|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Wiecie co u mnie w szpitalu nie bylo jeszcze takiej akcji, boje sie , gdzie ja mam rodzic teraz
![]() To biedna dziewczyna, chodziła do pani dr ktora miala wolne miejsce, nie zbyt z dobra opinia. Jak ona jej raz dala na mocz przez cala ciaze. Przecież ona miała silne zatrucie ciazowe, byla cala opuchnieta, cisnienie 180/140 a pani dr ze to normalne bo w ciazy tak sie dzieje ![]() Zle sie czula pojechała na IP, była tam ta jej pani dr i odeslala do domu, a w nocy karetka zabrala, nie wiem czy robili cc, dziecko jest w bardzo ciezkim stanie, a ona zmarla wczoraj w Lublinie. Nerki, watroba przestały funkcjonować. Pocieszajace jest to, że ta pani dr nagle sie ,,rozchorowała" i od dzis jest na l4 - wlasnie sie dowiedziałam. Szok, mój lekarz do mnie przed chwilą dzwonił, żeby powiedzieć żebym nie panikowała, jesli juz słyszałam te info., bo to zaniedbanie lakarza było, a moje wyniki są ok. I jak zajde nastepnym razem to znowu bede miala skierownaie na badania. Ja nie wiem po co trzymaja takich beznadziejnych lekarzy ja ta pani. Cisnienie 180/140 normalne, no nóż sie w kieszeni otwiera.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-07 o 12:02 |
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Perse - trzymam mocno
napewno wszystko będzie dobrze, pisz do nas jak tylko będziesz mogłaIdzia- tak mi przykro... to straszne.... ta lekarka powinna ponieść konsekwencje swojego nieudolnego prowadzenia jej ciąży, powinna stracić prawo do wykonywania zawodu...Malinka- z niecierpliwością czekam na dalsze wieści skoro są skurcze,zaczyna się cos dziać, bądź gotowa w każdej chwili jechać do szpitala ![]() Smutno mi jakoś dzisiaj dziewczyny. I ta pogoda listopadowa tak na mnie działa i zamartwiam się wynikami moczu-bo czekam na nie jak na wyrok i z tego co widzę u nas na wątku też nie wesoło. Do tego tż poszedł właśnie do bratowej do szpitala, oboje się o nią martwimy, oby już było lepiej Smutno mi że się tak męczy, a brat tżta-czyli jej mąż daje jej mało wsparcia w tej sytuacji, bardziej się dla niego liczy kasa niż żona w szpitalu, jak na to patrzę z boku to poprostu dziwię się jak ona może z nim być i jakoś tak źle mi na serduchu że można tak traktować najbliższe osoby... Kiepski ten dzień dzisiejszy, oby było tylko lepiej, chyba posłucham sobie muzyki to mi często pomaga na doła.
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, ze dziewczynie życia to nie zwróci, ale ta Pani oraz osoby mające dyżur na IP powinny ponieść odpowiedzialność za tą tragedię, nie mówię tylko o wypłacie odszkodowanie, ale powinni dostać zakaz wykonywania zawodu oraz pójść siedzieć. Trzymam , żeby chociaż dzieciątko udało się uratować |
||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka: no wlasnie moja pierwsza myśl też taka była, a potem zaczęłam czytać na necie to już zwątpiłam...
idzia: straszne...dobrze, że lekarz do Ciebie zadzwonił... bardoz dobrze.... q** straszne dzisiaj wieści... chyba muszę iść się czymś zająć, bo zwariuje..
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
dla tej pani dożywotni łagier.
|
#1986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zstanawiam, czy nie upitolić włosów tych z tyłu, bo już nie mogę na siebie patrzeć Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ukł. krzepnięcia, to ja nigdy nie byłąm w tym dobra... |
|||
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Wam
Raz jeszcze dziekuję za wszystkie słowa, wzruszyłyście mnie tą bezinteresowną pomocą dobrym słowem i troską ![]() A teraz z nadrabiania: - Perse: trzymam bardzo mocno kciuki i wierzę, że będzie wszystko jak najlepiej. Będziesz pod fachową opieką i jestem przekonana, że zarówno Artuś jak i Ty będziecie już niedługo mogli wrócić razem do domku przytuleni i zakochani w sobie! ![]() - Oliath: jedź kobieto na IP! To wygląda coraz gorzej ja wiem, że Lala, że dom, że wszystko nie tak sobie zakładałaś, ale Ty się wykończysz za chwilę ![]() - Mela: siedź na tyłku dobrze Ci radzę! ![]() - Idzia: straszna ta historia z Twoją koleżanką.. aż nóż się w kieszeni otwiera ![]() - Sammi: ładny ten zegar Rodzicom kupiłaś dla wszystkich zaczynających nowe tygodnie/ miesiące i dla każdej z Was na lepszy dzień, bo widzę, że dzisiaj dużo ma średnie humory
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Kejt..
w pon idę do gina więc mam nadzieję, ze coś powie z tymi wynikami o co kaman...dlatego jakoś mega mocno się nie stresuję, ale jakby któraś wiedziała to piszcie. czarownica: nie Ty jedna dzisiaj...
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja się żegnam na czas weekendu
![]() Pewnie zajrzę na chwilę do Was ale raczej nie będę się odzywać, bo przeważnie mi się to nie udawało jak po tym weekendzie będę w miarę na chodzie to będzie super ![]() Życzę Wam miłego weekendu, jak najmniej dolegliwości i trzymam strasznie mocno kciuki za wizytujące dzisiaj, a szczególnie za Perse |
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Envl: skąd wiesz że bezinteresownej? :P (no nie mogłam się powstrzymać)
|
#1991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ta niby pani doktor poniesie konsekwencje. Teraz najważniejsze, żebyś Ty się nie nakręcała - tak jak powiedział lekarz, to była wina konkretnego lekarza i jego decyzji a nie szpitala. Cytat:
elaine pewnie lekarz dopiero Ci rozjaśni w głowie odnoście tego wyniku
|
||
|
|
|
#1992 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam z psem ze spaceru
moje dziecko jest jakieś dziwne- naparza mnie nogami jak chodzę, tak że co chwilę mnie zgina a jak leże lub siedze to jest spokojna ![]() Cytat:
za bratową, żeby było lepiej Cytat:
![]() ![]() Ty się nie martw, jesteś pod stałą kontrolą lekarza i masz regularnie badania robione. Szkoda, że taki lekarz konował pracuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zakochałam się w piosence Bednarka Cisza
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a już jestem mega ciekawa co tam u Smerfa
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stówka dla każdej załatwi sprawę myślę
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książkowy przykład zatrucia ciążowego - białko w moczu, opuchnięta jak bania i cisnienie ok 180/140 Przeciez kazda ciezarowka wie co to oznacza, a zeby lekarz mówił, że to normalne jest ![]() Już sie uspokajam trochę. Moja mama wspomina, ze jak mnie miala rodzic to wtedy w kliniece w lublinie zmarla kobieta przy porodzie, a ona tak jak ja cala w nerwach byla. |
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak mówi lekarz, spokojnie Idzia, nie zamartwiaj się prosze. |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Envl: spoko, daj namiary na niego
![]() lachryma: mam nadzieję, że się nie skrócila... moja to właściwie już by powoli mogła.. jutro zacznę 37tc.. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- gryźć mogę pogryźć, a co! niech pocierpi trochę, żeby mu za dobrze nie było
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oddam!
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
moze to by go otrzeźwiło
![]() Cytat:
Zjadłam truskawki ze śmietaną i cukrem pudrem, a teraz delicje wcinam
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia
En no ale tak na weekend nie ma sensu, nawet moj lekarz przyznal wtedy ostatnio, ze prawdziwe leczenie i prawdziwe przyjecia (oczywiscie w stanach nie zagrazajacych zyciu/zdrowiu matki i dziecka) sa od poniedzialku wlasciwie... na sama pokrzywke mnie przeciez nie przyjma ![]() Tymczasem powiesilam juz rozowe ciuszynki i piore kotary, a teraz zmyje podlogi i zaczne wynosic ksiazki z sypialni (regal pod sufit ), bo maz po pracy bierze sie za odzieranie starej tapety
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Tż właśnie dzwonił, jest z nią źle
Trzeba czekac na konsultacje i wyniki badań, nadal wymiotuje i ciągle odpływa, traci przytomność co chwile, jest odwodniona, pod kroplówkami ciągle. Z tego co lekarz mówił, to zabieg usuwania tego torbiela przebiegł bez komplikacji i się wszystko udało, nie wiadomo narazie czemu jest tak źle nadal Boże,a mieliśmy wszyscy nadzieję,że już choć trochę lepiej od wczoraj
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
APEL:
Dziewczyny zróbmy coś... coś każda dziś ma kiepski humor, pogoda? (u mnie wychodzi słońce, fryzjer zaliczony to i lepiej i lżej na głowie być powinno, a nie jest)... nie wiem..... uchlajmy się czyms, zróbmy cos!!! Malinka zacznij rodzić! |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
zanim Was nadrobie co naskorbałyscie od rana to Wam pokaze moje gotowe łóżeczko, przyszedł dzisiaj materacyk, posciel wyprana, wyprasowana i juz tylko czekamy na Zuzke
na scianach bedą jeszcze naklejki albo jakies inne ozdoby ale ja sie nie ruszam praktycznie z domu a chcialabym je zobaczyc i pomacac, no i tam gdzie wózek stoi w planach mamy szafeczke, ale kiedy TZt ja zrobi to ja nie wiem, chyba na roczek Małej tez mi wytłumaczenie leniucha )ide po kawke i biore sie za czytanie |
|
|
|
#2008 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41200818]Jadę do domu po rzeczy i zostaje w szpitalu, dzidzius jest za mały. Będę prawdopodobnie leżeć do końca. [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
MELA, a Ty pamiętasz że masz leżeć???
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma: no niby lekko się skraca, ale bez szału... zobaczymy jak po dwóch tygodniach.. ale właśnie mogłaby już...mogę Ci jej długości trochę oddać
![]() envl: mniaaam...mi jeszcze pół arbuza zostało... dobra ide te ubranka podzielić do prania... Idzia: też mnie trochę zastaanwia, że przy takim ciśnieniu i zatruciu ciążowym nie poszła na konsultacje do innego lekarza...oby z dzieckiem było ok... bo juz aniołków starczy (właśnie doszły dwa przyjaciółki, dlatego taki humor....)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

napewno wszystko będzie dobrze, pisz do nas jak tylko będziesz mogła
to straszne.... ta lekarka powinna ponieść konsekwencje swojego nieudolnego prowadzenia jej ciąży, powinna stracić prawo do wykonywania zawodu...
skoro są skurcze,zaczyna się cos dziać, bądź gotowa w każdej chwili jechać do szpitala
Smutno mi że się tak męczy, a brat tżta-czyli jej mąż daje jej mało wsparcia w tej sytuacji, bardziej się dla niego liczy kasa niż żona w szpitalu, jak na to patrzę z boku to poprostu dziwię się jak ona może z nim być i jakoś tak źle mi na serduchu że można tak traktować najbliższe osoby... Kiepski ten dzień dzisiejszy, oby było tylko lepiej, chyba posłucham sobie muzyki to mi często pomaga na doła.

jak po tym weekendzie będę w miarę na chodzie to będzie super 

moje dziecko jest jakieś dziwne- naparza mnie nogami jak chodzę, tak że co chwilę mnie zgina a jak leże lub siedze to jest spokojna 
a już jestem mega ciekawa co tam u Smerfa 
), bo maz po pracy bierze sie za odzieranie starej tapety