym na zajęcia z tłumaczeń nawet bez listy, bo naprawdę wiele z nich wyniosłam i prowadząca miała super podejście. A jak wykładowca się martwi, że bez listy żaden student mu się na zajęciach nie pojawi, to chyba powinien przemyśleć czy nadaje się do tego zawodu.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:47   #3542
201604181004
Konto usunięte

"Kolejny remont jak Polska wygra mistrzostwa świata w piłce nożnej"
Coś czuję że studenci ostro zabraliby się do pracy i trzeba by było rozdać więcej stypendiów sportowych :d

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

O invisible zgadzam się ;-p. I denerwuje mnie odgrywanie się na studentach "bo nie chodzili a na egzamin się przygotowali" umiem to umiem, kogo obchodzi czy z książki czy z mistrzowskich wykładow .
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:47   #3543
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
U mnie raz: że musisz mieć średnią powyżej iluś tam, to dwa: musisz być w % gronie najlepszych.

Mam koleżankę, która ledwo zdawała w liceum z klasy do klasy, teraz studiuje w małej pipidówce i z placem w .. pobiera stypendium naukowe(nie jest to 100), dlatego, że studiuje w małej pipidówce dodatkowa kasa od burmistrza i jeszcze socialne (rodzice teoretycznie uprawiają ziemię, a pracują za granicą).
Mam takiego kolegę, który pobierał właśnie w takiej pipidówie łącznie 1500 zł stypendium.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:49   #3544
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie ogólnie sprawdzanie listy na studiach - na moim kierunku na wszystkich zajęciach obecność była obowiązkowa. Kurde, albo jesteśmy dorośli jako studenci i albo zajęcia są ciekawe i chce się na nie chodzić, albo nie. U mnie na praktycznej nauce języka babka nie sprawdzała listy i chodziłam na każde zajęcia, bo były fajne i dużo mi dawały, tak samo chodziłabym na zajęcia z tłumaczeń nawet bez listy, bo naprawdę wiele z nich wyniosłam i prowadząca miała super podejście. A jak wykładowca się martwi, że bez listy żaden student mu się na zajęciach nie pojawi, to chyba powinien przemyśleć czy nadaje się do tego zawodu.
u mnie wszystkie ćwiczenia były obowiązkowe, wiadomo, jedna nieobecność dozwolona. Tyle, że większość ćw to było robienie projektów na komputerach, a postępy były oceniane przez prowadzącego, więc w domu nawet nie byłoby szans ogarnąć (+ brak odpowiednich programów, a z neta nie zawsze się dało ściągnąć :P).
Wykłady wg regulaminu nieobowiązkowe, ale i tak co poniektórzy wykładowcy robili sobie listy obecności i czasem forowali tych chodzących, lol.
Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
"Kolejny remont jak Polska wygra mistrzostwa świata w piłce nożnej"
czyli nigdy
Stary 2013-06-05, 22:56   #3545
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mam takiego kolegę, który pobierał właśnie w takiej pipidówie łącznie 1500 zł stypendium.
to jest cholernie niesprawiedliwe i smutne;/

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Dziwi mnie:
"Czy moze mnie ktos oswiecic dlaczego w Londynie matki woza 5-6letnie dzieci w spacerowkach. Mam takie matki u siebie,dziecko 5-6 letnie nie jest w stanie przejsc 200metrow,pada na ziemie i ryczy o wozek."
Stary 2013-06-05, 22:57   #3546
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w czasie juwenaliów na nieobowiązkowym wykładzie pan jakże szanowny doktor zrobił listę. Było siedem osób na wykładzie. Zwolnił je z egzaminu. Oprócz tego zwolnił też swoje grupy ćwiczeniowe, a my które mamy ćwiczenia z inną babką musimy zdawać egzamin nie mając totalnie nic z notatek, bo facet na wykładach pierniczył o dupie Maryny. Znaczy byłam tylko na trzech wykładach, bo jak usłyszałam, że głusi nie powinni mieć swojego języka tylko dostosować się do świata ludzi słyszących to mi ręce i cycki opadły. Dziś cztery godziny czekałam w kolejce na egzamin u niego. Przepytał tylko dziewięć osób w tym czasie, a ja byłam chyba trzydziesta
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 23:01   #3547
invisible_01
Zakorzeniona

Jedna z wykładowczyń u mnie na wydziale sprawdzała listę, ale zbuntowała się przeciwko technice i nie używała mikrofonu. Burczała pod nosem na wielkiej auli w obecności 110 studentów. Na naszą uwagę, że może mogłaby mówić głośniej lub przez mikrofon odparła, że kto chce usłyszeć, to usłyszy. I powiedzcie mi, jaki sens takiego wykładu?
Stary 2013-06-05, 23:28   #3548
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mi do indeksu wpisują tylko oceny końcowe, czyli np. jeśli I termin - 2.0, II termin - 5.0, to w indeksie mam ostateczną ocenę 3.5
a co jesli ktoś na II terminie dostał 3? Nie zaliczył egzaminu? ;>

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
A ja się z Tobą nie zgodzę, bo dla mnie filozofia to totalne bzdety i zdania nie zmienię. Profesor opowiadał nam, że nasze życie to litera Y i niezależnie od tego, którą ze ścieżek wybierzemy i tak czeka nas ten sam koniec, a potem kazał nam dyskutować na temat nieuchronności śmierci i inne takie. Nie wiem, na co mi to było, ale wynudziłam się przez cały rok. Czy zamiast tej filozofii, nawet gdyby miała uczyć czegoś, nie lepiej było dać przedmiot praktyczny (w moim przypadku praktyczną naukę języka)?
Ja też miałam jeden semestr historię filozofii i dla mnie to była czarna magia. Tekstów, które mieliśmy omawiać, w ogóle nie rozumiałam i 5 dostałam jakimś cudem.
Tak samo z etyką. Myślałam, że to będzie coś ciekawego, że coś z tego wykładu wyniosę, a tu przyszedł ktoś z wydziału filozofii i robił takie smęty, że myślałam, że się zapłaczę. Zwłaszcza, że nie pozwalał ani czytać książek, ani rozwiązywać krzyżówek. Musieliśmy na niego patrzeć cały wykład.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 23:49   #3549
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja też miałam jeden semestr historię filozofii i dla mnie to była czarna magia. Tekstów, które mieliśmy omawiać, w ogóle nie rozumiałam i 5 dostałam jakimś cudem.
Tak samo z etyką. Myślałam, że to będzie coś ciekawego, że coś z tego wykładu wyniosę, a tu przyszedł ktoś z wydziału filozofii i robił takie smęty, że myślałam, że się zapłaczę. Zwłaszcza, że nie pozwalał ani czytać książek, ani rozwiązywać krzyżówek. Musieliśmy na niego patrzeć cały wykład.
Dla mnie ćwiczenia z filozofii były przyjemne, bo była to po prostu historia, ale wykłady... Koszmar. Myślałam tylko że jestem kretynką straszną, bo wykładowca o coś pyta, ludzie odpowiadają, a ja nie rozumiem o co im wszystkim chodzi Dla mnie to jak: Jeśli ptaszek ma jedną nóżkę bardziej, to ile waży sumienie faceta w butach podkutych materią wszechświata?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 23:52   #3550
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Jeśli ptaszek ma jedną nóżkę bardziej, to ile waży sumienie faceta w butach podkutych materią wszechświata?

Myślę, że biały.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 23:56   #3551
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ale jak to, jak nie przyjdziesz na pierwszy termin to nie wpisują Ci dwói?
U mnie tak jest, ale wtedy tracisz termin
i tak jak tu:

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Zostaje jeszcze jedno podejście do egzaminu i the end of story

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mi do indeksu wpisują tylko oceny końcowe, czyli np. jeśli I termin - 2.0, II termin - 5.0, to w indeksie mam ostateczną ocenę 3.5
A jesli dostaniesz z poprawki 3?

Cytat:
Ja już to dawno stwierdziłam i tak też czynię. 100 zł wynagrodzenia za jechanie prawie na samych piątkach to żart.

Slaby zart.

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
noo, i próg obniżany z roku na rok, niedługo w ogóle nie dostaniesz jeśli dochód na członka rodziny przekracza 5 złotych Zawsze się zastanawiałam jak ci ludzie żyją z takimi dochodami. bo większość wynajmuje normalnie stancję i ubiera się lepiej ode mnie
no i nie pracuje, bo po co

ostatnio nawet akademika nie dostałam, taki ze mnie burżuj czesany
Ale w ogole te progi do stypendium socjalnego sa jakies zenujace.

Cytat:
U mnie raz: że musisz mieć średnią powyżej iluś tam, to dwa: musisz być w % gronie najlepszych.

U mnie tez tak jest.

Cytat:
U mnie pana bardzo interesowała nasza obecność i był taki zafascynowany sobą i tematyką swoich zajęć, że zawsze przetrzymywał nas 10 minut dłużej niż powinien.
To mnie nie denerwuje, to mnie wkur..a.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 23:56   #3552
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość

Myślę, że biały.
Ja sądzę, że jednak jutro
Stary 2013-06-06, 00:29   #3553
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ale nie za kierunek zamawiany czy coś? Trochę mnie to dziwi, bo ja na ostatnim roku za średnią bodajże 4,92 dostałam 170zł i z tego co wiem to powodem było to, że moja uczelnia była mała i dostali mniejsze fundusze. Za to znajomi z dużych uczelni po zmianie przepisów dostawali całkiem fajne sumy

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 00:46   #3554
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a co jesli ktoś na II terminie dostał 3? Nie zaliczył egzaminu? ;>

większość prowadzących dawała 3, ale niektórzy robili problemy :P
Stary 2013-06-06, 00:51   #3555
katepew
Rozeznanie

CzasKomety mam to samo u siebie na roku, gościu jeszcze z wielkim zdziwieniem patrzy na nas gdy mu mówimy, że musimy iść na następny wykład....bo przedłużył sobie wykład o 20 min i żeby to jeszcze nas pochłonęło, ale gadanie o kapciach i mortadeli jakoś nas nie rajcuje na ćwiczeniach z ekonomi inne roczniki też tak miały, ale poszły i powiedziały do dziekanatu i źle się dla nich to skończyło.... uwziął się na nich

Swoją drogą nie tyle zdziwiło mnie co zdenerwowało, jak rozmawiając ze znajomymi z roku powiedziałam, że nie popieram palenia trawki ot tyle a jakie bulwers na mnie że zakazuje, że ograniczam czyjąś wolność i w ogóle tyle gadki na około, że ktoś komuś czegoś zabrania i najbardziej zarzuca się to tym ,,ciasnym umysłom" że agresywni i namolni ale po tym pożałowałam że w ogóle to powiedziała, bo czułam się zmaltretowana psychicznie ich argumentami i próbą nawrócenia na drogę prawdy oraz zmiany zdania No mam takie zdanie i tyle, ale i to nie którym przeszkadza Niby każdy może popierać co mu się podoba ale jednak jest z tym problem....

Jeśli chodzi o stypendia to u mnie na uczelni to samo.... Po porostu dziś ,,opłaca,, się być i głupim i biednym Sama przed zmianami miałabym normalnie stypendium naukowe bo ze miałam dobrą średnią to za mało, nie byłam w tym % danego kierunku

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść

Edytowane przez katepew
Czas edycji: 2013-06-06 o 00:55
katepew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 00:54   #3556
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ale nie za kierunek zamawiany czy coś? Trochę mnie to dziwi, bo ja na ostatnim roku za średnią bodajże 4,92 dostałam 170zł i z tego co wiem to powodem było to, że moja uczelnia była mała i dostali mniejsze fundusze. Za to znajomi z dużych uczelni po zmianie przepisów dostawali całkiem fajne sumy
Zwykły kierunek. Pisałyśmy o pipidówce. Przynajmniej u tej mojej koleżanki: stypendium naukowe+stypendium za samo studiowanie+socjalne.

Znajomi np.: w Rzeszowie stypendium naukowe to ok 450 zł.

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-06-06 o 00:57
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:47   #3557
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
denerwuje mnie odgrywanie się na studentach "bo nie chodzili a na egzamin się przygotowali" umiem to umiem, kogo obchodzi czy z książki czy z mistrzowskich wykładow .
Jest to idiotyzm bo ważna jest wiedza i umiejętności studenta a nie fakt chodzenia na wykłady czy pisania ślicznym długopisem w notatniczku.
To nie podstawówka ale studia.

Cytat:
t

[/COLOR]Dziwi mnie:
"Czy moze mnie ktos oswiecic dlaczego w Londynie matki woza 5-6letnie dzieci w spacerowkach. Mam takie matki u siebie,dziecko 5-6 letnie nie jest w stanie przejsc 200metrow,pada na ziemie i ryczy o wozek."
Bo chodzić trzeba sie nauczyć , serio. Chodzenie z maleństwem 1.5 roku jest męczące dla rodzica. Później taki dwulatek wyje że "nóżki bolą" a 3 latek też chce na ręce.
A tak pakuje się dzieciaka do wózka i dla opiekuna jest to dużo wygodniejsze. Gorzej że dla dziecka nie jest to dobre.
* a wózki teraz robia tak pancerne że ten 5 czy 6 latek spokojnie sobie może w tym jechać.
Cytat:

Mam koleżankę, która ledwo zdawała w liceum z klasy do klasy, teraz studiuje w małej pipidówce i z placem w .. pobiera stypendium naukowe(nie jest to 100), dlatego, że studiuje w małej pipidówce dodatkowa kasa od burmistrza i jeszcze socialne (rodzice teoretycznie uprawiają ziemię, a pracują za granicą).
Cytat:
U mnie od zeszłego roku ze stypendiami zrobił się żart totalny - wcześniej od 4,5 dostawało się stypendium (całe 100 zł), a nagle ustalili, że 4,85 to dolny próg i za taką właśnie średnią dostajesz 100 zł. Nie muszę dodawać, że mało kto taką średnią ma i mało komu chce się za 100 zł na taką średnią ciężko pracować.
U mnie połączyli wydziały do liczenia średniej i kur....
NA moim wydziale z 200 stypendium dostawało może 5 osób a na wydziale dość lightowym na 50 osób stypendia miało koło 40-45 osób
Wymagania średnia koło 5,2 i określona liczba osób , chyba 60 na 4 wydziały.
Inteligencja władz uczelni powala.

Cytat:
Ja też mam gdzieś akademiki, jakbym musiała mieszkać to bym się chyba cegłą zabiła. Warunki jak na wiecznej kolonii, brudne kible, kuchnie wspólne jak w przytułku, pokoje u nas są koszmarne, tapczany to są chyba z bursy mojego ojca z lat 70, masakra. I taki szajs kosztuje często więcej niż miejsce w pokoju dwuosbowym (!) albo tyle co pokój jednoosobowy.
Dokładnie. Za moich czasów akademik kosztował 300 zł, miejsce w pokoju w mieszkaniu 300-350 zł a samodzielny pokój 350-500 zł.
Nie bardzo rozumiałam jak, po co i dlaczego ktoś chce mieszkać w akademiku.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 07:59   #3558
ajah
wańka wstańka

Cytat:

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Dziwi mnie:
Z wózkiem takiej matce może być pozornie łatwiej. Z drugiej strony nigdy nie widziałam dziecka w wieku szkolnym w wózku.
Z drugiej strony w Londynie rzadko bywam.
Stary 2013-06-06, 08:06   #3559
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Na UG jeden (jeden na pewno, byc moze wiecej) akademik tak odremontowali, ze az chce sie mieszkac - komfort lepszy niz u mnie w mieszkaniu, a nie mieszkan w zapyzialej suterenie. Generalny remont, swiatla nie wlaczysz bez umieszcznia karty w czytniku itd. I dwa pokoje ze wspolna kuchnia i lazienka. I nie kosztuje duzo wiecej niz zwykly akademik. W takim mozna mieszkac - super warunki (nie jest glosno), tanio i bardzo blisko do uczelni.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Dokładnie. Za moich czasów akademik kosztował 300 zł, miejsce w pokoju w mieszkaniu 300-350 zł a samodzielny pokój 350-500 zł.
Nie bardzo rozumiałam jak, po co i dlaczego ktoś chce mieszkać w akademiku.
Ale te kwoty za pokoj to z oplatami czy bez?

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 08:21   #3560
dacn
Zakorzenienie

Tak to były ceny za całość, ale było to hmmm trochę czasu temu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 09:57   #3561
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
On miał 3 stypendia, socjalne, naukowe i jeszcze jakieś...
Mieszka z dziadkami, choć nie byłoby przeszkód, by mieszkał z rodzicami, którzy mają dom. Teoretycznie jego rodzice nie pracują, tata dorywczo, ale wszystko w domu mają, 3 komputery, telewizory, net, matka kupuje drogie perfumy, córka ciągle sobie jakieś ciuchy zamawia przez neta. Szczerze to jak go zapytałam skąd na to mają to powiedział, że sam nie wie... Ne pewno pomagają im dziadkowie, ale chyba nie w aż takim zakresie.
Druga sprawa: dziadkowie, dziadek dostaje emeryturę wojskową już z 15 lat, a jest ledwo po 60. I sobie dorabia. Babcia to nie wiem. No i dostawał to stypendium przez cały licencjat, teraz na magisterce też. Od następnego roku naukowe się skończy, bo ocenki już poleciały w dół na innych studiach, gdzie trzeba się uczyć.
Nie pracuje oczywiście, to ten co ostatnio jak składał cv na staż to w rubryce: "oczekiwane zarobki" wpisał 3tys. Na wszystko ma, nie patrzy na ceny, jak powiedział mi ostatnio że koszul w szafie to ma koło 50 to mi szczęka opadła.
Jak ktoś myśli, że mi żal d**pę ściska to powiem tak: ściska.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Dla mnie to jak: Jeśli ptaszek ma jedną nóżkę bardziej, to ile waży sumienie faceta w butach podkutych materią wszechświata?
Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość

Myślę, że biały.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Ale nie za kierunek zamawiany czy coś?
Nie, ekonomia.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
U nas w czasie juwenaliów na nieobowiązkowym wykładzie pan jakże szanowny doktor zrobił listę. Było siedem osób na wykładzie. Zwolnił je z egzaminu. Oprócz tego zwolnił też swoje grupy ćwiczeniowe, a my które mamy ćwiczenia z inną babką musimy zdawać egzamin nie mając totalnie nic z notatek, bo facet na wykładach pierniczył o dupie Maryny. Znaczy byłam tylko na trzech wykładach, bo jak usłyszałam, że głusi nie powinni mieć swojego języka tylko dostosować się do świata ludzi słyszących to mi ręce i cycki opadły. Dziś cztery godziny czekałam w kolejce na egzamin u niego. Przepytał tylko dziewięć osób w tym czasie, a ja byłam chyba trzydziesta
Co za burak...

Stary 2013-06-06, 10:17   #3562
BioIvO
Zakorzenienie

Znałam dziewczynę, która swego czasu dostawała 3 stypendia socjalne- jedno z uczelni, jedno unijne ( dla uczących się z małych miast) i jedno od biskupa. W sumie była to bardzo okrągła sumka. Co ciekawe, nikt nigdy nie pytał się jej czy już otrzymuje jakieś stypendia. Wystarczył dokument, że 4 osoby utrzymują się z jednej renty. A potem mówią, że stypendia są tylko dla najbardziej potrzebujących..

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 10:22   #3563
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Znałam dziewczynę, która swego czasu dostawała 3 stypendia socjalne- jedno z uczelni, jedno unijne ( dla uczących się z małych miast) i jedno od biskupa. W sumie była to bardzo okrągła sumka. Co ciekawe, nikt nigdy nie pytał się jej czy już otrzymuje jakieś stypendia. Wystarczył dokument, że 4 osoby utrzymują się z jednej renty. A potem mówią, że stypendia są tylko dla najbardziej potrzebujących..
Nie znam tych sum, ale w sumie skoro naprawdę 4 osoby były na jednej rencie, to te 3 stypendia na styk pewnie starczały na życie.
Stary 2013-06-06, 10:28   #3564
nielubiegrzybow
Raczkowanie

Ooo to ja też wyleję swoją frustrację Nic mnie tak nie denerwuje jak dwa przedmioty ogólne, poszerzające horyzonty czy jakoś tak. Właśnie użeram się z komunikacją interpersonalną, prowadząca baaardzo poważnie podchodzi do swojego zadania i robi ogromne problemy a ja chyba się będę komunikować interpersonalnie z aparatem do ekg albo sztuczną nerką

Chociaż i tak nie trafiłam najgorzej, filozofia na technologii drewna i socjologia na transporcie biją tę nieszczęsną komunikację na głowę
nielubiegrzybow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 10:53   #3565
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam tych sum, ale w sumie skoro naprawdę 4 osoby były na jednej rencie, to te 3 stypendia na styk pewnie starczały na życie.
Jak to w życiu bywa- ktoś kto naprawdę ma małe dochody w rodzinie raczej nie myśli o studiach dziennych w oddalonym mieście. Jakby się lepiej przyjrzeć jej sytuacji, to ojciec fachowiec całkiem dobrze zarabiał na fuchach.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:00   #3566
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Jak to w życiu bywa- ktoś kto naprawdę ma małe dochody w rodzinie raczej nie myśli o studiach dziennych w oddalonym mieście. Jakby się lepiej przyjrzeć jej sytuacji, to ojciec fachowiec całkiem dobrze zarabiał na fuchach.
Znam taką jedną osobę, ale to było całkowicie nieprzemyślane z jej strony. Wina też rodziców, bo nie powiedzieli jasno jak będzie(albo sobie nie zdawali z tego sprawy, co jest bardzo prawdopodobne, bo jej ojciec uważał, że w Wawie znajdzie mieszkanie do wynajęcia za 600 zł).

Stary 2013-06-06, 11:17   #3567
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Wymagania średnia koło 5,2 i określona liczba osób , chyba 60 na 4 wydziały.
Ale jakim cudem 5,2? Na moim wydziale najwyższa ocena to 5...
Stary 2013-06-06, 11:21   #3568
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Ja dostałam 350 zł za 5,0 Ale tylko przez rok

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:21   #3569
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Są tu studentki kulturoznawstwa? Kolejny hit dla mnie to antropologia kultury Buszty, a dla filologów semantyka Karolaka:brzydal :
Antropologię kultury miałam na mgr z pedagogiki przedszkolnej i wychowania wczesnoszkolnego miałam też wiedzę o środowisku i pani opowiadała o wulkanach, glebach i wodach.

Cytat:

Dziwi mnie:
Takie mamy można spotkać też w Polsce. Zawsze mnie to dziwi!
Dziwi mnie rownież to jak mamy ubierają swe dzieci. Same porozbierane a dziecko nie dość że ubrane jak na jesień to przykryte kocem doi tego i dziwi te matki moja ubrana tak jak ja córka i o zgrozo bez czapki na głowie!!!!jak ja tak mogę!

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:24   #3570
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Antropologię kultury miałam na mgr z pedagogiki przedszkolnej i wychowania wczesnoszkolnego miałam też wiedzę o środowisku i pani opowiadała o wulkanach, glebach i wodach.

Takie mamy można spotkać też w Polsce. Zawsze mnie to dziwi!
Dziwi mnie rownież to jak mamy ubierają swe dzieci. Same porozbierane a dziecko nie dość że ubrane jak na jesień to przykryte kocem doi tego i dziwi te matki moja ubrana tak jak ja córka i o zgrozo bez czapki na głowie!!!!jak ja tak mogę!
W UK bywa odwrotnie. Matka ubrana ciepło, a dziecko ubranie typowo letnie. Mama plaszcz, dziecko krotki rekaw.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości