Filmiki urodowe na you tube, część XII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 15:56   #1951
katepew
Rozeznanie

Dot.: Filmiki urodowe na you tube, część XII

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość

Mi taka ilość świec kojarzy się z horrorami, jakimiś ołtarzykami itp.

To macie zabawnie
Wierzę, bo wątku też jesteście takimi śmieszkami jajcarami

Karolina chyba kasuje negatywne opinie na temat swojego występu DDTVN, bo zauważyłam wśrod ochów i achów trzy zablokowane komentarze w ciągu kilku godzin.

Palemka uderza.:brzydal
:
No to też mi się tak kojarzy Normalne Laleczki Chucky nie trzeba oglądać żeby się wystraszyć

Zabawnie a żebyś wiedziała a jak mi się impreza szykuje u znajomych to tylko ich sąsiadom współczuje a rodzinie swojej też, bo czasami to juz dosyc mają

To tak będzie jak z RGP też że jest hejtowana, ale jak dla mnie to przez ten ostatni filmik z tymi inspiracjami - pełna żenada i reklama wydobywająca się wszelkimi otworami Ale to pr-hr- marketingowe

Cytat:
Jak można nakładać makijaż na skórę w takim stanie?
https://www.youtube.com/watch?v=wp5iy5JJqDA
A jeszcze te zbliżenia

A Zomby Boy jakoś zawsze mi się podobał Ale z minami to racja są strasznie śmieszne

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść

Edytowane przez katepew
Czas edycji: 2013-06-07 o 16:03
katepew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:02   #1952
beznadziejniak
Łotewa

Aja myśle, że jak ktoś ma większe wyjscie a ma takie problemy ze skórą to może sobie tyle nałozyć na twarz. Są sytuacje kiedy człowiek musi wygladać estetycznie i elegancko. Bo gdyby tak robiła nacodzień to by ją to tylko pogrązyło.
beznadziejniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:07   #1953
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
masakra, przecież to jest mega ropne..
Ale przy okazji to ten BB cream jest chyba całkiem spoko
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:07   #1954
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beznadziejniak Pokaż wiadomość
Aja myśle, że jak ktoś ma większe wyjscie a ma takie problemy ze skórą to może sobie tyle nałozyć na twarz. Są sytuacje kiedy człowiek musi wygladać estetycznie i elegancko. Bo gdyby tak robiła nacodzień to by ją to tylko pogrązyło.

To prawda
Strasznie szkoda dziewczyny, a teraz te jęki niektórych dziewczyn bo jak ma pryszcza na nosie to przeżywa jak mrówka okres , są po prostu śmieszne...
Z takim problemem to sobie trzeba naprawdę nieźle poradzić i do tego jeszcze stan psychiczny ....

Stary 2013-06-07, 16:08   #1955
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
No tak, masz rację.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:18   #1956
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Już nigdy nie powiem, że mam problem z trądzikiem...

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
masakra, przecież to jest mega ropne..
Ale przy okazji to ten BB cream jest chyba całkiem spoko
Jest bardzo spoko, używałam go rok temu, świetnie kryje (zresztą jak widać). Jest trochę cięższy niż np. Skin79, ale jak ktoś ma coś do ukrycia, to będzie świetny. Chętnie do niego wrócę
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:03   #1957
gosiaczek6
Zakorzenienie

też miałam ten BB, faktycznie kryje bardzo dobrze, polecam
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:17   #1958
TheDocha
Dossisława I

Oglądacie tą dziewczyne? http://www.youtube.com/watch?v=DCtNEoqEaaA
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:26   #1959
Labirynth
Zakorzenienie

Dziewczyneczki a pamiętacie w jakim to filmie Susz tak nawala tym: bajzik, Łotewa i hu kers?? Bo chce to pokazać komuś, już opowiadałam i jest polewka, ale ogólnie chce to jeszcze unaocznić

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Współczuję całym sercem tej dziewczynie i wszystkim, którzy mają coś takiego. Ja miałam bardzo podobnie, ale teraz jest tylko blizna, ale wiem jak bardzo to boli, i nie tylko psychicznie, to naprawde bolui skóra, boli jak rana. Popieram, ja bez maikjazu wtedy nie wychodziłam z domu. To było 12 lat temu. Ale miałam tylko na polikach coś takiego.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
To prawda
Strasznie szkoda dziewczyny, a teraz te jęki niektórych dziewczyn bo jak ma pryszcza na nosie to przeżywa jak mrówka okres , są po prostu śmieszne...
Z takim problemem to sobie trzeba naprawdę nieźle poradzić i do tego jeszcze stan psychiczny ....
Nissiax mnie rozwala jak mówi o problemowej cerze, większosć dziewczyn nie ma zielonego pojęcia, co to jest problem ze skórą.
Stary 2013-06-07, 17:36   #1960
Blondi2989
Blond forever!

Oglądam właśnie filmik Szusz o melisach:
http://www.youtube.com/watch?v=vXGw6wnzRpk

i słyszę: "nie podam Wam z jakiego sklepu internetowego korzystałam, bo nie byłam zadowolona z obsługi" - nosz kurczę, właśnie czemu nie powiesz dziewczyno? Przecież właśnie powinnaś dać znać - nie korzystajcie z tej strony, bo jest beznadziejna obsługa...
Stary 2013-06-07, 17:37   #1961
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
też miałam ten BB, faktycznie kryje bardzo dobrze, polecam
Podasz mi dokładną nazwę ?
Stary 2013-06-07, 17:49   #1962
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Bez makijażu ma bardzo ładna cerę Trochę mi przypomina Skarbek

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość

Współczuję całym sercem tej dziewczynie i wszystkim, którzy mają coś takiego. Ja miałam bardzo podobnie, ale teraz jest tylko blizna, ale wiem jak bardzo to boli, i nie tylko psychicznie, to naprawde bolui skóra, boli jak rana. Popieram, ja bez maikjazu wtedy nie wychodziłam z domu. To było 12 lat temu. Ale miałam tylko na polikach coś takiego.[COLOR="Silver"]

Nissiax mnie rozwala jak mówi o problemowej cerze, większosć dziewczyn nie ma zielonego pojęcia, co to jest problem ze skórą.
Dokładnie ja też parę lat temu miał straszny trądzik, ale był to okres 3 lat, później zostały mi straszne blizny a teraz mam na szczęście jak dla mnie idealną cerę... ale moja siostra ma straszny trądzik mimo że 23 lata, ale też dzielnie walczy ... i właśnie mnie to denerwuje jak dziewczyny mają jednego pryszcza na krzyż ale gadają jaki to mają straszny trądzik i używają tony kosmetyków... a jak mają się czuć te dziewczyny, które mają takie wulkany, zaskórniki zamknięte czy aż rany na twarzy... to jest dopiero problem...znam bardzo dużo ludzi z takimi zmianami.... i to nie jest nic przyjemnego, jeszcze te gadki o dbaniu o siebie jakby to było z brudu

Edytowane przez katepew
Czas edycji: 2013-06-07 o 17:51
Stary 2013-06-07, 17:54   #1963
Rossonera93
Raczkowanie

Karolina na swoim 'fan pejdżu" oznajmiła, że leci dziś do NY. Może jakiś filmik z nissiax :P

06.09.2014

Wymianka książkowa
Rossonera93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:07   #1964
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

Szukam dobrego korektora na niedoskonałości. Zwykle z tego co widzę, raczej płynne są pod oczy, a na syfki sztyfty. Ja bym chciała w płynie na niedoskonałości.
Sprzedam Ci mój patent, niezawodny wyklikaj sobie na allegro testery - miniaturki Dermacolu. Jeżeli się z tym jeszcze nie spotkałaś: to taki MEGA kryjący podkład do hardkorowych zastosowań. Na ukrycie brzydactwa na twarzy wystarczy Ci taka miniaturka (4g) i to na długo. Jest niesamowicie wydajny, przykryje WSZYSTKO i do tego można go kupić w kilkunastu odcieniach. Na pewno znajdziesz coś co idealnie wpasuje się w kolor skóry. Używam, polecam gorąco, nie zdradzę go już nigdy. Nakładam pędzelkiem, wystarczy malutka kropka, jest niesamowicie napigmentowany.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:11   #1965
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Sprzedam Ci mój patent, niezawodny wyklikaj sobie na allegro testery - miniaturki Dermacolu. Jeżeli się z tym jeszcze nie spotkałaś: to taki MEGA kryjący podkład do hardkorowych zastosowań. Na ukrycie brzydactwa na twarzy wystarczy Ci taka miniaturka (4g) i to na długo. Jest niesamowicie wydajny, przykryje WSZYSTKO i do tego można go kupić w kilkunastu odcieniach. Na pewno znajdziesz coś co idealnie wpasuje się w kolor skóry. Używam, polecam gorąco, nie zdradzę go już nigdy. Nakładam pędzelkiem, wystarczy malutka kropka, jest niesamowicie napigmentowany.
Ja zamawiałam Dermacol na allegro a dziś odkryłam go u mnie w drogerii
Stary 2013-06-07, 18:13   #1966
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki!
Czytałam o nim kiedyś, ale chyba wyleciało mi z głowy.
Boję się, że nie trafię z kolorem, ale poczytam na blogach i zamowię może 2 albo 3 odcienie w tych małych objętościach, najwyzej będę mieszać.

jeeeeej... te małe testerki 4g są na allegro już od 4,50 zł.
Ale nie wszystkie kolory.

Cytat:
Ja zamawiałam Dermacol na allegro a dziś odkryłam go u mnie w drogerii
W jakiej?

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-06-07 o 18:18
Stary 2013-06-07, 18:18   #1967
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

jeeeeej... te małe testerki 4g są już od 4,50 zł.

cena taka, że można całą tęczę zamówić bez szkody dla portfela
Stary 2013-06-07, 18:34   #1968
katepew
Rozeznanie

Cytat:
cena taka, że można całą tęczę zamówić bez szkody dla portfela
Za taką cenę tu tylko zamawiać
To nawet nie wiedziałam, że są takie małe testerki dostępne.
Fajnie bo sama też chciałam go sprawdzić, ale nie widziało mi się takie duże opakowanie bo jak nóż widelec się nie sprawdzi to by tylko leżał i się kurzył
SALIX z tym odpowiednim siedzeniem przed kamerą to nie wiedziałam

Stary 2013-06-07, 18:38   #1969
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:

W jakiej?
Kosmeteria- Eksperci urody. To chyba jest sieć ..
http://www.kosmeteria.com.pl/
Stary 2013-06-07, 18:50   #1970
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
SALIX z tym odpowiednim siedzeniem przed kamerą to nie wiedziałam
kamera może być łaskawa i może zrobić krzywdę. Obserwuje ze zgrozą jak wiele dziewczyn robi sobie na blogi zdjęcia z bliska przez co mają okropnie zniekształcone rysy twarzy. Tak samo robienie sobie zdjęć sylwetki z góry - wygląda to dość karykaturalnie
Stary 2013-06-07, 18:53   #1971
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Podasz mi dokładną nazwę ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-bb-cream.html to był chyba ten, miałam go rok temu
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:04   #1972
malaga202
Przyczajenie

Dziewczyny wrzucałyście chyba w tej albo poprzedniej części filmik o takim śmiesznym kocie możecie podać link bo nie mogę znaleźć
malaga202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:04   #1973
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:

A z bieganiem, ciągle niby jestem z siebie dumna, ale też porównuję się np do kolegów, którzy biegają 8-10 km i wtedy czuję się jak looser (hahaha, przypomniało mi się jak Szusz pomyliła kiedyś słowa i powiedziała, że jest "looserem na punkcie czegoś" zamiast freakiem ). Biegam co 2 dzień, czasem codziennie. I aż mnie dziwi, że ostatnio nie mogę sie doczekać aż wstanę od komputera od pracy i pobiegnę do parku. Spędzam tam ok. 40 minut, jak wracam czasme jeszcze machnę jakąś mel b. Kilometr przebiegam średnio w 7 minut, więc moje tempo jest raczej spokojne. Każdego dnia staram się przebiec 3-3,5 km, czasem z przerwą, czasem z dwiema. No i stopniowo zwiększam dystans (w tym roku wystartowałam od chyba niecałego km biegu, reszta marsz z wywalonym jęzorem). Mam też koło siebie taką otwartą "siłownię", w parku ustawili różne urządzenia: rowerek stacjonarny, orbitreka, różne stepery, talerz do obrotów na boczki i inne, więc tam też się na trochę zawsze zatrzymuję. Mam nadzieję, że dresy tego nie rozwalą za szybko... Zjadłam na obiad naleśniki i zaczynam mieć poczucie winy, to przecież chore! Muszę się pozbyc takiego myślenia.
No to ja z moim bieganiem trochę jak ty, tez jakies takie tempo, dokładnie nie wiem, ale mniej więcej tyle przebiegam i w podobnym tempie Też robię przerwuy i z każdym dniem jakoś dłużej moge biec itd Ja lubię też na basen pójść

Edytowane przez Labirynth
Czas edycji: 2013-06-07 o 19:05
Labirynth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:09   #1974
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Teraz pytanie, znaczące wydaje mi sie
Zalezy kto jak zyje i jak chce żyć, bo jak się wywala 100 zł na świeczki, pomijając szmatki, kosmetyki i całą reszte, to pewno nie starczy
Tylko czemu odbierać komuś możliwość życia na własny sposób? Fakty są takie, że i tak zawsze kasę się jakoś wyda. RGP wyda na świeczki, Karolina wyda na ipady, iphony itd., ja wydam na podróże i co nas ma obchodzić to, że ktoś żyje za 1000 zł? Oczywiście obnoszenie się ze swoim stylem życia nie ma sensu, ale z drugiej strony dlaczego mamy komentować czyjś styl życia. Chodzi o to, by być szczęśliwym, a jeśli mamy na to wpływ to trzeba się starać

Cytat:
No ale ma problemową, nie ma idealnej cery. Czemu odbierać jej możliwość stwierdzenia faktu - czy tylko dlatego, że są osoby z trądzikiem jak ten zalinkowany wcześniej? To tak, jakby mówić dziewczynie, która waży wg niej 5 kg za dużo - że niech się nie ośmiesza.
Cytat:
Dokładnie ja też parę lat temu miał straszny trądzik, ale był to okres 3 lat, później zostały mi straszne blizny a teraz mam na szczęście jak dla mnie idealną cerę... ale moja siostra ma straszny trądzik mimo że 23 lata, ale też dzielnie walczy ... i właśnie mnie to denerwuje jak dziewczyny mają jednego pryszcza na krzyż ale gadają jaki to mają straszny trądzik i używają tony kosmetyków... a jak mają się czuć te dziewczyny, które mają takie wulkany, zaskórniki zamknięte czy aż rany na twarzy... to jest dopiero problem...znam bardzo dużo ludzi z takimi zmianami.... i to nie jest nic przyjemnego, jeszcze te gadki o dbaniu o siebie jakby to było z brudu
To tak, jakby tylko dziewczyny z nadwagą/otyłe miały tylko prawo mówić o problemach ze zrzucaniem wagi. Wyluzujcie. Ja mam 22 lata, trądzik - raz większy, raz mniejszy, generalnie okres ładnej cery bez żadnych kosmetyków mam kilka dni w miesiącu (nie zważając na blizny po świeżych krostach). Ale zazwyczaj mam kilka mniejszych bądź większych zmian i testuję kosmetyki, bo też chciałabym mieć ładną cerę. Czy to źle?

Cytat:
Sprzedam Ci mój patent, niezawodny wyklikaj sobie na allegro testery - miniaturki Dermacolu.
Potwierdzam, jest naprawdę fantastyczny! I te kolory, ja mam idealny do swojej cery, 209 bodajże.

Oleski nie było
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:11   #1975
Amerie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rossonera93 Pokaż wiadomość
Karolina na swoim 'fan pejdżu" oznajmiła, że leci dziś do NY. Może jakiś filmik z nissiax :P
Wątpię że z nissiax bo na twitterze Karolina też pisała że leci do USA a Nissiax zaskoczona zapytała czy planuje odwiedzić NY więc jakby się umawiały wcześniej to pewnie by wiedziała
Ale się motam, wysłowić się dziś nie mogę
Amerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:17   #1976
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
No ale ma problemową, nie ma idealnej cery. Czemu odbierać jej możliwość stwierdzenia faktu - czy tylko dlatego, że są osoby z trądzikiem jak ten zalinkowany wcześniej? To tak, jakby mówić dziewczynie, która waży wg niej 5 kg za dużo - że niech się nie ośmiesza.

Nie lubię tego... Żalę się, że mi wypadają włosy i ich mało, a koleżanki "No ja chciałabym mieć tak mało jak Ty!". No super, w porównaniu do innych może nie jest źle, ale w porównaniu do tego, co było w liceum ja widzę różnicę.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez malaga202 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzucałyście chyba w tej albo poprzedniej części filmik o takim śmiesznym kocie możecie podać link bo nie mogę znaleźć

https://www.youtube.com/user/mugumogu

Maru <3

czym byłby internet bez kotów?
Stary 2013-06-07, 19:18   #1977
katepew
Rozeznanie

Cytat:
kamera może być łaskawa i może zrobić krzywdę. Obserwuje ze zgrozą jak wiele dziewczyn robi sobie na blogi zdjęcia z bliska przez co mają okropnie zniekształcone rysy twarzy. Tak samo robienie sobie zdjęć sylwetki z góry - wygląda to dość karykaturalnie
No to dla mnie jest wyjątkowa złośliwa
Dla mnie to delikatnie mówiąc śmiesznie wygląda, ale i tak najzabawniej wygląda jak niektórzy wciągają pliki i robią te osławione dziubki i wyglądają jakby miały zaraz kogoś wessać

asia_aisa ja Ciebie rozumiem trochę za ostro pojechałam z tym ale bardziej chodzi mi o przypadki gdzie dziewczyny naprawdę mają piękną cerę, równy koloryt a narzekają jak im przed @ wyskoczy pryszcz to że mają straszny trądzik i takie najazdy... Każdy z nas ma czasami prawo ponarzekać na swoją cerę, ale czasami bez przesadyzmu...
Zgoda ?

Edytowane przez katepew
Czas edycji: 2013-06-07 o 19:28
Stary 2013-06-07, 19:19   #1978
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
No to dla mnie jest wyjątkowa złośliwa
Dla mnie to delikatnie mówiąc śmiesznie wygląda, ale i tak najzabawniej wygląda jak niektórzy wciągają pliki i robią te osławione dziubki i wyglądają jakby miały zaraz kogoś wessać

Bo wtedy się wygląda chudo i ponętnie. Nie znasz się.
Stary 2013-06-07, 19:23   #1979
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię tego... Żalę się, że mi wypadają włosy i ich mało, a koleżanki "No ja chciałabym mieć tak mało jak Ty!". No super, w porównaniu do innych może nie jest źle, ale w porównaniu do tego, co było w liceum ja widzę różnicę.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------
Dziewczyny, ale o czym Wy mówicie?? O drobnych różnicach???
Na filmiku widac, że dziewczyna ma gigantyczny problem, a teraz spójrzcie na Nissiax... błagam... nie można robić problemu z pierdoły, ale to jest też kwestia spojrzenia. Nissiax może i ma jakieś wypryski, ale nie ma zielonego pojęcia o tym, co to znaczy mieć problem, chorobę skóry!!! Jesli już to ewentualnie spotkała się gdzieś gabinecie, w co watpię, bo z takimi rzeczami chodzi sie tylko do lekarza.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

PS. Kobiety, zwłaszcza młode i bez dzieci często robią wielkie halo z rzeczy, które nie mają tak naprawdę żadnego znaczenia dla nikogo, oprócz nich samych.
Stary 2013-06-07, 19:26   #1980
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, ale o czym Wy mówicie?? O drobnych różnicach???
Na filmiku widac, że dziewczyna ma gigantyczny problem, a teraz spójrzcie na Nissiax... błagam... nie można robić problemu z pierdoły, ale to jest też kwestia spojrzenia. Nissiax może i ma jakieś wypryski, ale nie ma zielonego pojęcia o tym, co to znaczy mieć problem, chorobę skóry!!! Jesli już to ewentualnie spotkała się gdzieś gabinecie, w co watpię, bo z takimi rzeczami chodzi sie tylko do lekarza.

No fakt. Ale widocznie dla Nissiax to jest problem.
Kurczę, biedna ta dziewczyna z filmiku. Też mi cośtam wyskoczy czasem - mniejsze czy większe skurczybyki, 2,3,5, nie mam pięknej brzoskwiniowej cery, ale na szczęście nie miałam nigdy trądziku. Nie wiem co to znaczy mieć taki wyprysk, który aż boli, ranki, blizny.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

PS. Kobiety, zwłaszcza młode i bez dzieci często robią wielkie halo z rzeczy, które nie mają tak naprawdę żadnego znaczenia dla nikogo, oprócz nich samych.

To ja jestem! Czyli może wyrosnę kiedyś z marudzenia. W zasadzie to bym chciała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości