|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
kism zdrówka dla Kaja, oby szybko choróbsko ustąpiło minimini Olaf super chłopak, przystojniaczek ![]() rinco ja też z tych zazdrosnych... już mam takie parcie na drugą ciążę że szok, mąż też by chciał... niby chciałam mieć kolejne dziecko na przełomie 2014 i 2015 roku, ale chyba niewiele z tych planów wyjdzie Chociaż wczoraj miałam wymrożoną nadrzerkę i podczas zabiegu lekarz mi opowiada co robi i takie tam i m.in. mówi że teraz 4-5tyg. bez seksowania więc teraz żeby się wyżyć zamówiłam sobie płytę tej Ewki Chodakowskiej, może się wreszcie zmobilizuję do zrzucenia pomatylowych kilogramów Pochwalcie się dziewczyny czy macie efekty ćwiczeń? Bo na facebooku Ewki te wrzucane "metamorfozy" mnie zmotywowały nie powiem...Aaa jeszcze się pożalę.. Matylka po tym rotawirusie dostaje probiotyk i z rana robi tak olbrzymią kupę, że dosłownie codziennie muszę jej wymieniać pidżamkę i prawie codziennie pościel... i do tego jak wspominałam z praniem jest problem... grrrr, niech ten wirus znika razem z ta marną pogodą.. ;/ Najlepsze życzenia i buziaczki dla Jubilatek Dalii i Gabrysi |
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Renatka, najlepszego dla córy!
I zaległe, chyba nie składałam życzeń Hani i Borysowi ![]() Obcięłam wczoraj po raz pierwszy włosy mojemu Kurczakowi. Trochę ich jednak ma Obcięte zachowałam na pamiątkę, wkleimy do jego albumu![]() U nas lato się zrobiło. Wczoraj pół dnia z młodym na rowerze, pikniki w parku i nad rzeką - jedliśmy tartę ze szpinakiem, truskawki i Antek grudkę ziemi ![]() A wieczorem spotkałam sie z koleżanką ze studiów nad rzeką, mąż został z Małym. Fajnie było ![]() kism, zdrówka Dla Kaja!Oby szybko mu przeszło |
|
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
Agata a gdzie kupowalas spacerowke? online?
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
|
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Renatka 89 Wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Twojej córci !
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bylismy dzis na szczepieniu. Maly sie rozwija prawidlowo, wazy 11.800 kg, mierzy (Pani nie potrafila dobrze zmierzyc, powiedziala ze 87, ale zmierzyla drugi raz i 83-84cm) Leon oczywiscie plakal przy kluciu, nastepne szczepienie z 3 kujkami dopiero we wrzesniu. Wrzucam zdj z wczoraj (sredniej jakosci bo telefonem w ciemnym lesie )
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-10-29 o 13:31 |
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
agata, pisz, stestujue na przepiorczych jako pierwsza
![]() ![]() agatka- u Was tak ciepło?! u nas dalej zimnica i co chwile pada
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko czy była któraś z was na zagranicznych wakacjach w Tunezji ,Bułgari lub cyprze?
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki
![]() Ledwie przeleciałam wzrokiem, co skrobiecie i widziałam moc życzeń zdrowia dla Kajutka. Dziękujemy bardzo! Mam nadzieję, że jutro już do nas dolecą wszystkie bo jeszcze się Kajowi pogorszyło Byliśmy po południu u lekarza. A jeszcze rano zdecydowałam, że poczekamy jeszcze jeden dzień i może jutro pójdziemy, ale w ciągu dnia tak go paskudztwo rozłożyło, popłakiwał sporo, oczka miał takie zaczerwienione i błyszczące, katar mu się leje hektolitrami, zanim się odwrócę po pieluchę do wytarcia, to on już sobie po całej twarzy rozsmarowuje, trze oczy i chyba od tego zaczęły mu ropieć. Je mniej i tylko miękkie, papkowate rzeczy. Gorączka skacze ciągle do 38-39, taka jest moja mała bidulinka... Więc w południe zdecydowałam, że nie ma bata, jedziemy, na szczęście było jeszcze jedno miejsce do naszej pediatry. Oprócz tego co napisałam, jeszcze okazało się, że uszy też ma trochę zaczerwienione i dostał pierwszy raz antybiotyk ![]() Nie wiem, gdzie takie paskudztwo złapał, Maks jest zdrowy, o dziwo, bo do tej pory to on przynosił i od niego Kaj łapał. Cóż, nieważne, gdziekolwiek mógł złapać. Mam nadzieję, że teraz już mu się poprawi Za tydzień mamy przyjść do kontroli.Przy okazji zważyliśmy się i zmierzyliśmy po 2 mies. przerwy i ciągle malutek taki z niego... Na szczęście przynajmniej już przybiera - 400g mu przybyło i waży równe 9 kg, a wzrostu ma 74 cm. Trochę mnie martwi, że taki maluszek z niego, choć urodził się spory chłopak, ale pediatra mnie uspokoiła, żeby się nie martwić, żeby dać mu jeszcze kilka miesiący i wtedy z dłużej perspektywy ocenić jego rozwój. Maks w tym wieku miał 80 cm i prawie 13 kg ![]() Ale ciekawi mnie, jak inne nasze wątkowe drobinki? Ktoś się ważył, mierzył ostatnio? Pamiętam, że tu słabym przybiereniem Tosi, Paulinki czy Szymonka wspólnie się martwiłyśmy. Dajcie znać, jak u Was! Kolejne buziaki i życzenia zdrowia, samych radości i uśmiechów z okazji urodzin dla Helenki, Dawida, Gabrysi i Dalii Czy mi się zdaje, czy nacia nas opuściła? A tak nas tu długo z pisaniem wspierała O innych nawet nie wspominam Renatka, ciekawa jestem, jak zdrabniasz imię swojej córci, jak do niej mówisz Jakoś nigdy chyba nie piszesz o niej po imieniu.
|
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism trzymam kciuki za zdrówko Kaja, oby mu się jak najszybciej polepszyło
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Ljechałaś z biura podròży? Może,jakś hotel ktòry polecasz?chcemy lecieć w tròjkę na wakacje I zastanawiamy się nad Tunezją I Bułgarią lub Cyprem.
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Tunezji można powiedzieć, że też byłam na własną rękę bo sama musiałam sobie poradzić na miejscu np z transferem itp. A Ty na jaki wyjazd się nastawiasz? Z biura czy samodzielnie? Chętnie coś doradzę jako pracownik bp na wychowawczym
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny podbijam pytanie o łóżeczko turystyczne. doradzicie coś
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam Caretero Grande - to "grande" chyba odnośni się m.in. do ilości akcesoriów dodatkowych, ale z połowy nawet już nie korzystamy, ale też ma inny kształt niż taki ich podstawowy model, dlatego to zaznaczam. Ostatnio użyliśmy 2 razy wyjazdowo
Tzn. nie zdążyłam Wam napisać, że dzieci spędziły noc u babci, a rodzice się szlajali sami Kajko zadowolony z pobytu na noc u babci, żadnych sprzeciwów nie zgłaszał A wracając do łóżeczka na tym etapie jest wg mnie dość zadowalające (nie do końca byłam zadowolona z tego wyższego podwieszanego poziomu), składa się i rozkłada w pół minuty, aczkolwiek praktyka czyni mistrza i początki bywają trudne ale to chyba z większością tego typu łóżeczek, bo pamiętam, że z Maksowym było podobnie (i widać to też po komentarzach w necie o jednym i tym samym produkcie: "rozkłada się momentalnie" albo "co za badziew, za nic nie da się tego rozłożyć" ). Główny i chyba jedyny minus to materac. W domu Kajko ma na nim położony normalny gryka-pianka-kokos, więc sam ten materac wydaje mi się twardy i niewygodny sztrasznie. Byłam w stanie zaryzykować położenie na nim Kaja, ale babcia orzekła, że nie położy na tym wnusia i jeszcze pod prześcieradło dała kocyk Dzieć przespał dwa razy całą noc jak zwykle bez pobudki Nie pamiętam już jak tam kształtuje się cena Caretero w porównaniu do konkurencji, ale zdaje mi się, że stosunek cena do jakość jest właściwy, tzn. nie ma co oczekiwać cudów, ale daje radę ![]() Jak byś miała jakieś jeszcze pytania, to pisz śmiało. I polecam się na przyszłość do pomocy przy rozkładaniu
Edytowane przez kism Czas edycji: 2013-06-07 o 00:02 |
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy to http://www.ceneo.pl/18758431 spisuje się super, nic nie trzeszczy, łatwe w rozkładaniu i składaniu, brak dodatkowych elementów - nie potrzeba nam nic z dodatkowego wyposażenia, bo córa tylko w nim śpi na wyjazdach.
|
|
|
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas dzis noc super pierwsza pobudka 5,30. W tym tyg tez kupimy fotelik na rower mam nadzieję że Sarusi się spodoba. W niedziele idziemy do zoo. Rossman organizuje impreze mam bilety wiec skorzystamy.
|
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziekujemy za zyczenia ![]() Kism, teraz Kajowi bedzie juz na pewno lepiej, czasem leki to niestety,ale koniecznosc takie cholerstwo mozna zlapac wszedzie, trzymajcie sie! ![]() A co do imienia cory.. nawet nie zauwazylam,ze nie pisze o niej po imieniu dla mnie to moja Zabka jest po prostu,tak ja wolam najczesciej hehe ale poza Zabka to po prostu Dalusia, tak tez reszta rodziny ja wola a w ramach ciekawostek to to nietypowe jakby nie bylo imie ma po babci
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
Sara tez dzis była an szczepieniu z moja mamą nawet nie zapłakała .nasze wymiary 11,500 g mierzy koło 76.
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
w lidlu teraz będą za 159 zł
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- wszystkiego najlepszego dla Maji i Antosia oraz spóznione dla Dalii STO LAT ![]()
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Renatka, tak u nas jest bArdzo cieplo. Parno bardzo.
Wlasnie pada deszcz ;/ Lozka turystycznego nie mam, nie pomoge. Na wakacjach w wyzej wymienionych krajach tez nie bylam, nie pomoge ![]() Po szczepieniu nie wystapila goraczka i tp. Tak ogolnie to odkad maly zaczal chodzic- biegac to schudl Wazyl 13.5 kg, a teraz 11.800. No, ale co sie dziwic, strasznie szybki sie zrobil )I duzo duzej spi .... ma dwie drzemki w ciagu dnia, 2-3 godzinne.
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism Szymon waży 9260 jest malutki,szczuplutki ale nabrał ostatnio całe 600g
i dostał takich goloneczek troszkę Je wszystko pochłania dostałownie,jedzenie wręcz musimy chować.Jesli chodzi o choroby to Szymon ma zapalenie gardła |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I
Buziaki z okazji urodzin z życzeniami samych zdrowych i radosnych dni dla Mai, Antosia i od razu dla Gabrysi (bo pewnie jak zwykle bym się spóźniła
) Do nas wreszcie chyba to zdrowie doleciało i pewnie antybiotyk też trochę pomógł bo dziś już Kaj znacznie lepszy jest Cytat:
Imię rzeczywiście nietypowe, ale chyba poza zdziwieniem nie powinno budzić żadnych złych skojarzeń wśród ludzi, jak to czasem bywa z nietypowymi imionami... Mi się podoba A u Ciebie w rodzinie to pewnie w ogóle jest tak normalnie traktowane jak każde inne ze względu na babcię ![]() anulka, to w pewnym sensie cieszę się, że to nie tylko Kaj taki mały, tzn. że to nie jakiś ewenement ![]() Nie wiem, co Ci doradzić z chorobami... Ale to przecież wcale nie musi być Twoja wina, niektóre dzieci po prostu tak mają i już
|
|
|
|
|
|
#1615 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[SIZE=1]---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o Dziekuje ![]() Anulka Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi
![]()
|
|
#1617 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Hej Wam! Leze w szpitalu na Ligocie. Rodziła tu którąś z Was? Bo mi prawdopodobnie przyjdzie tu już leżeć do porodu, więc jak ktoś ma jakieś wrażenia, to chętnie poslucham
![]() Niestety nasz koszmar powraca, Artus jest hipotrofikiem i to na dodatek z nieznanej przyczyny. Wymiary są za małe o 2-3 tygodnie. Nie mam nadciśnienia... Na szczęście poszłam na konsultacje do innego lekarza niż mój prowadzacy, bo on to generalnie olal temat, tak może byyyyc... (ja to mam szczęście...) I ten drugi lekarz zostawił mnie od razu w szpitalu wczoraj. Mam ktg kilka razy dziennie i słuchamy tetna co parę godzin. Monitorujemy sytuację. Dziś zaczęłam 35 tc, więc mam nadzieję, że tym razem zareagują w porę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41216376]Hej Wam! Leze w szpitalu na Ligocie. Rodziła tu którąś z Was? Bo mi prawdopodobnie przyjdzie tu już leżeć do porodu, więc jak ktoś ma jakieś wrażenia, to chętnie poslucham
![]() Niestety nasz koszmar powraca, Artus jest hipotrofikiem i to na dodatek z nieznanej przyczyny. Wymiary są za małe o 2-3 tygodnie. Nie mam nadciśnienia... Na szczęście poszłam na konsultacje do innego lekarza niż mój prowadzacy, bo on to generalnie olal temat, tak może byyyyc... (ja to mam szczęście...) I ten drugi lekarz zostawił mnie od razu w szpitalu wczoraj. Mam ktg kilka razy dziennie i słuchamy tetna co parę godzin. Monitorujemy sytuację. Dziś zaczęłam 35 tc, więc mam nadzieję, że tym razem zareagują w porę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] co do szpitala nie pomogę, ale strasznie mocno trzymam kciuki może USG też się troszkę mylić, moja Agata miała się urodzić wg USG przed samym porodem 3100 a miała 3860, także bądź dobrej myśli!!!
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Waga jest trochę za mała, ok. 1800 g, ale też wymiary wskazuja na 30-31 tc, a powinny na 33. Dodatkowo mój wywiad i mnie położyli.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse, z całego serca życzę Wam zdrowia i zaciskam kciuki, żeby Artuś urodził się zdrowo o czasie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Chociaż wczoraj miałam wymrożoną nadrzerkę i podczas zabiegu lekarz mi opowiada co robi i takie tam i m.in. mówi że teraz 4-5tyg. bez seksowania 

Ma katar, czerwone gardło i temp. do 39. Na razie walczymy bez antybiotyku.

(sredniej jakosci bo telefonem w ciemnym lesie

Byliśmy po południu u lekarza. A jeszcze rano zdecydowałam, że poczekamy jeszcze jeden dzień i może jutro pójdziemy, ale w ciągu dnia tak go paskudztwo rozłożyło, popłakiwał sporo, oczka miał takie zaczerwienione i błyszczące, katar mu się leje hektolitrami, zanim się odwrócę po pieluchę do wytarcia, to on już sobie po całej twarzy rozsmarowuje, trze oczy i chyba od tego zaczęły mu ropieć. Je mniej i tylko miękkie, papkowate rzeczy. Gorączka skacze ciągle do 38-39, taka jest moja mała bidulinka... 
A tak nas tu długo z pisaniem wspierała
O innych nawet nie wspominam 

może USG też się troszkę mylić, moja Agata miała się urodzić wg USG przed samym porodem 3100 a miała 3860, także bądź dobrej myśli!!!
13.08.2011