![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Jeszcze miałam pisać FEWCIA cieszę się że jest poprawa
![]() ![]() DZIĘKUJE WAM ŻE JESTEŚCIE ![]() ![]() ![]() ![]() Aha-idą spać ![]() ![]() Żubrów trzeba pilnować i innych żyjątek ![]()
#4982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety przed wyjazdem młody się po cichu dogadał z Anią żeby nas pilnowała i mała zamiast spać to się uczy śpiewać. Piszczy w różnych tonacjach i strasznie się z tego zaśmiewa. Tzn. teraz śpi bo usnęła niedawno przy cycu ale spoglądam na nią nieco podejrzliwie bo nie zdziwiłabym się jakby jeszcze otworzyła oczy. Od takiego dzieciaka to lepsza chyba tylko szklanka wody zamiast. Mam wrażenie że moi obawiają się że im jeszcze jakieś rodzeństwo zafundujemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie 15 stycznia o godz 17.40 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
Hej !!!
Ostatnio nie wyrabiam, Ola jest strasznie wymagająca. Czwarty dzień padam na pyszczek ... Nadrabiam jestem w połowie dzisiejszego dnia, ale idę już lulu ... A tu macie filmik. Wczoraj nagrałam jak Ola siedzi. 5 min siedziała wczoraj i nagrałam 3 filmiki w tym czasie . Pewnie siedziała by dłużej, ale ją położyłam bo już zaczeła się za bardzo naginać ![]() A to jeden z nich najdłuższy: http://www.youtube.com/watch?v=tSnUf...ature=youtu.be |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | ||||
Przyczajenie
|
Ja karmię co 4 godziny mniej więcej. Chyba jakiś mało wymagający ten mój dzieć
![]() Cytat:
Durne to takie ale bardzo długo miałam do siebie żal, że urodziłam przedwcześnie. I brawa dla Paulinki za obrót ![]() ![]() [QUOTE=litllesweetangel;41 18932 Znalazlam na allegro kiece jaka chcialabym miec, doszlam do wniosku, ze bez sensu dluga kiece do urzedu. Po co mam szurac po posadzkach ![]() Sukienka super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
Fewciu gratulacje dla Blanki
![]() ![]() ![]() ![]() Nina, wow!!!! A powiedzcie mi (Evel, bo Twoja Maja też już siedzi) sadzacie swoje dziewczynki czy one same już siadają? Bo chyba tak wcześnie nie można sadzać? Czy się nie znam?
#4987 |
Zakorzenienie
|
Fewciu: tak się cieszę, że jest poprawa!
Do reszty z Was odniosę się jutro bo padammm, mam za sobą noc bez snu. Ale mogęęę pospamować dzieciem moim?:P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Lady ja jako sadzanie rozumiem wymuszanie na dziecku pozycji siedzącej - poprzez np[ podpieranie poduchami bo "chce siedzieć" a "siedzi" w kulkę zwinięte... i ledwie czasem się poderwie.
Taka nadinterpretacja rodzica i wyprzedzanie osiągnięcia. A jak dzieć sam siądzie na chwilkę (sam, czytaj siłą własnych mięśni) to to sadzanie nie jest. Bo Nina napisała, że to był moment, a potem pohamowała zapędy widząc że Mała nie jest gotowa. Dobrze czytam? |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Dziękuje jeszcze raz za wszystkie miłe słowa
![]() Bokeh ortopeda powiedział że cokolwiek będziemy robić to w szelkach... Szaja właśnie o taka odpowiedź mi chodziło. Blanka waży niecałe 6kg. I też myślałam o pentelce, a jak się sprawdzi to nosidło. Muszę to wszystko szybko przemyśleć. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Zakorzenienie
|
Caly dzien musialam na niego patrzec, bredzilam juz
![]() Cytat:
Jak wrazenia? Jak sie chodzi? Nic "nie dynda"? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | ||||
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
U nas od 2 tygodni karmienia wypadaja mniej wiecej rytmem 6, 9, 12, 15, 17, 19, 21 ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- Cytat:
Tez wychodze z zalozenia, ze pierscionek to symbol. Ale z drugiej strony mojemu tz bardzo zalezalo, zeby wybrac taki, ktory mi sie spodoba. Przypadkiem znalazlam zapiski z dnia, kiedy pierscionek kupil. Jedno zdanie na papierze, a niesamowite emocje z niego kipialy. Tak na marginesie, to zareczylismy sie bez pierscionka. Dostalam go kilka miesiecy pozniej. ---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4992 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- Hurrra!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zadomowienie
|
Nina, ślicznie Ola siedzi
![]() ![]() Debrah, Amelka przecudna ![]() Lady, ogromny szacun za samodzielne opłacenie całego wesela ![]()
#4995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dziecko już siedzi i utrzymuje równowagę to czemu nie. U nas to się zaczęło od tego że Ola z pół siadu rwała sie do siedzenia w wózku i zaczęła siedzieć z trzymaniem to było 1,5 tygodnia temu i tak już ewolułowało. W wózku zaczeła stopniowo się puszczać i coraz częściej siedzieć bez trzymania. A czego ostatnio się dowiedziałam to nie można podciągać dziecka do siadu puki samo nie usiądzie.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-06-07 o 06:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Rozeznanie
|
Fewciu strasznie się cieszę z poprawy. buziaczki dla Blanki
Nina, Ola bardzo ładnie siędzi, moja siostrzenica też miała 6 msc jak zaczęła siedzieć. Debrah Amelka śliczna. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- ciekawe jak tam Onella. I Basia coś dawno zamilkła, Illusion wyspałaś się? Przez te zęby u nas noce zaczynają być ciężkie, wierci się i złości przez sen.
#4997 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I do której Ania dała pospać? Pewnie dłuuugo a Ty masz czelność narzekać na piszczenie, hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko kurcze nie wiem co mu jest. Do niedawna było tak że o 5 - 5:30 budził się, od razu uśmiechami strzelał, pobawił się na podłodze i około 7 strzelał drzemkę godzinę, półtorej. A od kilku dni mniej więcej o godzinie 4 zaczyna płakać przez sen, oczy nadal zamknięte, śpi i płacze biedulek, biorę go na ręce, czasem się uspokaja a czasem nie. Nie jest głodny bo jadł niedawno, czasem dam cycka jak dzisiaj i z pół godziny jeszcze pośpi. Coś go boli czy jak? Tylko że to codziennie o tej samej porze ![]()
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
|
Nie, tak to nie potrafi. Z półleżącej jak ma dobrze się czegoś zlapać to się podciągnie. Z leżącej to jedynie jak jej ręce podam to się ładnie podnosi tyle że wczoraj widziałam filmik że dziecka do siadu nie wolno podciągać w ten sposób i mam mieszane uczucia czy dobrze robiłam bo nie wiedziałam. Dziecko samo powinno usiąść przekręcając się na boczek i podeprzeć się ręką, ale to dopiero ok 8-10 miesiąca nabywa taką umiejętność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ill, moja Julka też kiedyś miała taki problem, że punkt 4 sie budziła i bolał ją brzuszek. dziewczyny mi pisały, że o tej porze jelita budzą się do pracy po nocy i to moze byc przyczyna. u nas jest za to inny problem. odkad zaczełam dawac małej kaszke na noc, to sie po 23 i płącze, bo widze ze ją brzuszek boli i bąki męczą. juz nawet bobotic nie pomaga za bardzo... i nie wiem czy zmienic kaszke czy w ogóle zrobic przerwe... ![]() ![]() dzien dobry!! ![]()
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-06-07 o 06:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
o której budzą się Wasze pociechy?? bo moja o 5 już jest w pełni sił :/
#5002 |
Zakorzenienie
|
Witam Was mamusie.. podzcytuję co którąś stronę bo nie mam czasu..mały na chwilę jak sądze usnął..a ja zamiast coś przekąsić..albo za robotę się wziąć...tu do Was wpadłam
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Gratki dla Blanki !!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
Czytam mnóstwo o nosidłach... i zapytałam ostatnio lekarza jak na usg byliśmy- podał mi jedyne nosidełko jakie poleca (z mnóstwem badań itd.)...podobno womar...które miałąm zamiar kupić jest niedobre dla prawidłowej postawy i ułożenia nóżek...natomiast to jest ok... choć cena nie za fajna...ale może warto rozejrzeć się za używanym.. http://scandinavianbaby.pl/pol_m_BAB...FUNd3godPBUABg
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- mój różnie.. od 4.30 do nawet 7..jak mu się zachce..ale ostatnio standardowo ok. 5.00
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dacie rade!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() do tego moj zaraz w nim zasypia ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() jejku, jak jabym chciala zeby moj Kuba tak juz siedzial ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5007 | |
Zadomowienie
|
Ale tu cisza z rana,
Uwaga uwaga dziecko moje pospalo dzisiaj do 8!!! Co prawda z tatusiem za rączke, ale spalo ![]() Wczoraj was cytowalam i mi sie tab rozładowal i wszeystkonposzlo w diabły Cytat:
![]() Debrah jak ślicznie sie Amelka uśmiecha ![]() Nancy pytałam czy zdjelismy karuzelke- nie do końca, mały ma taki zaciesz do trzmieli, ze mu rano ja zaczepiamy i z 10 minut podyskutuje z tymi owadami, ale tak poza tym, to odpinamy. [B]Fewciu [/B. Ogromnie sie cieszę, ze jest poprawa ![]() Nie pamietam, co wiecej miałam pisać, jedziemy zaraz na nasze pobojowisko zobaczyć jak prace wykończeniowe idą. Buziaki i miłego dnia mamuski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
to ja już sama nie wiem...a to przodem nie można??kurcze lekarz mi takie poradził.???????????????? ?to jak to w końcu?
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
http://scandinavianbaby.pl/pol_m_BAB...GINAL-121.html http://scandinavianbaby.pl/product-p...Y-SREBRNY.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-06-07 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zadomowienie
|
Hello, melduje sie w nowej czesci
![]() ![]() Nie nadrobilam wszystkiego ale z tego co od razu wpadlo mi w oko to: marta bardzo ladnie wygladalas i sliczna kobieta z Ciebie ![]() szaja bardzo ladne te buty ![]() fewciu ogromnie sie ciesze, ze widac poprawe. Sama widzisz, ze caly Wasz trud nie idze na marne. Blaneczka Ci kiedys za to podziekuje! ![]() Debrah cudna Amelka ![]() ![]() ![]() Kurcze dziewczyny, przy Gabi mialam i chuste i nosidlo, o takie http://scandinavianbaby.pl/product-p...Granatowe.html i uzywalam tylko do samolotu bo nie bylam do tego przekonana, a teraz od nowa mnie kusi ![]() ![]() ![]() A, zapomnialabym; Nina brawa dla Oli ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-06-07 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.