|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Mysia Mysz faaaajny prezent
![]() Motylek to trzymam kciuki za USG Matyldzi
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
za szybki, bezbolesny poród. I to samo sobie pomyślałam co dziewczyny tutaj - ma Twoja mama za swoje, nie denerwuje się ciężarnej ![]() Cytat:
Motylek trzymam kciuki za jutrzejsze usg
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-06-06 o 21:30 |
||
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie wiem jak to jest z ta waga
bo jeszcze niedawno obawiałam się 4kg dzieciaczka, wydawalo mi się, ze będzie miał same faldki a tu kruszynka. Nela jest dużo drobniejsza od swoich kuzynow pomimo, ze wagowo najciezsza i najdluzsza ![]() Cytat:
mam nadzieje, ze ladnie przybiera, a tylko tak szczuplo wychodzi na fotkach |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodzeniową miał 3180, jakieś 200g stracił w dwóch pierwszych dobach a po kolejnych czterech przybrał do ponad 3200 ciekawe jak dalej
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybki poród
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-06-06 o 21:46 |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje nowych maluszkow i kciui za te co sa w trakcie wychodzenia na ten swiat.
ja hmor mam do ale jutro znajomki wpadaja,sobote spedzam z tż a core sprzedajemy moim rodzicom,w niedziele drudzy znajomi wiec moze przetrwam. teraz czas na piwo i przytuanki.mloda juz chyba spi
|
|
|
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszystkie taaakie drobniutkie się wydają ![]() Cytat:
![]() za szybki i jak najmniej bolesny poród Cytat:
za wizytę.Masz tak jak ja tzn. informację, że na poród się nie zanosi ![]() Mysia, fajny ten telefon jest. Też go miałam, ale oddałam TŻ'towi bo był taaaaki duży i dla mnie nieporęczny, a sama wzięłam Samsung Galaxy 3 mini Tak więc jak lubisz duże telefony to będziesz zadowolona.Byliśmy na basenie. Dość śmiesznie było, bo się wszyscy patrzyli tacy zaskoczeni, ale co tam... ja się bawiłam świetnie.
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja lubię duuuże ekrany
|
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() oby szybko i bezboleśnie poszło...
|
|
|
|
|
#2141 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybki poród! Super, że już jesteście w domku!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A karuzelę też zmałpowałam i kupiłam Na razie leży i czeka na Młodego ![]() Cytat:
dla TŻ(chociaż ja akurat bym swojego zabiła jakby odwalił mi taki drogi prezent) Cytat:
Cytat:
żeby szybko poszło!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-06-06 o 23:09 |
|||||||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekamy do 12go...---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- melduje, ze na wadze -12kg w 4 dni 2kg! luuuubie toooo! po tygodniu od urodzenia malej miałam -5kg i nie ukrywam, ze mnie to dobilo (bo ona sama wazyla prawie 4) po 10 dniach - 10kg a dzisiaj po 16 dniach - 12 ![]() zostało 8. niech no się zacznie sezon spacerkowy i wreszcie zaczne cwiczyc będę laska! ![]() ![]() dobranoc! ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Jenny, wpisz nam na 1 stronie, ze Nelka miała 59cm dlugosci dzięki!
|
|
|
|
|
#2143 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż już chrapie, a jakusypiam na rękach. A to nic dobrego podobno. Głowa do góry, Ash! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurczę, parę dni pytałam Was jak ubieratócie dzieciaczki w tę pogodę i wrzucałyście dziś kombinezony...w załączniku Helena- temperatura 16 stopni, ale wiatr i deszcz..pod spodem body z krótkim rękawem plus bluzka z długim, którą w rezultacie jej zdjęłam, bo myślałam, że za ciepło ją ubrałam.. Cytat:
![]() Cytat:
Ash- wygląda na skok rozwojowy. Ciekawa paczki! przecudna jest... przypomniało mi się dziewczyny, czytała o tym, że dzieciaczkom się zdarzyło że są przykryte kołdrą, aż włos mi się zjeżył na głowie. jak śpicie z maluszkami to ich głowa musi być na wysokości waszej, wtedy jest większa kontrola i nie trzeba się bać, że zostaną przygniecione...... wow, ale fajniutki! nie dość że fajne imię, to super gość! jeszcze zięcia nie szukam, ale! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- dziewczyny, mało mnie na forum, bo mam na głowie przeprowadzkę! Czy Cloche pisała zaciskam dlaje kciuki za nią i Floriana
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ---------- Witam się z nocnego karmienia dzisiaj się wydarłam trochę na TŻta.. budze się o 20 a tu śmieci nie wyniesione - 5 toreb stoi i czeka, zakupy nie zrobione, a TZ leży i ogląda telewizję.. raz mu przypomniałam, drugi raz mu przypomniałam, za 3 razem już się wydarłam..A i byly tematy ciepło-zimno.. Ogólnie my z TZtem mieliśmy podobne postrzeganie ciepła wiec sobie do niego porównuje.. w ciąży mi było znacznie cieplej niż jemu, teraz mi znacznie zimniej.. on spi pod narzutą, ja pod kołdrą i kocem... a dzisiaj w dzien założyłam polar razem z kapturem i przykryłam się kocem.. jakoś ciągle się poce i tak mi zimno... A i katar po ciąży mi w koncu minął, dopiero zobaczyłam, że mogę przez nos w koncu oddychać.. A i na wadze pojawiła się 6 z przodu |
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie o wadze..u mnie kiepsko idzie..z 82 czy 84 poki co jest 71...jeszcze sporo przede mną...
docelowo ma byc 5 z przodu... ![]() usypiam mala..suszarka..jak padnie to tez ide spaciu.dzis ciezki dzien. tż juz poszedl d pracy,bedzie po 23.. w dzien polozna,znajomi a ja musze wszystko meeega posprzatac itd.. ![]() oby mloda pozwolila.. ![]() dobra,śpi... odę nyny ![]() edit.. jest po 7,kolejna pobudka ![]() dzis budzila sie 1/4/7 nie jest zle,ob w dzien dala zyc Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-06-07 o 07:16 |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo,weszlam na czat z zusem i konsultant zglosil sie od reki..chyba przez godzine :P
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Justyna G już chyba tuli swoją małą w ramionach O mówicie o wagach Ja też chudnę, albo mi woda schodziJusti Twój synek dzielny chłopiec Ale cycusia będzie dalej potrzebował;*
|
#2148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - mniej więcej co 6h 1/2 lub 1/3 dawki Infacolu - do każdego posiłku (1 czy 2 odpuszczam) po 1 kropelce Dicoflor - wczoraj wieczorem na raty wypiła 15 ml herbaty koperkowej z Hippa, zalecano mi max 20 ml na dobę nie więcej niż 10 ml na raz (chyba chodzi żeby jeszcze coś zjadła) - ja piję siemię lniane zalane wodą na moje zaparcia i jej to też ma pomagać, 3x dziennie 1 łyżka siemienia zalana pół szklanki wrzątku, odstane co najmniej 4h - raz dziennie płatki owsiane zalane mlekiem i troszkę otrąb owsianych do tego (taki "substytut" ciastka i słodyczy Jak masz jakieś dokładniejsze pytania to pisz PW, żebym znalazła i odpowiedziała. Mąż napisał na GG, że jak Paulinka spokojna to mam ją dać na brzuszek żeby głowę poćwiczyła. Położyłam na brzuchu, mała śpi dalej i tyle mam z ćwiczenia główki ale jak się obudzi to na pewno nie przegapię bo będzie ryk Ile dziennie minimum dziecko ma tak leżeć? W ogóle w nocy po karmieniu położyłam ją na lewym boczku. Rano się budzę a ta leży na pleckach i głowę na obróconą na mnie na prawo
|
|
#2149 |
|
BAN stały
|
Po dzisiejszym ważeniu -12kg, zostały tylko 2 kg
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja wam zazdroszczę spadków wagi. W ciąży przytyłam w sumie mało bo 8kg, Paulinka też malutka więc po powrocie do domu było -4kg. Po tygodniu spadł 1kg, obraziłam się na wagę i nie wchodzę na nią! Nadal wchodzę tylko w jedne spodnie, takie co były przed ciążą dużo za duże. Brzuch mi nie spada, wszystko jest do
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój młody nie spał od 1 do 4tej - ja po 3ciej zaczęłam prasować z nudów ![]() Potem usnął na 1,5h i darł się w niebogłosy ![]() Zjadł - zrobił kupkę i teraz siedzi w leżaczku i się na mnie jopi ![]() Wyglądam jak zombie. Pogoda do doopy a ja muszę isć zrobić zakupy. Chyba zamówię online ![]() Kto mi zrobi kawę i śniadanie by się przydało zjeść ale mi się nie chce ruszać od kompa
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
----- Witam się piątkowo w dwupaczku Kubuś jednak chce nas przetrzymać... Ok, ale synu- wyłazisz najpóźniej 14 czerwca! ![]() Jakaś śnięta jestem... Ta zmienna pogoda mnie wykańcza! Zjem śniadanie, ogarnę się i chyba wyjdę się przejść- wyniki muszę odebrać, no i mam ochotę na truskawkowe placuszki Mysi więc trzeba zrobić truskawkowe zapasy
|
|
#2153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o to chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Cloche póki co nie pisała.. Cytat:
![]() ![]() dzień dobry
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby dziś byl taki mega mily luuuzowy dzień ![]() ale u mnie juz miesiac PO... :< |
|
|
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za nocke a waga szybko spadnie...Cytat:
sliczny troche do mojego podobny... hiiii blondas
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam się pochwalić jaką nasz synuś zrobił nam niespodziankę
![]() najpierw sen - położyliśmy go koło 20.30, zasnął po jakiejś godzince ale spokojnie sam sobie leżał z otwartymi ślepkami więc sam był w pokoju, spał do 3 !!!!!! potem obudził się o 6.30, zjadł i zasnął spał do 8 a potem mąż przyniósł go do łóżka i mówi że bawił się z nim i chyba się uśmiecha - zaczęliśmy go łaskotać i się wygłupiać i się naprawdę do nas uśmiechał tyle szczęścia naraz, aż się popłakałam fajnie byłoby jakby czasem się więcej takich nocy trafiało
|
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak juz kupujesz truskawki, to moge Ci polecić meeeega syzbkie i proste ciaso o genialnym smaku, które zawsze robi furorę ja też dzisiaj będę piekła![]() http://kotlet.tv/ucierane-ciasto-z-rabarbarem możesz je zrobić z jakim owocem masz ochotę z truskawkami jest boskie![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Wcięłam śniadanko i iść by co robić
Mysia Mysz ale ty masz dużo ciekawych przepisów Mi chyba znów ucho zatyka
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAAA! dzis mija rowny miesiac od narodzin Z
równy miesiąc temu dałam jej pierwszego buziaczka w mokry,ciepły jeszcze od mojego brzucha łepek |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
AAA i witamy w skończonym 38 tygodniu ciązy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

za szybki, bezbolesny poród. I to samo sobie pomyślałam co dziewczyny tutaj - ma Twoja mama za swoje, nie denerwuje się ciężarnej 
Nie rodzę i rodzić nie będę na razie
Trochę mi się smutno zrobiło, bo leżałam tyle czasu, straszyli etc a tu figa

07.07.2012 
A tam praktyczna torba na dziecięce rzeczy wypełniona ślicznymi ubrankami 

poczekamy do 12go...
dzięki!
kolezanka z sali mnie obudzila 
Mąż już chrapie, a jakusypiam na rękach. A to nic dobrego podobno.
a my nie mamy niczego tak ciepłego
zostawiłam go z mężem, poszłam na zakupy, w międzyczasie M. dzwonił i słyszałam jak mały popłakuje, wracam do domu, patrzę - Mały śpi w łóżeczku
więc trzeba zrobić truskawkowe zapasy
spał do 8