|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Ale ja już od przynajmniej połowy ciąży widzę, że wydaje mi się, że jest cieplej niż wszystkim innym w tym mojemu TŻ'towi
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
A mi wiecznie zimno, ten stan się u mnie ani w ciąży, ani po ciąży nie zmienił.
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
zero bolu, stresu...super!a skurcze macicy to dobry znak, niech się szybko obkurcza i wraca do formy. |
||
|
|
|
#2075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wizytę. Będzie dobrze zobaczysz. JEstem. Rozwarcie na 2,5cm niby tylko parę małych skurczy się zapisało na ktg ale gin twierdzi, że w pon na wizytę już raczej nie przyjdę. Z tego co patrzyłam na to ktg to jak mnie bolało to skurcz sie nie pisał wiec nie wiem o co chodzi. Nie zważyła małej bo stwierdziła ze nie może zrobić tego dokładnie bo głowa jest tak nisko. Pytała się mnie jaka płeć mi podawali i czy to na pewno dziewczynka bo wypatrzyła że albo się nie wysiusiała albo ja mam torbiel na jajniku. Kazała mi czekać prawie godzinę i robiła usg drugi raz. Dalej to było a mała powinna się już wysikać. Kazała sie nie przejmować sprawdzimy w pon o ile przyjde a nawet jak to jest torbiel to zazwyczaj po ciąży znikają. Matka oczywiście dzwoniła do mnie mówię jej że musze czekać i coś nas rozłączyło. Nie dzowniła 2 raz wiec olałam sprawe. Przyjeżdżam do domu a ona z pyskiem na mnie ze u babci nie byłam, że teraz ona będzie musiała specjalnie jechać, ze złe okno założyli bo miało być wieksze i się drze. Wiec ja też zaczęłam sie drzeć że się boję jeździć a że złe okno to niech ma pretensje do ojca a nie do mnie bo co mnie to obchodzi. Jedyne co mnie tu trzyma to to, ze odkałdamy na dom to co byśmy musieli dać na wynajem i tym sposobem szybciej nam pójdzie tak to by mnie już tu nie było.
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to ostatnio słyszałam, że im bardziej się ograniczamy tym większe problemy z brzuszkami dzieci. Ja dziś też żyję o chlebie z masłem, jabłku! o zgrozo, ziemniaczku i gotowanym kurczaku. Myślę, że drób jak i ziemniaki to spokojnie możesz jeść.
|
|
#2077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
M. kupił tą z hipp - 14zł dołuj mnie dołuj z tym Twoim porodem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze Wam to napisac! nasz tatuś cieszy się nawet jak go corcia "obkupka"
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak zgaga i dla mnie najważniejsze - ciagle zatkany nos i nałogowe używanie disnemar do nosa mały śpi już 3 godziny, czyli od 4 nie miał zmienianego pampa, pewnie przesikany nie sadziłam, ze tak szybko wyrośnie
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() wpadłam, żeby Wam powiedzieć, że Debridat w syropku to cudowny lek na kolki !! od przedwczoraj po południu daję po 1ml 5 razy dziennie i Wojtuś w końcu się wysypia, nie płacze tak często, nie pręży się, sam puszcza bączki, częściej się uśmiecha ![]() jedyny minus jest taki, że Debridat jest na receptę ![]() salviae- my używamy DADY 2 i myślę, że długo jeszcze na nich pojedziemy (a Młody waży juz 5100g), mam też paczkę Pampersów 3 i one są stanowczo za wielkie dla Wojtusia, a Twój Młody ile waży?? Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-06 o 17:11 |
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe kombinezony w czerwcu, sama w to nie mogłam uwierzyć, ale na zewnątrz jest zimno, mokro, wiec wole ubrać jej śpioszki i futrzaka - do samochodu i żeby przejść kawalek idealne ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- lubie te czapki wczoraj pani na sesji pytala tatusia czy sam wybieral czapke "i love dad" hehe.---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() a śpioszki to te na szelkach tak? no to my lubimy najbardziej pajacyki
|
||
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprawdziłam, myślę, że będą ok i pachną dwójki chyba nie były zapachowe :P
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-06 o 17:18 |
|
|
|
|
#2083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
fajnie, ze macie takie układy. inne kobitki robilyby wyrzuty...a Ty wszystko przyjmujesz z wielkim spokojem ![]() Cytat:
![]() a Ciebie proszę o spis dokumentów do paszportu - skoro będzie roczny macierzyński, a Nelka może mieć za darmo samolot to chyba odwiedzimy rodzinke w CA oj byłoby cudnie!---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() np Pampersy 2 są mniejsze niż Dady 2 my stanowczo wolimy Dady, czasem nie zmienię pieluszki z 5-6 godzin i wszystko jest ok , podczas gdy oryginalne Pampersy potrafiły mi już przecieknąć=== salviae- też się zdziwiłam, że 3 ładnie pachną
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-06 o 17:20 |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo! należy Ci się jakiś dobry deser za ogarniecie tych papierów. ja chyba się upije jak już im wszystko oddam i nic nie będą ode mnie chcieli ![]() kwitki z wyplat? my kilka kombinezonow mamy po kuzynie (październikowym) i nawet nie chciałam ich brac szykując wyprawke, bo przecież Nelka majowa...a tu proszę , w czerwcu jak w listopadzie mam nadzieje, ze ubierzemy je raz i zaświeci slonce.---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
bo w końcu nie zdazylismy kupic. teraz mam dylemat czy skorzystać w głębokiego który mamy i kupic fajna spacerowke, czy jednak spelnic swoje marzenie o polce dots czekam az mi się sprawy finansowe uregulują i kupimy wozek
|
||
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może stwierdzili, że większe dzieci zaczynają robić śmierdzące kupy i poperfumowali te pieluchy
|
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i super, że już masz takie rozwarcie.Życzę Ci byś faktycznie za chwilę miała Małą w ramionach. Z torbielami słyszałam, że to co mówiła Twoja ginekolog to racja. Znam kilka dziewczyn, którym się niby pojawiły a po ciąży ślicznie zniknęły. Więc się nie martw Ale muszę to powiedzieć, dla mamy ![]() Ja pierdziele- Ty masz tak z nią zawsze? Dla mnie to jakaś tragedia, jak można kobietę właściwie już na ostatnich nogach w ciąży wyzywać, ze gdzieś nie pojechała?!!! No przecież Ty masz prawo teraz leżeć cały czas i odpoczywać jakbyś chciała. Jakaś masakra. To ja dziś z rozbawieniem opowiadałam mojej mamie jak się zaskoczyłam, że idąc do gina ( z domu do gina normalnie pieszo mam może jakieś 20-30 min, teraz wolniej) się mega zmachałam i byłam tym zaskoczona, a ona, że ona rozumie, że mam wolniutko chodzić i się nie przemęczać, a Twoja Cię ochrzania, że nie pojechałaś jeszcze czegoś załatwić- no wkurzające ![]() Cytat:
Zgagi brak
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu zainwestowała jednak w tą spacerówkę, bo w tym polka dots tak fajnie prezentuje się tylko gondolka, a za niedługo Nelcia już nie będzie jej używała, spacerówka jest cała czarna. Ten tako jest fajny i ma dobre, przydatne funkcje, dobrze się nim jeździ tylko jest k...wsko ciężki, mam go znosić 2 stopnie z tarasu i na początku po cc było to niemożliwe, teraz jakoś daje radę, ale większość wózków waży 12-14 kg więc myślę, że tych 2-3 nie odczułabym jako jakiejś mega ulgi. Aaa i obawiałam się czy nie jest za dziewczęcy, ale jak tylko mały się urodził to wszystkie wątpliwości odeszły, bo to nie jest dla mnie mały facet, tylko słodziutkie dzieciątko do którego bez wątpienia kropki pasują i już sporo ludzi mnie zaczepiło chwaląc wózek
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-06 o 17:43 |
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już taki typ. Jak jest dobrze to jest dobrze ale jak coś nie po jej myśli to od razu wielkie pretensje. Zakładają mi okno w pokoju obecnie. Ojcec z wujkiem i Tż póki nie musiał iść do roboty. i okazało się, ze włozyli złe okno bo za małe, na szczęście w porę sie okazało. I ja przyjeżdżam a ona sie drze do mnie że złe okno. To ja się drę że gówno mnie to obchodzi niech idzie z pretensjami do ojca. Babcia ja tłumaczy że jest nerwowa bo sie przejmuję moim porodem. Nosz kur... to co ja mam powiedzieć?
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak miałabym szukać i jechać samochodem to benzyna też kosztuje.Wiesz, gdyby barierka była bliżej to bym ją ugryzła, a że była za daleko a bardziej bolało przy ruchu to nie ugryzłam Na następny poród nie wiem jak to zrobić żeby było znieczulenie, bo normalnie ten kręgosłup to bolało jak ten postrzał czy rwa kulszowa co miałam w ciąży, a nawet bardziej.
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jej dajesz?
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale właśnie - to jest dzidziuś każdy jest zachwycony Cytat:
ja też przy następnym będę chciała znieczulenie |
||
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie się coś rozkręci w weekend ![]() A co do mamy to brak słów nie powinna Ci tak mówić i Cię tak stresować...Ja sobie nie wyobrażam żeby mnie mama tak traktowała---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Jutro mamy ostatni dzień a w sobotę termin porodu ![]() i co? i nic się nie dzieje, nie rozpakujemy się |
|
|
|
|
#2096 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() póki co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) niestety zostało nam opakowanie ponad 60 sztuk 2 pampersów ale już średnio pasowały :/ |
|||
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się muszę pożalić
mój dzidziuś dziś zasnął bez mamusi cycusia zostawiłam go z mężem, poszłam na zakupy, w międzyczasie M. dzwonił i słyszałam jak mały popłakuje, wracam do domu, patrzę - Mały śpi w łóżeczku
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkrótce będziesz marzyć o tym by Bartuś zechciał zasnąć bez Twojego cyca ![]() My z Sofką jesteśmy na etapie, że ona w ogóle nic nie chce robić bez cyca A z dobrych wieści: dotarła do nas wreszcie paczka z RPA - po 2-óch miesiącach A tam praktyczna torba na dziecięce rzeczy wypełniona ślicznymi ubrankami ![]() Do tego przyszła też kupiona na Tablicy karuzela Justi zmałpowałam po Tobie i kupiłam Wyspę Marzeń. Jest cudna! Nie chce mi się jej teraz montować, ale pewnie jak TŻ wróci to ją założy. Założę się, że jeszcze dziś w nocy będzie okazja ją przetestować
|
|
|
|
|
#2100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pampy 2 z pampersa uzywam a maly wazy 4500 dzisij mlody caly dzien nie spi... ryczy i ryczy sen po 10 min i placz wrrr
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

07.07.2012 

chciałam zrobić fotkę, ale mój chłop to gorący facet i łaził wczoraj w majtkach. Nie będę takich roznegliżowanych do albumu wklejać
jak sie ubierze to będzie mieć.

Bosko wygląda w tych kombinezonach w czerwcu 

zostawiłam go z mężem, poszłam na zakupy, w międzyczasie M. dzwonił i słyszałam jak mały popłakuje, wracam do domu, patrzę - Mały śpi w łóżeczku