|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Chyba tatusie córeczek tak mają ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba trzeba coś im kupić na dzień Taty ![]() Cudowne uczucie ![]()
![]() |
#2043 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() nie zazdroszczę wloczenia się miedzy przychodniami...ale chyba jednak lepsze to niż wyscig po urzędach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
i zaświadczenie faktycznie o dochodach ze skarbówki (czekaliśmy na to tydzień :P) i z zusu o odprowadzanych składkach (wystawione na miejscu). do tego milion innych zaswiadczen, pity 11 za 2011, wszystkie swiadectwa pracy do dzisiaj... ![]() najbardziej smiac mi się chce, bo kobieta w mopsie chce zaświadczenie o przychodach firmy - a pelny miesiąc. wiec wypelnilam za kwiecień, ale pani uznala, ze skoro 1go kwietnia było swieto to to nie jest pelny miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czekamy na zdjęcie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ze polacy chyba nigdy nie zrezygnują z papierologii...na to ona "rok temu trzeba było wypelnic 3 papierki, teraz kiedy becikowe ogranicza kwota dochodu tak to wygląda" czyli zamiast do przodu robimy krok w tyl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprobuje dzisiaj wypisac wszystkie dokumenty, które trzeba przedstawić i może Jenny wrzuci to na pierwsza strone żeby innym było latwiej...mnie to becikowe przytloczylo ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() najważniejsze żeby dziecko przybieralo na wadze i było zdrowe! ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() no.. jedna noworodkowa pracowała za karę ale nie miałam z nią styczności za dużo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na Twoim miejscu poprosiłabym o skierowanie do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |||
Zakorzenienie
|
Okropne to co piszecie o pielęgniarkach nie umiejących pobrać krwi takim maluchom, o położnych i lekarkach chyba bez powołania, skoro takie bzdury potrafią wygadywać byle tylko zdołować i tak przestraszoną wieloma rzeczami świeżo upieczoną mamę
![]() Że o papierologii do becikowego nie wspomnę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mamy takie same czapy dla naszej Małej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
sharp moj jak podniesie tak trzyma na lozku jak lezy zadko kiedy glowe kladzie nawet i 30 sek.nie liczylam nigdy ale policze hee
tyle zachodu ze nie wiem czy ten 1000jest tego wart masakra aa wyniki poki co bez posiewu dobre crp ma 0,2 w moczu ok hgb 12.5
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() mnie drazni tesciowa, mowiaca do malej "neluniu pupinko malusia, cio ci się sni skarbenieczku, malusia pulusia taka slodka babcina klusunia" rzygac mi się chce od tych wszystkich zdrobnień i okreslen niewiele wnoszących do zycia mojej corki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale mam inny dylemat. Mój szkrab uwielbia spać na brzuszku. Rano obudził się zaczął marudzić, więc przekręciłam go na brzuszek i spał jeszcze 2h ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Witam sie z parku
![]() Pogoda dzis w Warszawie cudowna, slonko swieci, ptaszki spiewaja, bosko. Niech juz tak zostanie ![]() ![]() Wlasnie mijalam dwie mamy na wspolnym spacerze z wozkami - kazda z blizniakami ![]() Sharp ![]() ![]() ![]() Diabli napisz koniecznie zestaw becikowych doksow. Ja juz postanowilam, ze nie bede sie o to starac (za malo mamy czasu, a szanse na tego nedznego tysiaka niewielkie) ale innym to z pewnoscia zaoszczedzi choc troszke zachodu. My w pon skladamy podanie o pierwszy paszport dla Sofii. I tu tez trzeba milion papierkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie wiem kiedy znajdę czas żeby Was nadrobić. U nas wszystko super, dziś żyje sie juz o niebo lepiej i pomimo nieprzespanej nocy krzatam sie po domu cały czas i ogarniam wszystko. Mały teraz śpi, tatuś tez- dziś w nocy oka nie zmrozyl. Młody cała noc dał nam czadu, ale tatuś stanął na wysokości zadania ![]() Obawiam sie ze dzisiejszej nocy bedzie powtórka bo mały spi cały dzień, z pobudkami na cyca. Karmie piersią, pokarmu coraz wiecej i chyba nawet starcza.. Może nie będę musiała dokarmiac sztucznymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie stoi w miejscu..skurcze są i to cały czas..mały bardzo mało aktywny i coraz to bardziej bolesne te skurcze ale chyba tą noc jeszcze wytrzymam.. zamierzam za to jechac dziś jak tż wróci z roboty na IP...zrobic KTG .. Cytat:
![]() no i super ze jesteście już w domku..nie przemęczaj się ogarnianiem zbytnio..to teraz nie wskazane...odpocznij!:cmo k: ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wczoraj w koncu załatwiłam to becikowe, najgorsze jest to, ze nie mam z kim malego zostawic i wszedzie go woze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja Kube zostawiam na brzuszku w dzien jak mam go na oku np teraz, tez bardzo lubi tak spać i dobrze mu baki ida, a ma z tym problem, jakoś wydaje mi sie mało prawdopodobna ta śmierć łóżeczkowa, ale na noc bałabym się go tak zostawić Asch zazdroszczę pogody, az sie wierzyć nie chce, ze gdzieś świeci slonce ![]() Mam juz dosc tych bąkowych problemów, jak moje dziecko porządnie sie wypierdzi to jest takie radosne piszczy i sie śmieje, macha łapkami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po wizycie. Niby ok, ale ja jestem niezadowolona. Głównie dlatego, że Mały ma 2500 +/- 300 gram. Moim zdaniem to niewiele jak na mój skończony 37 tc., ale lekarka twierdzi, że wszystko jest ok, że jak na moją budowę i ogólnie jak go obserwowała to wszystko wydaje się dobrze, więc postanowiłam nie schizować. Pytała się tylko czy tato wysoki ( tak, ma 194 cm) bo wychodzi na to, że synek ma baaardzo długie nogi, więc chyba z Kijanki powinnam go przechrzcić na Pająka. Poza tym na KTG trafiliśmy przez 18 min. na jego sen, więc mało się ruszał, dopiero jak zmieniłam pozycję w ostatnich 2 min zapisu zaczął. Ale ginekolog uznała, że na wszelki wypadek mam też przyjść na KTG za tydzień, a nie za dwa. Acha i na poród się nie zapowiada. Szyjka podobno długa i trzyma. Trochę mnie to bawi bo tyle było stresu w międzyczasie, że coś się zadzieje za szybko, a teraz wychodzi na to, że mam jeszcze sporo czasu ![]() Tak więc Jenny proszę o wpisanie wizyt 13.06.2013 - KTG 20.06.2013 - KTG+ normalna wizyta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-06-06 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zadomowienie
|
Diabli na jaki wózek się zdecydowaliście ? bo chyba przeoczyłam info
![]() Ale bąki idą, muzyka dla moich uszu ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-06 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
spróbuj te ![]() http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html ja jeszcze nie próbowałam ale wyglądają extra ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- ja już po ciuchach i pedicure ![]() nakupiłam młodemu ubranek ![]() wracając spotkałam znajomych i się dziwnie na mnie patrzyli, że w japonkach idę i że niby zimno, mi jest gorąco ![]() dostałam niespodziewanie wyższą wypłatę więc jestem happy ![]() a ! i wstrzymuje się z porodu do soboty w nocy przynajmniej, bo w sobotę impreza i tort :P
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 | ||||
Zakorzenienie
|
Kupiłam herbatkę koperkową, wygląda na to, że sobie
![]() Cytat:
![]() Poszłam na spacer dzisiaj sama, padam ze zmęczenia. Wózek cały ciężki, znosiłam na raty, ale zapomniałam przykrywkę do gondoli ![]() Zostawiłam stelaż w aucie w bagażniku, przy czym upaprałam sobie jedyne jeansy w które wchodzę błotem ![]() Cytat:
![]() Ale ból był chyba taki skumulowany za jakieś 9-12h, bo miałam ochotę kogoś pogryźć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaczęłam odpisywać godzinę temu i tak mi zeszło, marudzenie, karmienie, wycie (chyba krótka kolka, bo się naprężyła i na rękach nadal płacz)
![]() |
#2069 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2070 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak ją sobie kładzie na klate to super widok ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() On generalnie mamę olewa, no więc jak on olewa to ona do mnie x2. Cytat:
![]() Moje "słodycze" od wczoraj to chleb z masłem ![]() Żadnych owoców ani warzyw, a o ciastach mogę zapomnieć. Mam nadzieję, młodej się szybko unormuje ten brzuszek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.