Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 14:34   #4381
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
U mnie będzie wódka roznoszona przez kelnera... Mój TZ był w zeszłym roku świadkiem i roznosił wódkę, nie muszę mówić jaką ch**wą zabawę mieliśmy? :/
Moglibyśmy chcieć, żeby świadek roznosił wódkę, bo będzie to ta sama osoba u której TZ był świadkiem, ale po tamtej imprezie wiem, że bym czegoś takiego nikomu nie życzyła...

Alloffkowa umyłam okna, zainspirowałaś mnie

jestem z Ciebie dumna
ja właśnie zrobiłam kąpiel moim storczykom
Dałyście mi zonka co do wódki, świadkiem będzie mój brat, ale nie chcialabym żeby roznosił wódkę już prędzej świadkowej powierzyłabym tę rolę
no chyba że kelnerowi
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:39
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:34   #4382
misiadelkoo
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

No właśnie mam pytanie do dziewczyn z 3misata i okolic - co ciekawego warto zobaczyć?? Bo my wakacji jako takich mieć nie będziemy, ale chcemy pozwiedzać bliskie rejony - cudze chwalicie, swego nie znacie...
Ostrzyce-jezioro, Wieża widokowa w Wieżycy, Szymbark-dom do góry nogami i inne, Przywidz-park przygody... Nie wiem co jeszcze, bo ja raczej z tych, którzy jeśli nie na plażę to na kręgle raczej, aktywny wypoczynek to nie ja Chyab, że TŻ już nalega to ulegnę
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:35   #4383
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Tylko, że niektórzy boją się dawać obsłudze dostęp do wódki, mało to razy słyszał się, że wódka w magiczny sposób znika? Ktoś tą wódkę nosić musi ... To też zależy od regionu, u mnie wódką roznosi świadek lub starosta
Moge podac przykłady z tej drugiej strony (jako obsługa) i powiem wam, że z tym roznoszeniem wódki to różnie jest
ostatnio świadek miał roznosic wódkę to okazal sie taka gapa, że przyszli do nas rodzice mlodego, zebysmy to my zaczeli roznosic alko, bo brakuje na stolach
zadnej alko tez nie podbieramy, bez przesady zazwyczaj młodzi na sam koniec przychodza i sami w ramach podziekowania daja nam jakaf flaszke

dlatego jesli macie jakiegos pewnego swiadka, który was nie zawiedzie to smialo moze wodke roznosi, natomiast radzilabym sie porzadnie zastanowic, zeby nie okazalo sie, ze swiadek ma gdzies to wszystko i woli sie bawic zamiast roznosi wodke

obsluga zazwyczaj cieszy sie, ze nie musi alko roznosi (zawsze to mniej roboty)

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:36   #4384
misiadelkoo
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ale zdecydował się na tego świadka.. więc wiedział na co się pisze ?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Nie wiesz co komu odwali po alkoholu :P a znasz wszystkich z rodziny TŻ ?? ja nie, nie wiem jacy są :P
ludzie są różni. Mój tata mówi, że kombinują z wódka ludzie różnie..
Nie, nie wiedział, bo w jego regionach nie ma takiej tradycji, a tamten chłopak jest stąd.
Stary 2013-06-07, 14:36   #4385
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Alucior - nie zrozumiałaś mojego przekazu, ale nie będę dalej w to wnikać - po prostu zostawmy to tak jak jest

U mnie nie wyobrażam sobie obarczać braci, tatę, czy świadka roznoszeniem wódki. Kelnerom nie ufamy, bo nie znamy tych osób. Dlatego u nas powstało takie rozwiązanie, że bierzemy dodatkową osobę tylko do roznoszenia wódki - zaufany kolega Tż. Będzie miał swój kluczyk i on będzie wchodzić do pomieszczenia z alkoholami.

No umówmy się, u mnie wesele na 140 osób to jaki jest sens aby to świadek robił? Przecież strasznie dużo czasu by mu to zajęło, a gdzie czas na zabawę? Dlatego wydaje mi się, że dobrze robimy i to najlepsze rozwiązanie w tym wszystkim. Mój Tż też kiedyś pomagał w ten sposób koledze i wie doskonale jaki to obowiązek i przede wszystkim jaki czasochłonny... Świadek będzie pomagać tylko Tżtowi i sprawdzać, czy Goście rzeczywiście mają wódkę polaną Poodsumowując ROZNOSZENIE WÓDKKI JEST CZASOCHŁONNE i obciązanie świadka tą funkcją jest moim zdaniem bez sensu. ale to kwestia czystej organizacji i tego czy świadek chce czy nie roznosić wódki. Jeżeli się zgodzi no to nie widzę problemu, bo przecież mógł odmówić każdy robi tak jak uważa

Taak samo świadkowa będzie pomagać mi, czyli ubiór, poprawa make-upu, fryzura jak się coś rozwali, do kibelka pomóc, trzymać moje rzeczy w torebce, pomagać przy prezentach i w takich duperelach. Nie będzie się zajmować sprawami wesela i na pewno nie będzie zwoływać Gości na posiłki, czy tort. Ma też się bawić. Byłam 2 razy świadkowa i wiem na czym ma to u mnie polegać. żadnych dodatkowych obciążeń świadkowej nie przewiduje.

co do tabletek w koszyczku, sprawa jest prosta: u mnie na weselu dzieci nie będzie.

miłam sobie stąd iść
Bardzo dobry pomysł!

Ja tylko mówię jak jest u mnie, kto tą wódkę nosi bo ktoś przecież musi :P Chyba od Was odgapię i zrobimy kogoś albo nawet 2 osoby do noszenia
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:37   #4386
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Bielsko-Biała a Ty?
alucior jesteś z moich rodzinnych okolic - już ci pisałam ale pominęłaś to jutro cię "odwiedzę" w sensie wybieram się bo Bielska ale fajnie że jesteś z bliska

Cytat:
co do tabletek w koszyczku, sprawa jest prosta: u mnie na weselu dzieci nie będzie.
a nie masz obawy że ktoś weźmie pod wpływem alkoholu i będą problemy? ja wiem że.. ale ludzie po % mają różne pomysły. i nie ważne że nie ma dzieci

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:40
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:37   #4387
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
u mnie jest tradycja, że ojciec panny młodej nosi wódkę, a że ja nie mam ojca to pewnie tata Tżta będzie nosił
u mnie też jest taka tradycja, ale mam ją w nosie mój tata, świadek muszą się bawić a nie zajmowac roznoszeniem wódki

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:38   #4388
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cześć Dziewuszki narazie nie nadrabiam, melduję się tylko.
Leżę chorą w łożku i lłeb chce mi pęknąć, nie mam siły na nic

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:39   #4389
misiadelkoo
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Zdrowiej

Lecę coś posprzątać, bo mnie nerw łapie na dzisiejszych gości...
Stary 2013-06-07, 14:39   #4390
exist_
Zakorzenienie

Ja nie chcę żeby świadek roznosił wódkę. Ma się bawić.
TYM bardziej nie chcę żeby wódkę roznosił mój tata. On również ma się dobrze bawić w końcu nie codziennie bawi się na weselu córki. Ojciec TŻ nie może nosić.

Więc nam zostanie obsługa, ale kierowniczka sali będzie naszym gościem (bo jest naszą znajomą) więc wątpię że coś będzie nie tak
Stary 2013-06-07, 14:40   #4391
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też jest taka tradycja, ale mam ją w nosie mój tata, świadek muszą się bawić a nie zajmowac roznoszeniem wódki
ale tata Tżta ceni tą tradycję i na weselu siostry Tżta roznosił wódkę zobaczymy, jak będzie chciał to będzie roznosił, a jak nie to dla mnie mogą kelnerzy roznosić

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:41   #4392
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

a nie masz obawy że ktoś weźmie pod wpływem alkoholu i będą problemy? ja wiem że.. ale ludzie po % mają różne pomysły. i nie ważne że nie ma dzieci
nie mam takich obaw jeżeli ktoś chce tabletkę to i tak sobie ją zorganizuje. Poza tym jak nawet coś takiego się wydarzy, będzie na moim weselu lekarz (gość). Choć takich scenariuszy nie przewiduje Poza tym wybiorę takie które nie mają aż tak silnego działania. Naprawdę tym się nie przejmuję

Alucior wystarczy 1 osoba spokojnie będzie mieć tylko i wyłącznie tą funkcję, spokojnie ogarnie wesele sama Mój Tż roznosił na dużym weselu wódkę i ejst to do ogarnięcia a za drugą osobę dodatkowo będziesz musiała płacić...

Stary 2013-06-07, 14:43   #4393
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
alucior jesteś z moich rodzinnych okolic - już ci pisałam ale pominęłaś to jutro cię "odwiedzę" w sensie wybieram się bo Bielska ale fajnie że jesteś z bliska

Jak ktoś będzie chciał wziąć to i tak weźmie, albo swoją albo od kogoś pożyczy.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
Zdrowiej

Lecę coś posprzątać, bo mnie nerw łapie na dzisiejszych gości...
Przypomniałam sobie: też kiedyś myłam okna na przyjazd teściowej

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:43   #4394
201605100
Konto usunięte

Cytat:

Ale fajnie mieszkałaś kiedyś w BB czy tylko rodzina stąd pochodzi?

Ja znam takich, którzy nie widzą problemu w braniu tabletki w trakcie picia cud, że jeszcze nie wylądowali na pogotowiu

Cytat:
nie mam takich obaw jeżeli ktoś chce tabletkę to i tak sobie ją zorganizuje. Poza tym jak nawet coś takiego się wydarzy, będzie na moim weselu lekarz (gość). Choć takich scenariuszy nie przewiduje Poza tym wybiorę takie które nie mają aż tak silnego działania. Naprawdę tym się nie przejmuję

Alucior wystarczy 1 osoba spokojnie będzie mieć tylko i wyłącznie tą funkcję, spokojnie ogarnie wesele sama Mój Tż roznosił na dużym weselu wódkę i ejst to do ogarnięcia a za drugą osobę dodatkowo będziesz musiała płacić...

Nie rozumiem jak płacić?

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:45
Stary 2013-06-07, 14:43   #4395
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ale tata Tżta ceni tą tradycję i na weselu siostry Tżta roznosił wódkę zobaczymy, jak będzie chciał to będzie roznosił, a jak nie to dla mnie mogą kelnerzy roznosić
no to nie odbieraj mu tej 'przyjemności' skoro chce to nie powinnaś w to ingerować U mnie mój tato na pewno nie chciałby łazić i pilnować, czy wódka jest czy jej nie ma więc nie mam tego problemu

Stary 2013-06-07, 14:45   #4396
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
no to nie odbieraj mu tej 'przyjemności' skoro chce to nie powinnaś w to ingerować U mnie mój tato na pewno nie chciałby łazić i pilnować, czy wódka jest czy jej nie ma więc nie mam tego problemu
zobaczymy byłam na tej sali na weselu i kelnerzy naprawdę sprawnie roznosili wódkę
w końcu to mój ojciec powinien robić, więc ja wybieram kelnerów

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:46   #4397
misia880
Zakorzenienie

my mamy ogarniętego świadka da rade

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:47   #4398
alloffkowa
Zakorzenienie

myjąc szafe na drabinie pomyślałam że poprosimy brata tż może o roznoszenie wódzi.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-07, 14:48   #4399
Verunka
Zadomowienie

Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Krakowianki jestem jutro i pojutrze cały dzień w m1 na targach handmade jak któraś ma ochotę wpaść to zapraszam

U nas wódkę będzie obsługa roznosic mam nadzieje ze będzie w tym względzie wszystko ok.

Poza tym przyszła @ a już powoli myślałam że trzeba będzie ślub przekładać :d uff...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Verunka
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:54
Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:48   #4400
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie mieszkałaś kiedyś w BB czy tylko rodzina stąd pochodzi?

Ja znam takich, którzy nie widzą problemu w braniu tabletki w trakcie picia cud, że jeszcze nie wylądowali na pogotowiu
mieszkam (oprócz tego że kończę teraz studia w krk) 17 km od Bielska, mój tata jest stamtąd a babcia tam mieszka

Dobra może zorganizuje - pożyczy itp. Ale to zawsze ktoś mu powie może nie bierz tego bo piłeś albo nie da jak zobaczy że ktoś jest pijany. Przynajmniej ja takie mam wrażenie a jak będą leżeć na wierzchu to sobie weźmie wg własnego widzi mi się.

Na weselu siostry tż był taki przypadek że gość przyjechał z daleka (około 350km) nie zabrał swoich leków mimo że choruje na jakąś przewlekłą chorobę i zażywa je na co dzień, i pił alkohol (chyba) i dostał ataku, drgawek, utarta przytomności, przyjazd pogotowia nad ranem i potem tydzień leżał tu w szpitalu nie powiem jakie wszyscy mieli po tym incydencie nastroje i że to szybko skończyło zabawę...

Verunka dopiero teraz piszesz?! kocham handmade! ale już jadę do domu.. dostaniesz baty!

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:49
Stary 2013-06-07, 14:51   #4401
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja nie chcę żeby świadek roznosił wódkę. Ma się bawić.
TYM bardziej nie chcę żeby wódkę roznosił mój tata. On również ma się dobrze bawić w końcu nie codziennie bawi się na weselu córki. Ojciec TŻ nie może nosić.

Więc nam zostanie obsługa, ale kierowniczka sali będzie naszym gościem (bo jest naszą znajomą) więc wątpię że coś będzie nie tak
u nas też usługodawcy będą gościmi
Dekaratorka i dyrektor Centrum Kultury który nam udostępnia salę
Fotograf i kamerunka to też dobrzy znajomi [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Krakowianki jestem jutro i pojutrze cały dzień w m1 na targach handmade jak któraś ma ochotę wpaść to zapraszam

U nas wódkę będzie obsługa różności mam nadzieje ze będzie w tym względzie wszystko ok.

Poza tym przyszła @ a już powoli myślałam że trzeba będzie ślub przekładać :d uff...

nie zakumałam na początku
Ija a Ty nie miałaś się nam czymś pochwalić?
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:56
Stary 2013-06-07, 14:52   #4402
201605100
Konto usunięte

Wódka wódką, ja mam większy problem, moja mama jest zdania, że mój brat powinien być świadkiem, a mój TŻ chce świadka kolegę. Niby dwóch facetów może być, ale ja się boje czegoś innego. Że braciszek się upije. Nie chciałabym siedzieć przy stole z pijanym świadkiem. Niech on sobie lepiej siedzi normalnie wśród gości i się bawi. Wydaje mi się, że świadkowei powinni trzymać jakiś fason, a nie upić się i ledwo na nogach stać.
Stary 2013-06-07, 14:52   #4403
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie rozumiem jak płacić?

normalnie płacić u mnie jest tak, że my za obsługę (kamerszystę, foto, itp.) płacimy tak jak za gościa. Kolega, który będzie roznosić alkohol, nie będzie Gościem jako takim, ale będzie z Nami całą noc i musi coś zjesć więc jest liczony jako osoba do tageo na pewno dostanie 150-250 zł za to, że Nam roznosi wódkę. Będzie traktowany po prostu jako usługodawca, bo w końcu w tym dniu mógłby robic milion innych rzeczy, niż z nami być na weselu i nam roznosić alkohol Tak to widzimy

alloffkowa myjąc na drabinie szafe mi też przy sprzątaniu najlepsze pomysły wpadają do głowy

Stary 2013-06-07, 14:55   #4404
anannke
Zakorzenienie

alucior pochwal się foto jak masz

może mnie przekonacie do tych koszyczków ratunkowych - ogólnie idea jest słuszna, miła i fajna ale mam te dylematy co opisałam właśnie...

Stary 2013-06-07, 14:55   #4405
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
skąd jestes bo widze ze masz podobne podejscie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Tylko wiesz to moja rodzina będzie miała dalej :P bo rodzina TŻ mieszka około 8 km od sali musielismy wybrac jakiś kompromis. a ich gości będzie więcej.
Chyba, że tak! Bo tu młodzi jechali oboje z mojego rodzinnego miasta i nikt tam nie miał blisko. Osoby z Warszawy miały jeszcze dalej

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Moge podac przykłady z tej drugiej strony (jako obsługa) i powiem wam, że z tym roznoszeniem wódki to różnie jest
ostatnio świadek miał roznosic wódkę to okazal sie taka gapa, że przyszli do nas rodzice mlodego, zebysmy to my zaczeli roznosic alko, bo brakuje na stolach
zadnej alko tez nie podbieramy, bez przesady zazwyczaj młodzi na sam koniec przychodza i sami w ramach podziekowania daja nam jakaf flaszke

dlatego jesli macie jakiegos pewnego swiadka, który was nie zawiedzie to smialo moze wodke roznosi, natomiast radzilabym sie porzadnie zastanowic, zeby nie okazalo sie, ze swiadek ma gdzies to wszystko i woli sie bawic zamiast roznosi wodke

obsluga zazwyczaj cieszy sie, ze nie musi alko roznosi (zawsze to mniej roboty)
Potwierdzam! Sama pracowałam jakiś czas na weselach i jest to tylko dodatkowa robota, a i na zapleczu jest co robić - polerowanie sztućców, przygotowanie rzeczy do następnego posiłku, zbieranie brudnych talerzy, sprawdzanie napoi na stołach. Dużo tego .
No i gdy nie trzeba roznosić alko to człowiek się cieszy, bo mniej łażenia i roboty

Cytat:
Bielsko-Biała a Ty?
Cytat:
Kocham Bielsko! To moje miasto nr 1 w Polsce Z sentymentu i ze względów na rodzinę

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Zdrówka Kochana!!!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
myjąc szafe na drabinie pomyślałam że poprosimy brata tż może o roznoszenie wódzi.
ale masz miejsca do rozkminy! Uwielbiam Cię za to!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:56   #4406
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
mieszkam (oprócz tego że kończę teraz studia w krk) 17 km od Bielska, mój tata jest stamtąd a babcia tam mieszka

Dobra może zorganizuje - pożyczy itp. Ale to zawsze ktoś mu powie może nie bierz tego bo piłeś albo nie da jak zobaczy że ktoś jest pijany. Przynajmniej ja takie mam wrażenie a jak będą leżeć na wierzchu to sobie weźmie wg własnego widzi mi się.

Na weselu siostry tż był taki przypadek że gość przyjechał z daleka (około 350km) nie zabrał swoich leków mimo że choruje na jakąś przewlekłą chorobę i zażywa je na co dzień, i pił alkohol (chyba) i dostał ataku, drgawek, utarta przytomności, przyjazd pogotowia nad ranem i potem tydzień leżał tu w szpitalu nie powiem jakie wszyscy mieli po tym incydencie nastroje i że to szybko skończyło zabawę...

Verunka dopiero teraz piszesz?! kocham handmade! ale już jadę do domu.. dostaniesz baty!
Spoko co miesiąc będą te targi w m1. A za tydzień handluje w Katowicach tez zapraszam

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:58   #4407
201605100
Konto usunięte

Cytat:
alucior pochwal się foto jak masz

może mnie przekonacie do tych koszyczków ratunkowych - ogólnie idea jest słuszna, miła i fajna ale mam te dylematy co opisałam właśnie...
Nie zajarzyłam za pierwszym razem o cho chodzi

Mam mam, ja mam wszystko W pakiecie mamy foto video i zespół. Na stronie za wiele nie mają
http://imprezownia.net/

Kishlaczkowa też kocham to miasto

KaEs aaa to my też tak płacimy, tylko, ja myślałam, żeby dwóch gości o to poprosić. Jedna moja koleżanka kiedyś mi mówiła, że może wódkę nosić, ale nie wiem czy to dobry pomysł...

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-06-07 o 15:03
Stary 2013-06-07, 14:58   #4408
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
normalnie płacić u mnie jest tak, że my za obsługę (kamerszystę, foto, itp.) płacimy tak jak za gościa. Kolega, który będzie roznosić alkohol, nie będzie Gościem jako takim, ale będzie z Nami całą noc i musi coś zjesć więc jest liczony jako osoba do tageo na pewno dostanie 150-250 zł za to, że Nam roznosi wódkę. Będzie traktowany po prostu jako usługodawca, bo w końcu w tym dniu mógłby robic milion innych rzeczy, niż z nami być na weselu i nam roznosić alkohol Tak to widzimy

alloffkowa myjąc na drabinie szafe mi też przy sprzątaniu najlepsze pomysły wpadają do głowy
My płacimy 50%. Wiadomo, że usługodawca zje mniej niż rodzina bo większość imprezy jest w pracy.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:59   #4409
garfieldek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1

Kishlaczkowa znasz temat, piooonnna po 16 godzinach chodzenia nogi tak do doopy wchodza, ze juz nic sie nie chce, a tu pare godz spania i na poprawiny - to jest hardkor

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 15:01   #4410
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wódka wódką, ja mam większy problem, moja mama jest zdania, że mój brat powinien być świadkiem, a mój TŻ chce świadka kolegę. Niby dwóch facetów może być, ale ja się boje czegoś innego. Że braciszek się upije. Nie chciałabym siedzieć przy stole z pijanym świadkiem. Niech on sobie lepiej siedzi normalnie wśród gości i się bawi. Wydaje mi się, że świadkowei powinni trzymać jakiś fason, a nie upić się i ledwo na nogach stać.
u mnie też jest wojna o świadków
moja babcia i mama P uważa że śwadkami powinna być rodzina, ale my jesteśmy za tym żeby nasi świadkowie mogli przyjąć za nas komunię świętą w tym dniu a brat tż ma ślub cywilny więc nie może. Więc weźmiemy moje brata, starego kawalera i dobrą znajomą
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Chyba, że tak! Bo tu młodzi jechali oboje z mojego rodzinnego miasta i nikt tam nie miał blisko. Osoby z Warszawy miały jeszcze dalej

Potwierdzam! Sama pracowałam jakiś czas na weselach i jest to tylko dodatkowa robota, a i na zapleczu jest co robić - polerowanie sztućców, przygotowanie rzeczy do następnego posiłku, zbieranie brudnych talerzy, sprawdzanie napoi na stołach. Dużo tego .
No i gdy nie trzeba roznosić alko to człowiek się cieszy, bo mniej łażenia i roboty

Kocham Bielsko! To moje miasto nr 1 w Polsce Z sentymentu i ze względów na rodzinę

Zdrówka Kochana!!!

ale masz miejsca do rozkminy! Uwielbiam Cię za to!
no, chyba powinnam częściej robić gruntowne porzadki
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości