|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
więc nie że w I trymestrze wykorzystasz wszystkie 3 a potem problem .. dobrze że mój się tak sztywno nie trzyma tych zasad..
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
. A co do tego KTG to możliwe że coś przekręciłam, chodziło mi o to że słychać serduszko dziecka ale dziecka nie widać nie wiem jak się to dokładnie nazywa Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-06 o 12:57 |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Domi jasne że się kłóć! Należy Ci się i koniec..
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ufffff- dogoniłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
taaaaa poczekaj doczytałam, że idziesz przed porodem, to ok- DO porodu będziesz często ![]() Anoula złożyłabym życzenia, ale tych od Azeali nie przebiję, to nie wiem czy jest sens Wszystkiego co sobie wymarzysz kochana Kciuki za wizyty dzisiejsze Kurde mała na wycieczce w jakimś lesie kilka tylko km od nas, a tu burza Boję się...
|
||
|
|
|
#66 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie
ogólnie zadowolona, maszynka do słuchania serduszka wróciła z naprawy więc sobie posłuchałam małego co do zwolnienia to spoko da ale ja i tak nie chciałam od dziś tylko przyjdę za 2 tygodnie (ale sama nie wpadła żeby się mnie zapytać chodź powiedziałam że mam straszne bóle pleców i czasem boli mnie brzuch), no więc od 20 będę oficjalnie na L4 a tak po za tym zjadłam właśnie koktajl z 0,5kg truskawek ![]() a i dziś zadzwoniła do mnie właścicielka prywatnego przedszkola czy nie zrobię tam u nich zdjęć grupowych + portretowe i się zastanawiam jak ja na raz ogarnę tyle dzieci hihi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Aha .. I wpienia mnie te babsko od wòzka. Dalej nie odpisuje .. Sprzedala wozek za kupe kasy I nie sprawdza czy ma kase ? Czekam do wieczora I wycofuje kase. Poszukam innego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u nas wyszło słoneczko zza chmur
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie nie chce zalogować na wizażu, cały czas mnie wywala!!!!!
Chciałam zapytać co myślicie o tym żeby może już w tym wątku dopisywać imię obok poznanej płci?? Oczywiście jak ktoś już jest zdecydowany. Bo w tym wątku pewnie dużo maluszków się ujawni
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Jaaaa! Nie wierze, ze prawie caly watek przegapilam! Ale melduje sie z powrotem
Wszystko dlatego, ze przez ostatnie pol miesiaca przeprowadzalismy sie do nowego mieszkanka i konczylam semestr na uczelni. Zostaly juz tylko egzaminy... Strasznie pedzicie z tymi postami Powoli sobie wszystko nadrobie jak tylko skoncze sesje! W ogole bardzo podoba mi sie pomysl ze spisana wyprawka w pierwszych postach ![]() Musze sie Wam pochwalic, bo wczoraj bylismy na wizycie u gin i okazalo sie, ze Maluszek dogonil termin wg OM i wraca 4.12 Dowiedzialam sie, ze Malenstwo wazy juz 75g, czyli chyba konkret(?) No i co najlepsze - widzialam jak majta nozkami To bylo chyba nafajniejsze! Mam do Was pytanie - czy czujecie juz ruchy? Jak tak, to w ktorym tyg poczulyscie pierwsze? Jak nie, to w ktorym jestescie teraz? Ja jeszcze nie czuje, a juz nie moge sie doczekac...Zalaczam zdjatko Maluszka zeby sie pochwalic, a co!
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wizytę 20 czerwca i tez zamierzam zapytać o L4, czas się zorientować jak to wygląda i czy mój gin będzie chętny do wypisania, ale mam nadzieję że nie będzie problemów.
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Trele- jak nie odbiera z Twojego numeru, to zadzwoń z innego albo zastrzeżonego. Wiele razy miałam taak na allegro że coś kupiłam, a jak czekalam na rzesykę to nikt nie odbierał :/ potem sie okazywało że niby gość wyjeżdza albo cos innego i oddawał po miesiącu kase a towaru nie miałam ;/
|
#73 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę u mnie to chyba był koniec 15tyg/początek16 wg OM a wg USG koniec 16/początek17 ale powiem Ci że nie pamiętam dokładnie... to były takie pierwsze delikatne... mniej więcej od 18tc już mocniejsze a teraz kopie jak szalony 21tc
||
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a bobas duży Ja poczułam ruchy w 21 tygodniu
|
|
#75 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41184239] U mnie niestety kiepskie wieści, myślałam, że córcia tak tylko się podziębiła, daję jej syrop odkrztuśny. Ale dostała wczoraj w nocy temperatury 39stopni Dziś już nie ma, ale kaszle, kicha, nos ma zatkany. I chyba nie obędzie się bez lekarza. Chociaż bardzo nie lubię z nią chodzić do przychodni- na każde przeziębienie przypisują jej leki na alergię... I tak mam już 3 syropy.[/QUOTE]Zdrówka dla córy Cytat:
na pewno ma dobrą opiekę ![]() Cytat:
gratuluję wizytyUdało mi się szybko korekte z animacji załatwić i jeszcze przed pracą Was trochę podczytać, dużo naprodukowałyście postów od mojego wyjścia
|
|||||||
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowej części
Ale się rozpędziłyście...myślałam , że już nie nadrobię ![]() Już drugą noc z rzędu budzę się po 5 przez ten katar No i nie wiem czy to to ale tak mnie coś już wczoraj wieczorem posmyrało z lewej strony poniżej pępka i przed chwilą też Anoula Wszystkiego najlepszego za wszystkie dzisiejsze wizyty!!Iguana Gratuluję córci ![]() Issia ładny brzuś Lubieolowki super, że wizyta udana a dzidziolek słodki Magalska za udaną wizytę Trele ale Cie pomierzyła a to u swojego GP byłaś??bo ja mam wizytę w poniedziałek i jestem ciekawa co mi będą robić Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-06 o 13:53 |
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, ale pędzicie, wlazłam na stary wątek, myślałam że jeszcze zdarzę coś napisać, ale nie, więc melduje się w nowym wątku![]() Anuola: spełnienia marzeń Lubieolowki: wizyta udana, to dobrze jakie wielkie jest dziecię?Paulinaizabela: chyba właśnei czujesz pierwsze ruchy który to tydz?
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje sie i ja
wizyte mam 17 czerwca chociaz korci mnie wczesniej poznac plec moze sie wybiore w nastepnym tyg na usg...hmmmm....aha i 16 tydz mi leci wiec juz brzuszek widac
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
malinka to pochwal się brzuszkiem
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Leci mi 17tc
![]() Sama nie wiem czy to to...zobaczymy czy się będzie powtarzać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Ja z córcią ruchy poczułam w 18tygodniu, teraz delikatne smyranie w 15, ale to takie sporadycznie wyczuwalne ruchy więc na TE jeszcze czekam
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz przestalam biegac bo tetno za bardzo skacze, bardziej sie mecze a poza tym lekarz odradzil.
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie nie z tej beczki : czy ktoras z Was była / robiła lub planuje Baby Shower / bociankowe ? Podoba mi sie ten pomysl , bo faktycznie to moze byc taka ostatnio szansa na spotkanie sie z kolezankami na dlugo , dlugo I wogole fajna zabawa tak inna
zastanawiam sie tylko nad tym czy ludzie nie odbiora tego na zasadzie ze zorganizowalam z nadzieja ze mnie wszyscy obkupia . Sama nie Wiem , narazie sie zastanawiam , mam tu nie wiele kolezanek do tego raczej nie znaja sie wzajemnie wiec nie Wiem czy to bylaby udana imprezka ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Dziękuję |
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze raz mnie tam zagilgotało
Trele ja chyba nie planuję...wogóle o tym nie myślałam, ale raczej nie
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
pochwale sie jak bedzie sliczny okraglutki bo narazie widac jeszcze troche faldke
![]() chociaz po wiekszym obiedzie jest jak w 5 m heheh
|
#89 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku! Ale żeście naskrobały, masakra!
Nastraszylyście mnie tym popuszczaniem moczu i teraz 5 razy dziennie będę ćwiczyć mięsnie Kegla, nie dam się! ![]() Myślałam, że od początku ciąży przybył mi 1 kg, wczoraj u lekarza waga pokazała -1kg w stosunku do poprzedniej wizyty, pomyślałam sobie, że ta waga jest jakaś nieteges i dzisiaj zwazyłam się w domu. Faktycznie kg mi uciekł i wychodzi na to, że jestem na 0 - trochę się martwię...w końcu 15 tydz już skończony, brzuszek też taki maluczki. Na pewno wszystkie jest ok, ale jakoś po głowie mi to chodzi... Całe cytowanie mi się usunęło i moje odpowiedzi, niech to szlag trafi... z tego co pamiętam: Mya Trzymam kciuki za wasz kredyt i uciekajcie gdzie pieprz rosnie! Iguana gratuluję córci! Ktoś pisał o naczynkach, mam to samo i te żyły... a na karku dopiero 25 skończone.... Boję się co to będzie później.... Magalska gratuluję wizyty Szkoda, że Twoja propozycja tytułu okazała się za długa.. tak mi się podobał. Bardzo wcześnie poczułaś ruchy, tym bardziej, że to pierwsza ciąża. Ale z tego co pamiętam to Tobie odraz jakoś brzuszek urósł i w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam budowniczka.... ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- To musi być dzieciak!
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

. 
jak ?? A ona mi Spodnie centymetr do brzucha przyklada I mierzy wzdłuz I wszerz I mowi ze dziecko idealne :O czyli jakie? No takie jak ma byc ;D
) wogole to mi poprzyciskala brzuch az mala sie obudzila .. Widzialam w koncu jak mi brzuch faluje 
Boję się...

Ślub 25.08.2012
KCIUKI DLA ANI 

Dziś już nie ma, ale kaszle, kicha, nos ma zatkany. I chyba nie obędzie się bez lekarza. Chociaż bardzo nie lubię z nią chodzić do przychodni- na każde przeziębienie przypisują jej leki na alergię... I tak mam już 3 syropy.[/QUOTE]
i tak mi pachniało że wyprosiłam łyczka... Ale było pyszne!!!