Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 21:12   #3481
tekila901
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Naprawdę sam Babydream wystarczy? U mnie stoi nieużywany także sprawdziłby się idealnie. Ale pozabija te wszystkie zarazki?
na twarz nakładasz takie same kosmetyki, a nie odkażasz jej jakoś specjalnie
Stary 2013-06-06, 21:16   #3482
Charmain
Zakorzenienie

Pozabija
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:19   #3483
szmyglo
Zakorzenienie

Nie wiem skąd pomysły, że na suchym pudrze czy cieniach, które nie zawierają za bardzo związków organicznych, za to zawsze są jakoś konserwowane bakterie rosną jak szalone. Jak mi czasem na wilgotnym agarze posiane z zawiesiny bakterii nie chciały rosnąć.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:23   #3484
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam o co CI chodzi, ale mi pomógł ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=rtjwmIgDKSg
Potrzebowałam to "na już", więc wydrukowałam u mamy w pracy. Ale dziękuję, zapewne jeszcze się przyda
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:24   #3485
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
na twarz nakładasz takie same kosmetyki, a nie odkażasz jej jakoś specjalnie
Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Pozabija
W sumie racja. Głownie chodzi mi o to, że czasem przypałęta się na moją powiekę opryszczka/jęczmień i nie chciałabym roznosić tego przez pędzle.
Stary 2013-06-06, 21:31   #3486
szmyglo
Zakorzenienie

A to z wirusem gorsza sprawa, ale ja bym po prostu nie malowała tego, a na pewno nie pędzlem.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:34   #3487
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
A to z wirusem gorsza sprawa, ale ja bym po prostu nie malowała tego, a na pewno nie pędzlem.
Najgorzej jak się pomaluje a "za chwilę" wyjdzie opryszczka, w innym przypadku odpuszczam sobie używanie czegokolwiek. Dlatego profilaktycznie wolałabym pozabijać co nieco z pędzli Bo mimo wszystko kosmetyki tez powinnam wyrzucić idąc tym tokiem myślenia.
Stary 2013-06-06, 21:41   #3488
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
która waluta jest stabilniejsza - EUR czy CHF? pracodawca może przelewać mi pensję w jednej z dwóch i nie wiem co wybrać i czy istnieją w Polsce jakieś konta oszczędnościowe w EUR bądź CHF z niezłym oprocentowaniem?
Frank szwajcarski w Polsce w ostatnich latach bardzo podrożał, dlatego takie problemy mieli ci, którzy wzięli kredyty w frankach. W sumie dla Ciebie byłoby pewnie lepiej, gdyby można było korzystniej wymienić - ale jednak moim zdaniem euro jest stabilniejsze jeśli chodzi o wahanie cen.
Co do kont oszczędnościowych - w Polsce obniżono stopy procentowe, więc ten produkt w ogóle się nie opłaca. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, jakie będzie oprocentowanie, ale max 1,5-2%.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 22:55   #3489
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Frank szwajcarski w Polsce w ostatnich latach bardzo podrożał, dlatego takie problemy mieli ci, którzy wzięli kredyty w frankach. W sumie dla Ciebie byłoby pewnie lepiej, gdyby można było korzystniej wymienić - ale jednak moim zdaniem euro jest stabilniejsze jeśli chodzi o wahanie cen.
Co do kont oszczędnościowych - w Polsce obniżono stopy procentowe, więc ten produkt w ogóle się nie opłaca. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, jakie będzie oprocentowanie, ale max 1,5-2%.
dzięki

to z kontem mnie nie pociesza, bo nie ufam jakimkolwiek inwestycjom i nie wiem co robić z kasą w tym momencie, nie chcę żeby leżała na koncie i traciła na wartości, jeszcze 2 lata temu miałam fajną lokatę jednodniową ale teraz już nie można

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 23:08   #3490
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
dzięki

to z kontem mnie nie pociesza, bo nie ufam jakimkolwiek inwestycjom i nie wiem co robić z kasą w tym momencie, nie chcę żeby leżała na koncie i traciła na wartości, jeszcze 2 lata temu miałam fajną lokatę jednodniową ale teraz już nie można
Konta są bardzo słabo oprocentowane, z najlepszych lokat można wyciągnąć ok. 2,5% na rękę. Ogólnie to żenada i musimy się do tego przyzwyczaić przez najbliższy okres.
Ja też nie ufam inwestycjom, cieszę się, że nadchodzi czas, kiedy będę mogła pieniądze dobrze wydać... A w przyszłości chyba zacznę grać na giełdzie

Cytat:
masaż! super sprawa. dziewczyny na wizażu poleciły na dzień matki i moja była naprawdę bardzo zadowolona. rodzajów masaży jest multum
No właśnie tylko to jest osoba chorująca (zzsk), nie chciałabym mu bardziej zaszkodzić Póki co wymyśliłam karnet na krioterapię, na kilka seansów, może coś jeszcze mi do głowy wpadnie. W ogóle sama nie wiem, czy się na to nie przejdę...

Cytat:
czy jest jakakolwiek możliwość, że przez to że mam koronę tymczasową (akrylową) a nie porcelanową (lepiej dopasowana) boli mnie ząb PRZELECZONY KANAŁOWO? a raczej okolice tego zęba - być może bolą mnie dziąsła. sama już nie wiem.
dentysta dał mi antybiotyki i przeciwzapalne mimo tego że na prześwietleniu nic nie widać - zwykły ślad leczenia tkanki dookoła korzeni.
boję się iść ponownie, bo powiedzieli że teraz jak będzie boleć to tylko resekcja korzeni albo wyrwanie nie chcę nie mieć zęba w tym wieku i to przez błąd mojej eks-dentystki, która już dawno powinna była zrobić kanałowe a się wstrzymywała.
Kanałowo może boleć, jeśli zostało to źle zrobione. Czy miałaś robione takie zdjęcia w trakcie leczenia, czy dentystka dotarła do końca? Być może ząb nie jest doleczony do końca..
Stary 2013-06-06, 23:14   #3491
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tylko to jest osoba chorująca (zzsk), nie chciałabym mu bardziej zaszkodzić Póki co wymyśliłam karnet na krioterapię, na kilka seansów, może coś jeszcze mi do głowy wpadnie. W ogóle sama nie wiem, czy się na to nie przejdę...

Kanałowo może boleć, jeśli zostało to źle zrobione. Czy miałaś robione takie zdjęcia w trakcie leczenia, czy dentystka dotarła do końca? Być może ząb nie jest doleczony do końca..
1) krioterapię miejscową czy ogólną? bo ogólna to chyba tylko ze skierowaniem. swoją drogą - uwielbiałam krio, nigdy nie było mi tak ciepło w zimie jak po tych zabiegach

2) miałam robione zdjęcie przed, w trakcie i po, ogólnie chyba z 6 wizyt było, bo i śrubę musieli na koniec włożyć, i koronę, cuda-niewidy i z tego co widziałam na zdjęciu - dentysta dotarł do końca. boję się jednak, że mogę mieć jakiś kanał boczny (tyle że wtedy chyba czułabym np. umieszczanie śruby bez znieczulenia? bo już po wyciągnięciu nerwów miałam całą resztę robioną bez znieczulenia) albo inne nieszczęście. ta moja dawna dentystka która nie chciała mi się wcześniej za kanałowe zabrać...wrrr...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2013-06-06, 23:24   #3492
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
1) krioterapię miejscową czy ogólną? bo ogólna to chyba tylko ze skierowaniem. swoją drogą - uwielbiałam krio, nigdy nie było mi tak ciepło w zimie jak po tych zabiegach

2) miałam robione zdjęcie przed, w trakcie i po, ogólnie chyba z 6 wizyt było, bo i śrubę musieli na koniec włożyć, i koronę, cuda-niewidy i z tego co widziałam na zdjęciu - dentysta dotarł do końca. boję się jednak, że mogę mieć jakiś kanał boczny (tyle że wtedy chyba czułabym np. umieszczanie śruby bez znieczulenia? bo już po wyciągnięciu nerwów miałam całą resztę robioną bez znieczulenia) albo inne nieszczęście. ta moja dawna dentystka która nie chciała mi się wcześniej za kanałowe zabrać...wrrr...
1) Myślałam o całym ciele, a tu rzeczywiście trzeba mieć skierowanie. Ale chyba lekarz rodzinny to wystawi, skoro są badania i w sumie wskazanie do tego. Na NFZ lepiej nie liczyć
2) Dałaś radę bez znieczulenia? Ojej ja to jestem panikara i miałam 1 kanałowo robionego i to był dla mnie dramat. Co do bólu - wiesz co, a czy zęby obok są ok? Bo mi właśnie ten kanałowy promieniował i byłam pewna, że to drugi.. Ew. może jakiś kanał jest niedoleczony... w każdym razie musisz iść chyba do dentysty.
Stary 2013-06-06, 23:31   #3493
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
1) Myślałam o całym ciele, a tu rzeczywiście trzeba mieć skierowanie. Ale chyba lekarz rodzinny to wystawi, skoro są badania i w sumie wskazanie do tego. Na NFZ lepiej nie liczyć
2) Dałaś radę bez znieczulenia? Ojej ja to jestem panikara i miałam 1 kanałowo robionego i to był dla mnie dramat. Co do bólu - wiesz co, a czy zęby obok są ok? Bo mi właśnie ten kanałowy promieniował i byłam pewna, że to drugi.. Ew. może jakiś kanał jest niedoleczony... w każdym razie musisz iść chyba do dentysty.
1. jeśli są wskazania to powinien wystawić, ja miałam od rodzinnego. cellulit znika jak szalony haha.
2. bez znieczulenia już PO kanałowym, te wszystkie zabiegi 'późniejsze', nic nie czułam więc chyba już beznerwowy ząb jest bo działali głęboko. ech zmuszę się i pójdę, tylko ta bariera językowa - jak im zacznę tłumaczyć po hiszpańsku że jak dotykam sztucznego zęba (tzn. korony) to mnie boli tak jak bolało wcześniej i jak naciskam na dziąsło to też mam nadwrażliwe to chyba padną myślałam że może korona jest za duża (bo jest tymczasowa, ale porcelanowa kosztuje tu 400 euro i póki co nie mam) i bolą te sąsiednie zęby, ale jak naciskam na dziąsło to jednoznacznie ten.

Stary 2013-06-07, 00:04   #3494
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
1. jeśli są wskazania to powinien wystawić, ja miałam od rodzinnego. cellulit znika jak szalony haha.
2. bez znieczulenia już PO kanałowym, te wszystkie zabiegi 'późniejsze', nic nie czułam więc chyba już beznerwowy ząb jest bo działali głęboko. ech zmuszę się i pójdę, tylko ta bariera językowa - jak im zacznę tłumaczyć po hiszpańsku że jak dotykam sztucznego zęba (tzn. korony) to mnie boli tak jak bolało wcześniej i jak naciskam na dziąsło to też mam nadwrażliwe to chyba padną myślałam że może korona jest za duża (bo jest tymczasowa, ale porcelanowa kosztuje tu 400 euro i póki co nie mam) i bolą te sąsiednie zęby, ale jak naciskam na dziąsło to jednoznacznie ten.
A nie będziesz w Polsce teraz? W Warszawie np. można leczyć zęby w sobotę, niedzielę, święta i co najlepsze - na wysokim poziomie. Sama musiałam awaryjnie korzystać z usług przed wyjazdem... a że ja nadwrażliwa jestem na zęby to panie musiały się wykazać
Stary 2013-06-07, 08:30   #3495
agateq
goniąca własny ogon..

Jak usunąć kogoś ze znajomych na facebooku, żeby on o tym nie wiedział, żeby mu nie wyskoczył jakiś komunikat, że 'X usunął cię z grona znajomych'?

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:31   #3496
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Jak usunąć kogoś ze znajomych na facebooku, żeby on o tym nie wiedział, żeby mu nie wyskoczył jakiś komunikat, że 'X usunął cię z grona znajomych'?
Nie wyswietla sie taki komunikat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:34   #3497
Delli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać c

Miała któraś z Was te żelowe paski do wc? Wybieram się do Rossmanna i zamierzam kupić ale nie wiem czy są coś warte...
Stary 2013-06-07, 11:08   #3498
agateq
goniąca własny ogon..

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać c

Dziękuję za odpowiedź

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 12:56   #3499
szokolatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Miała któraś z Was te żelowe paski do wc? Wybieram się do Rossmanna i zamierzam kupić ale nie wiem czy są coś warte...
też jestem ciekawa

szokolatte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:56   #3500
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
u mnie się trzymają
Stary 2013-06-07, 15:33   #3501
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

dziewczyny jaki telefon byście poleciły?
najlepiej jakby był:
- dotykowy
- aparat trochę lepszy niż 1.3 megapixeli i z lampą
- możliwość korzystania z internetu
- cena do 500zł
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 15:49   #3502
tekila901
Zakorzenienie

jak się tego używa: http://allegro.pl/m-a-c-pigmenty-100...297978294.html ?
Stary 2013-06-07, 15:55   #3503
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Jak zwykłych cieni do powiek, tylko w postaci sypkiej. Na sucho albo na mokro.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:03   #3504
Kasiek1987
Zakorzenienie

Może ktoś zna jakiś fajny domek do wynajęcia na weekend w Szczyrku?
Najlepiej, żeby miał 4 osobne sypialnie i więcej niż 1 łazienkę

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:12   #3505
blackberry8
Zakorzenienie

1. Jest jakiś odtwarzacz na androida, który mi otworzy filmy rmvb bez konieczności bycia podpiętym do internetu cały czas?
2. Czy (a jeśli tak to jak/skąd wziąć) można wgrać na tablet jakieś gry, też nie wymagające stałego połączenia z siecią?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:27   #3506
Friese
Zakorzenienie

Facebook

Czy ktoś z Was już próbował i jeśli tak to z jakim efektem:
- wysłać wiadomość do FB z prośbą o udostępnienie wszystkich danych jakie o Was posiadają?
- czy odpisali?

Wysłałam do nich po raz 2 tą wiadomość przez POMOC ---> pomoc wiadomość
i nic.

nie rozumiem. czytalam w gazecie prawnej artykul jak dziennikarka wyslala takiego maila (nie wiem na jaki adres albo przez jakie dzialy) i juz po kilku godiznach dostala informacji czesciowych tyle ze mogla to zapisac na 50 dyskietkach, a to byla dopiero tylko czesc raportu.

chce to bo szukam na FB strony bo usunelam ją albo mnie wywalili z grupy, gdzie byly ogloszenia o prace, a wiem ze jak wysla mi ten raport to bede znala ten adres.

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-06-07 o 16:28
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:34   #3507
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Facebook

Czy ktoś z Was już próbował i jeśli tak to z jakim efektem:
- wysłać wiadomość do FB z prośbą o udostępnienie wszystkich danych jakie o Was posiadają?
- czy odpisali?

Wysłałam do nich po raz 2 tą wiadomość przez POMOC ---> pomoc wiadomość
i nic.

nie rozumiem. czytalam w gazecie prawnej artykul jak dziennikarka wyslala takiego maila (nie wiem na jaki adres albo przez jakie dzialy) i juz po kilku godiznach dostala informacji czesciowych tyle ze mogla to zapisac na 50 dyskietkach, a to byla dopiero tylko czesc raportu.

chce to bo szukam na FB strony bo usunelam ją albo mnie wywalili z grupy, gdzie byly ogloszenia o prace, a wiem ze jak wysla mi ten raport to bede znala ten adres.
A sprawdzałaś dziennik aktywności? Może przez niego mogłabyś się tam dostać
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:44   #3508
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
A nie będziesz w Polsce teraz? W Warszawie np. można leczyć zęby w sobotę, niedzielę, święta i co najlepsze - na wysokim poziomie. Sama musiałam awaryjnie korzystać z usług przed wyjazdem... a że ja nadwrażliwa jestem na zęby to panie musiały się wykazać
do listopada nie, dlatego tutaj się na kanałowe zdecydowałam a właśnie od nocnego dyżuru w okolicach Mariny Mokotów zaczęły się moje problemy, bo tam mi źle wyczyścili po złamaniu (o czym dowiedziałam się dwa lata później jak zaczęło boleć), moja dentystka się nie popisała no i wyszło jak wyszło. a takiego fajnego dentystę z Peru tu mam, myślałam że się dobrze wszystko skończy

Stary 2013-06-07, 16:51   #3509
Suvia
Zakorzenienie

takie pytanko z głupa, do studentek - wzrasta wam poziom aktywności fizycznej w czasie sesji?

Wzięłam urlop żeby się porządnie naumieć i pozaliczać co trza i właśnie się łapię na tym, ze od paru dni robię po 3 wypady rowerowe (po 30-50 minut) dziennie wiem, ze niektórzy w czasie sesji na gwałt sprzatają albo nagle malują chatę cz tam inne rzeczy, ale ja nigdy akurat dotąd nie szłam akurat "w ruch". nie wiem czy nie marnuję czasu po prostu, mam jakieś wyrzuty sumienia

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:56   #3510
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
takie pytanko z głupa, do studentek - wzrasta wam poziom aktywności fizycznej w czasie sesji?

Wzięłam urlop żeby się porządnie naumieć i pozaliczać co trza i właśnie się łapię na tym, ze od paru dni robię po 3 wypady rowerowe (po 30-50 minut) dziennie wiem, ze niektórzy w czasie sesji na gwałt sprzatają albo nagle malują chatę cz tam inne rzeczy, ale ja nigdy akurat dotąd nie szłam akurat "w ruch". nie wiem czy nie marnuję czasu po prostu, mam jakieś wyrzuty sumienia
tak.. ja ostatnio jeżdże po jeziorach jak głupia albo częściej i dłużej przebywam w domu dziecka..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości