|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
http://www.google.com/imgres?imgurl=...Q9QEwBg&dur=59
|
|
#332 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Ja mam kupiony notes i tam wpisuję relacje z wizyt, swoje samopoczucie...ale uzupełniam tak z raz w tygodniu i w małej ilości Cytat:
Przed ciążą to mi się pełno imion podobało, a teraz jakoś nie umiem wybrać tego jedynego Cytat:
Cieszę sie, że już jest dobrze - pozytywne myśli to podstawa Cytat:
![]() Oby się wszystko pięknie udało ![]() Oby ciśnienie spadło ![]() Cytat:
Apropo zakupów to ostatnio przyszły moje tregginsy z all i są za małe |
|||||
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
Beatko
za wizytę Magnolia witamy co do pokoika to my tez planujemy mieć narazie dziecko przy sobie a poźniej siezobaczy bo mamy do dyspozycji tylko 2 pokoje jeden duzy i drugi mniejszy (w nim mamy sypialnie i jak wstawimy tam łóżeczko itp to nie bedzie sie za bardzo gdzie ruszyć byłam dziś wkońcu u fryzjera i o niebo lepiej sie czuję w odświeżonej fryzurce ja moim brzuszkiem nie będe się chwalić bo duży jest poprostu
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę .Może jednak dziewuszka jak nic nie dyndałoCytat:
Aksbarg Fajne te pomysły.Może znajdę jakieś stare spodnie i spróbuję w razie jak nie wyjdzie to bólu nie będzie ![]() Ja myślałam bardziej żeby sobie taka wstawkę zrobić. |
||
|
|
|
#335 | ||
|
Raczkowanie
|
witam się w nowym wątku, nie nadążam za Wami
))a od wczoraj chyba mi zgaga dokucza, oby przeszło..i apetyt rośnie hoho. Cytat:
![]() A ta pani z ostatniego linka, cudo.. Cytat:
może lepiej, że lekarz woli być bardziej pewny, ale każda z nas się trochę niecierpliwi ![]() powinnam brać się za sprzątanie i naukę, bo za tydzień mam obronę na podyplomówce , tylko jakiś leń mnie nawiedza
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co robiłaś z włosami??ja niedługo też musze pofarbować, bo już mam mały odrost ale mi się nie chce...chyba też się wybiorę do fryzjerki pokaż, pokaż my uwielbiamy oglądać brzusie |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może późnieja włoski tylko obcięłam na tak zwanego boba i odrazu człowiek się lepiej czuje
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Dzisiaj znów poszalałam, ale nie tak bardzo, za paczkę pieluszek dada z biedronki dostałam reklamówkę ubranek, ok 30 sztuk tam jest, body, pajace, czapeczki, spodenki, dwie sukieneczki jak tak dalej pójdzie będe ubierać chłopca w różowe ciuszki ![]() Dziewczyny, czy Was często glowa boli? bo mnie non stop praktycznie, cała dosłownie a nie bede non stop brać apapu....
|
|
|
|
|
#342 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszystkiego innego jestem w stanie sama ją nauczyć, moja mama jest nauczycielką nauczania początkowego, mam chyba po niej "dryg" do dzieci. Ola ma 3 lata i jest ze mną cały czas, mówi trochę po angielski, zna chyba z 40 wierszyków na pamięć, umie napisać swoje imię, śpiewa, tańczy, używa takiego słownictwa, że czasem aż mnie zatyka skąd ona zna takie słowa! Tym bardziej jest mi szkoda, że nie będzie mogła rozwijać się w przedszkolu. A ja przy małym dziecku już nie będę miała dla niej tyle czasu. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Prowadzę działalność całkiem niezwiązaną z pasjami czy wykształceniem... Tak z braku laku... |
||
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby właśnie mojemu bobowi,który już bobem nie jest nadać kształtCytat:
![]() Mnie głowa bolała ze 3 razy do tej pory. Pogońcie mnie,uzależniłam się od forum Jadę teraz na pogaduchy do przyjaciółki ciężarówki
|
||
|
|
|
#344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jutro wizyta wiec wszystkiego sie dowiesz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie go prowadzisz!
|
|
#346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
malinka123108- już teraz będzie coś widać
a jeżeli lekarz powiedział że wszystko ok, to na pewno tak jest! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja zjadłam kalafiorową zupkę, i pojechałam do męża po czym mówie J. - Kaj tu jakiś sklep z piciem jest bo umrę M-po lewej jak pójdziesz bedziesz miała biedre ![]() J- ok, ide nara I idę do tej biedry,patrze a obok PEPCO i wyprzedaż -> wchodzę! patrze, body za 3,99, śpiochy 6,99 .. mówie biore. no ale tak ogladam do r. 62 same róze.. :/ a potem dopiero od 68 w miare uniwersalne........ taka byłam zła.. wychodze z PEPCO i mijam lumpa : NOWA DOSTAWA. mówie wchodze... pierwsze co to śliczne body mi sie rzuciło w oczy i pajac, ale poplamione :/ więc nie brałam, ale potem znalazłam śliczne body z dł rękawem r.62 i wziełam 2 sztuki. Zapłąciłam 2 złote ![]() Dzwonię do męza : M- no co się stało, zabłądziłas? J.- NIE, ale wiesz co zrobiłeś? M- co? J- wysłałeś mnie do biedronki a obok PEPCO I LUMP. Nasz maluszek ma 2 więcej ubranka M. - haha, nawet nie wiedziałem. ale dobrze że kupiłaś BYŁAM W SZOKU, ŻE NIE POWIEDZIAŁ : A PO CO, NIE POTRZEBNE ITD.. mój mąż zrozumiał Któraś pytała jakie spodnie, zwykłe jeansy z pasem kupiłam, na bank zmieszcze się z nimi o 9 miesiąca. Poza tym mega się wkurzyłam. Kupiłam krótkie spodnie bo był upał, i jak kupiłam następnego dnia lało... do dzisiaj. wchdoziłam dzisiaj do sklepu było zimno i ponuro, jak kupiłam spodnie to świeci słonce do tej pory.............. W PEPCO kocyki z mikrofazy : http://www.alvipolska.pl/index.php?I...&product_id=34 są za 24 złote w poprzednim poście załącznik
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Dziś dzień sexu dziewczyny
Zaciągać Tż do sypialni ;D haha
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super ten kocyk beżowy z misiem
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle witamy w 22tc
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wymiankę ![]() Mnie tylko kilka razy ćmiła, ale tak znośnie i nie brałam apapu ani razu, współczuję Rybko udane zakupki---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- już bliżej niż dalej |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/56-62-68-jesienna-...298913370.html
zakochałam się w tym zestawie ubranek |
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Basiu pytałaś o ból głowy, ja miałam do 19 tygodnia, w sumie do 18t5d bóle migrenowe nie do wytrzymania. Na szczęscie przeszlo
Mój kot zwariował ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Piękne !!
|
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny ,wiec poczekam jeszcze te 3 tyg i wtedy zo robie usg
ciesze sie bardze ze mi odpisalyscie,ja was nadrobic chce ale nie zawsze to wychodzi bo mala mi dzis marudzo;/ znudzily sie jej swoje zabawki i wymysla ciagle mnie wola do sasiadki co ma coreczke 4letnia;/ a moja ma 2 latka...beatka super ze wszystko ok wytrzymasz jeszcze z ta plcia a jak nie to sie umow za 2 tyg do innego na sama plec i oooo ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- ryba super hehe zaczal sie szal zakupow moze pojde na to usg ale po 20tym[wyplata hehe] to sama zachacze lumpek i dokupie cos ciuszkow moze bede wiedziec plec
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
Te ubranka sa super,sliczne i wogole ale czy praktyczne?Wiem,ze bardzo docenialam body i spioszki odpinane w kroku,co by szybko zmienic pieluche bez koniecznosci rozbierania sweterka i kaftanika.Szczegolnie przydatne przy maluchach,ktore rycza przy rozbieraniu (a wiekszoc ryczy
) i na zakupach.malinka-dobrze,ze chociaz wola.Moj to poprostu sam by sobie poszedl ![]() Ale mnie moj dziec dzis zaskakuje.Nagle zaczal pieknie w dwoch jezykach mowic pelnymi zdaniami.Bo wczesniej to bylo tak pol na pol.Troche wyrazow,troche jego jezyka a teraz codziennie nas zaskakuje czyms nowym.Nagle pojawily sie zdania typu:mamusiu,zobacz deszcz pada z chmur,albo mam,schau mal,es regnet in Strömen. W szoku jestem.Z dnia na dzien.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-07 o 20:23 |
|
|
|
#355 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pryszczy ja mam to samo :/ codziennie się cos pojawia zamiast znikac jeszcze mi wychodzą na szyi, plecach i ramionach :/ masakra jakas!!Cytat:
![]() Cytat:
Oj tam, oj tam, kobiecie w ciąży się nie odmawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nosze 36 rozm, jak wczoraj wzielam takie lniane spodnie z pasem rozm 34 bo 36 nie było, to mi z dupencji spadly rozmiarowka strasznie zawyzona :/Cytat:
za udana wizyte i czekamy na relacje po slubie ![]() Taaaa.... a mojego TŻta ni ma ![]() Cytat:
![]() A ja się musze Wam wyzalic, czy tego chcecie czy nie to musze ![]() TŻ na weekendowym kawalerskim, dzwonil przed chwila, pojechali w góry, na miejscu 12 chlopa - sami przyjaciele!! Az mi się lezka zakrecila w oku. Zazdroszcze. Ja mam totalnego pecha do jakichkolwiek przyjaciółek :/ Zawsze przyjazn okazywala się totalnym niewypalem A jak wygląda mój panieński? Otoz siedzie sama w domu, wysprzatalam cala kuchnie - lacznie z szafkami, słucham radia i siedze Jedna kolezanka chciała zebysmy jechaly do SPA, ale oczywiście zawsze cos musi wyjść, wiec nie pojechalysmy. Moja swiadkowa to jedyna taka moja dobra kolezanka i na tym konczy się grono przyjaciol :/ a tak to wspólni znajomi i znajome które mieszkają większość poza Krakowem i widuje je raz na ruski rok :/ Ech... smutny ten weekend będzie ![]() To se popisałam... ![]() U nas burza idzie :/ |
|||||||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że się maleństwo nie ujawniło ale dobrze że jest wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Rybko widzę że tym razem zakupy się udały i dla męża za to że zrozumiał ![]() Nie wiem co jeszcze komu miałam pisać ![]() wpadłam tak na szybko i uciekam, zaglądnę tutaj później
|
||
|
|
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no moja to samo,idzie sobie sama czesto otwoera sobie taka furtke [bo mamy w ogrodzeniu]i idzie sobie do kasi eheheeh a co do twojego synka to super ze w 2 och ladnie mowi dzieci sie bardzo szybko ucza...moja tez mnie z dnia na dzien zaskakuje 2 latka a zaczyna zdaniami pieknie mowic pozdrawiam---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- issia nie o wspolczuje;// eh wymysl cos jeszcze wybierz sie gdzies na pizze chociaz z ta koelzanka ooojj twoj facet gory a ty dom! nie no wymysl cooos:} ja bym tez pekala z zazdrosci
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przypomnij mi kiedy ślub macie bo napewno pisałaś ale skleroze mam Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-07 o 20:41 |
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Mój Stary mi dzisiaj tak działa na nerwy że chyba go ubiję ...
No ale nic, może na pogodę mu bije? Albo mnie? ![]() My mamy 3 pokoje, łazienkę i kuchnię Ale chcemy 2 pokoje zmienić wielkościowo, zrobić jeden mniejszy i jeden większy bo osobno są takie same i dość duże, w większym zrobić salon a w mniejszym pokoik dla Maleństwa, ale to może za rok, albo dwa, teraz będzie z Nami w sypialni. Pojadłam dzisiaj fasolki po bretoński omomom czuje się jak balonik, który został za bardzo nadmuchany....Więc obejrzę sobie Harrego Pottera
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Pisane dzisiaj
Musiałam wytłumaczyć czym jest mieszkanka krakowska,bo jak dorośnie to pewnie juz jej nie będzie 

Przed ciążą to mi się pełno imion podobało, a teraz jakoś nie umiem wybrać tego jedynego 

uwielbiam czereśnie
a nie bede non stop brać apapu....