|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 4
dziewczyny, czy to azjatyckie mleczko kokosowe jest okej? Polowałam na nie już kilka razy, ale nigdy nie zdązyłam...
Od jakiegos czasu chce w koncu zrobić curry ale wszedzie to mleczko jakies drogie bylo, wiec odpuszczałam. Tu bedzie taniej, tylko czy jest dobre?
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 4
Cytat:
Natomiast ogólnie Bosacka zachęca do kupowania produktów polskich i promuje to. Ostatnio oglądałam właśnie odcinek, jak sprawdzać, skąd pochodzą produkty. Jasne, że nie wszystko, co sprowadzane jest złe, ale ona kładzie nacisk np. na to, że po co kupować ziemniaki z Egiptu, czy pomidory z Maroka, skoro mamy swoje, dobre polskie odpowiedniki. Odcinek o produktach BIO dotyczył tego, że nie wszystkie produkty BIO, spełniają wymagania, jakie BIO powinny spełniać. Dlatego pokazywała, jak zwykle: jak mądrze czytać składy i jak z nich coś czerpać. Samo bio na opakowaniu nie wystarczy, gdy czytamy skład i znajdujemy tam różne niespodzianki. |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już wyżej pisałem uważnie przyglądam się składom i w tych z Bio produktów znajduję tylko pozytywne niespodzianki. I nie tylko żywność Bio jest importowana, większość weźmy na przykład takich pomidorów z marketów pochodzi z hiszpanii, kupujemy je i nie widzimy w tym nic złego, dlatego importowanej żywności Bio też nie powinniśmy się bać. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-06-06 o 09:12 |
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
a spobujcie znaleźć polski czosnek w lidlu albo B. NI MA. zamiast slawetnego chinskiego, teraz jest made in portugal.
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wszędzie widuję meksykański hiszpański i właśnie chiński.
Dobrze, że na bazarku mam polski |
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj w Lidlu nie miałam czasu poogladac tych wszystkich sprzetow moze to i dobrze
![]() Leciałam po szklana deske do kuchni ( mam takie tylko bez motywu z Tchibo i bardzo sobie chwalę) dla mamy na urodziny, dokupie jeszcze kwiatka i prezent jak znalazł. U mnie po 8 były tylko 2 motywy i miałam jak zwykle dylemat kiwi czy truskawka, wzięłam truskawkę . Deska super
|
|
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2738 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jest bardzo dobre. Osobiście testowałam, kupuję i polecam. Cytat:
Jeden jedyny raz kupiłam w Lidlu czosnek bez czytania etykiety. Jak chciałam użyć czosnku, zaskoczył mnie jego wygląd, zapach, a po chwili smak ... okazało się, że czosnek wyprodukowano w Chinach ![]() Teraz kupuję wyłącznie na bazarze prawdziwy aromatyczny polski czosnek. Jakość walorów smakowych bez porównania lepsza. Cytat:
Ja ogólnie lubię robić zakupy na bazarze. Tam mogę kupić dobre mięso, ryby, pieczywo, warzywa i owoce, nabiał w tym świeże, tłuste krowie mleko z śmietaną na wierzchu.
|
|||
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
fejs na szklanej desce dodatkowo noze sie strasznie tępią
![]() ja mam jedna deske z bidronki ale ma chropowata powierzchnie wiec do krojenia sie wcale nie nadaje wiec tez lezy albo juz nawet wywalilam ![]() fasionmy passion ja tez mam fajny ryneczek koło siebie, ale co z tego jak ceny na nim czasami przegiete swego zcasu jak kupowalam banany za gora 4zl w B lub L to na owym ryneczku byly po 7zł a ja bananow duzo kupuje.
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
agajanta no drewaniane i plastikowe to szybko trzeba wymieniac
kazda ma plusy i minusy. ja w kazdym razie szklanej odpowiedniej jeszcze nie znalazlam. |
|
|
|
#2742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Przecież wiadomo, że oni tego sami nie wyhodowali, tylko też kupione w jakiejś hurtowni. Dla mnie wielką zaletą targowisk jest właśnie możliwość kupienia produktów "prosto od chłopa", a nie że ma być taniej (w zasadzie nigdy nie jest).
|
|
#2743 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale znalazłam dla niej zastosowanie, słuzy mi jako podkładka pod gorące garnki ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Właśnie też miałam pisać, że jak po czosnek to tylko na ryne / targ. Warkocz polskiego czosnku już za 10zł mozna nabyć, a różnica nie do opisania Ja dodatkowo jeszcze od ciotki ze wsi takie warkocze dostaję. |
|
|
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 4
U mnie zawsze jest polski czosnek w L., oczywiście kilka razy droższy niż chiński. Niepozorny, sprzedawany na główki.
Pora zwlec się po foremkę :-D
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie jest beznadziejne. Lepiej dołożyc i kupic prawdziwe. Na puszce jest napisane, że to napój kokosowy. Ma okropny skład i posmak plastiku.
|
|
|
|
#2748 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj w Lidlu truskawki po 3,99zł i aż się zdziwiłam ze są smaczne i że w ogóle mają jakis smak
|
|
|
|
#2750 |
|
Przyczajenie
|
To chyba trafiłaś na jakieś inne opakowanie. Normalnie są bez smaku i kiepskie
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio kupowałam truskawki i były bardzo dobre
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Te są bardzo czerwone, pachną i smakują
Ale wczesniejsze też były bez wyrazu...
|
|
|
|
#2753 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zakupiłam tego rożka maślankowo - cytrynowego. Jak dla mnie szału nie ma.. O wiele bardziej smakuje mi ten migdałowy na patyku
Truskawki też u mnie były po 3,99, ale jakieś spleśniałe były, więc sobie darowałam, ale zapach miały fantastyczny. |
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
o czyli nie tylko u mnei splesniale truskawki
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie już rożków nie ma
|
|
|
|
#2757 |
|
Pani Mizantrop
|
|
#2758 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Wiecej nie kupię.
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak wykupili... Posmakowały nawet mojej mamie a ona nie lubi lodów owocowych, tlyko czekoladowe.. te brzoskwiniowe też fajne
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Polecam ser Grana Padano z Lidla. Lepszy niż ten dostępny w innych sieciach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

ale wszedzie to mleczko jakies drogie bylo, wiec odpuszczałam. Tu bedzie taniej, tylko czy jest dobre?

wiec tez lezy albo juz nawet wywalilam
swego zcasu jak kupowalam banany za gora 4zl w B lub L to na owym ryneczku byly po 7zł