Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 20:00   #1771
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Lecę wciągnąć bułę z pasztetem, rzodkiewką i szczypiorem i zapić herbatką z cytryną.
Zgaga murowana, ale nie mogę się powstrzymać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:04   #1772
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Lecę wciągnąć bułę z pasztetem, rzodkiewką i szczypiorem i zapić herbatką z cytryną.
Ja już pochlonelam kanapki z bialym serem, szczypiorkiem i rzodkiewka i Hani chyba smakowało, bo ciagle z jednej strony sie wypycha
Stary 2013-06-06, 20:06   #1773
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
My już po wizycie
Lol ma się dobrze, serduszko ślicznie pyka, waży już 2100g (En możesz dopisać na pierwszej stronie wagę w 33tc ), leży nadal główką w dół i gin nie spodziewa się zmian. Szyjka zamknięta, długa..aczkolwiek zauważył, że coś tam zaczyna się zmieniać. Łożysko- 2. stopień, ale też w tym tyg. ciąży to normalne. Moje ciśnienie 110/75. Waga u gina wskazał 69kg, ale po moim stwierdzeniu, że oszukuje, bo moja pokazywała 68-68,5 wpisał mi 68kg..chyba dla lepszego samopoczucia Czyli jestem już 11-12kg na plusie
Na następną wizytę za 3 tyg. mam zrobić krew i mocz i pobierze mi też materiał do GBS (50zł płatne u niego). L4 też mam wydłużone do następnej wizyty. No i tyle..czyli super
A no i podawał, że 33/34 tc, a ja sobie liczę, że leci 33

Dziękuję za wszystkie kciukole -)
Ale pięknie wazy zazdroszczę ci ze widziałas syneczka dzisiaj. A moja wizyta dopiero za 2 tyg

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
przeczytałam wszystko, ale zacytować to już nie mam sił

misiaczka zapraszamy do słodkich mam, tam Ci pomożemy, ten Twój lekarz to jakiś konował chyba
oli
dla potrzebujących
za pozytywne wizyty, a widziałam , ze i takie były

burze u mnie nie tak często, ogólnie całkiem ładnie jest, czasami tylko straszą

dziś dzwoniła koleżanka z pracy i coś w księgowości ode mnie chcą związanego z urlopem, mam nadzieje, ze nie każą mi wykorzystywać pomiędzy l4 urlopu, który mi przypada na ten rok bo się wkurzę zresztą mam umowę do listopada

idzia Ty wrzucałaś(jak dobrze pamiętam), że jak się na macierzyńskim jest i kończy się umowa to muszą przedłużyć, masz podstawę prawną do tego ?
Juz sie zadomowilam u słodkich mamus

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj mam zgage, pali jakby chciała mi menda wnetrznosci wypalic

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:07   #1774
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

powracam... po bardzo pracowitym dniu. No ale jestem z siebie dumna. Poukładałam w garderobie i pralni.. także nareszcie nie mam nic pod łóżkiem (oprócz sukni ślubnej...) coby mi kurz zbierało... nie mam pochowanych po pokojach i kątach kartonów nierozpakowanych...

oczywiście naskrobałyście znowu tyle, że napiszę to, co pamiętam jak podglądałam w ciągu dnia i idę czytać

ona: fajne łóżeczko))

brawo Rockky!!

Mela: oooooj z ta szyjką... teraz leżeć i ładnie pachnieć. Głowa do góry!

Co do zwrotów TZ-ta, to do mnie zawsze się zwracał dość zabawnie, np "moja świnko" (i pierwsze wrażenie zawsze było dziwne spojrzenie.. ale że chodzi o "brudną świnkę - zwyrolka" to nikt nie wiedział), albo moja foczko, kurko (w użyciu wiele zwierzątek, niekoneicznie najpopularniejszych)... teraz jestem Kuleczką i Małą Foczką. O Igorku zaczął mówić Misiek (Mały), ja do niego też mówię Miśku, więc wczoraj leżymy wieczorem i stwierdził, że ja zostaje średnim Misiem

A Grubasku mówi do mnie brat i w pracy kolega mówił, ale spoko, nie mam nic przeciwko Lubię ich więc wiem że jest to pieszczotliwie.
Yevele: jak warsztaty? ja sobie odpuściłam..i w koncu nie poszłam, chociaż byłam zapisana.

Cynamonku: dzielna jesteś babeczka)

Oliath: oooj te place są.. wielkie! biedna Ty jesteś, chyba zbieracie wszystkie dolegliwości z Czarownicą

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:11   #1775
misiaczka555
Wtajemniczenie

Buuuu a moja koleżanka urodziła córeczkę i nazwała ja Maja
I TZ juz kombinuje jakby tu dziecku zmienić imię...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:21   #1776
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

aa Ewusia: aby ból głowy szybko przeszedł!

