|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy kobietki :((
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2522 | |
Rzabbocop
|
Dot.: NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ - pytania, porady, wskazówki - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() Organizm będzie pozbywał się mięśni bo są energożerne a będzie oszczędzał tłuszcz
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2013-05-28 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
Konto usunięte
|
To jest bardzo dziwne, bo stres i takie diety raczej nie sprzyjają ani spalaniu tłuszczu, ani wyrabianiu mięśni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2525 | |
✌
|
Cytat:
Edytowane przez paulaa6 Czas edycji: 2013-05-28 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Konto usunięte
|
2 miesiące temu miałam baaardzo dużo stresu, nie mogłam jeść, naprawdę, ale starałam się ileś tam zjeść, ruszałam się tylko sporadycznie, żeby nie siedzieć w domu i nie zwariować. Owszem, waga spadła, ale dalej byłam "miękka". Odkąd jem więcej i ćwiczę, ciało sie zmienia.
Stres nie jest sprzymierzeńcem ładnej i zdrowej sylwetki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2527 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
spokojnie, dasz radę
![]() i powiem Ci, że... da się z tym żyć ![]() musisz tylko nauczyć się choroby, nauczyć się swojego organizmu, znaleźć zaufanego lekarza, który będzie Cię prowadził. Przede wszystkim zacznij od zrobienia sobie prywatnie kompletu badań, a jeżeli kiepsko u Ciebie z kasą, to chociaż samo ft3 i ft4 - to jest podstawa w diagnostyce niedoczynności ![]() i poczytaj sobie tutaj: http://www.chorobytarczycy.eu/ to forum to kopalnia informacji, nie tylko książkowych, ale przede wszystkim praktycznych Mam nadzieję, że pocieszy Cię to, że ja mając hashi w tej chwili funkcjonuję zupełnie normalnie, jedyna "niedogodność" to, że muszę codziennie rano brać leki i uważnie siebie obserwować, żeby zrobić badania, jak coś mnie zaniepokoi ![]() ![]() więc głowa do góry i trochę cierpliwości, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2533 |
Przyczajenie
|
Pomocy !!!
Witam, zacznę od tego ze jestem tu nowa.
![]() Chce schudnąć bardzo szybko bo idzie lato, i mam zamiar wyglądać świetnie :P Trzy miesiące temu ważyła około 64 kg, albo i więcej, no ale zaczęłam się odchudzać, i jakoś poszło ^^ teraz czuje się o wiele lepiej. Ze swojego jadłospisu wykluczyłam ziemniaki, makarony, ryz, biały chleb. Z pieczywa jem tylko chleb ciemny, pełnoziarnisty, lub chrupki te sonko czy cos w tym stylu. Chleb jem około raz dziennie- jedna kromka chleba. ![]() Ponieważ moje zapotrzebowanie kaloryczne to około 1600 kcl dziennie aby utrzymać ta wage, a ja chce schudnac około 2 kilo tygodniowo , a jeden kilo tłuszczu to 7000 kcl, wiec jadam 600 kcl dziennie, obecnie od 3 dni, plus cwicze codziennie, np. 20 brzuszkowr rano, 50 pajacykow przed obiadem , i 30 minut terningu z ewa chodakowska 4 razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu 30 minut kickboxingu, i raz w tygodniu myje podłogi, co mi zajmuje około godzine. Czy myślicie że uda mi się schudnac te 2-3 kg tygodniowo ? Macie jakieś sposoby na przyspieszenie metabolizmu, a może ktoraś z was jest ze mną , i chce zacząć ze mną to szybkie odchudzanie? Pomocy !!! ps. zawsze odchudzanie w grupie jest lepsze, bo jedna drugiej chce dorównać lub być lepsza :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2535 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2536 |
Rzabbocop
|
Robi się badania poziomu cukru we krwi i poziomu insuliny na czczo oraz po podaniu glukozy, kilkukrotnie w ciągu jednego dnia w określonych odstępach czasowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 | |
bez kija nie podchodz
|
Ja sobie troche poczytałam o tym i chyba tez zrobię..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2538 |
Przyczajenie
|
miesiąc
Witam
![]() Wiem, wiem takie tematy były już wielokrotnie na forum, ale już od dawna czytam i nic nie znalazłam. Głownie można powiedziec, że kierowałam się Waszymi opiniami. Jakiś problem i od razu na wizaz i teraz postanowiłam się zalogować ![]() Moja waga 56 kg do wzrostu 161. Więc mam pewien problem ok. 2 miesięcy temu powiedziałam sobie, że przechodzę na dietę (głownie bym chciała z brzucha pozbyć się oponki, bo inne partie ciała mam chudziutkie, wszystko zbiera się w brzuch grr) Wiem, że nie ma czegoś takiego jak schudnąć z jednego miejsca, wiem. Odrzuciłam słodycze, jem mniej posiłków (potrafiłam 7-8 dziennie jeść), nigdy nie potrafiłam pić wody, ale teraz tylko to pije i nie jem po 18 i ćwiczyłam troszkę, ale nie dużo.. nic mi nie spadło. może oczekuje cudu? I teraz miesiąc do wakacji, a mi nawet 1 kg nie ubyło. Powiedziałam sobie koniec. Od Poniedziałku chce wziąć za siebie i zrzucić kładun ![]() - nadal pozostać przy tych nawykach co udało mi się wyrobić przez te 2 miesiące(zero słodyczy, woda, nie jedzenie po 18) - chce dodać ćwiczenia, codzienne bieganie po 30 minut - 100 brzuszków dziennie ( 50 rano, 50 wieczorem) - taniec! Myślicie, że uda mi się pozbyć trochę cm z brzucha?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2539 | |
Raczkowanie
|
Dot.: miesiąc
Cytat:
Na spalanie tłuszczu najlepsze są ćwiczenia siłowe, informacji w necie jest pełno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2540 |
Przyczajenie
|
Co z tym wszystkim zrobić?
Moje kochane wizażanki, zwrałam się do Was wiele razy w wielu sprawach i zawsze Wasze porady były dla mnie bardzo ważne i cenne. W żwiązku z tym mam nadzieję, że tym razem również mi pomożecie. Chodzi o moją sylwetkę i wagę. Źle się dzieje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co z tym wszystkim zrobić?
Ile czasu byłaś na 1000kcal i co przykładowo jadłaś w tym czasie?
1000kcal to bardzo, bardzo mało. Generalnie jeżeli już ktoś ją stosuje to powinien jeść maksymalnie pełnowartościowe produkty, a sama dieta powinna trwać krótko, bo inaczej powoduje rozwalenie metabolizmu ... i tego bym się tu doszukiwała... Poczytaj tutaj np.: http://zdrowa-sylwetka.blogspot.com/...-czesc-ii.html
REDUKCJA/SIŁA Edytowane przez fatass Czas edycji: 2013-06-04 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2542 |
Raczkowanie
|
Myślę , że może mieć na to wpływ to , że przestałaś pracować. W pracy spalałaś dodatkowe kalorie , a teraz wysypiasz się i mniej czasu jesteś aktywna. Może dobrze Ci zrobi wprowadzenie jeszcze jakiejś aktywności do trybu życia np. poranne spacery albo bieganie. Pozdrawiam
![]() |
#2543 |
Raczkowanie
|
Myślę, że musisz przejść na naprawdę zdrową diete
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2544 |
Przyczajenie
|
Dot.: miesiąc
Witam,
chcę schudnąć 5 kg, jednak od miesiąca waga ani drgnie, a ja nadal nie wiem co robię źle, mój jadłospis: śniadanie: płatki owsiane, otręby owsiane, migdały, orzechy włoskie, jabłko, mleko (500 kcal) II śniadanie: 2 kromki chleba żytniego z twarożkiem i warzywami (190 kcal) obiad: ok. 50g ciemnego ryżu/razowego makaronu/kaszy, gotowana pierś z kurczaka, warzywa (500 kcal) kolacja: serek wiejski, jajko, warzywa (300 kcal) Łączna kaloryczność to ponad 1400 kcal Wartości odżywcze: 90g białka, 60g tłuszczy, 160g węgli Poza tym 4 razy w tyg skaczę po 30 min na skakance, codziennie robię przysiady, abs na brzuch, proszę o porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
Przyczajenie
|
za dużo kg !!!
Witajcie
![]() ![]() Edytowane przez bedeSLIM Czas edycji: 2013-06-06 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() A i muszę zaznaczyć, że chcę schudnąć ok. 5 kg, przez zimę troszkę mi się zebrało, w poprzednie wakacje ważyłam 57 kg i tyle pewnie bym chciała ![]() Edytowane przez sparklinggirl Czas edycji: 2013-06-06 o 21:10 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Przyczajenie
|
Dot.: za dużo kg !!!
Na wstępie gratuluję zaręczyn
![]() 1. Dużo ćwiczyć, regularnie. Jak zaczęłaś z Ewką to nie przestawaj, bo efekty ponoć są zdumiewające. Ja sama ćwiczę z Zuzką i Blogilates i też dają wycisk ![]() 2. Zamienić kolorowe napoje na czystą wodę. 3. Zdrowo się odżywiać, czyli dużo warzyw i owoców, zrezygnować ze słodyczy (ale to już masz za sobą ![]() 4. Nie poddawać się, nie rezygnować! Może powieś sobie zdjęcie wymarzonej sukni ślubnej w widocznym miejscu - motywacja gwarantowana! 5. I przede wszystkim, nie szukaj magicznych sposobów żeby stracić wszystko w przeciągu tygodnia. Rób powoli małe kroki w dobrym kierunku, a kg same polecą ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
jeśli masz rok. to ja bym się przeszłą do dietetyka, który ustali Ci dietę odpowiednią dla Twojego organizmu. będziesz mieć pewność, że chudniesz zdrowo.
możesz się też zapisać na basen, siłownię, taniec (na wesele będzie jak znalazł) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
Przyczajenie
|
Dzięki, w sumie pije tylko wodę i herbatę zieloną no i nieszczęsną kawę ale oduczam się stopniowo bo pilam nawet 3 mocne dziennie, właśnie na śniadanko zrobiłam sobie jogurcik z otrebami i dorzuciłam pół banana i kawałek jabłka. Czy to dobre połączenie na odchudzanie?
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Do Cocomily Ćw z Zuzką i Blogilates, czy to ktoś kogo mogę znaleźć w internecie? Daje to jakieś rezultaty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2550 |
Rozeznanie
|
a co jest niby oczyszczajacego w owocach? nadmiar fruktozy, ktory obciaza watrobe i spowalnia wlasciwie detoks? czy moze ogromna ilosc blonnika drazniacego jelita?
baws schudlas glownie z miesni, bo dieta byla drakonska, a zaden madry organizm nie odda najpier tluszczu, bo jest to dla niego cenniejsze zrodlo energii... pytanie co jeszcze sie skopalo po drodze? hormony? cukier? poziom substancji odzywczych? od tego zalezaloby dalsze postepowanie...plus od dawna masz problemy z waga, wiec zadna rada tutaj nie pomoze dopoki ktos nie popatrzy na Ciebie pod katem metabolicznym i nie zrobi analizy co szwnkuje w fizjologi. To ona decyduje jak reagujemy na diete i cwiczenia. Ja nim zalece komus co ma robic przeprowadzam min. 1h rozmowy i rzadko jestem w stanie miec pewnosc, bo nawet godzina to malo aby rozkminic czlowieka i jego zdrowie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.