Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 18:15   #3661
Suvia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
O kogo chodzi?
o nią może...? ale nie wiem na 100%

Pamiętam, że się dziewczyny śmiały, ze czasem tymi włosami (to znaczy ich przeróbkami i powiększaniem w PS) zagina przestrzeń

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:16   #3662
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Moja babcia, przy babciach bedac, uwaza ze opalenizna to symbol zdrowia. Ludzie niezjarani na heban sa chorzy. Ciagle musze slyszec o tym bo ja sie nie opalam.
Moja też. Nie rozumie że ja NIE MOGĘ się opalić bo mam taką a nie inną karnację i będę blada nawet gdybym na stałe mieszkała w Egipcie czy Maroku.
Próbowałam tłumaczyć ale odpuściłam bo nie przekonam. Teraz to samo slyszę o dzieciach, że źle robię że chronię od słońca 11-15 i smaruję kremem bo powinny opaleniznę złapać.

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Przy prostych włosach baby też są bardzo wyraźne. Nie tylko przy związanych włosach, nawet przy rozpuszczonych, te przy czole stoją na wszystkie strony, szczególnie jak są dłuższe, nie do ujarzmienia.
Z prostymi włosami też jest dużo problemów, mogą się nie układać, mogą być przyklapnięte, bez objętości, często są cienkie i podatne na łamanie się.
I wydaje mi się że prostowłose mają większy problem z rozdwojonymi końcówkami.
To tak.
A co do mniejszej ilości pracy to na studiach mieszkałam głównie z prostowłosymi i widziałam jak mało im potrzeba żeby wygladac dobrze.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:23   #3663
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam, kiedy mnie przestaną dziwić jednostki, które najpierw zdają maturę, a potem wybierają kierunek studiów... I potem jest płacz: "ale ja tylko wos i angielski zdawałam, to co mi proponujecie?".
Moja siostra za rok ma maturę, jak ktoś ją pyta co zamierza robić potem to mówi, że najpierw chce zdać maturę. Jak jej powiedziałam, że powinna przedmioty wybrać pod kątem studiów a nie na odwrót to tylko wzrusza ramionami. To taka mamejowatość.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Pamiętam, że się dziewczyny śmiały, ze czasem tymi włosami (to znaczy ich przeróbkami i powiększaniem w PS) zagina przestrzeń
Dzięki

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:26   #3664
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
O kogo chodzi?
Nie jestem pewna ale chyba chodzi o nią
http://annaaaanna.blogspot.com/
Nie będe komentawać czy jest tu photoshop czy nie, bo nie chce żeby ten wątek nie podzielił losu tego o blogerkach, na ich temat lepiej milczeć.
O widzę, że ktoś już mnie uprzedził.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 18:28   #3665
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Tak, o nią jak ma na zdjęciach rozpuszczone wyglada jak lew - ja czasem wyglądam jeszcze gorzej
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 19:54   #3666
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Tak, o nią jak ma na zdjęciach rozpuszczone wyglada jak lew - ja czasem wyglądam jeszcze gorzej
Zazdroszczę Mi się marzą takie włosy pełne objętości. Ja mam proste jak druty z natury plus zero objętości i podatności na układanie. I marzę o takiej szopie Choć inni mi właśnie zazdroszczą, że nic nie muszę z nimi robić. I to fakt.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:06   #3667
201607231707
Konto usunięte

Eee, nie ma czego zazdrościć. W ogóle nie robia na nich wrażenia żadne zabiegi, kombinacje czy finezyjne upięcia, robią co chcą I mam czasem takie coś a'la piorun w rabarbar strzelił, a czasem wygladają całkiem całkiem.
Stary 2013-06-07, 20:25   #3668
chwast
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Eee, nie ma czego zazdrościć. W ogóle nie robia na nich wrażenia żadne zabiegi, kombinacje czy finezyjne upięcia, robią co chcą I mam czasem takie coś a'la piorun w rabarbar strzelił, a czasem wygladają całkiem całkiem.
Ja to samo kilka dni temu miałam idealne włosy od paru dni próbuje to powtórzyć i nic hahah

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 20:31   #3669
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
A moja znów po mnie wrzeszczy, że mam rozpuścić, bo chodzę w spiętych cały czas

Monika z Faustyną UŚ, zwany również Uniwersytetem Śmiechu i jak widać bardzo to do niego pasuje. Ale ja we filii siedzę na samym dole mapy przy granicy z Czechami. Właściwie to na granicy
jak mi się wymyśli ponowne studiowanie, to chyba tam uderzę...przynajmniej człowiek będzie dłużej żył, bo ponoć śmiech wydłuża życie .

Co do włosów...ja mam falowane czy tam kręcone (zależy, jak leży). Zawsze słuchałam ochy i achy, jakie ładne włosy . Problem ich był taki, że jak już miały w miarę zadowalającą mnie długość, to gdzieś połowa nadawała się w kubeł mimo dbania o nie. Takie jakieś kłaki miałam, że się niszczyły od patrzenia. Pewnie, jakby mi się mocno chciało i miała hopla włopsomaniackiego, to bym coś na to poradziła, ale mi się nie chciało aż tak. Teraz mam krótkie i może zapuszczę do ramion . Jak ścięłam pierwszy raz na krótko, to się nasłuchałam, że ojeeej nie będą się kręcić i jak ja wyglądam . Potem miałam wyrzuty sumienia, że mam krótkie i jestem maszkarą . Dopiero od niedawna zmieniłam myślenie w tej kwestii. Włosy to nie kończyny i odrosną.Nie widzę powodu się stresować i męczyć z włosami do połowy pleców, skoro mogę być szczęśliwa z włosami obciętymi na krótkiego boba...a jak się znudzi, to zapuszczę, żaden problem. Dziwi mnie to, że wiele osób sobie stawia za cel uświadomienie komuś, że koniecznie fajnie wygląda w długich włosach, najlepiej niefarbowanych i nie ważne, że ktoś się niefajnie w tym czuje i woli mieć jakiś wyrazisty kolor włosów .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 21:00   #3670
201607231707
Konto usunięte

No, ostatnio mam wlosy na wiedźmę - dorzućcie do tego chroniczny bitch facei juz wiecie czemu niechętnie zaprasza się mnie na kinderbale

Swoją drogą, moja eks autentycznie wyglądała jakby caly czas obmyślała plan zawładnięcia nad światem o.O Serio, mogłaby grać dowolny czarny charakter.
Stary 2013-06-07, 21:09   #3671
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
No, ostatnio mam wlosy na wiedźmę - dorzućcie do tego chroniczny bitch facei juz wiecie czemu niechętnie zaprasza się mnie na kinderbale

Swoją drogą, moja eks autentycznie wyglądała jakby caly czas obmyślała plan zawładnięcia nad światem o.O Serio, mogłaby grać dowolny czarny charakter.
coś takiego?

Ja wygląd na wiedźmę miałam, jak miałam włosy do połowy pleców i sobie zafarbowałam na czarno czy tam ciemny brąz (efekt końcowy był ten sam) . Nie dość, że potem byłam chora i biała, jak ściana, to jeszcze włosy jak piorun w rabarbar .
Stary 2013-06-07, 21:14   #3672
201607231707
Konto usunięte

Ta emotka mi nie dorownuje, ma proste włosy
Stary 2013-06-07, 21:19   #3673
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ta emotka mi nie dorownuje, ma proste włosy
Jak wyprostujesz, to będziesz się mogła chwalić emotką na swoje podobieństwo .

Dziwią mnie moi rodzice hejterko komentujący ubiór sceniczny wykonawców na top trendach . Niech każdy wygląda, jak lubi i nie widzę sensu jakoś hejtować. Rogucki (?) w garniaku i różowych trampkach niech sobie gra,co mi do tego. Jego strój mi jest obojętny a uważam, że scena to takie miejsce, w którym im bardziej wyrazisty ubiór, tym fajniej. Nikt tam nago nie lata, więc spoko.
Stary 2013-06-07, 21:21   #3674
201604200942
Konto usunięte

ja też mam okropne włosy, dlatego muszę nosić je spięte.
No ale to może dlatego, ze nie suszę ani nie prostuję, to schną te biedne ułożone każdy w inną stronę i później wyglądam jak kobieta po przejściach
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 21:44   #3675
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
dziwi mnie pogląd starszych osób, że piękne włosy to jedynie kręcone/falowane włosy.
Dziwne dziwne.
Moje falowane- niezdecydowane- bo ani kręcone ani proste mnie draznia masakrycznie.
Widzę, ze nie tylko ja mam taki problem

Nadal mnie dziwi, jak ktoś chce osobie podłamanej psychicznie wcisnąć kit: wez się w garść rodzina cię potrzebuje, a twój problem nie istnieje, to lenistwo.

Dziwi mnie niezmiennie ilość energii u moich dzieci.Nie chcą się podzielić tajemnicą skąd tyle sił witalnych mają

I to mnie dziwi- bezsilność władz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=697787

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...AT01/130609681

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2013-06-07 o 21:46
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 22:08   #3676
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Dziwne dziwne.
Moje falowane- niezdecydowane- bo ani kręcone ani proste mnie draznia masakrycznie.
Widzę, ze nie tylko ja mam taki problem

Nadal mnie dziwi, jak ktoś chce osobie podłamanej psychicznie wcisnąć kit: wez się w garść rodzina cię potrzebuje, a twój problem nie istnieje, to lenistwo.

Dziwi mnie niezmiennie ilość energii u moich dzieci.Nie chcą się podzielić tajemnicą skąd tyle sił witalnych mają

I to mnie dziwi- bezsilność władz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=697787

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...AT01/130609681

Właśnie moje dziecko też mnie zadziwia. Ona potrafi szaleć od 7 do 22 z przerwą na półgodzinny sen . Jakby dorosły człowiek tyle biegał, wspinał się, rzucał się po łóżku itd. przez tyle godzin, to chyba musiałby jeść z milion kalorii, żeby nie paść trupem .

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Temu zwyrodnialcowi sama bym łeb ukręciła. Pewnie wtedy by mnie zamknęli, że biednego, schorowanego człowieka zabiłam .
Stary 2013-06-07, 22:35   #3677
201604200942
Konto usunięte

a psychicznie chorego nie można czasem na siłę umieścić w szpitalu psychiatrycznym?

Tzn. nie wiem jak jest w przypadku maltretowania zwierząt, ale gdyby okazało się, że zrobił krzywdę człowiekowi, mogliby tak postąpić.

Z drugiej strony, musieli wszcząć postępowanie w sprawie Kulczyka, który przeszedł na pasach na czerwonym świetle, więc taką sprawą tym bardziej powinni się zająć
Stary 2013-06-07, 22:38   #3678
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Tzn. nie wiem jak jest w przypadku maltretowania zwierząt, ale gdyby okazało się, że zrobił krzywdę człowiekowi, mogliby tak postąpić.
A dlaczego zwierzęta można krzywdzić, a ludzi już nie? Przecież tak samo żyją i odczuwają ból.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 22:41   #3679
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
A dlaczego zwierzęta można krzywdzić, a ludzi już nie? Przecież tak samo żyją i odczuwają ból.

Bo, niestety, polskie prawo inaczej karze za zabójstwo zwierzęcia a inaczej za zabójstwo człowieka. Nie rozumiem tego, dlaczego goście, którzy zabili niedźwiadka w Tatrach, dostali zawiasy czy parę lat (dokładnie nie pamiętam) a jakby zabili np. kolegę, to dostaliby 25 lat
Stary 2013-06-07, 22:42   #3680
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a psychicznie chorego nie można czasem na siłę umieścić w szpitalu psychiatrycznym?

Z drugiej strony, musieli wszcząć postępowanie w sprawie Kulczyka, który przeszedł na pasach na czerwonym świetle, więc taką sprawą tym bardziej powinni się zająć
Ciężko by było, w teorii można jak jest po próbie samobójczej lub jest niebezpieczny dla siebie i otoczenia- ale w praktyce oznacza to latanie z siekierą po wsi.

Tu niestety będzie najpierw długi proces zanim dojdzie do pozbawienia wolności lub pobytu w szpitalu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 22:49   #3681
201607231707
Konto usunięte

W teorii tak jak pisze dacn - jeśli stanowi zagrożenie dla siebie lub otoczenia, w praktyce musiałabyś piła tarczową ciachnąć się do kości swojej lub cudzej.
Stary 2013-06-07, 22:53   #3682
asta9126
Zadomowienie

Nie lubię jak ktoś komentuje moje włosy. O, na przykład dziś spotkałam ciotkę, która zaskoczyła mnie zdaniem, niby to żartobliwie "ale zarosłaś, kiedy zetniesz te włosy?" No byłam niedawno u fryzjera podciąć końcówki.
Nie zamierzam ściąć włosów, bo strasznie mi się puszą, więc jak będą krótkie (powiedzmy do brody) to będę wyglądać koszmarnie, miałam takie przez większość życia. A że są trochę zniszczone i łamliwe... naprawdę, podcinanie nic nie zmieni...

Drażni mnie to, bo mnie też zdenerwują moje włosy, ale jakoś udało mi się je zaakceptować i nawet uważać za zaletę

Edytowane przez asta9126
Czas edycji: 2013-06-07 o 22:55
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 23:02   #3683
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Bo, niestety, polskie prawo inaczej karze za zabójstwo zwierzęcia a inaczej za zabójstwo człowieka. Nie rozumiem tego, dlaczego goście, którzy zabili niedźwiadka w Tatrach, dostali zawiasy czy parę lat (dokładnie nie pamiętam) a jakby zabili np. kolegę, to dostaliby 25 lat
Jak dla mnie zabójstwo to zabójstwo, mamy tylko chore przepisy.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 23:16   #3684
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:

A dla mnie nie.
Myślę, że przepisy w tym momencie są dobre, problemem jest ich nieegzekwowanie.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 23:31   #3685
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:

Boże, a czy ja napisałam coś takiego?

Po prostu prawo jest takie a nie inne i za zabicie człowieka dostanie się większą karę niż za zabicie zwierzęcia. O to mi chodziło
Stary 2013-06-07, 23:32   #3686
201604181004
Konto usunięte

Co to za powiedzenie 'jak piorun w rabarbar'? Słyszę je pierwszy raz... o.o
Co do włosów no cóż.... Ja zapuszczm ciągle ale... one mi się łamią, kruszą, odpadają po prostu. Masakra jest, kiedyś miałam długie i ładne blond, teraz też mam blond i nic nie zmieniałam w nich, poza podcinaniem a kondycja jest straszna. Zawsze noszę rozpuszczone
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 23:33   #3687
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

z drugiej strony, dostałabyś kilka lat za zabicie komara czy muchy. To dopiero paradoks.
Stary 2013-06-07, 23:38   #3688
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Co to za powiedzenie 'jak piorun w rabarbar'? Słyszę je pierwszy raz... o.o
Moja mama tak mówi, nie wiem czy jest popularne czy sama stworzyła taki twór
Stary 2013-06-07, 23:39   #3689
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Moja mama tak mówi, nie wiem czy jest popularne czy sama stworzyła taki twór
Jest takie zwrot
Stary 2013-06-07, 23:41   #3690
WhiteCherry
Zakorzenienie

oj tam, u nas większe kary dostają ludzie rzucający tortami niż gwałciciele

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości