|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny!---
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
hej hump, hej szprocia
U was też tak szaro buro i ponuro??
|
#1983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kąpieli to wcześniej kąpalismy Nikosia na głodniaka, wybudzonego ze snu i zawsze był krzyk, a teraz kąpię go po karmieniu i staram sie rozbudzić a do tego śpiewam mu piosenki i jest super ![]() Cytat:
Czuję się jak wyrodna matka... dwie godziny temu Niki budził się i zaczynał stękać, przerzuciłam go na brzuszek i śpi już dwie godziny dodatkowo. Żaby mieć spokój to usypiam go na brzuszku Czy Wasze pociechy też mają problem z kupkami? Niki czasem zrobi normalnie, a czasem się pręży i płacze, jednak to mi nie wygląda na kolkę tylko ból brzuszka przy kupce... |
||
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasnela o 8..sprzatam,piore...ogarn iam..potem biore ja i ide do rodzicow bo musze zabrac troche dokumentow itd.. a tż wroci pewnie po 17 :< mam podły humor
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety tak, pogoda nie rozpieszcza... Nie dziwię się Kubie, że woli siedzieć w ciepłym brzuszku niż wyłazić na tę pluchę
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak... lepiej małym w brzusiu... Kurde na takiej chlupie to nie ma co ze sobą zrobić...
Dziś na 18:15 do gina... Ciekawe ile mała waży. Wcześniej podskoczę na godzinę do bratowej..
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
adunia i whatIthink -
![]() ![]() Cytat:
No ale Zuzie mają charkterek moja jakoś dała nam żyć-za to młody teraz nadrabiał za nią![]() Cytat:
![]() ======================== A ja muszę Wam napisać, że młody jak usnął po 20stej to spał i spał i obudziłam go po 3ciej bo się wystraszyłam, ze coś mu się stało-tym bardziej, ze przed snem zjadł po kąpieli tylko 10ml mleka i padł. Co prawda w ciągu dnia spał raptem może wszystkiego 2-3h no ale ludzie! Ciągiem przespał ponad 7h Potem obudził się jak w zegarku po 3h i od tamtej pory nie śpi. Marudzi trochę ale do wytrzymania.. Uświadomiłąm sobie, ze wczoraj zjadłam śniadanie po 15stej-bo wcześniej a to młodą zaprowadzić a to ten się drze a to położna przyszła a to pozmywać i tak w kółko
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam awersje d jedzenia.pije duzo i czuje sie "pelna"
|
|
|
|
|
#1989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co prawda wczoraj wieczorem brzuch mnie pobolewał i mulił ale tu nawet nie było co liczyć tak krótkotrwałe to były bóle ![]() Jenny ale super Ci waga zleciała No i w ogóle malutko przytyłaś - zazdroszczę ![]() Justyna_g4 - to zdaje się Ty pytałaś czy w małych Tesco też będą te pieluchy Pampers na promocji - z tego co widzę na ich stronie w gazetce, to akurat ta obowiązuje tylko w hipermarketach
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-06-06 o 09:24 |
|||||
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy któryś z Waszych malców robi zielone kupy?
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
casami tak i jest to normalne gdy podajesz mu ziolowe herbatki do picia-w przeciwnym wypadku lekarz
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moj mial raz tak malutko zielonkawej ale to po czopku
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
witam w dwupaku
zaraz lecę na ciuchy![]() kciuki za rodzące !!! Candace, kojarzysz może jaka jest rozmiarówka crazy8? bo tak patrząc na tabele, jak chce coś powyżej 74 to powinnam brać na 12-18?
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyjechały okna. Tż ściąga stare, a ja jak na złość w nocy dostałam skurczy. Co prawda było ich może z 5 na cała noc ale rano dalej. Po prysznicu na razie spokój. Mam nadzieję, że to przepowiadacze, choć znając już charakterek naszej małej to nie zdiwiłabym sie jakby specjalnie wyszła właśnie teraz jak wszystko rozwalone. No i rano odszedł kawałek czopa ale to może stać się nawwet 3 tygodnie przed porodem. Ciekawe co powie dzisiaj gin na wizycie. Aż się boję sama jechać a nie ma kogo zabrać. Ktoś rodzi?? ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram sie i ide z mloda do taty...
cos sie kiepsko czuje.. |
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój w końcu usnął od 6stej... Idę ogarnąć siebie i mieszkanko a potem młodą zaproawdzę do szkoły i pójdę z tym moim krzykaczem na spacerek.
|
|
|
#1997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mi gin mówił że jak będą skurcze regularne co 10 min to mam jechać ![]() kurcze może przyjedziesz na ip a tam rozwarcie 8 cm
|
|||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
nosz k..twa maz wlasnie byl zalatwiac becikowe, i zazyczyli sobie oprocz zasw. od lekarza ze bylam przed 10 tyg. ciazy na wizycie drugie zasiwadczenie ze bylam przynajmniej raz w kazdym tryymestrze ciazy tez u lekarza i miesiac temu jak dzownilismy mowila ze zesw. za 2011 r. od pracodawcy o zarobkach i skadkach zus a teraz mowi ze to z us powinno byc nosz ,.,, kutwa.. masakra jakas z tymi urzedami u nas... a i jeszcze musze oswiadczenie napisac ile alimentow dostalam za 2011 r. bez sensu alimenty nei wliczaja sie do dochodu ale w mopsie sie licza ... wymyslaja zeby tylko kasy nie dac jak by ich czlowiek chcial oszukac...
|
#1999 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki żeby skurcze się rozkręciły
![]() u nas nocka całkiem fajna - chociaż Przemek zaskoczył mnie jak szłam spać - normalnie po kąpieli go kładziemy i śpi do północy-1, a tu kładłam się koło 23 a ten się obudził - powiedziałam mu że ma sobie jaj nie robić i śpimy ale się nie dał potem pobudka o 5, 60 ml, kolejna przed 6 - tu już nie wiem o co mu szło, darł się, dostał mleka, zassał, przytulił się i zasnął (a jak mu smoka wcześniej dawałam to nie, musiał poczuć choć tą krople mleka w dziobie) no i spał prawie do 8 ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Przemek prawie zawsze - takie czarno-ciemnozielone - ale pediatra mówiła że jest ok - on od początku takie robi ale jest na mm, może zależy od tego jak je? |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
mnie tez czesto budzily, bo nie słyszałam jak plakał ja mam rozpuszzalne, ale Ty mialas cc czy sn? Bo ja sn i nie mam pojecia ile to się rozpuszcza,ale wiem,że juz mam zagojone.
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna G też dziś wizytujesz?
Myślę, że zdążycie z tym remontem. Ja też miałam w nocy skurcze i dupa... Jeszcze pewnie dziś usłyszę, że ani szyjka nie drgnęłabanka bo taaki mamy system w Polsce, że zanim dostaniesz, co Ci się należy to oni pierdyliard rzeczy wymyslą
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- pierwsze kupy sa zawsze zielone. Szpinak ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Moja małpka wisi na mnie,a ja mogę ruszać tylko jedną ręką
|
|
#2004 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, tak się zastanawiałam nad arbuzem. Piszecie, że Wasze maluchy wymiotują, jak sobie zjecie. Kurcze, jak to możliwe, skoro tam tylko cukier i woda. To może oznaczać tylko jedno, że są strasznie naszprycowane chemią ![]() Ja mam jutro wizytę i już nie mogę się doczekać. Może chociaż jakieś malutkie rozwarcie bo oszaleję!
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+pit i z 10innych kartek... sam mowil ze to bzdura na maxa. jakies slonko wyszlo,szok! dzis pierwszy raz sama bede wynosic wozek,a cholera ciezka jak 150
|
|
|
|
|
#2006 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj coś czuje, że przed zachodem słońca będą dwa nowe maluszki! Cytat:
![]() Sofia nas nieźle nastraszyła, że nocka będzie taka jak ta poprzednia. Cały wieczór marudziła, aż w końcu zasnęła na 1,5h do ok 22.40 i jak TŻ wrócił o 23.30 to ją wykąpaliśmy (testuje późne kąpanie za radą Happy, na dobry sen, ale wczoraj sie nie sprawdziło). I niestety nie spała do 1.30 Spała do 6.30 Zjadła i spała do 10.00, znów zjadła i śpi dalej ![]() Więc ostatecznie się wyspaliśmy, bo oboje do tej 10 zalegliśmy w łóżkach, ale początek był straszny. Wydaje mi się, że to skok rozwojowy... No chyba, że początek kolek Bo najbardziej marudna i płaczliwa jest wieczorem.Najgorsze jest, że jak jest w takim złym chumorze to strasznie się denerwuje jak jej wolno mleko leci i wierzga całym ciałem Chyba,ze to brzuszek jej dokucza i nie może jeść, stąd ta złość. Już sama nie wiem...Cytat:
Ja mam mega szczęście bo przychodnię specjalistyczną mam 5 minut od domu spacerkiem i tu mamy wizyty u ortopedy i neurologa i jak będzie potrzeba to wbijemy się do okulisty. Cytat:
![]() U nas ze 2 razy zdarzyła się nie tyle zielona co mniej intensywna musztardowa. Taka szara musztarda, powiedziałabym Jak pytałam pediatry to powiedziała mi, że u dziecka karmionego piersią mogą nawet jasnozielone być i są ok, dopiero jak są ciemnozielone to trzeba interweniować.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
ja na 1wszy szpitalny obiad jak dostalam szpinak to podziekowalam. pare minut wczesniej przeijalam wlasnie pampersa z takim "szpinakiem" w ogole niee mowilam ale poryczalam sie wczoraj w przychodni,bo babka wazaca Z spytala czy karmie cyckiem..powiedzilam ze niestety nie,a ona do Z zaczela mowic ze "widzisz,mama woli butelke, a tak bys miala cieplego cycusia co noc" tepa dzida poplaalam sie jak glupia,tż pocieszal ale czuje sie fatalnie z tym.. i tak czytam i czytam i nie wiem czy nie sprobowac jeszcze raz..podobno mozna sporwrotem miec laktacje na wlasciwym poziomie.. ![]() ale nie wiem czy presja by karmic tylko cyckiem mnie nie dobije i stres jej nie zatrzyma ![]() fatalnie mi z tym.. |
|
|
|
#2008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bartuś lubi kąpiele === dzień dobry |
||||
|
|
|
#2009 | |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() rodzilam sn, ale nie wiem czy sa juz zagijone... jutro bedzie tydzien po porodzie Byl obchod - zoltaczka ok, czekamy na wynik badania na cytomegalie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie było zielonych kup
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

skurcze caly czas co 6-7 min i sie zastanawiam bo nic sie wiecej nie dzieje... Chyba zadzwonie do gina bo nie wiem co robic.
dziewczyny!

No i w ogóle malutko przytyłaś - zazdroszczę

Ślub 27. X. 2012
Zjadła i spała do 10.00, znów zjadła i śpi dalej
Bo najbardziej marudna i płaczliwa jest wieczorem.
Chyba,ze to brzuszek jej dokucza i nie może jeść, stąd ta złość. Już sama nie wiem...