|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !
Cytat:
![]() Z tego co MAMA mówiła, to siostra Sabina ciągle pracuje w Mpnashyi, a o siostrze Michalinie nic nie wspominała dotąd ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Anka_m jak tam?? Zeskanowałas zdjęcia?? No i Seonka poraz kolejny rozpoczęła nową stronę ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-04-11 o 13:53 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Rozeznanie
|
Witam Was bardzooooooo serdecznie
![]() Właśnie wróciłam z poczty ![]() ![]() A z tą roślina co dobry pomysł. Tylko ciekawe czy tam by urosła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Wtajemniczenie
|
Na zdjęciu tej aukcji ta roślinka rośnie też w doniczce więc ja wierzę, że to może być coś fajnego
![]() MAMA gdzieś jest? My tu bez Ciebie jak upośledzone, nie wiemy nawet czy możemy nasionko kupić hihihi
#2764 |
Raczkowanie
|
hej
widze, ze wysylacie paczki do swoich dzieci. A jak siostry rozwiazuja problem zazdrosci wsrod dzieci? Pewnie i tak dziela prezenty miedzy wszystkie dzieci nie mowiac od kogo jest paczka, bo to czasem moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. tak przynajmiej bylo w "mojej" wiosce. Jest nawet proba od misjonarzy, zeby nic nie przysylac bo to moze wzbudzic zawisc wsrod dzieci. A jak jest w Mpanshy? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak sie składa że ja akurat nie jestem mamą adopcyjną. Ale wcale mi to nie przeszkadza aby jakoś pomóc. W moim przypadku jest tak, że ja to wysyłam do siostry i to siostra decyduje co z tym zrobić. Np teraz jestem w trakcie robienia planszy do przedszkola, które siostra pragnie otworzyć, a jeśli zadecyduje, że narazie przyda się w szkole to oczywiście uszanuję jej decyzję. Jeśli chodzi o zazdrość to z tego co wiem, niektórzy posyłają jakieś drobne rzeczy równiez dla rodzeństwa pocieszki. Ale prawda jest taka że oni i tak się dzielą. Już tak sa nauczeni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAMa z tego co pamiętam, wyjechała na święta i chyba jeszcze nie wróciła. Mówiła, ze wraca w srode albo w czwartek, a moze i jeszcze troche dłuzej odpocznie... ![]() Nie wiem czy ktos jeszcze miał okazje spotkac sie z Agą, ale ja własnie parę dni temu piłam z nia kawę ![]() Ale naplotkowałam ![]()
![]() |
#2767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Swietny pomysł a ja powyrzucałem tyle alfabetów. Ze też nie wpadłem na ten pomysł. Do mnie bowiem dociera makulatura, którą sortuję, klasyfikuję i odwożę do punktu sprzedaży.Ale wezmę to pod uwagę i będę odkładał i starał się też wysłać. ![]()
![]() |
#2768 |
Przyczajenie
|
witajcie-od dwóch dniczytam wasze posty i nie mogę wyjść z podziwu
znam jeszcze jeden sposób na pomoc misjom- zbieranie znaczków zkopert więcej na portalu św.Izydora http://www.znaczek.izydorus.net pozdrawiam-wkrótce wyślę pierwszą paczkę siostrze. Niestety nie mogę przeznaczyć na nią tyle ile bym chciala ale czekam na podowiedzi co teraz jest najbardziej dzieciom potrzebne
#2769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Plansze już zrobione ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Przyczajenie
|
żle wstawiłam link
http://www.znaczek.isidorus.net/
#2771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kowalski, Nowak czy Malinowski.Ponieważ już minęło trochę czasu to może jej tato doczekał się jeszcze jakichś pociech z nową mamą? ![]()
![]() |
#2773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze jedna Zabrzanka. Z Zabrza już jest Annee z osiedla Kopernika, a ja mieszkam w Mikulczycach a Ty z jakiej dzielnicy? ![]()
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nowy lenteks, porąbać drewno na opał itp A na Koperniku mieszka szwagrówka z mężem no i wielu znajomych. Dobranoc! ![]() ![]()
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-04-11 o 21:38 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
Seona: W Mpanshy bylam tylko dwa dni towarzysko mozna powiedziec
![]() ![]() dzieci 2`.jpg Obraz 367 ``.jpg na tym zdjeciu z grupka dzeci moja córa to ta usmiechnieta z pluszakiem. Dobra dosyc tego chwalenia sie jeszcze jedno pytanie. Czy Agnieszka czyli MAMA pracowala kiedys w Mpanshy? bo jestem troche nie w temacie pozdrawiam Edytowane przez mukashana Czas edycji: 2007-04-30 o 00:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Rozeznanie
|
Mukashana śliczna ta Twoja pociecha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Wtajemniczenie
|
nemi83 - witaj
![]() ![]() ![]() ![]() mukashana - opowiedz nam coś więcej o Afryce, jak się tam w ogóle znalazłaś, wszystko wszystko. Masz śliczną córcię! Co do Twojego pytania: MAMA nie pracowała w Mpashya (z tego co ja wiem, chociaż bym się wcale nie zdziwiła gdyby było inaczej ![]()
#2779 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tutaj email od siostry, znalazłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A swoją drogą jaka Ty jesteś podobna do Gosi Majer ![]() ![]() Ponawiam pytanie! Gdzie się podziały Adopcyjne Mamy: Floe i Sobótka?? Dziewczyny co u Was?? Sobótka dostałaś jakąs wiadomość? Doszedł Twój email? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-04-12 o 08:28 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Rozeznanie
|
Być może Floe i Sobótka zasiedziały się gdzieś u rodziny na świętach. Ale faktycznie już dawno nic nie pisały.
A MAMA fajeruje na całego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Zadomowienie
|
mukashana witaj
![]() ![]() ![]() nemi83 witaj ![]() ![]() Ps. Nie wiedziałam, że jest mozliwość wstawiania zdjęć bezpośrednio do postu, tak jak to zrobiła mukashana, hmmm wie ktoś jak to zrobić?
#2782 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja tez troche przymilklam , (swieta to swieta), ale powiem wam, ze wyslalam paczuszke, a w niej m.in. 144 olowki, 72 dlugopisy, 4 paki kredek woskowych , po 64 kolory oraz takie kolorowe plasze z literami, ktore mozna przywiesic na scianie. Pozbieralam tez wloczke - rozne kolory, chyba kolo 20 motkow, kilka par drutow. Wloczka to moje zapasy, bo nie raz i dwa kupowalam z mysla, ze cos zrobie, ale, no wiecie jak to jest... Za wasza rada kupilam dla Sauleti pilke nozna, bielizne i koszulke, a malej Fausti lalke Murzyneczke, sukieneczki dwie i skarpetusie. Wyslalam to wszystko paczka ekonomiczna - na poczcie mowili, ze dojdzie do 6 tygodni - zobaczymy, czy amerykanska poczta klamie ![]() Nie moge doczekac sie zdjec z party, Mama daje nam lekcje cierpliwosci ![]() Ale i jej nalezy sie odpoczynek, przeciez ona jest caly czas na pelnych obrotach. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Wtajemniczenie
|
Erietko ... jaka "mała" paczuszka
![]() ![]() Chyba każde dostanie ołówek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale z Podkarpacia też mamy mocny odział ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Rozeznanie
|
Erietko zrobisz wspaniałą niespodziankę maluchom. Widze że w kwestii edukacji trochę się uzupełniamy. To świetnie
![]() Musze wam powiedzieć że od momentu gdy zaczełam pomagać dzieciom w Afryce to poczułam w sobie niezego POWERA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
BAN stały
|
witam...chcialam tylko szybciutko wtracic, ze dokladnie wczoraj dostalam list od Siostry Jozefy ze zdjeciem Miltona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Raczkowanie
|
[
Asienka Ps. Nie wiedziałam, że jest mozliwość wstawiania zdjęć bezpośrednio do postu, tak jak to zrobiła mukashana, hmmm wie ktoś jak to zrobić?[/quote] hej. mozesz doaczyc zdejcia klikajac na ten maly spinacz u gory. tylko zdjecia musza byc male. ja je zmniejszalam kilkakrotnie bo ciagle byly za duze. obiecuje ze napisze cos wiecej o mojej przygodzie z Zambia jak tylko chwilka wolnego czasu mi se przytrafi. do Uslyszenia mukashana vel Gosia Mayer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Przyczajenie
|
witajcie! dzięki za miłe przyjęcie i za to że też będziecie zbierać znaczki
kiedyś wkleiłam ten link na forum ''Na luzie"" na Gazecie...admin natychmiast go skasował.... czemu? nie wiem...
#2790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm, nie da rady ![]() ![]() Dobra kończę marudzić
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.