Envl: to jakieś migrenowe te bóle co? przeszło w końcu? bo rano słabo jak czytałam było.. a skoro bujaczki kolorowe aż tak Ci się nie podobają to może ten: http://www.ceneo.pl/15829784 )

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

misiaczka: a bardzo bliska koleżanka??

evewee: ale córa wygląda zarąbiście w aucie!!

Karolajn: super kącik dla Hani wygląda)

widzę że She była na pasku... odezwała się? ja to często wiszę, bo wydaje mi się że jak na tel włączę wizaż i nawet przejdę z explorera na coś innego to potem jak znowu w niego wlezę, to mam to co oglądałam ostatnio, więc pewnie wiszę cały dzień czasami..

przyszły koszule do karmienia i paczka od R-P77 z ostatnimi zamówieniami, wiec własciwie jutro pakować torbę, uprać ciuszki, zacząć masoować krocze, ogarnąć do końca łóżeczko i pozostaje czekać na Igorka.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-06, 20:28   #1777
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
My już po wizycie
Lol ma się dobrze, serduszko ślicznie pyka, waży już 2100g (En możesz dopisać na pierwszej stronie wagę w 33tc ), leży nadal główką w dół i gin nie spodziewa się zmian. Szyjka zamknięta, długa..aczkolwiek zauważył, że coś tam zaczyna się zmieniać. Łożysko- 2. stopień, ale też w tym tyg. ciąży to normalne. Moje ciśnienie 110/75. Waga u gina wskazał 69kg, ale po moim stwierdzeniu, że oszukuje, bo moja pokazywała 68-68,5 wpisał mi 68kg..chyba dla lepszego samopoczucia Czyli jestem już 11-12kg na plusie
Na następną wizytę za 3 tyg. mam zrobić krew i mocz i pobierze mi też materiał do GBS (50zł płatne u niego). L4 też mam wydłużone do następnej wizyty. No i tyle..czyli super

Dziękuję za wszystkie kciukole
Super wiadomości

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

dziś dzwoniła koleżanka z pracy i coś w księgowości ode mnie chcą związanego z urlopem, mam nadzieje, ze nie każą mi wykorzystywać pomiędzy l4 urlopu, który mi przypada na ten rok bo się wkurzę zresztą mam umowę do listopada

idzia Ty wrzucałaś(jak dobrze pamiętam), że jak się na macierzyńskim jest i kończy się umowa to muszą przedłużyć, masz podstawę prawną do tego ?
Ja jestem w bardzo podobnej sytuacji bo umowa kończy mi się w grudniu i z tego co Idzia wrzucała, to muszą przedłużyć umowę do końca macierzyńskiego ale właśnie ciekawa jestem jak z tym urlopem bo ja też bede miała sporo dni a chce iśc na roczny macierzyński bo i tak do pracy już tam nie wrócę.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No coś Ty, a dlaczego mielibyście zmieniać imię????
A bardzo bliska ta koleżanka???. Ja już bym nie zmieniała

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Jesteśmy chyba mistrzyniami spamu - 2 i pół dnia 60 stron
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:31   #1778
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

surka: a jakie wymiary brodzika?

tysia: do kąpieli oliwka z babydream... do smarowania nic nie bedziemy - chyba że przed dłuzszym wyjściem na dwór to linomag A+E.

charlize: uwagami znajomych o brzuchu na bliźniaki się nie przejmuj. Ja też mam spory brzucholek i mam gdzieś tego typu uwagi.:P
ita: <przytulam> kurde ta Twoja praca dziwne.. 3mam kciuki, żeby jednak sie dobrze poukładało..

co do terminów porodów, dla mnie najlepiej między 17-27.06 (27 tata ma akurat urodziny).. a potem dopiero 5.07 po południu, jak mąż po egzaminie będzie, bo inaczej to ja z niego pożytku nie będę miała, a chciałabym, aby ten egzamin za pierwszym razem zaliczył

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-06, 20:34   #1779
sammi24
Zadomowienie

Musicie mi wybaczyć ale nie załączę dzisiaj zdjęcia tego zegara dla rodziców, padam na twarz po tej mojej wyprawie shoppingowej tak mnie brzuch i kapa napindala, że leżę od przyjazdu jak długa, Tż wściekły ("bo oczywiście gdzieś mnie poniosło")...wciągnęłam podwójną dawkę magnezu, mam nadzieję, że dojdę do siebie, jutro od rana musze dojechać do labu z sikami i na morfologię..

