Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 14:43   #301
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
ojejku już nowy wątek

jutro usg genetyczne

dziewczyny boli was brzuch ? mnie od wczoraj ale nie na dole tylko bardziej po bokach czasem coś zakłuje, nie mam plamień ani krwawienia ale się martwię
we wtorek zaczynam 13 tc
za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko będzie ok
takie bóle to normalne, ale jutro podpytaj gina

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
U mnie jest nie malowane od lohoho I jeszcze dluzej , a ze I tak bedziemy balowac caly dom to I pokoik sie przeleci. W Irlandi tez sie maluje wszystko na magnolie ?? Ja kupilam taki delikatny fiolet I naklejki na sciane. Takie duze bajkowe drzewo z sòwkami ( mam ostatnio ipla na punkcie sòwek) . Literki tez mi sie podobaja ale tylko te z polskiego allegro. Tutaj nic fajnego nie moglam znalesc a ty gdzie upatrzylas?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No tu wszędzie tak na kremowo malują... później jak mała będzie już w swoim pokoiku to na pewno coś tam pozmieniamy A literki też wypatrzyłam na all i mam zamiar stamtąd zamówić

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Dodaję fotkę brzuszka, jako nieliczna jeszcze się nie pokazywałam Zdjęcie robione 17. 05, więc trochę już minęło. Nie mam na razie aparatu aby zrobić bardziej aktualne ale brzusio jest już większy.
Strasznie Wam zazdroszczę ruchów, ja z niecierpliwścią czekam na pierwsze ruchy Bąbelka
ślicznie się zaokrągla

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A macie już takie na prawie 100% wybrane?
Haha nie mamy, mąż to zwala na mnie, bo on niby miał dla chłopca wybrać a ja dla dziewczynki. A i tak wszystkie propozycje ode mnie wyszły A ja się teraz nie umiem zdecydować...jak narazie to najbardziej jestem za Martusią albo Majeczką ale nie umiem podjąć decyzji...
Stary 2013-06-07, 14:45   #302
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Dodaję fotkę brzuszka, jako nieliczna jeszcze się nie pokazywałam Zdjęcie robione 17. 05, więc trochę już minęło. Nie mam na razie aparatu aby zrobić bardziej aktualne ale brzusio jest już większy.
Strasznie Wam zazdroszczę ruchów, ja z niecierpliwścią czekam na pierwsze ruchy Bąbelka
Elegancki brzuszek! A mnie się wydaje, że kiedyś już wrzucałaś fotkę i to nawet w tej samej sukience Myle się? Tylko to było jakiś czas temu już

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:45   #303
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
podejście dobre ale komuś (czytaj mi) kto się niedawno pozbył nadbagażu w postaci nadprogramowych kg to jakoś tak nie fajnie a jeszcze każdy mówi, że mam ogromny brzuch jak na ten miesiąc i czy tam przypadkiem bliźniaków nie ma
mogę Ci na pocieszenie powiedzieć, że możliwe, że Ci się zatrzyma brzuch moja koleżanka jak przyszła do mnie pod koniec 3 miesiąca to mnie zatkało lekko, bo brzuch miała jakby to była końcówka 5 miesiąca. Ale teraz jej się zatrzymało i już nie rośnie tak szybko. To chyba u każdego inaczej

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
widzę ze na wątku królują nikony jedyna jestem co fotografuje canonem
My z mężem też mamy canona Właśnie muszę niebawem przysiąść i posiedzieć nad nim, bo to nowy sprzęt i jakoś jeszcze nie miałam czasu, żeby się go "nauczyć".

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
paulinaizabela śliczne mebelki !
Dziewczyny, widzę że nieźle jesteście już zaopatrzone , Basiaa świetne zakupy - i to tylko za 13 zł
Ja nic jeszcze nie mam, nawet jednej pary śpiochów
Ja też nic jeszcze nie mam, oprócz 1 pary różowych skarpetek, które kupiła mi siostra "na wywołanie" płci, jak tylko się dowiedziała, że w ciąży jestem

aksbarg, fajny brzusio
Kabriela, daj znać czego się dowiedziałaś od lekarza! Oby to był fałszywy alarm!

Dziewczyny, a tak z ciekawości zapytam - czy któraś z Was nie ma przewidzianego na wstępie osobnego pokoju dla dziecka? My mamy tylko 2 pokoje i planuję na początku wstawić łóżeczko do naszej sypialni +jakąś komodę jedną+ delikatnie ozdobić tam ścianę jakimiś literkami itp. Dopiero później, jak bąbel podrośnie to wtedy albo zamiana mieszkania na większe (jak życie pozwoli) albo rezygnacja z sypialni

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:47
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:47   #304
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
mogę Ci na pocieszenie powiedzieć, że możliwe, że Ci się zatrzyma brzuch moja koleżanka jak przyszła do mnie pod koniec 3 miesiąca to mnie zatkało lekko, bo brzuch miała jakby to była końcówka 5 miesiąca. Ale teraz jej się zatrzymało i już nie rośnie tak szybko. To chyba u każdego inaczej

My z mężem też mamy canona Właśnie muszę niebawem przysiąść i posiedzieć nad nim, bo to nowy sprzęt i jakoś jeszcze nie miałam czasu, żeby się go "nauczyć".

Ja też nic jeszcze nie mam, oprócz 1 pary różowych skarpetek, które kupiła mi siostra "na wywołanie" płci, jak tylko się dowiedziała, że w ciąży jestem

aksbarg, fajny brzusio

Dziewczyny, a tak z ciekawości zapytam - czy któraś z Was nie ma przewidzianego na wstępie osobnego pokoju dla dziecka? My mamy tylko 2 pokoje i planuję na początku wstawić łóżeczko do naszej sypialni +jakąś komodę jedną+ delikatnie ozdobić tam ścianę jakimiś literkami itp. Dopiero później, jak bąbel podrośnie to wtedy albo zamiana mieszkania na większe (jak życie pozwoli) albo rezygnacja z sypialni
to u nas tak samo chcemy kącik dla dziecka zrobić

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:53   #305
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam sobie garść czereśni na próbę i okropnie żałuję że nie wzięłam więcej bo normalnie rozpłynęły mi się w ustach

W ogóle właśnie się dowiedziałam że moi rodzice zarezerwowali wakacje w Bieszczadach od 2.08 do 9.08 dla siebie, mnie, mojego TŻ-ta i mojego brata z dziewczyną i już nie mogę się doczekać wyjazdu ! Tylko problem polega na tym że mój TŻ foszka może pokazać i nie będzie chciał jechać bo brak kasy, bo inne wydatki, bo on nie ma ochoty i 77832468327472346832 innych wymówek
uwielbiam czereśnie

Super ze strony rodziców, że zabierają wszystkich A Tż niech nie fochuje tylko spędzi piękne wakacje razem z Wami

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
jutro mam usg genetyczne to wam napisze co i jak.... trochę się stresuje, ostatni raz widziałam swoje maleństwo 6 maja no i teraz jeszcze te bóle doszły...może macie racje, że macica się rozciąga

ja po prostu panikuje bo to moja druga ciażą (w pierwszej pusty pęcherzyk) i mam jakiś taki uraz, że coś zaboli a ja już się martwię

buzi dla was
Będzie dobrze Kochana czekamy na dobre wieści po wizycie

Cytat:
My mamy 4 pokoje i jeden, ten najbliżej naszej sypialni jest przewidziany dla córci. Ale na początku tak chcemy mieć łóżeczko u ans w sypialni...pewnie tak koło roczku dopiero się córcia przeprowadzi do siebie
Stary 2013-06-07, 14:58   #306
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

aksbarg, fajny brzusio
Kabriela, daj znać czego się dowiedziałaś od lekarza! Oby to był fałszywy alarm!

U nas najpierw dziecko będzie z nami w sypialni a jak będzie większe to dopiero wtedy będzie miało swój pokoik . Bo u mojego TŻ-ta mamy całą górę dla siebie tam są 2 duże pokoje i jeden mniejszy więc jeden będzie nasz, drugi dziecka a trzeci póki co gościnny . Na początku zdecydowanie wolę maleństwo mieć pod ręką

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
uwielbiam czereśnie

Super ze strony rodziców, że zabierają wszystkich A Tż niech nie fochuje tylko spędzi piękne wakacje razem z Wami

Będzie dobrze Kochana czekamy na dobre wieści po wizycie

My mamy 4 pokoje i jeden, ten najbliżej naszej sypialni jest przewidziany dla córci. Ale na początku tak chcemy mieć łóżeczko u ans w sypialni...pewnie tak koło roczku dopiero się córcia przeprowadzi do siebie
Też uwielbiam czereśnie ale jako że to pierwsze czereśnie w tym roku wolałam sprawdzić ich smak i kupić mniej a teraz żałuję, ale zaraz się chyba zbiorę do sklepu i dokupie jeszcze troszkę

Rodzice mi od razu mówili że to być może ostatnia okazja żebyśmy się wybrali wszyscy razem na wspólne wakacje TŻ nie ma co narzekać bo za noclegi za tydzień wyjdzie 280zł za osobę (to chyba nie tak dużo?). A jedzenie i cała reszta też w sumie drogo nie wyjdzie, bo przecież nie codziennie je się w restauracjach tylko można ugotować coś swojego albo grilla zrobić

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-07 o 14:55
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 14:58   #307
coralady
Wtajemniczenie

Wstawie wam fragment z dziennika ciąży mojego syneczkaPisane dzisiajMusiałam wytłumaczyć czym jest mieszkanka krakowska,bo jak dorośnie to pewnie juz jej nie będzie

Wczoraj weszłam do sklepu po drożdżówkę, ale moje oczy podążyły w stronę lodówki, w której są sałatki rybne!Znów „przemówiła” do mnie sałatka śledziowa w śmietanie. Kupiłam sobie trochę i garść cukierków „Mieszanka Krakowska”, czyli galaretka w czekoladzie. Po przyjściu do pracy, wprost rzuciłam się na te śledzie. Były przepyszne, delektowałam się każdym kęsem. Po zjedzeniu zrobiłam sobie 10 sekundową przerwę i…zjadłam wszystkie cukierki czekoladowe!
Ja to chyba w ciąży jestem!

Kociak myślę,że kacik dla Dzidziusia na początek wystarczy.Tym bardziej,ze i tak będziesz chciała miec go najbliżej siebie,zwłaszcza w nocy.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 15:00   #308
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie teraz już bardziej zaokrąglony śliczny

Dziewczyny kupiłam sobie garść czereśni na próbę i okropnie żałuję że nie wzięłam więcej bo normalnie rozpłynęły mi się w ustach

W ogóle właśnie się dowiedziałam że moi rodzice zarezerwowali wakacje w Bieszczadach od 2.08 do 9.08 dla siebie, mnie, mojego TŻ-ta i mojego brata z dziewczyną i już nie mogę się doczekać wyjazdu ! Tylko problem polega na tym że mój TŻ foszka może pokazać i nie będzie chciał jechać bo brak kasy, bo inne wydatki, bo on nie ma ochoty i 77832468327472346832 innych wymówek
Ale fajnie,Bieszczady są piękne!A do jakiej miejscowości jedziecie?

Paulina Z tych dwóch bardziej podoba mi się MAJKA
a Laura i Liliana poszły w zapomnienie?
To będzie dla nas też trudna decyzja

Cytat:

Jeśli będziemy mieć 2 pokojowe to jeden z nich będzie dla dziecka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 15:01   #309
malinka123108
Wtajemniczenie

dziewczyny a kiedy najlepiej wybrac sie na usg na plec?ja we wtorek zaczne 17 tydz a w 13 tyg mialam genetyczne to tam za wiele nie powiedzieli tez tyle ze ok i przeziernosc 1.3 serce miarowe itd itp;/jak chodzilam prywatnie wiecej mi powiedziala jednak i teraz troche sie zamartwiam czy aby wszystko ok:/ bo z tego ich "wszystko wporzadku"to ja za wiele nie rozumialam;/ z tego co wiem zajeknela to tej co pisala na kapie ze zle widac na usg ze slaba wizualizacja ze wzglegu na aparat;/
Stary 2013-06-07, 15:10   #310
Kociak85
Zadomowienie

domii29, to i tak dobrze, że męża foch to tylko z powodu kasy itd. Moi rodzice co roku jeżdżą z moją siostrą i jej dziećmi i mężem na 2 tyg do Chorwacji pod przyczepę i namioty, ale mój małżonek to nawet nie chce słyszeć o wakacjach z teściami... Nie, żeby ich nie lubił czy coś, ale na wakacje to on woli ze mną tylko albo ze znajomymi i nie chce wakacji z rodzinką. A na pewno wyszłoby nas taniej to wszystko, no ale cóż. Muszę brać też jego zdanie pod uwagę. I dlatego tym roku cały lipiec mamy wolny a jeszcze nic nie wiemy czy gdzieś pojedziemy
Stary 2013-06-07, 15:11   #311
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Elegancki brzuszek! A mnie się wydaje, że kiedyś już wrzucałaś fotkę i to nawet w tej samej sukience Myle się? Tylko to było jakiś czas temu już
A bardzo możliwe Nie byłam pewna czy mi dodało bo miałam problem z internetem.
Dzięki za komplementy

Co do pokoju/kącika dla dziecka,my wynajmujemy mieszkanie i mamy otwarty plan aneks kuchenny połączony z "salonem" i z tego pomieszczenia przechodzi się do drugiego pokoju, nie łączą je żadne drzwi więc wygląda wszytko jak jedno wielkie pomieszczenie. Oprócz tego mamy małą sypialnię. No i nie mam pojęcia jak my to zorganizujemy.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 15:13   #312
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny a kiedy najlepiej wybrac sie na usg na plec?ja we wtorek zaczne 17 tydz a w 13 tyg mialam genetyczne to tam za wiele nie powiedzieli tez tyle ze ok i przeziernosc 1.3 serce miarowe itd itp;/jak chodzilam prywatnie wiecej mi powiedziala jednak i teraz troche sie zamartwiam czy aby wszystko ok:/ bo z tego ich "wszystko wporzadku"to ja za wiele nie rozumialam;/ z tego co wiem zajeknela to tej co pisala na kapie ze zle widac na usg ze slaba wizualizacja ze wzglegu na aparat;/
To pewnie już na połówkowym poznasz płeć maluszka,chyba że wcześniej się wybierasz jeszcze prywatnie na podglądnięcie.Teraz już powinno być wszystko widać.

Ja przed połówkowym miałam iść jeszcze prywatnie dodatkowo, ale chyba wytrzymam jeszcze te 3 tygodnie.
A po 20 tyg chcę sobie iść pooglądać dzidzię na 4D

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-07, 15:15   #313
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybko ja też mam dziś silne bóle. Podobna lokalizacja. Nospa nie pomaga.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 15:34   #314
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie,Bieszczady są piękne!A do jakiej miejscowości jedziecie?

Paulina Z tych dwóch bardziej podoba mi się MAJKA
a Laura i Liliana poszły w zapomnienie?
To będzie dla nas też trudna decyzja

Jeśli będziemy mieć 2 pokojowe to jeden z nich będzie dla dziecka
Uwielbiam Bieszczady od zawsze, jedziemy do Polańczyka to już taka tradycja, mamy tam znajomych i każdy kąt znamy tam jak własną kieszeń, od kąd mama nosiła mnie w brzuchu po kilka razy w roku jeździliśmy właśnie tam, a od kąd z bratem zaczęliśmy dorastać i się buntować rodzice już tak często nie jeździli z nami w tamte strony i okrooooooopnie mi się tęskni za tym miejscem .

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Mi lekarz powiedział że na połówkowym to jest już takie prawie że 100% pewności i że wcześniej nie ma co szukać co tam między nogami jest i się nakręcać

Cytat:
domii29, to i tak dobrze, że męża foch to tylko z powodu kasy itd. Moi rodzice co roku jeżdżą z moją siostrą i jej dziećmi i mężem na 2 tyg do Chorwacji pod przyczepę i namioty, ale mój małżonek to nawet nie chce słyszeć o wakacjach z teściami... Nie, żeby ich nie lubił czy coś, ale na wakacje to on woli ze mną tylko albo ze znajomymi i nie chce wakacji z rodzinką. A na pewno wyszłoby nas taniej to wszystko, no ale cóż. Muszę brać też jego zdanie pod uwagę. I dlatego tym roku cały lipiec mamy wolny a jeszcze nic nie wiemy czy gdzieś pojedziemy
My już raz 2 lata temu byliśmy razem z TŻ-tem i z rodzicami na wczasach i bardzo mu się podobało, bo wiadome jedziemy wszyscy razem ale nie koniecznie musimy wszędzie chodzić z nimi. W tym roku też miał chęć jechać ale jak moja mama zaczęła gadkę na temat kasy że nie mamy itd to się oburzył i powiedział że nie chce nigdzie jechać bo po co pojedziemy skoro kasy nie mamy
Stary 2013-06-07, 15:48   #315
Magnolia_83
Rozeznanie

Hej!

Tak sobie pomyślałam że może dołączę do mamuś listopadowych
Wcześniej sie nie ujawniałam bo chyba bałam sie cieszyć.. wiecie ciąza zagrozona, szpital a później czekanie na werdykt lekarza. Teraz jest juz lepiej więc i ja optymistyczniej patrzę w przyszłość

Pozdrawiamy was serdecznie!

Magnolka i synuś

poznasz ją po tym
ze nawet nie zauważysz,
gdy cale twoje życie sie skończy
a ona wciąż będzie przy tobie...
Magnolia_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 15:54   #316
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rybko ja też mam dziś silne bóle. Podobna lokalizacja. Nospa nie pomaga.

A konsultowałaś z lekarzem?Boli Cię tak cały czas?

Cytat:
Uwielbiam Bieszczady od zawsze, jedziemy do Polańczyka to już taka tradycja, mamy tam znajomych i każdy kąt znamy tam jak własną kieszeń, od kąd mama nosiła mnie w brzuchu po kilka razy w roku jeździliśmy właśnie tam, a od kąd z bratem zaczęliśmy dorastać i się buntować rodzice już tak często nie jeździli z nami w tamte strony i okrooooooopnie mi się tęskni za tym miejscem .
Super mieć taką tradycję że razem gdzieś wyjeżdżacie

Cytat:
Napisane przez Magnolia_83 Pokaż wiadomość
Hej!

Wcześniej sie nie ujawniałam bo chyba bałam sie cieszyć.. wiecie ciąza zagrozona, szpital a później czekanie na werdykt lekarza. Teraz jest juz lepiej więc i ja optymistyczniej patrzę w przyszłość

Magnolka i synuś
Fajnie witać znowu nową mamusię.To się nastresowałaś dużo
Hej
Który to tydzień?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-07, 16:01   #317
Margot156
Raczkowanie

Magnolia - witamy witamy i zapraszamy

Ależ mi się humor poprawił... właśnie przyszła przesyłka ze spodniami w końcu znalazłam takie które mi pasowały to w sklepie kosztowały 180 zł... na szczęście udało mi się takie znaleźć na all za 35 zl będę miała w czym chodzić hehehe

My dla maluszka przygotowujemy kącik. Zresztą ten sam kącik w którym ja pomieszkiwałam za młodu. Na jakiś czas starczy, a później będzie trzeba zacząć kombinować jakieś większe mieszkanie. Pożyjemy zobaczymy.

Gratuluje udanych wizyt i kciuki za następne!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:04   #318
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Magnolka i synuś
Witaj
Fajnie że już wszystko w porządku, jak się czujesz i w którym tygodniu jesteś ?
Stary 2013-06-07, 16:18   #319
Magnolia_83
Rozeznanie

18 tydzień i 5 dzień
Termin mam na 3 listopada chociaż w karcie ciazy wpisany jest 7, z kolei w karcie pacjenta 6 listopada. Nie mogli sie zdecydowac :P Trzymam się tej pierwszej daty bo pierwsze usg pokazywały taki a nie inny wiek ciazy. Teraz to już wiadomo że "klocek" nie trzyma się juz norm

Czuje się już dobrze. Najgorsze chyba minęło.
Chodze na kontrole i czekam na coraz lepsze wieści

poznasz ją po tym
ze nawet nie zauważysz,

Edytowane przez Magnolia_83
Czas edycji: 2013-06-07 o 16:20
Stary 2013-06-07, 16:27   #320
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Magnolia - witamy witamy i zapraszamy

Ależ mi się humor poprawił... właśnie przyszła przesyłka ze spodniami w końcu znalazłam takie które mi pasowały to w sklepie kosztowały 180 zł... na szczęście udało mi się takie znaleźć na all za 35 zl będę miała w czym chodzić hehehe

My dla maluszka przygotowujemy kącik. Zresztą ten sam kącik w którym ja pomieszkiwałam za młodu. Na jakiś czas starczy, a później będzie trzeba zacząć kombinować jakieś większe mieszkanie. Pożyjemy zobaczymy.

Gratuluje udanych wizyt i kciuki za następne!!
Szczęściara

Cytat:
18 tydzień i 5 dzień
Termin mam na 3 listopada chociaż w karcie ciazy wpisany jest 7, z kolei w karcie pacjenta 6 listopada. Nie mogli sie zdecydowac :P Trzymam się tej pierwszej daty bo pierwsze usg pokazywały taki a nie inny wiek ciazy. Teraz to już wiadomo że "klocek" nie trzyma się juz norm

Czuje się już dobrze. Najgorsze chyba minęło.
Chodze na kontrole i czekam na coraz lepsze wieści
Trzeba być dobrej myśli

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-07, 16:31   #321
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Szczęściara
Czasem się udaje

Zakupiłam jeszcze jedne za 10 zł ale jeszcze nie przyszły. Zobaczymy co z tego wyjdzie
I oczywiście.. jak wreszcie będę mieć długie spodnie to wychodzi słońce i robi się gorąco...

Już niedługo koniec pracy... sialalalalalala
Stary 2013-06-07, 16:41   #322
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Magnolka i synuś
Witamy nową Mamusię i Synusia
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 16:54   #323
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem się udaje

Zakupiłam jeszcze jedne za 10 zł ale jeszcze nie przyszły. Zobaczymy co z tego wyjdzie
I oczywiście.. jak wreszcie będę mieć długie spodnie to wychodzi słońce i robi się gorąco...

Już niedługo koniec pracy... sialalalalalala
Mi się podobają jeansy z h&m ale 149 zł to przesada.Muszę coś pokombinować z moimi starymi,znaczy mamie dam bo ona ma talent do takich rzeczy.
Poluję też na jakieś używki na all.

Ale rzeczywiście kiedy przyjdzie lato i czas sukienek....

Ale dzisiaj spokój na wątku,jakiś długi weekend czy co
Gdzie wszystkie się pochowały

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-07, 16:58   #324
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Mi się podobają jeansy z h&m ale 149 zł to przesada.Muszę coś pokombinować z moimi starymi,znaczy mamie dam bo ona ma talent do takich rzeczy.
Poluję też na jakieś używki na all.

Ale rzeczywiście kiedy przyjdzie lato i czas sukienek....

Ale dzisiaj spokój na wątku,jakiś długi weekend czy co
Gdzie wszystkie się pochowały
No mnie właśnie powaliła cena w C&A.... pogibało ich już z cenami, naprawdę.
Zazdroszczę twojej mamie talentu... ja zawsze muszę skracać nogawki... teraz też muszę ale malutko to może uda mi się samej coś zrobić :P

A wpisywałaś na all nazwę modelu albo po prostu szukalaś pod hasłem "h&m"?
Stary 2013-06-07, 17:02   #325
Magnolia_83
Rozeznanie

Co do ciuchów, to ja ostatnio na allegro zamówiłam sobie pewną sukienke. Kiedy ją zobaczyłam na żywo, to myslałam że padnę. Oczywiscie ze zgrozy Gdyby nie fakt, że niewiele za nią dałam to bym chyba opluła monitor i tego biednego sympatycznego sprzedawce który sprzedawał te gnioty. Jak juz będę mogła normalnie wychodzić, to osobiscie przejde sie do sklepu i kupię sobie jakis namiot

poznasz ją po tym
ze nawet nie zauważysz,
Stary 2013-06-07, 17:17   #326
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

A wpisywałaś na all nazwę modelu albo po prostu szukalaś pod hasłem "h&m"?

Tylko ja mam problem z długością bo jestem wysoka.A jak już coś znajdę w swoim rozmiarze to króciutkie nogawki,wiesz woda w piwnicy

Cytat:
Co do ciuchów, to ja ostatnio na allegro zamówiłam sobie pewną sukienke. Kiedy ją zobaczyłam na żywo, to myslałam że padnę. Oczywiscie ze zgrozy Gdyby nie fakt, że niewiele za nią dałam to bym chyba opluła monitor i tego biednego sympatycznego sprzedawce który sprzedawał te gnioty. Jak juz będę mogła normalnie wychodzić, to osobiscie przejde sie do sklepu i kupię sobie jakis namiot
Można się przejechać niestety.
Dużo mam rzeczy z All,zwłaszcza butów i jestem zadowolona.Sprawdzam dwa razy wymiary,komentarze i preferuję real fotki, a nie upiększone photoshopem "pięknie" wyglądające ułożone równiuteńko ciuszki.Albo te chińskie buble

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-07, 17:31   #327
89Beatka
Wtajemniczenie

CZeść dziewczynki, opiszę zaraz wiztyę, dopiero teraz mam wolna chwile, gdyż jutro mam ślub cywilny i wieczorem jest impreza w domu więc przygotowania trwaja

Więc okazało się że dziś miałam usg połówkowe(19tydz. 4 d), ponieważ moj lekarz idzie na urlop i wizyte miałabym dopiero za 6 tyg. I więc dziecię idealne waga całe 250 gram, ale niestety nie wiem ile ma cm, gdyż lekarz stwierdził ze trudno wymierzyć wszystko, posprawdzał główkę, kości na nożkach i cos jeszcze, wszystko w każdym razie na miejscu, serduszko bije, pęcherz i nerki też widziałam. Niestety nie wiem dalej KTO MIESZKA W BRZUCHU specjalnie dziecko się nie chowało, ja tam nie dopatrzyłam się zadnego penisa( tylko nie wiem czy dobrze patrzyłam i czy to było to miejsce" między nogami" a co do lekarza to powiedział ze narazie nie jest pewny i powie na następnej wizycie.

Niestety mam i miałam już problemy z ciśnieniem i dziś na wizycie ciśnieniomierz wskazał 155/85, więc kolejny raz przekroczyłam normę i dostałam tabletki na obniżenie ciśnienia, i mam kontrolę za 3 tyg, żeby sprawdzić co z ciśnieniem, czyli 28.06 kolejna wizyta, ale pewnie bez usg bedzie, więc jeszcze 1,5 miesiąca będę żyła w nieświadomości.

Teraz muszę nadrobić wasze posty
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:31   #328
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Nemosku nie konsultowałam. Boli od 8 rano mniej więcej. Niby ból jak przy rozciąganiu, ale 10 razy mocniej i uderzeniowo. Jeśli przez jakiś czas jeszcze nie przejdzie to chyba wybierzemy się na wycieczkę.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:36   #329
aksbarg
Raczkowanie

Dziewczyny ja mam super pomysł na spodnie ciążowe-bez wydawania 150 zł albo i więcej. Potrzebne są nasze jeansy, które możemy "poświęcić", ewentualnie kupić jakieś za grosze w sh. Do tego jakiś elastyczny materiał na pas, może być jakaś obcisła koszulka, której nie nosimy.

http://www.nattybydesign.com/2012/02...ternity-jeans/

http://shwinandshwin.blogspot.com/20...bellybaby.html

http://seekatesew.com/stretchy-pocke...ants-tutorial/

Krawcowa za coś takiego nie wezmie dużo, a może znajdzie się ktoś z rodziny z maszyną do szycia?

a tą panią i jej stylem w ciąży jestem zauroczona:
http://diymaternity.com/category/clothing/

Edytowane przez aksbarg
Czas edycji: 2013-06-07 o 17:40
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 17:37   #330
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
CZeść dziewczynki, opiszę zaraz wiztyę, dopiero teraz mam wolna chwile, gdyż jutro mam ślub cywilny i wieczorem jest impreza w domu więc przygotowania trwaja

Więc okazało się że dziś miałam usg połówkowe(19tydz. 4 d), ponieważ moj lekarz idzie na urlop i wizyte miałabym dopiero za 6 tyg. I więc dziecię idealne waga całe 250 gram, ale niestety nie wiem ile ma cm, gdyż lekarz stwierdził ze trudno wymierzyć wszystko, posprawdzał główkę, kości na nożkach i cos jeszcze, wszystko w każdym razie na miejscu, serduszko bije, pęcherz i nerki też widziałam. Niestety nie wiem dalej KTO MIESZKA W BRZUCHU specjalnie dziecko się nie chowało, ja tam nie dopatrzyłam się zadnego penisa( tylko nie wiem czy dobrze patrzyłam i czy to było to miejsce" między nogami" a co do lekarza to powiedział ze narazie nie jest pewny i powie na następnej wizycie.

Niestety mam i miałam już problemy z ciśnieniem i dziś na wizycie ciśnieniomierz wskazał 155/85, więc kolejny raz przekroczyłam normę i dostałam tabletki na obniżenie ciśnienia, i mam kontrolę za 3 tyg, żeby sprawdzić co z ciśnieniem, czyli 28.06 kolejna wizyta, ale pewnie bez usg bedzie, więc jeszcze 1,5 miesiąca będę żyła w nieświadomości.

Teraz muszę nadrobić wasze posty
Beatka gratuluję udanej wizyty A to uparciuszek z Twojego dzidziusia że się nie chce ujawnić ale najważniejsze że dziecię zdrowe

Kochana koniecznie po ślubie się pochwal i zdaj relację, a tymczasem 3mam kciuki za udaną imprezę i żeby wszystko poszło po Twojej myśli

Aksbarg - dobry pomysł z Tymi spodniami Mam maszynę więc chyba sama spróbuję jakieś swoje spodnie przerobić w wolnej chwili

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-06-07 o 17:39
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości