|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]()
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Karolajn, no i co kobiecie humor najlepiej poprawia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
Nie wiecie może kiedy dzidziusiowi płuca się rozwijają tak że po porodzie mogą oddychać? Bo wiem, że jak wcześniej pcha się na świat daje się sterydy, żeby się rozwinęły. Tylko od którego tyg już nie potrzeba tych sterydów?
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że Tż by zwątpił w życie jakby taką armię wściekłych ciężarnych ujrzał..
![]() Jesteście taką moją ochroną- moją Drużyną Pierścienia ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Napisałyście o delicjach wiśniowych i to mi przypomniało, że w szufladzie mam truskawkowe i cholera wciągnęłam już 3 ![]() ![]() Wstałam dzisiaj o 9, mąż wcześniej i nawet zrobił śniadanie ![]() ![]() Gratuluję nowych tygodni i miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41200818]Jadę do domu po rzeczy i zostaje w szpitalu, dzidzius jest za mały. Będę prawdopodobnie leżeć do końca. [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tylko będziesz mogła pisz do nas! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za dyszkę? ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
dobra ide stąd na trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
zgadłaś , myślalam , że po 2zł są, a pani mi mówi 10zł do zapłaty, zrobiłam oczy i wyszłam zadowolona
![]() pierwszy raz coś kupiłam w lumpku, a cieszę się jak dziecko ![]() za tydzień znowu wyruszę, może uda mi się więcej pajaców złapać i pojadę wcześniej, teraz jak byłam 5 min po otwarciu to już trochę przebrane było stwierdzam, że ilość bodów mi wystarczy, no chyba ze coś ładnego jeszcze znajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja nie będę oryginalna- też wstałam i pierwszą myślą było czy mamy Malinkowego Robaczka na świecie ![]() Zabieram się za nadrabianie ze szklanką kompotu truskawkowo-malinowo-jabłkowego ![]() ![]() No i witamy się w 35tc ![]() en- nie wiem co powiedzieć... TŻ zdecydowanie przegiął... Co można powiedzieć to można ale ja bym się do niego nie odezwała dopóki by nie przyszedł i nie przeprosił. To jest Wasze dziecko- co z tego, że nie planowane. Sama go sobie nie zrobiłaś przecież ![]() A, że ja dodatkowo mam paskudny charakter to pewnie nie raz bym mu później te słowa wypomniała... teso- pisałaś, że po urodzeniu Maluszka zmienia się relacja między kobietą a mężczyzną. Pewnie masz rację. Ja tylko o mało się nie udławiłam jaki podczas śniadania (a nie byłam jeszcze w ciąży i chyba w ogóle nawet nie myśleliśmy o konkretnym decydowaniu się na dziecko) teściowa przegryzając kanapkę palnęła mężowi wykład, że jak się dziecko urodzi to TŻ ma nie strzelać fochów o nic bo ja będę zajęta Maluszkiem i on zejdzie na drugi plan. I, że ma mi pomagać, traktować jak księżniczkę bo to ja będę zmeczona po porodzie i to ja będę przez 24h na dobę związana z malutkim człowiekiem... Jak tylko coś mąż mi mruknie pod nosem (chociaż wątpię bo on to zakochany jest w Adasiu i nie może się go doczekać, tych kupek, zupek i pieluszek ![]() ![]() Kathe- ale ładnie "dokarmiłaś" Michałka- szalejecie wagowo ![]() magdalenne- ![]() fiazo- za 32tc ![]() misiaczka- widzisz, i wcale tak tragicznie z tym Twoim cukrem nie jest ![]() karolajn- jesteś następna w kolejce do rodzenia ![]() Widziałam Hanuszkowy kącik ![]() ![]() teso- witajcie w 9 miesiącu ciąży ![]() ![]() myszolka- może masz zwykłą wysypkę- nie zmieniałaś może proszku do prania albo nie zjadłaś czegoś "nowego" ostatnio? mela- ![]() ![]() ![]() skylie- Ty również witaj w 9 miesiącu ![]() ![]() lachryma- za 35tc ![]() ![]() kejt- za 33 tc ![]() ![]() karolajn- żebyś tylko w kinie nie urodziła ![]() ![]() Oli- uciekaj do szpitala- Twój stan robi się już zbyt poważny... malinka- zrypałaś sprawę- trzeba było się nie myć tylko hodować dalej skurcze ![]() ![]() ![]() sammi- ładny ten zegar ![]() ![]() ![]() arrabbiata- ja mam podobne zdanie do skylie. Wiadomo, że nie musicie się meldować na każdym kroku- zgadzam się ale oddzwonić wypadało. No ale my z mężem trochę na innych zasadach działamy na linii rodzice-my ![]() teso- biedny Ignaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zadomowienie
|
idzia- ja nie wierzę w zabobony
![]() ![]() A babcia jeśli chodzi do kościoła to powiedz jej, że nasza wiara zabrania wierzyć w takie głupoty ![]() ona- mój mąż też ze mną wybierał suknię, a ja z nim garnitur. I jeśli coś między nami miałoby zacząć się psuć to nie pomyślałabym nigdy, że to właśnie przez to ![]() czarowniczko- proszę się nie smucić ![]() elain- Ty też się nie smutaj ![]() Anulka- za 37tc ![]() ![]() idzia- ![]() ![]() Stokrotka- opowiedz nam o swoich snach ![]() balonik- ![]() ![]() Oliath- remont remontem ale nie przemęczaj się- zrozumiano? ![]() iwona- ![]() fiazo- ![]() ![]() czarownica- nie myśl tak, że jak nie ma wyników to jest źle. Ja tam na glukozę czekałam- miała być o 11 a nie było wyników do 17 ![]() ![]() magolina- proszę się nie smucić ![]() madi- gdzie jesteś? Wszystko u Was ok? ![]() Perse- aż mi serce stanęło jak przeczytałam, że Arturek jest za mały ![]() ![]() Widzę, że licytowałyście się odnośnie wagi- ja nie będę się chwalić swoją żeby Wam przykro nie było, że jestem najlepsza ![]() ![]() No i nieśmiertelny wątek LEWATYWA- ja tam się nie muszę przejmować bo wcinam żelazo więc ja swoją prywatne, domowe oczyszczanie mam minimum 3 razy dziennie ![]() ![]() Kiepski nastrój panuje dzisiaj na wątku... Ehh... Ja za to mam znośny humor mimo, że chyba mi zaraz skóra popęka od tej dziadowej opuchlizny ![]() Wczoraj zebrałam się w sobie i siedząc na fotelu, z deską do prasowania opuszczoną do wysokości kolan wyprasowałam wszystkie pzoostałe ubranka Adasiowe- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
Mela jak byłam teraz we wtorek u lekarza, to w trakcie rozmowy lekarz powiedział, że mam się już nie martwić gdyby coś, bo ciąża jest już donoszona, czyli jeśli tak mówi to wszystkie organy są wykształcone a tylko jeszcze maluch nabiera masy-tłuszczyku. We wtorek zaczynałam 35 tydzień. wiec juz chyba zadnych serydów nie potrzebaby było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się właśnie tym pocieszam- że w razie gdyby to powinno być ok. Wszystkie ograny są już wykształcone i tylko kilogramowo dzieciątko może być do tyłu. Wiadomo, że lepiej żeby Maluch posiedział jeszcze te 2-3 tygodnie ale jużtragedii nie będzie jak by się teraz urodził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
CYNAMONKU, zanim sięstąd ewakuuje na trochę to żem Cię chciała ucałować
![]() myślę, że mój humor to jednak pogoda, bo spałam w miarę dobrze a tu teraz oczy sięzamykają, na dworze 21 st i jakoś tak dziwnie zawiesiście czyli albo jakaś burza albo deszcz się zbliża. Co do wyników, to jeszcze liczę na dobre. W moczu ostatnim były bakterie i teraz pytanie czy to te złe bardzo czy nie... poczekam do jutra albo do poniedziałku i zacznę panikować ![]() Napisz jak Twoje zdrowie, czy Ci lepiej? Jak mężowskie ciacho??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2057 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak tam dziś wasze relacje?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
Cynamonek to zawsze ma do napisania prawie każdej z nas
![]() Wiesz kochana.. ja po prostu chcę żeby on przejrzał na oczy, żeby już wszystko było dobrze, a nie jednego dnia dobrze, a na drugi znowu kłótnia.. już mam serdecznie tego dosyć ![]() Ale koniec o mnie- lepiej opowiadaj ile masz tych ciuszków, bo skoro prasowałaś to i pewnie liczyłaś ![]() Cały czas poza tym myślę przez Ciebie od paru dni o kapuśniaku ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I sobie troszke popłakałam... i moze jeszcze troche poplacze to sie oczyszcze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Rozeznanie
|
była któraś w pepco?? opłaca się jechać ??
#2063 |
Zakorzenienie
|
Drużyna Pampersa
![]() kłótni ciąg dalszy, bo nie dotarło wczoraj do niego to co powiedzialam. Akurat od wczoraj kłócimy się głównie o psa bo znowu chciał go oddać do rodziców przed wystawą mimo, że mi obiecywał, że nie odda i Wam nawet o tym ostatnio pisałam, na co ja mu powiedziałam dzisiaj, ze pies nigdzie nie jedzie, a on: "jak pies nie pojedzie to zobaczysz ![]() ![]() Trudno, niech się zacznie ze mną liczyć, bo nie żyjemy w Arabii Saudyjskiej, gdzie kobieta jest zerem, a mężczyzna guru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
Cynamonowa, Ty to potrafisz nadrobić, szacun
![]()
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, silne baby jesteśmy- do boju ze wszystkimi niedogodnościami życiowymi! ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
#2067 |
Zakorzenienie
|
co najlepsze wczoraj pomyślałam wieczorem jak poszłam do łóżka, że już jest ok i dotarło do niego, że ma ze mną konsultować rzeczy i ma szanować moje zdanie, bo pojechał gdzieś autem o północy i potem wrócił i przyniósł mi wielką torbę jedzenia z mcdonalda do łóżka i dał buzi.. to sobie myślę "przemyślał sprawę, jakoś to będzie, emocje opadną trochę".. no a od dzisiaj znowu
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam gdzie ja kupiłam to taki dyskont, zależnie od dnia cena, ale było napisane że po 2zł więc nie wiem czemu po 1zł i nawet nie będę się zastanawiać tylko urządzać za tydzień kolejne polowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
pierścionek coś w stylu takim jak te dwa, on wziął z białego złota i jej się tego typu podobały
http://allegro.pl/czarujacy-pierscio...303533189.html http://allegro.pl/zloty-pierscionek-...242566827.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.