|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
i robie to po przewijaniu pieluszki, wiec raczej po jedzeniu, ale już dluzsza chwile, bo zdazy zrobić kupke ![]() 2) podobno 6 tyg. po porodzie. do tej pory bylam przekonana, ze szwy same się rozpuszcza tz wypatrzyl, ze je mam i teraz nie wiem kto mi je będzie wyciagal...zapytam poloznej ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ale "stucnego mlecka ci nie będziemy dawac. rosnij nelusiu papusiaj ladnie" ![]() ide na allegro szukac jakiejś wagi ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- u mnie tez trzeba było przynieść ksero pitow 11 za 2011 rok - moje i tz. |
||
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
moje dziecko jest nieodgadnione..
![]() spała rano-drzemka 2h.. teraz na dwu godzinnym spacerze spala z 30min.. reszte lezy i trzeba ja zagadywac..teraz przynajmniej sie smieje z tego zagadywania,wartoo ![]() ale czy miesiecznemu dziecku starczy tak malo snu ?2,5h w dzien? ja rozumiem,że noce (oby,oby,oby dziś też) przesypia od max 23 do rana z 2,3 pobudkami no ale bez przesady ![]() teraz juz zasypiala na rekach.odlozylam ja i... pelna energia.. jaky kontakt ze wszystkim poza moimi ramionamibyl ladowarka do jej baterii... nakarmilam,zalaczylam suszare,wylaczylam tv i wszelakie zrodla dzwieku..moze zasnie w koncu
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
sesja była super, wiec nie mogę doczekać się reszty zdjęć. wiem, ze jeśli ktoś będzie nas pytal o prezent na roczek czy chrzciny to poprosimy o oplacenie kolejnych zdjęć - warto! |
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chodzilo o ich poprzedni rok rozliczeniowy no coz,bywa |
|
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
witam sie z domu
![]() Dzisiaj nas wypuścili po dwóch tygodniach pobytu w szpitalu maly wyczuwa zmiane bo marudny jest i nie chcial zasnąć a w szpitalu jak aniolek jadl i spal jak plakal to tylko na jedzenie albo jak mial mokro. Wiecej napisze jutro pozdrawiam was
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno rodzice dzieci urodzonych do września przedstawiają dokumenty za rok 2011, a te po wrześniu już 2012 hehe czy jakos tak :P becikowe to jedna wielka zagadka!
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Odnosnie wizyty u ginekologa to slyszalam ze po 6 tygodniu , ale podobno to polozne sprawdzaja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oni chodzili jak zwłoki
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choc ja juz wyeliminowalam dzienne drzemki laski,niewiem wtf ale na jakis centymet po srodku rozeszla mi sie blizna.nie mocno ale krwawi i miesko...
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znacie dnia ani godziny:p
Poszlam do kina potem na badanie do poloznej i mi na fotelu wody odeszly wlasnie mnie przyjmuja do szpitala rozwarcie na 2 palce tylko lekko brzuch boli
|
|
#2321 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Jakie biustonosze do karmienia macie? Te Alles są fajne? Ma któraś może? http://allegro.pl/biustonosz-alles-d...235584947.html
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-06-07 o 21:57 |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech poród lekki Ci będzie |
|
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeej, do lekarza z tą blizną! Cytat:
no to dziwne.. moja od razu jak pooglądała Bartka to zajęła się mną, zobaczyła piersi i jak się goi rana, wyjęła szewki |
||
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tort? bo mowilas, ze po torcie niech się dzieje wola nieba |
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybkie rozwiazanko! dobrze ze wody w kinie ci nie poszly ![]() Cytat:
no ale miesiac bylo ok a teraz taki numer?
|
||
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Tort w lodowce, jutro go rodzice zamroza :p jutro o 8 rano mj lekarz przychodzi to sie zdziwi:p
|
|
#2327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli jest jakaś szansa dla mnie
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
żartuję Trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2329 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do ulewania. Hmm u nas zauwązyłam, że to chyba zależy co mama zje i o której więc to ulewanie, ewentualnie wymioty mogą być od czegoś co zjadłaś. Cytat:
Cytat:
Śliczna!!!! i piękne zdjęcie, swoją drogą wygląda na nim na dużo starszą! Cytat:
za wyjście ![]() Cytat:
![]() SUPER!!!! Czekamy na Piotrusia
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
ja jestem teraz pierwsza
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Spoko, Jaśko chyba nie będzie się wychylał przed szereg
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
MysiaMysz a to Cię Piotruś zrobił
Magiusia mam nadzieję, że Cię wypiszą i będzie ok Sharp olej teściową i rób co serduszko podpowiada. Justi gratuluję pierwszego spacerku ![]() Właśnie sobie pomyślałam, że za chwilę wszystkie urodzą i zostanę tu sama ![]() Idę spać Dobranoc
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Diabli jest sesja na blogu już
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- aaaa śliczna
|
#2335 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, muszę podrasować mój jadłospis laski czytałam tak o tych herbatkach jak pisałyście i kupiłam w aptece herbatkę z kopru włoskiego z herbapolu i teraz doczytałam na opakowaniu, że nie zaleca się jej kobietą w ciąży oraz karmiącym piersią pije któraś?---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- nice ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() co do noszenia to też bym tak robiła ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- i jak pomaga? to widzę, że ja mało daję jej tych kropelek, ale na razie jest ok, lulamy ale nie płacze tylko zwiedza zwiedza i zwiedza ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
, a co w tym moczu wychodzi ? 3mam kciuki żeby się polepszyło
|
|
#2336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to powodzenia i lekkiego porodu ![]() Bo ja już po terminie Wszystkie porodzicie a ja dalej będę w brzuchem
|
||||
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co ja mam z herbapolu ale 4 zioła, laktacyjną... jest tam koper, anyż, melisa i... coś jeszcze...
|
|
|
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
20 czerwca szczepimy. 14stego kończy 6 tygodni a moja lekarka rodzinna przyjmuje w czwartki więc dlatego kilka dni później
a Wy na co szczepicie?---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() 3maj się tam kochana
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyna GRATULACJE!!! Witam Laurke!!!!:-* To ja mykam na dzisiaj. Mały jadł po kąpieli ok 20stej i to z 1 cycka wiec zaraz będzie się domagał jedzenia bo już się kręci. Dzisiaj dał mi popalić od 11 do 17 i to zdrowo. Cały czas domagał się cyca.co usnął,odłożyłam do łóżeczka to 15min i krzyk,mało piąstek nie zjadł swoich. Znowu cyc i tak w kółko. Aż się popłakałam bo już nie wiedziałam co z nim:-( Piersi też nie nadąrzały chyba z produkcją. Masakra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2340 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i sesyjka zapowiada się super!---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
ogólnie powinno dziecko jak najwięcej leżeć, nasza też nie bardzo lubi, ale kładę ją na brzuch Tż albo noszę tak jak "na samolocik" - tę pozycję uwielbia http://www.google.pl/imgres?q=noszen...4&tx=229&ty=73---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

położna mówiła, ale zapomniałam czy powinnam go kłaść na brzuszku po czy przed jedzeniem?
i robie to po przewijaniu pieluszki, wiec raczej po jedzeniu, ale już dluzsza chwile, bo zdazy zrobić kupke 
Mam nadzieję, że szybciutko zacznie przybierać na wadze. Dobrze, że to skontrolowaliście. Nie martw się Diabli, mała zaraz nadrobi 

zazdroszczę sesji
07.07.2012 

a oni chodzili jak zwłoki 
za szybkie rozwiazanko! dobrze ze wody w kinie ci nie poszly
Bez przekonania ją kładłam w ten sposób, myślałam, że będzie jeden wielki ryk. A tu zaskoczenie. Ponarzekała z 5 min i zasnęła... Mam nadzieję, że troszkę pośpi... Marudna dziś jest bidulka... To chyba ten skok, bo brzuszek aż tak ją nie męczy dziś... Oj, zmęczona jestem... I tak mi się chcę towarzystwa
w dniu urodzenia 3930, najnizsza waga w 3 dobie 3635, w dniu wypisu 3660.
wczoraj w nocy pierwszy raz miała takie opróżnienie zoladka, tak to tylko malutkie ulewanie. i teraz już nie wiem czy ona je za dużo, za mało czy to ten katar czy o co chodzi
za wyjście
Dobranoc