Oliath masakra te place na brzuchu..
dzoan za wizytę
magolina dziękuję Ci dobra kobieto przypomniałaś mi, że mam połowę arbuza w lodówcę, zaraz tż poślę

Ja uciekam spać, miłej nocki kobietki
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:36   #1780
Neni1984
Zakorzenienie

Już myślałam, że suszarka mi się zepsuła, a to wydatek rzędu 160 zł Ale miała tylko chwilową zawiechę
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mamy pudliszkowe czwartki i golimy kapy

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Idąc za Waszym przykładem poszłam się wykąpać, ogolić, nabalsamować, zrobic piling i położyć maseczkę No i wszystko super ale załapałam mega doła bo jak przez 7mc ciąży nie miałam żadnych rozstępów poza 2 na piersi to teraz zaczynają mi wychodzić na potęgę i to w różnych miejscach i o dziwo - nie na brzuchu, na którym bym się mogła spodziewać Mam już na udach od środka, na jenym boczku i chyba na przedramionach coś się pojawia! no oszaleję! A przybrałam do tej pory tylko 4kg, więc skąd to dziadostwo????????
Ojej
Ja też drżę za każdym razem jak zdecyuję się obejrzeć dokładnie
A może spróbuj Bio-Oil- ma super opinie
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej, ja już wróciłam Ściany w 2 pokojach i przedpokoju pomalowane. Oszukany kolor z duluxa, miał być bardziej w beż, a wyszedł szarawy... no ale trudno, już nie będziemy przemalowywać. W sumie kolor jak tło na wizażu. Ale dojdą ciemne meble i nie będzie tak widać. Po roku jak Filip nauczy się chodzić i będzie łaził po ścianach to sobie odmalujemy :P jeszcze został salon, więc może tam zmienimy kolor. Pomyślimy, do soboty mamy czas :P
Kupiliśmy gniazdka i włączniki światła, na 4 pomieszczenia za 300 zł
Pooglądam coś z Małżem a później postaram się nadrobić. Mam nadzieję, że akcji porodowych nie przegapiłam?
Przeczytałam: Podziałam coś z mężem
Ja nie wiem co ze mną

za postępy, ale cena za włączniki zwala z nóg ...
Cytat:
d0tkaaa u mnie w szpitalu jeśli urodzi się do godz 12 leży się 2 doby, jeśli po 12 -3 doby
enlevee mam to samo zdanie o Anji
misiaczka dasz sobie radę.. na początku Cię to przeraża, ale za chwilę stanie się to dla Ciebie rutyną.. a jeszcze za chwilę zaczniesz rodzić
mela odpoczywaj i ciesz się tą chwilą kiedy wszyscy Cię wyręczają w obowiązkach
Oliath współczuję sterydów i mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala.. Plamy na brzusiu kiepsko wyglądają, ale za to sama piłeczka słodka
Rocky nasza Kochana Rocky znowu w szpitalu jest?? Ja taka zacofana, że nie wiedziałam nawet Przy wymuszonym odpoczynku na pewno wytrwasz te min. 2 tyg. Trzymaj się
Perse ja przy przewracaniu się też jęczę i dyszę
EVA u mnie położne mówiły, że można mieć czekoladę gorzką i co jakiś czas kosteczkę sobie przegryźć dla dodania sobie energii..zwłaszcza gdy oczekwanie na rozwarcie dłuuugo trwa
karolajn śliczny kącik dla córuni
barbara za wizytę
balonik za ktg
magdalenne
a napisz mi co tam wyszło z drzewkami na Waszej posesji
tweed ja też minęłam 68kg.. do 70kg jestem spokojna, po przekroczeniu będę panikować
Chyba tylko mi nie masz nic do powiedzenia

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-06 o 20:38
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:37   #1781
magolina
Wtajemniczenie

Żegnam się i ja na dzisiaj

Trzymam kciuki żeby każda miała dobrą noc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 20:37   #1782
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
moj kochany maż który miał dostac po uszach właśnie mnie powiadomil ze po drodze z pracy kupi dla mnie kebaba no i jak ja mam nakrzyczec na niego??!!!
Chyba wyczuł pismo nosem
Cytat:
My już po wizycie
Ślicznie! Nawet Ci poklaszczę
Moja waga pokazała dziś 69,9
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Co on

Odwołuję alarm! Katarzynkajg mi odpisała i nie rodzi. JESZCZE
Stary 2013-06-06, 20:38   #1783
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

lece z pamieci bo zaczelam cytowac, przyszlo moje dziecko i musialam odejsc od kompa....

misiaczka czemu macie zmieniac imie? beda dwie Majeczki i juz. Bez przesady. Ja bym nie zmienila - ot i co.

Oli biedna Ty - juz nie moge czytac o tych Twoich bolaczkach i wogole, bo mi jakos ciezko na duszy sie robi zaraz.

Ponadto dziekuje za mile slowa o Marysi - dla tej co powiedzial, ze jest cudowana, dodam gratis tydzien pobytu Marysi u niej z wyzywieniem, wszystkimi zabawkami i calym jej przybornikiem. Fura jest hitem, dzis jezdzila ze szwagierki malym - ale frajda, az milo patrzec na nich.

karolajn ty chyba wstawialas fote kacika z torba w tle - cos mi sie wydaje, ze torba nie jest spakowana do konca bo jakos tak mizernie wyglada

Margosia ty masz jedna z pierwszych termin porodu, a nam sie tu wymigujesz jak to?

Moj dziec juz spi - mam nadzieje, ze dla odmiany jutro nie obudzi sie o 4. ale do zlobka pojdzie, co by matka odpoczela

Ponadto gadalam z tesciowa, niby planowala urlop w lipcu, ale ma sie przepisac na sierpien i da mi znac ktore dwa tyg wezmie, zebym ja mogla powiedziec mamie mojej, ktore ona ma wziac - wiec spoko luzzzzzzz.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:40   #1784
EVAgwiazdka
Raczkowanie

masuje któraś te krocze (przeczytałam ze elaine-blath tak) czy jak sie szyjka skróciła to mozna to zaczac robic czy lepiej nie?

Edytowane przez EVAgwiazdka
Czas edycji: 2013-06-06 o 20:46
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:40   #1785
Neni1984
Zakorzenienie

A co z Enlevee??
Stary 2013-06-06, 20:42   #1786
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Przeczytałam: Podziałam coś z mężem
Ja nie wiem co ze mną
Z nim wczoraj działałam nie mam kondycji :P on wyposzczony też niezbyt :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:44   #1787
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Z nim wczoraj działałam nie mam kondycji :P on wyposzczony też niezbyt :P
Boże drogi! I znów źle przeczytałam
"on wyposażony też niezbyt"

Mój mózg psikusy mi robi! Literówki też robię przeokropne aż się dziwię, bo nigdy nie robiłam literówek!
Stary 2013-06-06, 20:44   #1788
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
karolajn ty chyba wstawialas fote kacika z torba w tle - cos mi sie wydaje, ze torba nie jest spakowana do konca bo jakos tak mizernie wyglada
Ano nie ma tam jeszcze dzieciowej części i jakichś ☠☠☠☠☠☠☠ek
Tż wrócił wiec ide pogadać
Stary 2013-06-06, 20:46   #1789
Charlize89
Rozeznanie

Wy jesteście nie reformowalne, od 17 próbuję was nadrobić, ale nie idzie. Tylko mam coraz więcej. Idę zła spać.

TŻ mnie wkurzył. Miałam ładnie was pocytowane i poszłam pod prysznic a TŻ w tym czasie wyłączył mi lapa i nici...

Was się nadrobić nie da!!! I znowu nie jestem w temacie. Mam doła.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 20:48   #1790
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Wy jesteście nie reformowalne, od 17 próbuję was nadrobić, ale nie idzie. Tylko mam coraz więcej. Idę zła spać.

TŻ mnie wkurzył. Miałam ładnie was pocytowane i poszłam pod prysznic a TŻ w tym czasie wyłączył mi lapa i nici...

Was się nadrobić nie da!!! I znowu nie jestem w temacie. Mam doła.
Powiem Ci w sekrecie, że był sam spam
Nie smutaj
Stary 2013-06-06, 20:51   #1791
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Boże drogi! I znów źle przeczytałam
"on wyposażony też niezbyt"

Mój mózg psikusy mi robi! Literówki też robię przeokropne aż się dziwię, bo nigdy nie robiłam literówek!
Stary 2013-06-06, 20:52   #1792
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

malinka: jak to się nie da nadrobić? kurde.. to tylko ja tak sumiennie nadrabiam zaległości??

Madi: nam babeczka na SR jak omawiała listę rzeczy do toreb na porodówkę, położnictwo i na wyjście, to mówiła, żeby do ubrania dla siebie przygotować na dół rzeczy mniej więcej własnie z 5 msc

Perse: wyobraziłam sobie scenkę: Ty z brzuchem, siekiera i te dzieciaki w sklepie:PPP

baloniku: brawa za tg i dobre wieści

Kejt: nadrabiaj nadrabiaj, ja już 1,5h siedzę i czytam co te spamiary napisały... i wreszcie kończę

Dzoan: brawa za wizytę!!) mi też widzę nie masz nic do powiedzenia

Gwiazdka: no właśnie, jestem ciągle na etapie mobilizowania się do masażu:P

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-06, 20:56   #1793
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

a wogole nie pochwalilam sie. TZ dzis rozebral spacerowke Mery i ja upralam i dorzucilam do tego cale poszycie i wkladki z nosidelka. I juz wyschlo ladnie, nosidlo stoi zlozone, zapakuje w worek, zeby sie nie kurzylo i bedzie juz jak znalazl jak TZ przyjedzie po aleksa do szpitala

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 20:57   #1794
iwona335
Zakorzenienie

kobietki powiedzcie mi czy jak sie szyjka skraca ale nie ma zadnych skurczy to w zasadzie do porodu dojsc nie moze?? czy sie myle?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:01   #1795
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
kobietki powiedzcie mi czy jak sie szyjka skraca ale nie ma zadnych skurczy to w zasadzie do porodu dojsc nie moze?? czy sie myle?
No bez skurczy raczej nie urodzisz
Stary 2013-06-06, 21:05   #1796
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
poród zaczyna się wtedy gdy skurcze wpływają na szyjkę i powodują rozwarcie.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:06   #1797
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

no też mi się tak wydaje, że bez może być ciężko, chyba że cc.

Galeria pazurkowa:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 21:07   #1798
Neni1984
Zakorzenienie

O! Słyszę, że TŻ wrócił z pracy Muza łupie -czyli jedzie
Stary 2013-06-06, 21:07   #1799
Oliath
Zakorzenienie

Hej.
Nadrobilam, ale jakos nie mam weny cytowac.
Gratuluje dobrych wiesci z wizyt!
Widzialam, ze bylo o brzuszkach po porodzie i o nalogach, i ze dzis mamy watkowy dzien spa
Ja po Lali mialam natychmiast wklesly brzuszek szok, nie moglam uwierzyc - no ale Lala byla drobna (2780), a ja tylko 4,5 kg do przodu z waga w dniu porodu i pewnie mocno do tylu od razu po porodzie
Co do alko, to mnie sie czepil RUM Z COLĄ, straszna ochota!!!
A co do palenia, od 1,5 roku palilam elektronicznego - dla mnie wynalazca powinien miec Nobla . Jako mega-nalogowcowi przypasowalo mi idealnie - dym jest, nikotyna jest, smrodu nie ma, oszczednosc na poziomie 75% w stosunku do kupowania fajek wiec gdy wpadlam przeszlam po prostu na moc "zero" nikotyny najpierw, a potem odpuscilam zupelnie z powodu mdlosci bez bolu . Potem tuz przed polowa ciazy mialam faze glodu na zwykla smierdziuchy, nie elektroniczne, normalnie zjadlabym fajke w sekunde, ale zdrowy rozsadek mnie wstrzymywal. I tyle
Nie mam sily na spa, poza tym juz nie chce tych sterydow z siebie zmyc za wczesnie - choc po godzinie czy 2 od nalozenia myslalam, ze zejde na zawal - plamy zrobily sie takie jakies grube i mega swedzaco-szczypiace, tarlam jak kompletna idiotka, bo sie nie dalo inaczej... beznadzieja.
Polezalam sobie, zdrzemnelam sie nawet, maz wszystko zrobil wlacznie z kapaniem Laleczki - a wczesniej tak mu sie wyryczalam, ze az sie zanosilam tym placzem i zalami........
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 21:09   #1800
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja jestem w bardzo podobnej sytuacji bo umowa kończy mi się w grudniu i z tego co Idzia wrzucała, to muszą przedłużyć umowę do końca macierzyńskiego ale właśnie ciekawa jestem jak z tym urlopem bo ja też bede miała sporo dni a chce iśc na roczny macierzyński bo i tak do pracy już tam nie wrócę.
ja tak samo chce iść na roczny, jestem świadoma, że miejsca dla mnie nie będzie po powrocie, dlatego liczyłam, że mając urlop wypłacą mi ekwiwalent i wskoczy trochę kasy, tym bardziej, że to jest bieżący urlop, a nie zaległy, zostało mi chyba 17dni
trochę się boje dzwonić, ale z drugiej strony jestem świadoma, że na l4 nic mi nie mogą zrobić gorzej jak będę kolejne nieść
najgorsze jest to, że zwolnili naszą przecudowną kadrową, która doradzała ze wszystkim, jej obowiązki przejęła inna babka, która nie jest już taka fajna, a już o głównej księgowej nie wspomnę (żona współwłaściciela)

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości