Jak uwieść żonatego faceta? - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 21:53   #1291
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
To jak wyjaśnisz, że najmłodszą osobą przyjętą do Mensy (gdzie sesje testowe to właśnie badanie iq) była dwuletnia dziewczynka?

Cytat:
Wyróżniamy na przykład tak zwaną inteligencję kognitywną – najprościej zdefiniować można ją mianem życiowej mądrości. Jest ona bowiem zdolnością szybkiego i efektywnego myślenia w sytuacjach stresowych, zdarzeniach, których nie dało się przewidzieć i przede wszystkim umiejętnością wykorzystywania wcześniej zdobytej wiedzy, w celu poradzenia sobie z jakimś problemem albo osiągnięciem swojego zamierzenia. Mówi się jednak także o inteligencji werbalnej, czyli takiej, dzięki której posiadamy zdolność płynnego i szybkiego formułowania wypowiedzi z użyciem mądrych i konkretnych określeń. Oprócz tego osoby posiadające rozwiniętą tą formę inteligencji będą potrafiły doskonale komunikować się ze społeczeństwem i jednocześnie komunikaty z niego płynące odbierać. Te oraz inne rodzaje inteligencji są w życiu każdego z nas bardzo pomocne – każdy chciałby być nazywany przez innych człowiekiem inteligentnym, nie każdy jednak na miano takowe zasługuje.
Dla wielu osób wskaźnik IQ jest miarą jak najbardziej pewną oraz obiektywną, na której można bazować przy ocenie własnych możliwości jak i możliwości innych osób. Współczynnik ten nie powinien być jednak traktowany jako ostateczny wyznacznik wartości człowieka – nie udało się bowiem i chyba nie uda ostatecznie i precyzyjnie zdefiniować pojęcia jakim jest inteligencja, w jaki więc sposób można przeprowadzić obiektywne i pewne pomiary jeśli tak naprawdę nie wiadomo co tak naprawdę się sprawdza?Wyniki testów IQ pomagają określić ile procent społeczeństwa w danym kraju to ludzie nieinteligentni, ludzie obdarzeni przeciętną inteligencją i jednostki wybitne. Udział procentowy grup skrajnych przeważnie waha się w okolicach dwóch, maksymalnie pięciu procent – większość obywateli zalicza się do niczym niewyróżniających się jednostek. Praktycznie każde państwo stosuje inne zestawy pytań oraz podaje wyniki w oparciu o inne kryteria. Tak więc na przykład w Polsce za osobę posiadającą ponadprzeciętną inteligencję uznamy taką, która uzyskała w teście IQ wynik powyżej 148 punktów. W Ameryce natomiast osiągnąć wystarczy 130 punktów, aby do grupy takowej się zaliczyć.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 22:09   #1292
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
A z tego co czytam leci tu temat iq a nie różnych rodzajów inteligencji, więc nie wiem co ten cytat ma do rzeczy

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 00:32   #1293
Onedaymore
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
"żona mnie nie rozumie, wcale ze sobą nie sypiamy, kocham tylko Ciebie kwiatuszku, ale nie mogę odejść bo stryjeczny wuj szwagra drugiego męża matki mojej żony ma hemoroidy, to trudna sytuacja dla żony"
Mistrzostwo
Onedaymore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 08:13   #1294
Wisnia34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez besciara Pokaż wiadomość

TŻ się zauroczył w tej studence (od listopada do lutego trwała ich sielanka), ale do niczego poważnego nie doszło - po prostu ona przypominała mu mnie i wspólnie spędzali czas - razem chodzili do pubu itp. Ona chciała jednak więcej ... namawiała go do różnych rzeczy i wmawiała, aby ze mną zerwał i jaka to ja nie jestem (choć nigdy nawet nie widziała mojego foto ani mnie). Z racji tego, że wspólnie nie bardzo nam się układało TŻ rzucił magiczne hasło pod koniec stycznia "może zróbmy sobie przerwę" na co odparłam mu "jasne. czemu nie" i nagle mnie oświeciło, że ja nie chcę żadnej przerwy. Zaczęliśmy pracować nad odbudowywaniem relacji co trwało 3 miesiące.

Przechodząc do meritum. Co mogę napisać o tej trzeciej? Cieszę się, że ona się pojawiła. Związek przeszedł próbę i stał się mocniejszy. Dzięki temu poznaliśmy się lepiej ze Skarbem i każdy nowy dzień jest jeszcze fajniejszy. Od tamtej pory pielęgnujemy z TŻtem stale nasze uczucie.

Pozdrawiam wszystkie kobiety, które kiedyś trafiły na te "3" i je "olały" - tak drogie Panie - moim zdaniem te "3" trzeba ignorować i traktować jak pasożyta. Nie ma sensu z nimi rywalizować bo jeśli facet wyczuje, że rywalizujesz z inną kobietą o jego względy to moim zdaniem nie będziesz w jego oczach tak atrakcyjna.
Twoja historia jest bardzo opytmistyczna, miło się czyta. Ale mogła potoczyć się inaczej, niewiele brakowało. Gdyby w porę nie oświeciło Cię, że nie chcesz przerwy - prawdopodobnie tamta osiągnęłaby swój cel. W Twoim przypadku pojawienie się tej trzeciej sprowokowało Was do pracy nad związkiem, ale ta praca nastąpiła dzięki Wam, nie dzięki niej. Panna zatruła Ci kawałek życia (sama pisałaś o rocznej gehennie). Takie babki są jak wrzody na tyłku, żaden z nich pożytek.
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:16   #1295
dalilah12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
No i tak czytam ciebie, Kalińciu, i mam problem. No bo dostałaś tego faceta i kogo dostałaś: pana 50+ z nadwagą (pisałaś o tym), z problemami w postaci eksi i 2 dzieci, obarczony alimentami(pisałaś o tym), faceta, który długo najpierw kłamał, oszukiwał itp. (pisałaś o tym), który gdy już się rozwiódł, mimo to od 3 lat jakoś z tobą ciągle nie mieszka (pisałaś o tym); na dodatek dla niego rzuciłaś po 9 latach faceta, który też ciebie zdradzał (pisałaś o tym).
Jakoś chyba inny w życiu miałyśmy gust, jeśli chodzi o mężczyzn. Bo jakoś abyś los na loterii życie z nim wygrała- nie widzę.
To jest właśnie Wasz problem, nie potraficie kochać, szukacie na siłę ideałów. Jak się kocha to się akceptuje faceta z jego zaletami i wadami.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
śmiechowe rzeczy piszesz.

spotykasz faceta, podoba Ci się, dowiadujesz się, że ma żonę i dzieci. musisz wybrać, czy wdajesz się w romans czy nie. gdzie tu jest wybieranie między swoim cierpieniem a cierpieniem rodziny delikwenta?
Znowu to samo. Jak się człowiek zakochuje to nie wybiera.
dalilah12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:25   #1296
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dalilah12345 Pokaż wiadomość
To jest właśnie Wasz problem, nie potraficie kochać, szukacie na siłę ideałów. Jak się kocha to się akceptuje faceta z jego zaletami i wadami
Czyli wolny facet bez poważnych zobowiązań to ideał? Facet który nie oszukuję i nie zdradza też? Jeśli piszesz to serio to współczuje niskich wymagań.

Cytat:

Z tym że zanim człowiek się zakocha, to trochę czasu mija. I nie trzeba myśleć fajfusem/brochą tylko mózgiem. Pomaga to w oddzieleniu ziarna od plew.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:37   #1297
TmargoT
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
A z tego co czytam leci tu temat iq a nie różnych rodzajów inteligencji, więc nie wiem co ten cytat ma do rzeczy
No więc co to jest IQ w/g ciebie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
To jest właśnie Wasz problem, nie potraficie kochać, szukacie na siłę ideałów. Jak się kocha to się akceptuje faceta z jego zaletami i wadami.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Wybiera czy być z zajętym człowiekiem czy odejść

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:40   #1298
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:

Tia ślepy los wybiera zakochanie Kocham ten slepy los) Kompletnie nie macie kobiety wpływu na wasze poczynania i zachowanie??? ) ( ty i Kalincia, bo Wy o tym ślepym losie, co to decyduje za was ciagle piszcie)

Madana miała na myśli, że wg jej kryteriów naprawdę nie było o co walczyć w przypadku Kalincii ( z czym się pewnie zgodzi wiekszość kobiet, no ale kazdy ma swoje kryteria wyboru).
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:41   #1299
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

Znowu to samo Nie zakochujesz się w ciągu sekundy, to trochę trwa, dłuższą chwilę co najmniej. A jeśli faktycznie zakochujesz się w człowieku NIC o nim nie wiedząc, to coś jest z Tobą nie teges
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:44   #1300
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

[QUOTE=dalilah12345;411827 06]To jest właśnie Wasz problem, nie potraficie kochać, szukacie na siłę ideałów. Jak się kocha to się akceptuje faceta z jego zaletami i wadami.

Ty tak na serio, czy udajesz?
Stary 2013-06-06, 10:44   #1301
dalilah12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gatka_84 Pokaż wiadomość
Mało udzielam się na wizażu, ale podczytuje czasami.
Przeczytałam cały wątek, ale wypowiem sie nieco nie na temat.
Przebrnęłam przez kilka wątków na wizażu i wypowiedzi KALINCI są przerażające....
Naprawdę nie umiem pojąć jak można iść przez życie bez jakichkolwiek zasad, myśląc jedynie o własnym tyłku, nie licząc się z nikim i niczym.
Zero moralności, sumienia no dosłownie nieczego...
To na tyle dziękuje
Bez zasad ale za to szczęśliwie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 10:47   #1302
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zasady mam i jestem myślę szczęśliwsza od Ciebie. nigdy nie musiałam walczyć o miłość, nie musiałam konkurować z inną kobietą. mam i miłość, i spokój ducha, i czyste sumienie
Stary 2013-06-06, 10:59   #1303
dalilah12345
Raczkowanie

Cytat:
a ja zasady mam i jestem myślę szczęśliwsza od Ciebie. nigdy nie musiałam walczyć o miłość, nie musiałam konkurować z inną kobietą. mam i miłość, i spokój ducha, i czyste sumienie
Skąd wiesz, że jesteś szczęśliwsza? Ja na swoje życie nie narzekam, mam to co chcę mieć. Jeżeli w moim życiu pojawiają się problemy to tylko na chwilę.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Znowu to samo Nie zakochujesz się w ciągu sekundy, to trochę trwa, dłuższą chwilę co najmniej. A jeśli faktycznie zakochujesz się w człowieku NIC o nim nie wiedząc, to coś jest z Tobą nie teges
To, że Ty się nie zakochałaś nigdy od razu, to nie znaczy że inni nie mogą i nie Tobie oceniać czy to jest normalne
Stary 2013-06-06, 11:01   #1304
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dalilah- a Twój luby już na stałe się do Ciebie wprowadził? Jak na Niego reaguje Twój syn?
I co z rozwodem-będzie , czy nie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 11:11   #1305
dalilah12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dalilah- a Twój luby już na stałe się do Ciebie wprowadził? Jak na Niego reaguje Twój syn?
I co z rozwodem-będzie , czy nie?
Tak, mieszka u mnie, zabrał rzeczy od niej. Tak, jak wcześniej napisałam, mój syn go bardzo lubi i świetnie się dogadują. Co do rozwodu to on się zastanawia. Jego żona cały czas wydzwaniała, on nie odbierał telefonu. Dzwoniła BEZ PRZERWY. Tzn. np. 200-300 razy dziennie i tak od kilku dni. Dzisiaj kupił nową kartę a tamten telefon włącza tylko jak chce do niej zadzwonić. Chciał się zobaczyć z dzieckiem, powiedziała mu, ze jeśli nie wróci do niej, to dziecka nie zobaczy. Z tego co wiemy, ona jest teraz u swoich rodziców
Stary 2013-06-06, 11:13   #1306
Luba
Zakorzenienie

A swistak siedzi i zawija...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 11:16   #1307
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Cytat roku.
Dno.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 11:21   #1308
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd wiesz, że jesteś szczęśliwsza? Ja na swoje życie nie narzekam, mam to co chcę mieć. Jeżeli w moim życiu pojawiają się problemy to tylko na chwilę.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

To, że Ty się nie zakochałaś nigdy od razu, to nie znaczy że inni nie mogą i nie Tobie oceniać czy to jest normalne
a stąd wiem, że jestem szczęśliwsza, bo nigdy np. nie miałam takich zagwozdek miłosnych, na temat których musiałam zakładać wątki na forum

ja też mam to, co chcę mieć. i o wiele więcej. a do tego, w przeciwieństwie do Ciebie, mam czyste sumienie i spokój ducha, i sympatię teściów

zakochiwanie się w osobie, o której się nic nie wie, jest debilne, sorry, ale tak jest. tak robią gówniarze. tak robią zapewne kobiety złodziei, morderców i gwałcicieli, które przecież też nie wiedziały, jakimi kochanymi misiami są ich mężczyźni, zanim się w nich zakochały.

jeżeli Ty tak właśnie robisz, też zakochujesz się w kimś w pierwszej sekundzie, w której na niego spojrzysz, to gratuluję. Twojemu dziecku też gratuluję
Stary 2013-06-06, 11:26   #1309
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mieszka u mnie, zabrał rzeczy od niej. Tak, jak wcześniej napisałam, mój syn go bardzo lubi i świetnie się dogadują. Co do rozwodu to on się zastanawia. Jego żona cały czas wydzwaniała, on nie odbierał telefonu. Dzwoniła BEZ PRZERWY. Tzn. np. 200-300 razy dziennie i tak od kilku dni. Dzisiaj kupił nową kartę a tamten telefon włącza tylko jak chce do niej zadzwonić. Chciał się zobaczyć z dzieckiem, powiedziała mu, ze jeśli nie wróci do niej, to dziecka nie zobaczy. Z tego co wiemy, ona jest teraz u swoich rodziców
Ale nad czym się zastanawia? czyżby jeszcze miał na myśli powrót do żony?

Wy wogóle mieszkacie w tym samym mieście?Nigdy się nie widziałyście?
Współczuję dziecku( w jakim jest wieku?) że nie ma teraz ojca, ale żonie też- musi się czuc fatalnie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 11:26   #1310
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
\

z tym mi się to kojarzy - zakochanie od razu. Mentalna gimbaza.

201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 11:34   #1311
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Jak te zakochanie, to taka prosta sprawa, a na dodatek nie ma się kompletnie kontroli nad wyborem obiektu, to ja się zastanawiam, jak mi się udaje nie zakochiwać codziennie będąc w spożywczaku, albo jadąc autobusem?

Co więcej, nie zakochałam się nigdy w kimś, kto mi nie odpowiadał mentalnie, moralnie czy z wyglądu. Strasznie nieczuła muszę być, nie umiem kochać, chlip chlip

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2013-06-06 o 11:35
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 11:34   #1312
Canaletinada
Przyczajenie

Cytat:
Aż trudno uwierzyć, że to co piszesz nie jest jakimś głupim żartem. Życie Ci jeszcze pokaże...
Tyle dobrego, że jesteście razem. Dobraliście się nieźle. Dwie osoby bez zasad.
Canaletinada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 11:41   #1313
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Canaletinada Pokaż wiadomość
Aż trudno uwierzyć, że to co piszesz nie jest jakimś głupim żartem. Życie Ci jeszcze pokaże...
Tyle dobrego, że jesteście razem. Dobraliście się nieźle. Dwie osoby bez zasad.
[chemiczny_joke_mode_on]

ale za to z kwasami

[chemiczny_joke_mode_off]
Stary 2013-06-06, 12:28   #1314
tyene
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że autorka to troll. Każda miłość ma wiele (a przynajmniej powinna) wspólnego z rozumem. To rozum i decyzje pozwalają budować partnerstwo, radzić sobie z kryzysami, rozwiązywać konflikty, planować wspólną przyszłość.

Tutaj mamy historię, jak po trzech miesiącach samotna matka pozwala obcemu facetowi zamieszkać w swoim domu i nie widzi, że krzywdzi swoje dziecko. To, że syn gościa lubi nic nie zmienia. Dziecko doskonale wie, że mieszkanie z kimś jest wyższym stopniem intymności niż "bycie kolegą", bo dziecko mieszka z rodziną. Tu nie chodzi o to, że dziecko gorszy fakt, że mama sypia z kimś innym, ale o naturalną obserwację, że mieszkają ze sobą ludzie bliscy, że śpią w jednym łóżku ludzie bliscy. Obcy pan staje się codziennością dziecka - jest świadkiem tego, jak dziecko się budzi, jak się bawi, jak szykuje do przedszkola, jak je, jak płacze, jak się uczy. Sorry, ale pozwolenie obcemu facetowi na bycie częścią rodziny, kiedy wiemy, że facet o własne dziecko zadbać nie umie, to jakaś lekkomyślna paranoja.
Stary 2013-06-06, 13:05   #1315
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- cóż, a ja z zasadami, ale szczęśliwa- od lat niezmiennie;
I nie, ty nie brzmisz jak kobieta spełniona i szczęśliwa, ale jak ta, która na razie, na chwilę, na jakiś czas znowu złapała chłopa- jak nie zgłupiejesz i dzieciaka z nim nie strzelisz sobie,to może unikniesz losu podwójnej samotnej matki.

I zwyczajnie głupia jak but jesteś (co wg mnie jest twoją główna wadą tutaj, w tym wątku), jeśli tak szybko w życie własnego dziecka wprowadziłaś nowego chłopa. Chciaż chyba w tym momencie but obrażam.

Bo ty opisałaś typ faceta "na chwilę tu jestem, na chwilę" (chociaż tym cytatem chyba profanuję w tym kontekście biedną Szymborską

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-06-06 o 13:06
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 13:15   #1316
simsa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że autorka to troll.
Oczywiscie że troll
Zadziwiające jak łatwo Wizażanki dają się podpuszczać
44 strony natrzaskane w tak bzdurnym wątku, a troll siedzi przed monitorem i płacze ze śmiechu z Waszego bulwersu. Jak to możliwe że uwierzyłyście w te bzdury
simsa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 13:18   #1317
dalilah12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że autorka to troll. Każda miłość ma wiele (a przynajmniej powinna) wspólnego z rozumem. To rozum i decyzje pozwalają budować partnerstwo, radzić sobie z kryzysami, rozwiązywać konflikty, planować wspólną przyszłość.

Tutaj mamy historię, jak po trzech miesiącach samotna matka pozwala obcemu facetowi zamieszkać w swoim domu i nie widzi, że krzywdzi swoje dziecko. To, że syn gościa lubi nic nie zmienia. Dziecko doskonale wie, że mieszkanie z kimś jest wyższym stopniem intymności niż "bycie kolegą", bo dziecko mieszka z rodziną. Tu nie chodzi o to, że dziecko gorszy fakt, że mama sypia z kimś innym, ale o naturalną obserwację, że mieszkają ze sobą ludzie bliscy, że śpią w jednym łóżku ludzie bliscy. Obcy pan staje się codziennością dziecka - jest świadkiem tego, jak dziecko się budzi, jak się bawi, jak szykuje do przedszkola, jak je, jak płacze, jak się uczy. Sorry, ale pozwolenie obcemu facetowi na bycie częścią rodziny, kiedy wiemy, że facet o własne dziecko zadbać nie umie, to jakaś lekkomyślna paranoja.
Wg Ciebie każdy facet, który zostawia żonę, nie ważne czy dla kochanki czy nie, nie nadaje się na ojca? Możesz rozwinąć myśl w jaki sposób krzywdzimy moje dziecko? Możesz też napisać dlaczego uważasz że nie umie zadbać o swoje dziecko?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- cóż, a ja z zasadami, ale szczęśliwa- od lat niezmiennie;
I nie, ty nie brzmisz jak kobieta spełniona i szczęśliwa, ale jak ta, która na razie, na chwilę, na jakiś czas znowu złapała chłopa- jak nie zgłupiejesz i dzieciaka z nim nie strzelisz sobie,to może unikniesz losu podwójnej samotnej matki.

I zwyczajnie głupia jak but jesteś (co wg mnie jest twoją główna wadą tutaj, w tym wątku), jeśli tak szybko w życie własnego dziecka wprowadziłaś nowego chłopa. Chciaż chyba w tym momencie but obrażam.

Bo ty opisałaś typ faceta "na chwilę tu jestem, na chwilę" (chociaż tym cytatem chyba profanuję w tym kontekście biedną Szymborską
Dla mnie Ty jesteś bardzo głupia i nieżyciowa w dodatku. Mimo że jesteś starsza ode mnie to chyba niewiele widziałaś, i jesteś po prostu zapatrzoną w siebie zaściankową prostaczką
Stary 2013-06-06, 13:23   #1318
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Wg Ciebie każdy facet, który zostawia żonę, nie ważne czy dla kochanki czy nie, nie nadaje się na ojca? Możesz rozwinąć myśl w jaki sposób krzywdzimy moje dziecko? Możesz też napisać dlaczego uważasz że nie umie zadbać o swoje dziecko?
Oczywiscie, ze taki facet jak Twoj Romeo jest fatalnym ojcem. Gdyby zostawil zone z klasa, czyli zostawil ja po poznaniu Ciebie to nie byloby problemu. Gdyby porozmawial z zona to moglby rowniez przygotowac dziecko na to, co bedzie, czyli jego wyprowadzke, nieobecnosc, trudna sytuacje i nastroj mamy itp.
W przypadku Twej namiastki mezczyzny bylo inaczej. Jednego dnia dziecko zylo sobie szczesliwe na chmurce z mama i tata w domu a drugiego dnia tata sie wyprowadzil, mama plakala, na chwile przyjechal tata, mama znow plakala, mama zadzwonila po dziadkow itd. Zamiast wiec wzglednie spokojniej (jak na warunki takiej sytuacji) zmiany dostalo istny cyrk, malpi gaj i tyle.

Twoj facet to burak i egoista. Zdradzajac z Toba nie myslal ani o zonie, ani o dziecku.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2013-06-06 o 13:26
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 13:25   #1319
Polnocnica
Raczkowanie

Ja tak czytam, i w sumie przeczytałam prawie cały wątek. Rozumiem kwestie że się szybko zakochałaś, i to że wolisz się zajmować swoim szczęściem niż obcym nieszczęściem. Nie popieram, ale rozumiem. Tylko jedno mnie zastanawia, co jest takiego w tym twoim wybranku szczególnego że masz ochotę przechodzić przez to całe zamieszanie z żoną, dzieckiem, rozwodem etc. Bo chyba na początku samym był taki moment że jeszcze nie byłaś zakochana po uszy, tylko najwyżej zauroczona, a sytuacje z żoną chyba znałaś od początku. Jeszcze jakby to była tylko żona, ale on ma dziecko z którym sam nie chce stracić kontaktu, więc zawsze będzie trochę rozdarty pomiędzy dwiema rodzinami. Czym on Ci tak zaimponował, że chcesz go tak strasznie dla siebie? Nie pytam ze złośliwości tylko z ciekawości.
Polnocnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 13:31   #1320
madana
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Dla mnie Ty jesteś bardzo głupia i nieżyciowa w dodatku. Mimo że jesteś starsza ode mnie to chyba niewiele widziałaś, i jesteś po prostu zapatrzoną w siebie zaściankową prostaczką
- a jak, ptysiu, definiujesz "nieżyciowa"? Jak definiujesz "niewiele widziałaś"? Bo jeśli chodzi o te rzeczy, o których ty tutaj piszesz jako "życiowych"- to tak widziałam wiele.
Mam na dodatek w rodzinie pannę równie głupią jak ty- z podobnym podejściem do facetów, też co i rusz zamieszkującą z nową miłością i z poharatanym psychicznie dzieciakiem.
Bo może ja jestem nieżyciowa i zaściankowa, ty zaś krzywdzisz swoje własne dziecko.
A i tak ci się z tym facetem nie uda. Bo nie ma podstaw, dupczenie nie jest żadną podstawą sensownego związku.
I najgorsze jest to, ze nie zmienisz już swego móżdżku, no głupia jesteś i tyle i nic nie to nie poradzisz. Za to odkrycie przez pana, ze związał się z głupią- to dopiero odkrycie będzie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41186230]Oczywiscie, ze taki facet jak Twoj Romeo jest fatalnym ojcem. Gdyby zostawil zone z klasa, czyli zostawil ja po poznaniu Ciebie to nie byloby problemu. Gdyby porozmawial z zona to moglby rowniez przygotowac dziecko na to, co bedzie, czyli jego wyprowadzke, nieobecnosc, trudna sytuacje i nastroj mamy itp.
W przypadku Twej namiastki mezczyzny bylo inaczej. Jednego dnia dziecko zylo sobie szczesliwe na chmurce z mama i tata w domu a drugiego dnia tata sie wyprowadzil, mama plakala, na chwile przyjechal tata, mama znow plakala, mama zadzwonila po dziadkow itd. Zamiast wiec wzglednie spokojniej (jak na warunki takiej sytuacji) zmiany dostalo istny cyrk, malpi gaj i tyle.

Twoj facet to burak i egoista. Zdradzajac z Toba nie myslal ani o zonie, ani o dziecku.[/QUOTE]

- o i tu jest wyjaśnienie, dlaczego facet jest złamasem i tyle; a ty wpuszczając takiego złamasa do zycia własnego dziecka- krzywdzisz je, tyle że wściek macicy nie pozwala ci jeszcze na ogląd sytuacji.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości